Top 5 Bagagedrager Kussens van 2023 – Expertreview

Dit onderzoek is geschreven door 2 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 13 verschillende Bagagedrager kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Als je vaak iemand achter op de fiets hebt zitten, zou je kunnen horen dat de bagagedrager niet zo comfortabel is om op te zitten. Zeker als je een wat langere afstand moet afleggen met iemand achter op je bagagedrager, zul je vaak gezucht en gesteun horen vanaf de achterkant. Wanneer je iemand comfortabel wilt laten zitten, is een bagagedrager kussen achter op je fiets onmisbaar. Wat is een bagagedrager kussen precies en waarom zou je ervoor kiezen deze achter op je fiets te laten zetten?

De 5 beste bagagedrager kussens

Als het gaat om het beste bagagedrager kussen zijn er een aantal dingen waar je op zou kunnen letten bij het kiezen. Zo zijn er 5 kenmerken waar een goed kussentje aan zou moeten voldoen.

 1. De kwaliteit van het kussen. Deze is te zien aan de dikte van het kussen en aan de stof waar het van is gemaakt. De stof moet waterdicht zijn en het moet makkelijk in gebruik zijn.
 2. Het gebruiksgemak. Bij het gebruiksgemak is het belangrijk dat het kussen makkelijk af te nemen en bevestigen is aan de bagagedrager.
 3. De bevestiging. De beste bagagedrager kussens kun je met een klikgesp aan de onderkant van de bagagedrager bevestigen en weer losmaken. Wanneer je gebruikmaakt van een kussen dat je met tie-wraps moet bevestigen, moet je er rekening mee houden dat je deze iedere keer weer door moet knippen en nieuwe tie-wraps moet aanbrengen.
 4. Met rugsteun. Een bagagedrager kussen kun je kopen met of zonder een rugsteun. Met rugsteun is beter, vooral voor kinderen. Voor volwassenen maakt het niet zoveel uit of het met of zonder rugsteun is.
 5. Het milieubewuste kussen. Met dit kussen gebruik je een kussen dat gemaakt is van gerecyclede materialen. Hiermee draag je een steentje bij aan een milieubewustere wereld.

Wat is een bagagedrager kussen?

Een bagagedrager kussen is een kussen dat je achter op je fiets op de bagagedrager kunt bevestigen. Let er wel op dat het bagagedrager kussentje niet geschikt is voor de allerkleinste kinderen. Die moeten gewoon in een fietsstoeltje achterop of voorop de fiets meegenomen worden. Het kussen is echter wel geschikt voor grotere kinderen vanaf tien jaar of kinderen die zwaarder zijn dan 35 kilogram. Of ben je op zoek naar een bench kussen?

Een bagagedrager kussen kun je met of zonder rugleuning kopen. Voor kinderen is een kussen met rugleuning beter en veiliger, omdat ze dan niet achterover van het kussentje kunnen vallen.

Waarom zou je voor een bagagedrager kussen kiezen?

Met een fietskussentje achter op de bagagedrager van je fiets weet je zeker dat de persoon die bij je achterop komt te zitten veel comfortabeler zit. Het zorgt ervoor dat je geen last hebt van de constructie van de bagagedrager, die vaak toch best vervelend is om op te zitten zonder kussentje.

Het verschil tussen verschillende bagagedrager kussens

Er zijn verschillende soorten bagagedrager kussentjes verkrijgbaar. Deze variëren in dikte, van 4 tot 8 centimeter. Ze zijn allemaal vrij eenvoudig aan de bagagedrager te bevestigen, zodat je ze gemakkelijk kunt plaatsen en weer kunt verwijderen als je ze niet nodig hebt.

De verschillende ontwerpen

Bagagedrager kussentjes komen in tal van verschillende designs. Vaak kun je ze zelfs als set kopen, met bijpassende accessoires zoals een fietsbel, fietstas, rugleuning of zadelhoesje in dezelfde print.

Je kunt je bagagedrager kussentje geheel naar eigen stijl uitzoeken. De ontwerpen variëren van robuust en stoer tot fris en fruitig, en alles daar tussenin. Een voordeel van een fietskussen voor op je bagagedrager is dat het makkelijk te reinigen is.

