Beste Matrassen 2023: Top 5 Geteste Matrassen Beoordeeld en Vergeleken

Dit onderzoek is geschreven door 5 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 19 verschillende Matrass getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor ieder mens. Zowel een comfortabel bed als het beste matras speelt hierin een belangrijke rol. Als je een slecht matras hebt, zul je merken dat je niet lekker slaapt en niet volledig uitgerust wakker wordt.

Dit kan erg vervelend zijn, vooral als je de volgende dag weer moet werken of voor je gezin moet zorgen. Een goede nachtrust is tenslotte essentieel voor je gezondheid. In dit artikel kun je alles lezen over het belang van het vinden van het juiste matras en hoe je het matras vindt dat bij jou past.

Wat is een matras?

Een matras is het deel van het bed waarop je slaapt en is daarmee ook het belangrijkste onderdeel van je bed. Zonder het beste matras slaap je niet optimaal. Een matras dat niet geschikt is voor jouw lichaam of lichaamsgewicht kan zelfs leiden tot fysieke klachten, zoals rug- of nekpijn.

Wat is een goed matras?

Het is moeilijk om een definitie te geven van een goed matras, omdat dit sterk afhangt van wat het beste bij jouw lichaam past. Er zijn diverse soorten matrassen en de keuze hiervan is zeer persoonlijk. Een duur matras betekent niet automatisch dat het ook een goed matras is.

Waarvan wordt een matras gemaakt?

Een matras wordt gemaakt van materialen zoals traag-, comfort- of koudschuim. Ook is het omhulsel uiteraard gemaakt van textiel. Daarnaast zijn er matrassen waarbij de matrashoes afgenomen en gewassen kan worden.

Het beste matras bestaat uit verschillende lagen. Deze lagen kenmerken de functie van het matras en bepalen ook hoe comfortabel het is en of het goed ademt.

Wat voor soorten matrassen zijn er?

Zoals je eerder al las, zijn er verschillende soorten matrassen te koop. Zo heb je koud- en traagschuim, maar ook pocketvering- en comfortmatrassen. Emma verkoopt ook een hybride O2 matras. Al deze soorten hebben elk hun eigen functionaliteit en specifieke kenmerken. Vaak heeft dit te maken met bijvoorbeeld je gewicht. Ben je op zoek naar een matras voor je baby? Bekijk dan onze review over het beste babymatras.

Wat zijn de voordelen van het beste matras?

Het beste matras zorgt voor diverse voordelen. Je bent beter uitgerust, slaapt makkelijker door en wordt prettiger wakker zonder lichamelijke pijn. Als je iemand bent die ’s nachts veel zweet, is een goed absorberend matras belangrijk. Op die manier behoud je een constante lichaamstemperatuur, zodat je niet onnodig afkoelt.

Wat zijn de nadelen van een slecht matras?

Een matras van slechte kwaliteit kan veel problemen veroorzaken en je nachtrust belemmeren. Het beïnvloedt enorm je slaapkwaliteit. Wanneer je niet het voor jou beste kiest, kun je te maken krijgen met fysieke ongemakken, zoals rug- en nekpijn.

Een verkeerd gekozen matras kan naast deze rug- en nekpijn ook leiden tot andere problemen, zoals slaapstoornissen, allergieën, ongemak en vermoeidheid. Het is belangrijk om een keuze te maken op basis van jouw lichaam en slaapbehoeften om deze problemen te voorkomen.

Waarop hebben we geselecteerd?

We hebben vooral gelet op de kwaliteit van de matrassen uit de top vijf en hoe ze een positieve invloed kunnen hebben op je nachtrust. Daarnaast moet de prijs-kwaliteitverhouding goed zijn. Een duur matras hoeft niet automatisch het beste te zijn, hoewel je dit bij een bepaalde prijs natuurlijk wel mag verwachten. Ook is de duurzaamheid van groot belang, aangezien je niet binnen een paar jaar een nieuwe wilt kopen.

In onze top 5 hebben we ervoor gekozen om vooral bedden van 180cm x 200cm op te nemen, omdat dit een gangbaar formaat is voor tweepersoonsbedden. Het is een ruim bed waarin twee personen comfortabel kunnen slapen en toch voldoende ruimte hebben. Tevens past dit formaat bed in de meeste slaapkamers, aangezien het niet te groot is en niet te veel ruimte inneemt. Door dit formaat als uitgangspunt te nemen, kunnen we ons richten op de best mogelijke matrassen die beschikbaar zijn in deze populaire maat. Dit maakt het voor de lezers makkelijker om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een nieuw bed.

