De beste leeskussen voor tijdens het lezen

Laten we het eens over een leeskussen hebben. En zonder al iets te verklappen kunnen we wel zeggen dat lezen voor je gaat slapen aanmerkelijk beter is dan het oeverloos turen op het beeldscherm van je smartphone. Door te lezen raak je al vast in de slapstand bijvoorbeeld, terwijl het nog goed is voor je geheugen ook. Moet je echter wel in een goede en comfortabeler houding kunnen lezen op je bed.

Wat is een leeskussen?

Een leeskussen is een multifunctioneel te gebruiken kussen dat het mogelijk maakt om langdurig in de juiste houding te zitten of half liggen. Lezen op bed is iets wat veel mensen graag doen. Het vinden van de juiste houding is echter wel vaak een probleem.

Om die reden wordt een vreemde houding aangenomen die druk geeft op de wervelkolom. Om dat te voorkomen gebruik je dus een leeskussen. Een leeskussen is geen zacht kussen en is geschikt om te zitten en half te liggen, zonder dat je een verkeerde houding aanneemt. Het is een kussen om in weg te zakken, zonder dat de ondersteuning wegvalt.

Waarvoor is het leeskussen gemaakt?

Veel mensen vinden het heerlijk om voor het slapen gaan nog even te gaan lezen. Probleem is echter om dan een juiste houding te vinden. Speciaal daarvoor is het leeskussen ontwikkeld, een kussen dat je helpt langdurig een juiste houding aan te nemen. Het is uitermate belangrijk om steeds de juiste houding aan te nemen, zeker voor de nek en de rug.

De zwaartekracht is er de oorzaak van dat er veel druk op de op de spieren en gewrichten komt als je halt ligt of zit. Door het aannemen van een goede houding wordt de druk echter gelijkwaardig verdeeld over je lichaam. Zo voorkom je indirect dus pijn aan de gewrichten en belast jij je gewrichten niet onnodig.

Waar is het leeskussen goed voor?

Het leeskussen is een uitkomst voor mensen die voor het slapen gaan willen lezen maar moeite hebben om een ideale houding aan te nemen. Gevolg: de gewrichten worden extra belast en dat kan op den duur voor serieuze klachten zorgen. Op korte termijn zorgt het feit dat je geen goede houding vindt ervoor dat je minder gaat lezen en het op en duur helemaal achterwege laat. In de praktijk nemen we allerlei vreemde houdingen aan als we willen lezen op bed.

Het leeskussen is echter zo ontworpen dat het kussen je helpt wel steeds de juiste houding aan te nemen. Het kussen is gevuld met versnipperd traagschuim en een leeskussen ondersteunt de rug. Het kussen helpt eveneens de belasting op de schouders, rug en de nek te voorkomen. Het kussen is sterk genoeg om het gewicht van je lichaam te kunnen dragen. Je kunt het leeskussen prima gebruiken in combinatie met je eigen kussen en wat betreft het design kun je tegenwoordig kiezen wat je wilt. Met een leeskussen wordt lezen weer fijn. Je bereid je voor op de slaap en dat nu zonder allerlei vreemde posities aan te hoeven nemen. En geloof ons, dat is wel zo prettig.

De beste leeskussen

Ducky Dons

9.5Expert Score
Leeskussen perfect voor tijdens het lezen

Het Lekker Lui Lezen kussen is speciaal ontworpen om u van een ongekend comfortabele lees houding te voorzien tijdens het lezen of televisie kijken in bed.

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general