Leeskussen kopen? De 3 beste kussens voor lezen

Laten we het eens hebben over een leeskussen. Zonder te veel te verklappen, kunnen we zeggen dat lezen voor het slapengaan aanzienlijk beter is dan onophoudelijk staren naar het scherm van je smartphone. Door te lezen kom je al in de slaapstand, en het is ook goed voor je geheugen. Je moet echter wel in een comfortabele houding kunnen lezen op je bed.

Wat is een leeskussen?

Een leeskussen is een multifunctioneel kussen dat het mogelijk maakt om langdurig in de correcte houding te zitten of half te liggen. Veel mensen lezen graag in bed. Het vinden van de juiste positie is echter vaak een probleem.

Daarom nemen mensen vaak een onnatuurlijke houding aan die druk uitoefent op de wervelkolom. Om dit te voorkomen, gebruik je een leeskussen. Een leeskussen is geen zacht kussen; het is geschikt om in te zitten en half te liggen, zonder dat je een verkeerde houding aanneemt. Het is een kussen waarin je kunt wegzakken, zonder dat de ondersteuning verdwijnt.

Waarvoor is het leeskussen gemaakt?

Veel mensen vinden het fijn om voor het slapengaan nog even te lezen. Het probleem is echter het vinden van een comfortabele houding. Speciaal daarvoor is het leeskussen ontwikkeld, een kussen dat je helpt langdurig de juiste houding aan te nemen. Om je nek te ondersteunen en het risico op rugpijn te verminderen, kun je wellicht de Sissel kussen overwegen. Het is essentieel om steeds de juiste houding aan te nemen, met name voor de nek en de rug.

De zwaartekracht zorgt ervoor dat er veel druk op de spieren en gewrichten komt als je half ligt of zit. Door een goede houding aan te nemen, wordt de druk echter gelijkmatig over je lichaam verdeeld. Zo voorkom je indirect pijn aan de gewrichten en belast jij je gewrichten niet onnodig.

Waar is het leeskussen goed voor?

Het leeskussen is een oplossing voor mensen die voor het slapengaan willen lezen, maar moeite hebben met het aannemen van een ideale houding. Gevolg: de gewrichten worden extra belast en dat kan op de lange termijn voor serieuze klachten zorgen. Op korte termijn zorgt het gebrek aan een goede houding ervoor dat je minder gaat lezen en het uiteindelijk helemaal opgeeft. In de praktijk nemen we allerlei vreemde houdingen aan als we op bed willen lezen.

Het leeskussen is echter zo ontworpen dat het je helpt steeds de juiste houding aan te nemen. Het kussen is gevuld met versnipperd traagschuim en ondersteunt de rug, vergelijkbaar met ons laptop kussen dat specifiek ontworpen is voor een comfortabel gebruik van uw laptop. Het kussen helpt ook de belasting op de schouders, rug en nek te voorkomen. Het kussen is sterk genoeg om het gewicht van je lichaam te dragen.

Je kunt het leeskussen prima gebruiken in combinatie met je eigen kussen. Qua design kun je tegenwoordig kiezen wat je wilt. Met een leeskussen wordt lezen weer leuk. Je bereidt je voor op de slaap, dit keer zonder allerlei vreemde posities aan te hoeven nemen. En geloof ons, dat is erg prettig.

De beste 3 Leeskussens van 2023

1

Relax leeskussen

foto van een Relax leeskussen
9.1Expert Score
Onovertroffen leeservaring dankzij dit hoogwaardige leeskussen, het toppunt van comfort en ondersteuning

Dit speciaal ontworpen leeskussen is een ware traktatie voor elke boekenliefhebber en garandeert ultiem leescomfort. Het biedt uitstekende ondersteuning, waardoor je in een comfortabele zithouding kunt genieten van je leesplezier. Door de ongeëvenaarde kwaliteit en stevigheid is dit kussen een waardevolle investering voor langdurig gebruik.

Sterke punten
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Uitzonderlijke stevigheid
 • Superieur comfort
2

Perfecte leeskussen

foto van een Perfecte leeskussen
8.5Expert Score
Geniet van elke pagina met dit luxueuze, goed ontworpen leeskussen!

Dit leeskussen biedt een overvloed aan comfort en ondersteuning. Met zijn robuuste bouw en hoogwaardige kwaliteit, transformeert het uw leeservaring naar een hoger niveau. De fijne aanraking en het gebruiksgemak maken het een geliefde toevoeging aan elke leesruimte.

Sterke punten
 • Robuuste stevigheid
 • Aanzienlijke hoge kwaliteit
 • Zachtaardige fijne aanraking
3

Multifunctioneel leeskussen

foto van een Multifunctioneel leeskussen
8.2Expert Score
Nooit meer oncomfortabel lezen met dit veelzijdige en gebruiksvriendelijke leeskussen

Dit leeskussen is niet alleen ideaal voor het lezen, maar ook perfect voor andere activiteiten zoals tv kijken. Dankzij de sterke ondersteuning en het gebruiksgemak, is dit kussen een excellente keuze voor dagelijks gebruik in elk gezin. Daarnaast is het eenvoudig op te bergen en daarmee ideaal voor elk huishouden, ongeacht de grootte.

Sterke punten
 • Uitstekende ondersteuning
 • Probleemloos op te bergen
 • Veelzijdig en multifunctioneel

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general