Beste matras van 2022 getest en beoordeeld

Een goede nachtrust is voor ieder mens erg belangrijk. En niet alleen een goed, comfortabel bed is daarbij belangrijk maar ook een goed matras. Wanneer je namelijk over een slecht matras beschikt zul je al snel merken dat je niet lekker slaapt of niet goed uitgerust wakker wordt.

Dat is natuurlijk super vervelend als je de volgende dag weer naar je werkt moet of voor je gezin moet zorgen. Een goede nachtrust is op alle fronten voor jouw gezondheid erg belangrijk. Hier lees je alles over het matras, hoe je een goed matras herkend en welke matrassen de beste zijn.

Wat is een matras?

Een matras is dat deel van het bed waar je op slaapt. Het is daarmee ook het belangrijkste onderdeel van het bed. Want zonder een goed matras zul je ook niet een goede nachtrust hebben. Een matras dat niet geschikt voor jouw lichaam of lichaamsgewicht kan zelfs tot fysieke klachten leiden zoals rugpijn, nekpijn of last van je schouders.

Wat is een goed matras?

De definitie van een goed matras is best lastig te stellen, want dit hangt niet alleen samen met een bepaald merk of een aanschafwaarde. Het hoeft dus niet zo te zijn dat een duur matras ook daadwerkelijk een goed matras is. Het heeft ermee te maken wat het beste voor jouw lichaam is, er zijn vele soorten matrassen dus de keuze is heel persoonlijk.

Waar wordt een matras van gemaakt?

Matrassen worden van verschillende soorten materialen gemaakt. Een matras kan gemaakt worden van traag-, comfort- of koud schuim. Daarnaast is het dek van het matras uiteraard gemaakt van textiel. En er zijn ook nog matrassen waarbij de matrashoes afgenomen kan worden zodat het gewassen kan worden.

Daarnaast is ieder matras gebouwd uit verschillende lagen. Door deze lagen wordt de functie van het matras gekenmerkt en dit bepaald ook hoe comfortabel matras is en of het matras goed ademt etc.

Wat voor types matrassen zijn er?

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen zijn er verschillende soorten matrassen te koop. Zo heb je koud en traag schuim maar ook pocketvering matrassen en comfort matrassen. Emma verkoopt ook een hybride 02 matras. Al deze soorten hebben zo hun eigen functionaliteit en specifieke kenmerken. Vaak heeft het ook te maken met bijvoorbeeld hoe zwaar je bent, welk matras dan geschikt is.

Wat zijn de voordelen van een goed matras?

Het belangrijkste voordeel van een goed matras is dat je beter uitrust en makkelijker doorslaapt. Daarnaast zul je prettiger wakker worden en heb je geen pijn aan je lichaam. Wanneer je iemand bent die in de nacht veel zweet is een goed absorberend matras erg belangrijk. Op die manier heb je een constante lichaamstemperatuur waardoor je ook niet onnodig afkoelt.

Wat zijn de nadelen van een goed matras?

Een matras dat van een slechte kwaliteit is of niet geschikt is voor jouw lichaam heeft heel veel invloed op jouw nachtrust. Jouw slaapkwaliteit wordt dus echt heel erg bepaald door het matras. Daarnaast kan een verkeerd matras er echt voor zorgen dat je te maken krijgt met fysieke ongemakken. Denk dan bijvoorbeeld aan rug- en nekpijn.

Een slecht matras kan dus heel erg veel ellende geven. Daarom is het ook heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je over een goed matras beschikt. Investeren in je nachtrust is echt belangrijk.

Waarop hebben we geselecteerd?

Waar we vooral naar hebben gekeken is de kwaliteit van de matrassen uit de top vijf en de manier waarop ze jouw nachtrust op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Daarnaast moet de prijs-kwaliteitverhouding goed zijn. Een duur matras wil niet gelijk zeggen een goed matras terwijl je voor een bepaalde prijs dit wel mag verwachten.

Daarnaast is ook de duurzaamheid van een matras erg belangrijk want je wil natuurlijk dat je matras zo lang mogelijk mee kan gaan.

De 5 beste matrassen van 2022

Wanneer je een matras wilt kopen dan wil je natuurlijk heel graag zeker zijn dat je een goed matras koopt en het nadeel is dat er momenteel door het internet heel erg veel keuze is. En die keuze is niet altijd goed en bevorderlijk. Want dat maakt de keuze lastig. Gelukkig kun je hier lezen welke 5 matrassen je het best zou kunnen kopen.

1

Emma matras

9.2Expert Score
De beste matras

Emma is een heel solide en betrouwbaar merk. In diverse soorten verkoopt Emma goede, kwalitatief sterke matrassen. Eerlijk is eerlijk, maar Emma is niet goedkoop qua aanschaf. Echter het voordeel is wel dat Emma over een goede service beschikt en de matrassen een zeer lange levensduur hebben. Emma staat garant voor kwaliteit.

Goede punt(en)
 • Meerdere matrassen voor optimale keuze
 • Bestaande uit verschillende lagen van kwaliteit
 • Hoogste kwaliteit op de markt
2

Perfectmatras Traagschuim Matras 150×190 cm

8.8Expert Score
Hoge kwaliteit matras

Deze topper hoort absoluut in de top 5 van de matrassen die te koop zijn. Het comfort 3000 matras biedt namelijk ook echt het comfort waar je naar op zoek bent. Dit matras ondersteunt namelijk alle delen van het lichaam. Het matras is ook perfect wanneer je allergisch bent voor o.a. huisstofmijt, dit matras beschikt namelijk over een antiallergische hoes.

Goede punt(en)
 • 7 verschillende conformzones
 • Gemaakt van redelijke materiaal
 • Verschillende eigenschappen op de zijdes
3

Nasa exclusive matras 300 laags traagschuim

8.1Expert Score
Een matras van redelijke kwaliteit

Een goed kwalitatief matras vind je bij dit traag schuim matras van NASA. Dit matras biedt de perfecte lichaamsondersteuning. Wat ook ideaal is aan het traag schuim matras van NASA dat het zich aanpast aan jouw lichaamstemperatuur. Zo zal het nooit te warm of te koud zijn. Tijdens de nachtrust is dit wel heel erg belangrijk.

Goede punt(en)
 • Met traagschuim
 • NASA schuim
 • Ideaal voor mensen met gevoelige gewrichten
4

Trendzzz Matras 140×200 Comfort Foam

7Expert Score
Middelmatige kwaliteit matras

Dit stevige matras van Trendzzz biedt de ideale lichaamsondersteuning voor een perfecte nachtrust. En het matras is ook nog voor een betaalbare prijs te koop. Zeker als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast is de hoes van dit matras ook nog eens afneembaar en daardoor uit te wassen. Zo houd je jouw matras lekker fris.

Goede punt(en)
 • Conformtabel foam matras
 • Redelijk kwaliteit materiaal
 • Betaalbaar
5

Mister Sandman matras

5.7Expert Score
Matige kwaliteit matras

Dit mooie low budget matras is een echte aanrader, zowel qua prijs- als kwaliteitsverhouding. Voor weinig geld koop je namelijk een echt goed matras. Dit matras is gemaakt van comfortschuim en dit zorgt er dus voor dat jouw lichaam op alle punten goed ondersteund wordt waardoor je heerlijk comfortabel kunt slapen en uitgerust wakker wordt. En dat is belangrijk om fris op te staan.

Goede punt(en)
 • Lage prijs
 • Matig materiaal

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general