De beste matrasbeschermer

Een matras is een belangrijk onderdeel van het bed, een goede nachtrust valt en staat met een goed matras. Maar een matras is ook niet goedkoop in aanschaf. Je wilt daarom natuurlijk een matras goed houden. Om een matras te beschermen kun je dus een speciale matrasbeschermer kopen.

Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat het matras beschermd blijven tegen bijvoorbeeld het lekken van lichaamssappen. Denk dan aan urine of bloed. Met name met kinderen die nog in bed plassen of ouderen die incontinentie problemen hebben is een beschermer een aanrader. Hier kun je alles lezen over matrasbeschermers, een selectie van de top vijf en wat je nog meer wil weten.

Wat is een matrasbeschermer?

Dat heb je eigenlijk hierboven natuurlijk al een beetje kunnen lezen maar de matrasbeschermer is erg belangrijk voor het behoud van jouw matras. Aangezien een matras geen goedkope aanschafwaarde heeft is het zonde om het matras onnodig weg te moeten gooien terwijl dit voorkomen had kunnen worden met een goede beschermer.

Matrasbeschermers zijn er in vele soorten. Je kunt hele dure kopen en je hebt ook al matrasbeschermers die voor een paar euro al te koop zijn. Het verschil zit hem natuurlijk in de prijs-kwaliteit verhouding.

Zijn er waterdichte matrasbeschermers?

Er zijn waterdichte matrasbeschermers en eigenlijk zouden alle matrasbeschermers waterdicht moeten zijn maar dat heeft dan uiteindelijk weer te maken met de prijs/kwaliteit verhouding en hoeveel een matrasbeschermer mag kosten. Je wilt uiteraard jouw matras beschermen tegen ongewenste lichaamssappen zoals zweten. Denk aan een kind wat iedere nacht in bed plast.

Een matrasbeschermer voorkomt dat het vocht, zoals urine, doordringt tot de vezels van de beschermer om daar vervolgens allerlei schade aan te richten. Het is dus goed om te overwegen voordat je een matrasbeschermer aanschaft, aan welke eisen de beschermer moet voldoen.

Is een matrasonderlegger essentieel

Bij alles kun je je natuurlijk afvragen of een bepaalde aanschaf wel nodig is, dat zul je met de matrasbeschermer misschien. Maar dat is een kwestie van prioriteiten stellen. Als je het belangrijk vindt dat jouw matras lang mee gaat en kwalitatief goed blijft, dan is het belangrijk om het matras te beschermen en daar is een matrasonderlegger bij uitstek geschikt voor.

Waarom zou ik ervoor kiezen?

Een matrasbeschermer is belangrijk om het matras zo goed mogelijk te beschermen. Maar het kan niet alleen het matras beschermen maar ook jou. De kwalitatief goede matrasbeschermers zijn meestal antiallergeen en bestrijden de huisstofmijt. Laatstgenoemde is een vervelend beestje wat vervelende klachten kan geven. Een matrasbeschermer biedt dus veel voordelen.

Wat zijn de voordelen van een matrasbeschermer?

Eigenlijk zijn er zoveel voordelen van een matrasbeschermer op te noemen, dan wordt dit verhaal eindeloos maar het meest belangrijke voordeel is toch wel dat jouw matras een langere levensduur krijgt en daardoor heb je de investering van de beschermer zo uit. En voor jouw persoonlijke gezondheid is een matrasbeschermer ook zeer belangrijk.

Wat zijn de nadelen van een matrasbeschermer?

De nadelen van de aanschaf van een matrasbeschermer wegen niet op tegen de voordelen. Toch is het wel om slim om te weten wat de nadelen zijn. Het grootste nadeel is toch wel vaak de prijs. Natuurlijk heb je al voor een paar euro een beschermer maar kwalitatief gezien is dit vaak bagger. Wil je dus een goede matrasbeschermer, dan kost het je gauw een paar centen.

Daarnaast is het heel erg belangrijk dat je goed erop let hoe de matrasbeschermer gereinigd kan worden. Wanneer je bijvoorbeeld een kind hebt dat in zijn/haar bed plast of je hebt incontinentie problemen dan wil je de matrasbeschermer wel lekker fris houden. Dan is het wel fijn dat de beschermer in de wasmachine en droger kan. Dat bespaart een hoop tijd en gedoe.

