Beste cpap masker – Koopgids 2022 test

Ademhalingsproblemen kunnen veel oorzaken hebben maar kunnen ook veel klachten geven. Als jij in de nacht slaapt dan kan het zijn dat je last krijgt van een stoppende ademhaling. Je krijgt dan een paar seconde en soms langer geen lucht en dat is heel erg slecht voor jouw lichaam. Als jij slaapt met cpap masker dan zal jou dat niet gebeuren omdat je continue toevoer van verse zuurstof hebt.

Wat is een cpap masker

Een cpap masker is een masker die over de mond en neus gaat en op die manier de persoon continu voorziet van gezuiverde zuurstof. Dit masker wordt gedragen tijdens het slapen door mensen die lijden aan slaapapneu. Slaapapneu houdt in dat er kort wordt gestopt met ademhalen wat heel erg slecht is voor het lichaam, dat is te verhelpen door een cpap masker op te zetten waardoor er continu zuurstoftoevoer is. Dat zorgt ervoor dat er geen schade kan ontstaan doordat er continu verse zuurstof in het bloed is.

Voor wie is een cpap masker geschikt

Wanneer iemand last heeft van een stoppende ademhaling tijdens het slapen biedt een cpap masker een grote uitkomst. Doordat er door het cpap masker onder hoge druk lucht in de keel wordt gespoten blijft de keel open en treed er geen ademstop meer op. Ben je benieuwd naar welk kussen je het beste kan gebruiken bij dit masker? Kijk dan eens naar ons blog over cpap Kussens!

Iemand die last heeft van ademstops of anders genoemd slaapapneus heeft er veel aan. Het is veiliger om te slapen en het is veel gezonder voor het lichaam. Angst om ’s nachts te stoppen met ademen hoeft er niet meer te zijn want de keel staat continu open. Dit door de sterke lucht die in de keel komt. jij gaat dus al met een geruster gevoel slapen.

De voordelen van een cpap masker

Er zijn meerdere voordelen aan een cpap masker en de grootste is wel dat er in de nacht op een rustige manier kan slapen, als iemand de hele nacht slaapapneus heeft gehad dan is hij veel vermoeider dan iemand die dat niet heeft gehad.

Het lichaam moet namelijk hard werken als het een slaapapneu heeft. Als dat wordt voorkomen met een cpap masker dan is er al veel winst. Er wordt beter geslapen en het is ook nog eens beter voor de gezondheid. Daardoor is de persoon overdag meer uitgerust en dat is altijd meegenomen. Vermoeidheid kan ervoor zorgen dat er een neerwaartse spiraal ontstaat waar moeilijk uit te komen is.

Met behulp van het masker zul jij beter slapen waardoor je dus ook meer uitgerust bent overdag. Jij zult meer energie hebben en daardoor ook andere dingen kunnen gaan doen. Je komt minder door vermoeidheid thuis te zitten.

Hoe werkt een cpap masker?

Een cpap masker werkt tegen slaapapneu. Slaapapneu betekent dat er in de nacht gestopt wordt met ademen. Dat kan enkele seconde zijn maar ook langer. Dat is uiteraard niet goed voor het lichaam en ook nog eens gevaarlijk dus daar moet wat aan gedaan worden.

Dat kan door middel van een cpap masker, die gaat helemaal over de mond en neus heen met een kapje en daardoor komt verse zuurstof. Er wordt onder hoge druk zuurstof in de keel gespoten waardoor de keel altijd open zal staan en dus niet kan sluiten, daardoor zal de slaapapneu niet kunnen gebeuren en maakt het dus weer veilig om te slapen.

Waar let je op bij het kopen

Het is belangrijk om op een aantal dingen te letten op het moment dat jij een cpap masker aan gaat schaffen, zo moet je goed opletten of jij wel de goede maat hebt want niet iedereen heeft dezelfde maat. Ook is het belangrijk dat jij een cpap apparaat hebt die de lucht zuivert en op die manier verse zuurstof door het cpap masker kan toevoeren, ook in een cpap apparaat zijn meerdere keuzes te vinden.

Het is belangrijk dat de cpap goed vast zit en daarom moet je ook bevestigingsbanden hebben zodat hij in de nacht niet af kan vallen, het is jammer als je toch midden in de nacht wakker wordt en het cpap masker weer opnieuw moet bevestigen omdat het de verkeerde band was.

Wat verwacht men van een cpap masker?

Van een cpap masker verwacht men over het algemeen dat het veel lucht gedurende de nacht zal geven, ook zal men verwachten dat er beter wordt geslapen en dat men meer uitgerust wakker zal worden. Dat is in principe wel waar het masker voor wordt gebruikt maar het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat er geen ademstops meer zijn, die zijn gevaarlijk want het lichaam krijgt het zwaar te verduren door slaapgebrek.