Waar kun je je bagagedrager kussentje nog meer voor gebruiken?

Een bagagedrager kussentje is niet alleen handig om iemand mee achter op de fiets te kunnen nemen. Er zijn nog veel meer situaties waarbij een kussentje heel goed van pas kan komen. Zo kan je er bijvoorbeeld op zitten tijdens het eten van je broodje.

Ook als je tijdens het fietsen even wilt rusten en je komt geen bankje tegen, of het bankje dat je tegenkomt is smerig, dan is een kussentje achter op je fiets heerlijk om even op uit te rusten. Onderweg heb je dus altijd een comfortabel, droog, schoon en zacht plekje om even uit te rusten.

Daarnaast hoef je geen jas, tas of trui meer te gebruiken als je achterop wil gaan zitten. Je hoeft dan ook geen extra ruimte in je tas vrij te houden om een extra jas of tas met je mee te nemen.

De beste 5 bagagedrager kussens

1

Niet Verkeerd bagagedrager kussen

9.1Expert Score
Superieur comfort, het beste bagagedrager kussen van 2022.

Het bagagedrager kussen van Niet Verkeerd overschrijdt alle normen van comfort en betaalbaarheid. Het doet meer dan alleen voldoen aan de verwachtingen, het zorgt ervoor dat uw fietsrit aanzienlijk aangenamer wordt. Geniet van een next level comfort met dit uitzonderlijke bagagedrager rugsteun.

Sterke voordeel(en)
 • Uitzonderlijk comfort
 • Ergonomisch en gebruiksvriendelijk
 • Robuuste en stevige pasvorm
2

Bagagedrager-kussen

foto van een Bagagedrager-kussen
8.7Expert Score
All-season fit, fantastische waterafstotende behandeling.

Met een fietskussen doe je nooit verkeerd, aangezien zitten op die stalen spijlen snel oncomfortabel kan worden. Met dit bagagedrager kussen, krijg je niet alleen een comfortabel zitvlak, maar ook nog eens een geweldige rugleuning. Dit betekent dubbel comfort, voor elke rit.

Sterke voordeel(en)
 • Ultracomfortabel
 • Kwalitatief hoogwaardig kussen
 • Zacht en luxe gevoel
3

Fietsstoeltje Achterzitje

8.1Expert Score
Efficiency op zijn best, simpel maar doeltreffend design

Een van de makkelijkst te bevestigen fietsstoeltjes op de markt. Een handig kussen voor op de bagagedrager, compleet met rugsteun. Dit is echt ideaal als je langer dan 5 minuten achterop moet zitten. Je comfort was nooit meer hetzelfde zolang de rit ook duurt.

Sterke voordeel(en)
 • Superhandig
 • Moeiteloze bevestiging
 • Ongelooflijk betaalbaar
4

Bagagedrager kussen

foto van een Bagagedrager kussen
7Expert Score
Kinderlijk eenvoudige installatie, bevalt onze kleinzoon en ons uitstekend.

Het heeft weliswaar geen rugleuning, maar het is een extreem handig bagagedrager kussen. Met de clips onder het kussen kan je het zitje binnen enkele seconden vastzetten en ook weer losmaken. Het is zowel praktisch als leuk, iets dat zelden gecombineerd wordt.

Sterke voordeel(en)
 • Supersnelle installatie en verwijdering
 • All-round comfort
 • uitermate gebruiksvriendelijk
5

Bagagedrager kussen zwart

5.8Expert Score
Eenvoudige en betaalbare oplossing voor iedereen.

Een achterzitje dat speciaal is ontworpen om door iedereen te worden gebruikt. Ongeacht of je 20 of 100 kilogram weegt, dit eenvoudige zwarte zitje, dat bevestigd kan worden met klittenband, is alles wat je nodig hebt om de aloude houten kont te voorkomen en je rit zorgeloos te maken.

Sterke voordeel(en)
 • Universeel design, geschikt voor iedereen
 • Solide en comfortabel
 • Eenvoudige en beproefde bevestigingsmethode

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general