Waarop hebben we geselecteerd

In de top vijf zie je matrasbeschermers staan die betaalbaar zijn in prijs maar ook nog eens veel extra functionaliteiten bieden. Denk dan aan waterafstotend maar wel ademend en hypoallergeen. Dat is tegenwoordig ook erg belangrijk en komt steeds meer onder de aandacht. Want hygiëne is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Daarnaast is er gekeken naar het comfort. Je wilt wel dat een matrasbeschermer prettig aan voelt. Zo moet het bijvoorbeeld niet zo zijn dat je op een rand ligt te slapen van de matrasbeschermer. Maar ook hier geld weer, hoe duurder de aanschaf des te beter de kwaliteit.

Ook zijn de matrasbeschermers geselecteerd op hoe ze te reinigen zijn. Je kunt je voorstellen dat een matrasbeschermer dagelijks intensief gebruikt wordt en dan wordt het ook vies. Dan is het wel prettig dat je niet op de hand de beschermer hoeft te schrobben of dat je naar de stomerij moet.

Investeer in het behoud van jouw matras

Een matrasbeschermer lijkt misschien best duur in aanschaf maar reken eens uit wat een nieuw matras kost en dan zie je al snel dat de matrasbeschermer niet in verhouding staat. Een matrasbeschermer zorgt ervoor dat jouw matras niet onnodig slijt en zo gaat jouw matras langer mee. Investeren in de gezondheid van jouw matras is dus echt een goede investering.

De 5 beste matrasbeschermers

Wanneer je een matrasbeschermer wilt kopen dan is het ook wel fijn om goed voorbereid te zijn op de aankoop. Zo weet je zeker dat je geen kat in de zak zal kopen. Daarom kun je hier een overzicht vinden van de 5 beste matrasbeschermers. Allemaal kritisch en zorgvuldig geselecteerd. Zo weet je zeker dat je een kwalitatief goede matrasbeschermer koopt.

1

Unificato matrasbeschermer

Beste matrasbeschermer
9.4Expert Score
Beste matrasbeschermer

Deze Matrasbeschermer van Uificato komt als best uit de test. De matrasbeschermer is gemaakt van badstof waardoor de matrasbeschermer het vocht goed tegen kan houden en laat aan de andere kant het vocht alsnog door.

Kwaliteit
9.4
Reinigbaarheid
9
Betaalbaarheid
9.9
Goede punt(en)
 • Gemaakt van hoge kwaliteit
 • Materiaal is zeer ademend en anti bacterieel
 • Zeer conformtabel en zacht
2

Litalente matrasbeschermer

Litalente waterdicht matrasbeschermer
8.7Expert Score
Waterdichte matrasbeschermer

De matrasbeschermer van Litalente is waterdicht en gemaakt van hoge kwaliteit. Het voelt fijn aan en past goed. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende maten zodat deze ook om jouw matras past.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Zachte bovenkant
 • Maakt geen gek kraakgeluid
3

Bonnanotte Waterdichte Matrasbeschermer

7.8Expert Score
Gemaakt van goede kwaliteit

Wanneer je echt een goede matrasbeschermer wil kopen die nog meer kan dan alleen jouw matras schoonhouden en beschermen, dan moet je deze Bonnanotte beschermer aanschaffen. Deze matrasbeschermer is van heerlijk fijn zacht materiaal gemaakt en antiallergeen en weert de huisstofmijt.

Goede punt(en)
 • Veel klanten zeggen dat het materiaal heel zacht is
 • Kan gemakkelijk worden aangebracht
 • Goede kwaliteit materiaal
4

Wasbare instopstroken

7.2Expert Score
Vierde beste matrasbeschermer uit de test

Je hoeft niet per definitie een matrasbeschermer te kopen van een of ander duur merk, er is veel meer mogelijk. Zo heb je ook de wasbare instopstroken. Deze worden ook vaak gebruikt in de (thuis)zorg.

Goede punt(en)
 • Goed beschermd tegen vocht
 • Makkelijk wasabaar op 95 graden
 • Droger bestendig

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general