De 5 beste matrassen van 2023

Wanneer je een matras wilt kopen, wil je natuurlijk het liefst zeker zijn dat je de beste keuze maakt. Een uitdaging hierbij is dat er door het internet tegenwoordig veel keuze is. Deze overvloed aan keuze is niet altijd even behulpzaam, want het maakt de keuze des te lastiger. Gelukkig kun je hier lezen welke 5 matrassen je het best zou kunnen kopen.

1

Emma Foam Original Koudschuim Matras (Stevig)

Beste matras
9.2Expert Score
De ultieme matras keuze voor superieur comfort

Het Emma Foam matras onderscheidt zich als een standaard in comfort en kwaliteit. De onovertroffen ondersteuning wordt mogelijk gemaakt door de samenvoeging van eersteklas koudschuim en adaptieve traagschuim lagen. Het matras is verder voorzien van een afneembare, wasbare hoes die zorgt voor gemakkelijk onderhoud, terwijl de duurzame constructie zorgt voor een lange levensduur. Emma Foam matras: de belofte van een rustgevende nachtrust.

Sterke punten
 • Ongelooflijke ondersteuning
 • Gemaakt van hoogwaardige materialen
 • Extreem comfortabel
 • Unieke combinatie van verschillende schuimlagen
2

Imperial Relax Visco-Elastisch Matras

Imperial relax beste matras
8.8Expert Score
Onovertroffen kwaliteit en comfort in matraskeuze

Het Imperial Relax matras levert een perfecte pasvorm door zich feilloos aan de contouren van het lichaam aan te passen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het unieke visco-elastische traagschuim design. Naast de ultieme ondersteuning en een comfortabele dikke laag, is het ook hypoallergeen, wat het de ideale keuze maakt voor gevoelige gebruikers. Een matras dat een koninklijke nachtrust garandeert.

Sterke punten
 • Ultra-comfortabel
 • Hypoallergeen – geweldig voor gevoelige gebruikers
 • Superieur visco-elastisch traagschuim
3

Slaaploods.nl Prince de Luxe Pocketvering Matras

Beste pocketvering matras
8.1Expert Score
Hoogwaardige balans tussen comfort en ondersteuning

Slaaploods levert een matras dat aan de top staat in termen van ondersteuning en drukverdeling, dankzij de innovatieve combinatie van pocketvering en hoogwaardig koudschuim. Met een gemakkelijk afritsbare en wasbare hoes en een indrukwekkende duurzaamheid komt dit matras bovenaan elke comfort-checklist. Het belooft een diepe, rustgevende slaap door het hoge ligcomfort.

Sterke punten
 • Uitzonderlijke pocketvering
 • Topkwaliteit koudschuim
 • Uitmuntende ondersteuning
4

Ella Sleep Aurora Hybrid Matras

7.5Expert Score
Veelzijdige kwaliteit voor een gebalanceerde slaapervaring

Het Ella Sleep matras voegt een nieuwe dimensie toe aan slaapcomfort door de succesvolle synergie van traagschuim, latex en pocketvering. Het uitstekende ondersteuningsniveau is perfect afgestemd op de ventilatiecapaciteit om een slaapervaring te bieden die zowel comfortabel als gezond is. Het antiallergische karakter en het feit dat de hoes gemakkelijk wasbaar is, voegt waarde toe aan dit hybride matras.

Sterke punten
 • Antiallergisch
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Hybride matras voor optimale slaapervaring
5

Bedworld Koudschuim Matras HR45

7.2Expert Score
Budgetvriendelijk zonder in te boeten aan comfort

Dit matras is de belichaming van betaalbare luxe, uitgerust met een hoogwaardige HR45-koudschuim laag die zorgt voor ongeëvenaarde ondersteuning en drukverdeling. Met een simpel afneembare hoes en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, levert dit matras een knap staaltje prestatie zonder de bank te breken. Ontdek een wereld van comfort binnen budget.

Sterke punten
 • Aangenaam ligcomfort
 • HR45-koudschuim voor uitstekende ondersteuning
 • Onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general