De 5 beste bagagedrager kussens van 2023

Als je vaak iemand achter op de fiets hebt zitten, dan hoor je misschien wel dat de bagagedrager niet zo comfortabel is om op te zitten. Zeker als je een wat langere afstand moet afleggen met iemand achter op je bagagedrager zal je vaak gezucht en gesteun te horen krijgen vanaf de achterkant. Wanneer je iemand comfortabel wil laten zitten is een bagagedrager kussen achter op je fiets onmisbaar. Wat is een bagagedrager kussen precies en waarom zou je ervoor kiezen deze achter op je fiets te laten zetten?

De 5 beste bagagedrager kussens

Als het gaat om de beste bagagedragerkussen zijn er een aantal dingen waar je op zou kunnen letten bij het kiezen van een bagagedrager kussen. Zo zijn er 5 dingen waar een goed kussentje aan zou kunnen voldoen.

 1. De kwaliteit van het kussen. Deze is te zien aan de dikte van het kussen en aan de stof waar hij van gemaakt is. De stof zou waterdicht moeten zijn en hij moet makkelijk in gebruik zijn.
 2. Het gebruiksgemak. Bij het gebruiksgemak is het belangrijk dat het kussen makkelijk af te nemen en te bevestigen is aan de bagagedrager.
 3. De bevestiging. De beste bagagedrager kussens kun je met een klikgesp aan de onderkant van de bagagedrager bevestigen en weer losmaken. Wanneer je gebruik maakt van een kussen die je met tie rips moet bevestigen moet je er rekening mee houden dat je deze iedere keer weer door moet knippen en nieuwe tie rips moet aanpassen. 
 4. Met rugsteun. Een bagagedrager kussen kun je kopen met of zonder een ruggensteun. Met ruggensteun kan beter zijn vooral voor kinderen. Voor volwassenen maakt het niet zoveel uit of het met of zonder rugsteun zal zijn
 5. Het milieubewuste kussen. Met dit kussen maak je gebruik van een kussen dat gemaakt is van materialen die gerecycled zijn. Hiermee draag je een steentje bij aan een meer milieubewuste wereld.

Wat is een bagagedrager kussen?

Een bagagedrager kussen is een kussen dat je achter op je fiets op de bagagedrager kunt bevestigen. Let er wel op dat een bagagedrager kussentje niet geschikt is voor de allerkleinste kinderen. Die moeten gewoon in een fietsstoeltje achterop of voorop de fiets meegenomen worden. Maar als het gaat om grotere kinderen vanaf tien jaar of kinderen die zwaarder zijn dan 35 kilogram. Of ben je op zoek naar een bench kussen?

Een bagagedrager kussen kun je met of zonder ruggensteuntje kopen. Voor kinderen is er een met ruggensteun beter en veiliger omdat ze dan niet achterover van het kussentje af kunnen vallen.

Waarom zou je voor een bagagedrager kussen kiezen?

Met een fietskussentje achter op de bagagedrager van je fiets weet je zeker dat de persoon die bij je achterop komt te zitten veel comfortabeler bij je achter op de fiets zit. Het zorgt ervoor dat je geen laste hebt van de constructie van de bagagedrager die vaak toch best vervelend is om op te zitten zonder kussentje.

Het verschil tussen verschillende bagagedrager kussen

Er zijn verschillende soorten bagagedrager kussentjes te verkrijgen. Zo zijn de kussentjes voorzien van verschillende diktes. De diktes kunnen variëren tussen de 4 centimeter en de 8 centimeter. Ze zijn allemaal vrij eenvoudig aan de bagagedrager te bevestigen. Zo kun je hem er makkelijk opzetten, maar ook eraf halen, mocht je hem niet nodig hebben.

De verschillende ontwerpen

Bagagedrager kussentjes zijn te vinden in allemaal verschillende soorten designs. Vaak is het zelfs zo dat je ze in een set zou kunnen kopen met allemaal hetzelfde ontwerp. In zo een set zou je dan een fietsbel, fietstas, rugleuning of zadelhoesje in dezelfde print kunnen vinden.

Je kunt je bagagedrager kussentje helemaal naar eigen stijl uitzoeken. De ontwerpen die er zijn, zijn van robuust en stoer tot fris en fruitig en alles wat daartussenin zit. Het voordeel van een fietskussen voor op je bagagedrager is dat ze makkelijk schoon te maken zijn.

Waar kun je je bagagedrager kussentje nog meer voor gebruiken?

Een bagagedrager kussentje is niet alleen handig om iemand mee achter op de fiets mee te kunnen nemen. Er zijn nog veel meer situaties waarbij een kussentje heel goed van pas zou kunnen komen. Zo zou je bijvoorbeeld bij het eten van je broodje ook even achter op je kussentje kunnen gaan zitten.

Ook als je tijdens het fietsen even uit zou willen rusten en je komt geen bankje tegen, of het bankje dat je tegenkomt is smerig, ook dan is een kussentje achter op je fiets heerlijk om even in uit te kunnen rusten. Onderweg heb je dus altijd een lekker droog, schoon en zacht plekje om even uit te kunnen rusten.

Ook is het zo dat je geen jas, tas of trui meer hoeft te gebruiken als je achterop wil gaan zitten. Je hoeft dan ook geen extra ruimte in je tas vrij te houden of maken om een extra jas of tas met je mee te zeulen.

De beste 5 bagagedrager kussens

1

Niet Verkeerd bagagedrager kussen

9.1Expert Score
Het beste bagagedrager kussen. 

Het bagagedrager kussen van Niet Verkeerd is comfortabel en betaalbaar. Het voldoet volledig aan de verwachting en zorgt voor een veel fijnere rit achterop de fiets. Extra comfort is verzekerd met deze bagagedrager rugsteun.

Goede punt(en)
 • Comfort
 • handig in gebruike
 • Zit stevig
2

Bagagedrager-kussen

foto van een Bagagedrager-kussen
8.7Expert Score
 Goede waterafstotend behandeld.

Een fietskussen is nooit verkeerd, achterop zitten kan immers snel pijnlijk worden met die stalen spijlen. Op dit bagagedrager kussen heb je niet alleen comfortabel zitvlak, maar ook een rugleuning!

Goede punt(en)
 • Comfortabel
 • Kussen
 • Zacht
3

Fietsstoeltje Achterzitje

8.1Expert Score
Simpel maar doeltreffend

In van de meest simpel te bevestigen fietsstoeltjes die je kunt vinden. Een kussen voor op de bagagedrager, met rugsteun. Ideaal als je langer dan 5 minuten achter op moet!

Goede punt(en)
 • Ideaal
 • Simpel bevestigen
 • Goedkoop
4

Bagagedrager kussen

foto van een Bagagedrager kussen
7Expert Score
Het zitje bevalt onze kleinzoon en ons goed.

Geen rugleuning, maar wel een heel gemakkelijk bagagedrager kussen. Door de clips onder het kussen je binnen enkele seconden het zitje vast en losmaken.

Goede punt(en)
 • Vast en los
 • Heerlijk
 • Makkelijk
5

Bagagedrager kussen zwart

5.8Expert Score
Simpel en goedkoop

Een achterzitje geschikt voor iedereen. Van 20 tot 100 kilogram, simpel zwart, te bevestigen met klittenband. Meer heb je niet nodig als het doel is een houten kont te voorkomen.

Goede punt(en)
 • Geschikt voor iedereen
 • Hout
 • Simpel bevestigd

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general