Best Matrasbeschermers 2023: Top 4 Producten Test & Beoordeeld

Dit onderzoek is geschreven door 6 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 7 verschillende matrasbeschermers getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 4 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Een matras is een belangrijk onderdeel van het bed; een goede nachtrust valt en staat met een goed matras. Maar een matras is niet goedkoop in aanschaf. Je wilt daarom natuurlijk een matras goed houden. Om een matras te beschermen kun je dus een speciale matrasbeschermer kopen.

Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat het matras beschermd blijft tegen bijvoorbeeld het lekken van lichaamssappen, zoals urine of bloed. Met name voor kinderen die nog in bed plassen of ouderen die incontinentieproblemen hebben, is een beschermer een aanrader. Hier kun je alles lezen over matrasbeschermers, over een selectie van de top vijf en wat je nog meer over dit onderwerp wilt weten.

Wat is een matrasbeschermer?

Wat een matrasbeschermer is, heb je eigenlijk hierboven natuurlijk al een beetje kunnen lezen, maar de matrasbeschermer is erg belangrijk voor het behoud van jouw matras. Aangezien een matras geen goedkope aanschaf is, is het zonde het matras onnodig weg te moeten gooien terwijl dit voorkomen had kunnen worden met een goede beschermer.

Matrasbeschermers zijn er in vele soorten. Je kunt hele dure kopen, maar er zijn ook al matrasbeschermers die voor een paar euro te koop zijn. Het verschil zit hem natuurlijk in de prijs-kwaliteitsverhouding.

Zijn er waterdichte matrasbeschermers?

Er zijn waterdichte matrasbeschermers en in feite zouden alle matrasbeschermers waterdicht moeten zijn. Maar dat heeft dan uiteindelijk weer te maken met de prijs/kwaliteitsverhouding en hoeveel een matrasbeschermer mag kosten. Je wilt uiteraard jouw matras beschermen tegen ongewenste lichaamssappen, zoals zweten, vooral als je een kind hebt dat iedere nacht in bed plast.

Een matrasbeschermer voorkomt dat vocht, zoals urine, doordringt tot de vezels van de beschermer om daar vervolgens allerlei schade aan te richten. Het is dus goed om te overwegen welke eisen je aan een matrasbeschermer stelt voordat je deze aanschaft.

Is een matrasonderlegger essentieel?

Bij alles kun je je natuurlijk afvragen of een bepaalde aanschaf wel nodig is, en dat zal je misschien ook doen bij de matrasbeschermer. Maar dat is een kwestie van prioriteiten stellen. Als je het belangrijk vindt dat jouw matras lang meegaat en kwalitatief goed blijft, dan is het belangrijk om het matras te beschermen. Daarbij is een matrasonderlegger uitermate geschikt.

Waarom zou ik ervoor kiezen?

Een matrasbeschermer is belangrijk om het matras zo goed mogelijk te beschermen. Maar het kan niet alleen het matras beschermen, maar ook jou. De kwalitatief goede matrasbeschermers zijn meestal antiallergeen en bestrijden de huisstofmijt. De laatstgenoemde is een hinderlijk beestje dat vervelende klachten kan veroorzaken. Een matrasbeschermer biedt dus vele voordelen.

Wat zijn de voordelen van een matrasbeschermer?

Eigenlijk zijn er zoveel voordelen van een matrasbeschermer op te noemen, dat dit een eindeloze lijst zou kunnen worden. Het belangrijkste voordeel is echter wel dat jouw matras een langere levensduur krijgt. Daardoor heb je de investering van de beschermer snel terugverdiend. Voor jouw persoonlijke gezondheid is een matrasbeschermer ook zeer belangrijk.

Wat zijn de nadelen van een matrasbeschermer?

De nadelen van de aanschaf van een matrasbeschermer wegen niet op tegen de voordelen. Toch is het slim om te weten wat de nadelen zijn. Het grootste nadeel is toch wel vaak de prijs. Natuurlijk heb je al voor een paar euro een beschermer, maar kijk je naar de kwaliteit dan is deze vaak niet goed. Wil je dus een goede matrasbeschermer, dan kost dit je al snel wat meer.

Daarnaast is het heel belangrijk dat je goed op let hoe je de beschermer kunt reinigen. Wanneer je bijvoorbeeld een kind hebt dat in bed plast of je hebt incontinentieproblemen, dan wil je de beschermer wel schoon houden. Dan is het prettig als de beschermer in de wasmachine en de droger kan. Dat bespaart een hoop tijd en gedoe.

