Op zoek naar het beste matras? Wij hebben alles voor je op een rij gezet!

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor ieder mens. Een goed, comfortabel bed en het beste matras spelen hierbij een belangrijke rol. Wanneer je over een slecht matras beschikt, kun je merken dat je niet lekker slaapt en niet goed uitgerust wakker wordt.

Dat kan heel vervelend zijn als je de volgende dag weer moet werken of voor je gezin moet zorgen. Een goede nachtrust is immers van belang voor je gezondheid. Hier kun je alles lezen over het belang bij het vinden van het beste matras en hoe je er één vindt die bij jou past.

Wat is een matras?

Een matras is het deel van het bed waar je op slaapt en daarmee ook het belangrijkste onderdeel van het bed. Zonder het beste matras zul je niet goed kunnen slapen. Eentje die niet geschikt is voor jouw lichaam of lichaamsgewicht kan zelfs tot fysieke klachten leiden, zoals rug- of nekpijn.

Wat is een goed matras?

Het is lastig om de definitie van een goed matras te geven, omdat dit afhankelijk is van wat het beste bij jouw lichaam past. Er zijn veel verschillende soorten matrassen en de keuze is heel persoonlijk. Een duur exemplaar betekent niet automatisch dat het een goed product is.

Waarvan wordt een matras gemaakt?

Een matras wordt gemaakt van materiaal zoals traag-, comfort- of koud schuim. Daarnaast is het dek hiervan uiteraard gemaakt van textiel. En er zijn ook nog matrassen waarbij de matrashoes afgenomen kan worden zodat het gewassen kan worden.

Daarnaast bestaat het beste matras uit verschillende lagen. Door deze lagen wordt de functie gekenmerkt en dit bepaald ook hoe comfortabel deze is en of het goed kan ademen.

Wat voor types matrassen zijn er?

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten matrassen te koop. Zo heb je koud en traag schuim maar ook pocketvering matrassen en comfort matrassen. Emma verkoopt ook een hybride 02 matras. Al deze soorten hebben zo hun eigen functionaliteit en specifieke kenmerken. Vaak heeft het ook te maken met bijvoorbeeld hoe zwaar je bent. Mocht je op zoek zijn naar een matras voor je baby? Bekijk dan onze review over het beste babymatras.

Wat zijn de voordelen van het beste matras?

Het beste matras moet voor verschillende voordelen zorgen. Je bent beter uitgerust slaapt makkelijker door. Daarnaast zul je prettiger wakker worden en heb je geen pijn aan je lichaam. Wanneer je iemand bent die in de nacht veel zweet is een goed absorberend matras erg belangrijk. Op die manier heb je een constante lichaamstemperatuur waardoor je ook niet onnodig afkoelt.

Wat zijn de nadelen van een slecht matras?

Matrassen van slechte kwaliteit kunnen voor veel problemen zorgen en bevorderen zeker niet je nachtrust. Jouw slaapkwaliteit wordt hierdoor echt heel erg bepaald. Wanneer je niet het voor jou beste matras kiest kan je te maken krijgt met fysieke ongemakken. Denk dan bijvoorbeeld aan rug- en nekpijn.

Een slecht gekozen matras kan naast deze rug- en nekpijn ook leiden tot andere problemen, zoals slaapstoornissen, allergieën, ongemak en vermoeidheid. Het is belangrijk om een keuze te maken op basis van jouw lichaam en slaapbehoeften om zo deze problemen te voorkomen.

Waarop hebben we geselecteerd?

Waar we vooral naar hebben gekeken is de kwaliteit van de matrassen uit de top vijf en de manier waarop ze jouw nachtrust op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Daarnaast moet de prijs-kwaliteitverhouding goed zijn. Een duur matras wil niet gelijk zeggen dat deze het beste is, terwijl je dit voor een bepaalde prijs natuurlijk wel mag verwachten. Daarnaast is ook de duurzaamheid van groot belang want je wil natuurlijk niet binnen een paar jaar een nieuw kopen.

We hebben in onze top 5 review gekozen om vooral bedden van 180cm x 200cm mee te nemen, omdat dit een veelvoorkomend formaat is voor tweepersoonsbedden. Het is een ruim bed waarin twee personen comfortabel kunnen slapen en toch voldoende ruimte hebben. Bovendien past dit formaat bed ook in de meeste slaapkamers, omdat het niet te groot is en niet te veel ruimte inneemt. Door dit formaat als uitgangspunt te nemen, kunnen we ons richten op de beste kwaliteit matrassen die beschikbaar zijn in deze populaire maat. Dit maakt het voor de lezers gemakkelijker om een weloverwogen keuze te maken bij het kopen van een nieuw bed.

De 5 beste matrassen van 2023

Wanneer je een matras wilt kopen dan wil je natuurlijk heel graag zeker zijn dat je de beste keus maakt en het nadeel is dat er momenteel door het internet heel erg veel keuze is. En die keuze is niet altijd goed en bevorderlijk. Want dat maakt de keuze lastig. Gelukkig kun je hier lezen welke 5 matrassen je het best zou kunnen kopen.

1

Emma Foam Original Koudschuim Matras (Stevig)

Beste matras
9.2Expert Score
Het beste matras op de markt

Het Emma Foam matras biedt een uitstekende ondersteuning door de combinatie van hoogwaardig koudschuim en adaptieve traagschuim lagen. Het heeft een afneembare, wasbare hoes en lange levensduur en is daarom als beste getest.

Goede punt(en)
 • Uitstekende ondersteuning
 • Hoogwaardige materialen
 • Comfortabel
 • Verschillende lagen
2

Imperial Relax Visco-Elastisch Matras

Imperial relax beste matras
8.8Expert Score
Hoge kwaliteit matras

Dit matras van Imperial Relax past zich perfect aan de contouren van het lichaam aan dankzij het visco-elastische traagschuim. Het is hypoallergeen, biedt een uitstekende ondersteuning en heeft een dikke comfortlaag.

Goede punt(en)
 • Comfortabel
 • Anti-allergisch
 • Erg goed Traagschuim
3

Slaaploods.nl Prince de Luxe Pocketvering Matras

Beste pocketvering matras
8.1Expert Score
Beste druk verdelende matras

Het matras van Slaaploods biedt een uitstekende ondersteuning en drukverdeling dankzij de pocketvering en hoogwaardig koudschuim. Het heeft een afritsbare en wasbare hoes, is duurzaam en heeft een hoog ligcomfort.

Goede punt(en)
 • Pocketvering
 • Koudschuim
 • Goede ondersteuning
4

Ella Sleep Aurora Hybrid Matras

7.5Expert Score
Middelmatige kwaliteit matras

Dit matras van Ella Sleep combineert de voordelen van traagschuim, latex en pocketvering voor een perfecte ondersteuning en ventilatie. Het is antiallergisch, wasbaar en biedt een hoog comfortniveau.

Goede punt(en)
 • Antiallergisch
 • Gewoon wasbaar
 • Hybrid matras
5

Bedworld Koudschuim Matras HR45

7.2Expert Score
Matige kwaliteit matras

Dit matras heeft een hoogwaardige HR45-koudschuim laag die zorgt voor een uitstekende ondersteuning en drukverdeling. Het heeft een afneembare hoes en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarom is dit de beste budget optie.

Goede punt(en)
 • Medium ligcomfort
 • Koudschuim
 • Hele goede prijs-kwaliteitverhouding

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general