Wigkussen kopen? Bekijk de beste wigkussens van 2023

Een wigkussen is een kussen dat in de vorm van een wig is ontworpen. Het is ontworpen om je lichaamshouding te verbeteren door je bekken en rug in een ergonomische positie te houden. Daarnaast is het een veelzijdig kussen. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Hieronder vallen het verlichten van rugpijn, het verbeteren van de ademhaling en het verminderen van refluxklachten.

Je moet je nu goed afvragen waar jij het voor nodig hebt. Dit zal namelijk mede bepalen voor welk wigkussen je dan moet gaan. Onderstaand lees je wat het nut is, welke materialen er zijn en wat de voordelen zijn. Lees je goed in en bereid je voor zodat jij voor jezelf de juiste aankoop kunt doen.

Waarvoor gebruik je een wigkussen?

Een wigkussen kan worden gebruikt om de druk op je wervelkolom te verminderen. Door het kussen onder je heupen te plaatsen, wordt je bekken gekanteld. Zo worden de natuurlijke krommingen van je wervelkolom hersteld. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn in de onderrug en het verbeteren van de algemene houding. Het kan echter ook helpen bij het verbeteren van de ademhaling.

Ademhaling

Als je last hebt van ademhalingsproblemen, kan het kussen onder je hoofd worden geplaatst. Dit opent je luchtwegen en maakt ademhalen makkelijker. Dat is vooral fijn voor mensen met astma en vergelijkbare allergieën. Het kussen kan ook worden gebruikt om het snurken te verminderen. Dit door de nek en keelholte te ondersteunen en de luchtwegen open te houden.

Refluxklachten

Een wigkussen kan ook worden gebruikt om refluxklachten te verminderen. Door het kussen onder je bovenlichaam te plaatsen, wordt het maagzuur naar beneden geduwd en wordt de druk op de slokdarm verminderd. Dit kan helpen bij het verminderen van brandend maagzuur en het bevorderen van een goede spijsvertering.

Van welke materialen kan een wigkussen zijn gemaakt?

Wigkussens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder traagschuim, polyurethaan en latex. Elk materiaal biedt verschillende voordelen, afhankelijk van je behoeften en voorkeuren. Traagschuim is bijvoorbeeld zeer zacht en vormt zich naar de vorm van je lichaam, terwijl polyurethaan en latex betere ondersteuning bieden en minder snel vervormen.

Wat zijn de voordelen van een wigkussen?

Als je een wigkussen in huis hebt, dan kun je al snel diverse voordelen ervaren. Deze lichten we graag aan je toe:

Verbeterde houding

Een wigkussen kan helpen om een goede houding te behouden bij het zitten of liggen. De verhoogde hoek van het kussen zorgt ervoor dat de rug in een rechtopstaande positie blijft, waardoor de druk op de onderrug wordt verminderd. Dit kan rugklachten helpen voorkomen of verminderen.

vermindering van pijn

Het gebruik van een wigkussen kan helpen om de pijn te verminderen die wordt veroorzaakt door aandoeningen zoals ischias, hernia, en lage rugpijn. Door de verhoogde hoek van het kussen wordt de druk op de wervelkolom verminderd. Dat kan leiden tot minder pijn en ongemak.

verbeterde ademhaling

Het wigkussen kan helpen om de ademhaling te verbeteren. Vooral bij mensen die last hebben van slaapapneu, snurken of kortademigheid. Door het hoofd en de borstkas iets omhoog te houden, wordt de luchtweg geopend, wat kan leiden tot een betere ademhaling en minder snurken.

Circulatie

Het gebruik van een wigkussen kan de bloedcirculatie verbeteren, vooral bij mensen die langdurig zitten of liggen. Het kussen helpt om de druk op de heupen en benen te verminderen, waardoor de bloedcirculatie beter wordt en er minder kans is op gezwollen voeten of benen.

Meer comfort

Een wigkussen kan ook gewoon zorgen voor meer comfort tijdens het zitten of liggen. Het kussen biedt een zachte en ondersteunende basis voor het lichaam. Daardoor kan de druk op gevoelige plekken zoals de rug, heupen en knieën wordt verminderd.

Welke maat wigkussen kies je?

Het is belangrijk om de juiste maat wigkussen te kiezen, afhankelijk van je lengte en gewicht. Een te klein kussen kan niet genoeg ondersteuning bieden, terwijl een te groot kussen ongemakkelijk kan zijn en je lichaamshouding kan belemmeren. De meeste wigkussens zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat je er zeker een kunt vinden die bij jou past.

Top 3 Wigkussens van 2023

1

Best life orthopedisch wigkussen

Beste wigkussen
9.1Expert Score
Beste ergonomische wigkussen uit de test.

Een ergonomisch wig kussen biedt de ondersteuning die je op dat moment nodig hebt. Het is duurzaam en zorgt voor verlichting bij diverse klachten. Het wig kussen vormt zich naar je lichaam en zorgt voor directe pijnverlichting. Het bevat ook een anti slip laag en is anti allergeen. De hoes kun je ook wassen.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Comfortabel
 • Eenvoudig mee te nemen
2

Harley nylon wigkussen

foto van een Mooi wig kussen
9Expert Score
Verbeterd je houding

Pijn in je onderrug en benen? Met dit wig kussen kan dit snel minder worden. Het wig kussen heeft namelijk een hoek van 11 graden en daarvoor zorgt het ervoor dat je bekken in de juiste positie worden gekanteld. Het kussen is gemaakt van een polyurethaan schuim en is 36x36x10 cm.

Goede punt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Handig in het gebruik
 • Comfortabel
3

Puloq wigkussen en stuitkussen

foto van een Ergonomisch wig kussen
8.3Expert Score
Duurzaam wigkussen van hoge kwaliteit

Langere tijd zitten kan erg vervelend zijn en pijn veroorzaken. Je krijgt vaak snel last van je rug en benen. Door dit kussen te gebruiken verbeter je namelijk je zithouding, het verlicht de pijn in je benen en rug en het is tevens gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal. Het zorgt gewoon voor meer comfort.

Goede punt(en)
 • Handig in het gebruik
 • Eenvoudig mee te nemen
 • Hoge kwaliteit


   Kussen tips
   Enable registration in settings - general