Waarop hebben we geselecteerd

In onze top vijf staan matrasbeschermers die betaalbaar zijn en ook veel extra functionaliteiten bieden. Denk dan aan eigenschappen als waterafstotend, ademend en hypoallergeen. Dit zijn tegenwoordig belangrijke punten, die steeds meer aandacht krijgen. Hygiëne is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Daarnaast is er gekeken naar het comfort. Je wilt wel dat een matrasbeschermer prettig aanvoelt. Het mag niet zo zijn dat je op een rand ligt te slapen van de matrasbeschermer. Maar ook hier geldt weer: hoe duurder de aanschaf hoe beter de kwaliteit.

Ook zijn de matrasbeschermers geselecteerd op hoe ze te reinigen zijn. Je kunt je voorstellen dat een matrasbeschermer dagelijks intensief gebruikt wordt en dat het dan ook vies wordt. Dan is het prettig dat je niet met de hand de beschermer hoeft te schrobben of dat je naar de stomerij moet.

Investeer in het behoud van jouw matras

Een matrasbeschermer lijkt misschien duur in aanschaf, maar reken eens uit wat een nieuw matras kost. Je zult al snel zien dat de kosten van een matrasbeschermer daar niet tegen opwegen. Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat jouw matras niet onnodig slijt, en daardoor gaat jouw matras langer mee. Investeren in de gezondheid van jouw matras is dus echt een goede investering.

De 5 beste matrasbeschermers

Wanneer je een matrasbeschermer wilt kopen, is het ook fijn om goed voorbereid op de aankoop te zijn. Zo voorkom je dat je een miskoop doet. Hier vind je een overzicht van de 5 beste matrasbeschermers. Allemaal kritisch en zorgvuldig geselecteerd. Zo ben je ervan verzekerd dat je een kwalitatief goede matrasbeschermer koopt.

1

Unificato matrasbeschermer

Beste matrasbeschermer
9.4Expert Score
Uitstekende Matrasbeschermer met Optimaal Comfort

De matrasbeschermer van Uificato staat bekend als een van de beste in de markt. Het is gemaakt van hoogwaardig badstof, bekend om zijn uitzonderlijke vochtwerende eigenschappen terwijl het toch ademend blijft. Bovendien biedt deze matras bescherming niet alleen optimale bescherming, maar zorgt ook voor extra comfort bij het slapen dankzij de zachte materiaal.

Kwaliteit
9.4
Reinigbaarheid
9
Betaalbaarheid
9.9
Voordelen
 • Vervaardigd uit hoogwaardig materiaal
 • Ademend en antibacterieel badstof
 • Extreem comfortabel en zacht voor een goede nachtrust
2

Litalente matrasbeschermer

Litalente waterdicht matrasbeschermer
8.7Expert Score
Waterdichte matrasbeschermer van Hoge Kwaliteit

Litalente’s matrasbeschermer is waterdicht en vervaardigd uit eersteklas materiaal, waardoor het een aangenaam gevoel geeft. Het past perfect, aangezien het verkrijgbaar is in verschillende maten om te zorgen voor een aansluitende pasvorm om elke matras. Daarnaast maakt de stille textuur het ideaal voor een rustige slaap zonder storende geluiden.

Voordelen
 • Uitstekende kwaliteit
 • Zachte bovenlaag voor extra comfort
 • Stil bij beweging, geen storende kraakgeluiden
3

Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer

7.8Expert Score
Premium en Hypoallergene Matrasbeschermer

Als je prioriteiten gaat verder dan enkel bescherming en reinheid en je waarde hecht aan comfort en gezondheid, dan is de Bonnanotte matrasbeschermer de perfecte keuze voor jou. Gemaakt van een fijn zacht materiaal dat niet alleen comfortabel is, maar ook antiallergeen en huisstofmijtbestendig; dus het garandeert een veilige en gezonde slaapomgeving.

Voordelen
 • Hoogwaardig zacht materiaal voor extra comfort
 • Eenvoudige installatie
 • Duurzaam en hypoallergeen materiaal
4

Wasbare instopstroken

7.2Expert Score
Budgetvriendelijke matrasbeschermer met uitstekende bescherming

Deze wasbare instopstrookmatrasbeschermer is een voordelig alternatief voor dure merken en wordt vaak gebruikt in de zorgsector. Het zorgt voor uitstekende bescherming tegen vocht en houdt tegelijkertijd uw matras schoon en fris. Bovendien is het bestand tegen de wasmachine bij een temperatuur van 95 graden en kan het veilig in de droger worden geplaatst.

Voordelen
 • Efficiënte vochtbescherming
 • Wasbaar op hoge temperatuur (95 graden)
 • Geschikt voor de droger

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general