Slaapgebrek kan weer andere symptomen veroorzaken zoals zware vermoeidheid of bijvoorbeeld een beroerte, naast dat kan men ook nog eens last krijgen van een hoge bloeddruk of hartklachten. Slaapgebrek brengt dus veel problemen mee en dat kan voorkomen worden door te slapen met een cpap masker, dan zal de slaapapneu verminderen waardoor er beter wordt geslapen en er dus ook minder problemen overdag optreden.

Sluit het cpap masker aan op een cpap apparaat

Natuurlijk is een cpap masker heel erg belangrijk. Je hebt er niks aan zonder een cpap apparaat. Het is dus heel erg belangrijk dat je daar ook de goede van aan gaat schaffen. Een cpap apparaat zijn er ook in meerdere soorten zoals in de hoeveelheid toevoer maar ook in kracht en groottes. Kijk goed naar wat jij nodig hebt want het heeft geen nut als de kracht niet klopt.

Vaak wordt er aangegeven hoeveel er nodig is. Dan kun je van daaruit gaan zoeken naar het juiste cpap apparaat. Zo kan je verder zoeken welke cpap masker er wel of niet op zal passen. Dan ben je er zeker van dat het allemaal bij elkaar past en dat het in de nacht ook goed blijft zitten. Een goede luchttoevoer zal ervoor zorgen dat de nachten een stuk beter worden. Als er in de nacht goed wordt geslapen zal dat overdag ook zeker merkbaar gaan worden aan de hoeveelheid energie.

Wat zijn de nadelen?

Helaas zitten er zoals aan de meeste dingen ook wat nadelen aan het gebruik van een cpap masker. Zoals verwacht maakt het apparaat herrie en is het niet fijn om mee te slapen. Gelukkig is dat iets wat went. Als je eenmaal gewend bent aan het cpap masker slaap je ook een stuk beter. Het apparaat moet aan worden gesloten op netstroom dus het verbruikt ook stroom. Dat is in de meeste gevallen goed te doen omdat de cpap apparaten energiezuinig zijn.

Je kunt je ook wel voorstellen dat een masker op je gezicht een benauwend gevoel kan geven. Dat gaat echt vanzelf over. Op het moment dat jij wat beter eraan gewend bent zul je amper nog merken dat het er zit en er alleen nog maar de voordelen van merken. Zorg dat je altijd wat te drinken bij je bed hebt staan. Door de continu stroom aan zuurstof kun je wel een wat droge luchtwegen krijgen. Dat is iets wat snel weer over is op het moment dat jij wat te drinken neemt.

De beste 5 CPAP masker van 2023

1

CPAP masker-kinband

9.4Expert Score
CPAP masker is zacht en verstelbaar, van hoge kwaliteit.

Het CPAP masker kan door jou versteld worden en is zacht. Het is van hoge kwaliteit en het helpt ook tegen snurken. Gemaakt van zacht en comfortabel materiaal.

Goede punt(en)
 • Zacht
 • Goede kwaliteit
 • verstelbaar
2

Advance CPAP masker

8.4Expert Score
CPAP masker is erg comfortabel en gemaakt van een zachte stof.

CPAP masker is gemaakt van zachte stof en erg comfortabel. Het is bedoeld voor een comfortabele nachtrust. Huidirritaties en lekkages worden voorkomen dankzij de zachte stof en goede seal.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Comfortabel
 • Gemaakt van zachte stof
3

Neus/CPAP masker

8.1Expert Score
CPAP masker met flexibel frame en erg comfortabel.

CPAP masker heeft een comfortabel en flexibel frame. De hoofdband is verbeterd en bevat een CPAP slangaansluiting aan de bovenkant. Je ogen zijn vrij door de CPAP aansluiting aan de bovenkant van het hoofd.

Goede punt(en)
 • Flexibel frame
 • Verbeterde hoofdband
 • Goede kwaliteit
4

Dreamwisp CPAP masker

7.2Expert Score
Dit CPAP masker is een minimalistisch masker met compleet vrij gezichtsveld.

Met dit CPAP masker heb je veel bewegingsvrijheid door de slangaansluiting bovenop het hoofd. Het bevat een automatisch afdichtend kussen en er zitten in de fitpack zitten 3 maten neuskussens (S, M en L).

Goede punt(en)
 • Automatisch afdichtend kussen
 • Goede kwaliteit
 • Minimalistisch masker
5

Full Face CPAP masker

6.4Expert Score
Dit CPAP masker is bedoeld voor mensen die met hun mond open slapen.

Optimaal uitrusten kan met dit CPAP masker. Het is ideaal voor mensen die met de mond open slapen en is comfortabel en bevat een flexibel frame. Er bevindt zich een CPAP slangaansluiting aan de bovenkant van het hoofd: compleet vrij zicht!

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Optimaal uitrusten
 • Eenvoudig in het gebruik

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general