Sissel kussen kopen? Bekijk de top 3 van 2023!

Sissel is een bedrijf dat al meer dan 30 jaar gespecialiseerd is in de ontwikkeling van ergonomische producten, waaronder kussens. Het Sissel kussen, ook wel bekend als het Sissel Soft kussen, is een van hun meest populaire producten. Het is ontworpen om de nek en de wervelkolom te ondersteunen tijdens het slapen en kan helpen bij het verminderen van nek- en rugklachten. Het zou daarom zomaar kunnen zijn dat jij graag gebruik wil maken van een exemplaar van dit merkt. We leggen je er meer over uit, waar is het van gemaakt? Wat zijn de voordelen en waar let je op bij de aanschaf? Bereid je goed voor en lees je daarom goed in over alles wat te maken heeft met het Sissel kussen.

Waar is een Sissel kussen van gemaakt?

Het Sissel kussen is gemaakt van een speciaal schuim dat zich aanpast aan de vorm van de nek en het hoofd. Het schuim biedt ondersteuning waar het nodig is en zorgt voor een comfortabele slaaphouding. Het kussen is verkrijgbaar in verschillende maten en hoogtes, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je past. Het is dan ook heel persoonlijk om na te gaan wat je fijn vindt en daarom raden wij je aan om hier ook de tijd voor te nemen. Probeer het uit en ontdek wat jij fijn vindt en comfortabel.

Wat zijn de voordelen van een Sissel kussen?

Een van de belangrijkste voordelen van het Sissel kussen is dat het de natuurlijke kromming van de wervelkolom ondersteunt. Dit kan helpen bij het verminderen van nek- en rugpijn en kan ook helpen bij het voorkomen van blessures. Het kussen is ontworpen om de nek op de juiste manier te ondersteunen, waardoor de spieren in de nek en de schouders ontspannen en spanning wordt verminderd. Welke voordelen zijn er nog meer?

Verminderen van snurken.

Een ander voordeel van het Sissel kussen is dat het kan helpen bij het verminderen van snurken en slaapapneu. Snurken kan worden veroorzaakt door een blokkade van de luchtwegen, en het Sissel kussen kan helpen bij het openhouden van de luchtwegen en het verminderen van snurken en slaapapneu.

Duurzaam kussen.

Het kussen is ook zeer duurzaam en kan jarenlang meegaan. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en is ontworpen om langdurig gebruik te weerstaan. Het kussen kan ook gemakkelijk worden gereinigd en onderhouden, waardoor het een hygiënische en gezonde keuze is voor je slaapkamer.

Voor iedereen geschikt.

Het Sissel kussen is geschikt voor alle slaaphoudingen, inclusief zij-, buik- en rugslapers. Het is belangrijk om de juiste maat en hoogte te kiezen om ervoor te zorgen dat het kussen optimaal werkt. Je kunt het beste advies vragen aan een zorgverlener of een specialist in de gezondheidszorg voordat je dit kussen besluit aan te schaffen. Wil je nou een op maat gemaakt kussen? Lees dan waar je allemaal op moet letten in ons blog over het kussen op maat!

Waar let je op als je een Sissel kussen wil kopen?

Als je op zoek bent naar een kussen van goede kwaliteit om beter te slapen of rugklachten te verminderen, dan is het Sissel kussen wellicht een goede keuze. Maar waar moet je op letten bij het kopen van zo’n kussen? Hier zijn een aantal belangrijke dingen om in gedachten te houden:

 • De grootte en vorm: Het kussen is er in verschillende maten en vormen, zoals het Soft kussen, het Classic kussen en het Sissel Plus kussen. Kies de maat en vorm die het beste bij jouw lichaamsbouw en slaaphouding past.
 • De hardheid: Het kussen is verkrijgbaar in verschillende hardheidsgraden, variërend van zacht tot stevig. Kies de juiste hardheid op basis van jouw persoonlijke voorkeur en eventuele medische aandoeningen.
 • Het materiaal: Het Sissel kussen is gemaakt van verschillende materialen, zoals traagschuim, latex en natuurlijke vezels. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies het materiaal dat het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren.
 • De ondersteuning: Het kussen biedt goede ondersteuning voor nek en hoofd, wat kan helpen om rugklachten te verminderen en een goede nachtrust te bevorderen. Let er bij het kopen van het kussen op dat het voldoende ondersteuning biedt voor jouw specifieke behoeften.
 • De hygiëne: Het Sissel kussen moet regelmatig worden gereinigd om hygiënisch te blijven. Kies een kussen dat eenvoudig te wassen en schoon te houden is, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een wasbare hoes.

3 beste sissel kussens van 2023

1

Comfortabel Sissel kussen

foto van een Comfortabel Sissel kussen
9.3Expert Score
Erg comfortabele Sissel kussen

Met een comfortabel Sissel kussen is slapen geen straf meer! Lekker iedere avond op tijd naar bed en uitgerust wakker worden, kijk jij er al naar uit? Het kussen is gemaakt van traagschuim en is lekker zacht. Druk wordt verminderd en wordt geleverd in een veelzijdige hoes die je kunt wassen op maximaal 40 graden.

Goede punt(en)
 • uitgerust wakker worden
 • vermindert pijn
 • Fijn in het gebruik
2

Orthopedisch Sissel kussen

foto van een Orthopedisch Sissel kussen
8.8Expert Score
Ergonomische Sissel kussen

Als je regelmatig last hebt van je nek of schouders als je wakker wordt, is het tijd om er wat aan te doen. Kies voor een ergonomisch Sissel kussen, zodat je in de nacht de juiste ondersteuning hebt. Het draagt bij aan een ontspannen lighouding. Het kussen wordt ook aanbevolen als mensen last hebben van hoofdpijn. Het is gemaakt van koudschuim en ventileert goed.

Goede punt(en)
 • Goede vulling
 • Goede kwaliteit
 • Orthopedisch verantwoord
3

Warm Sissel kussen

foto van een Warm Sissel kussen
7.8Expert Score
Zorgt voor een betere zithouding.

Wil je je rug graag wat meer ondersteunen? Met dit Sissel kussen gaat dat lukken. Je kunt het los gebruiken dankzij de elastiek die aanwezig is en dan blijft het als je het op de stoel bevestigd ook goed zitten en je kunt het eenvoudig verstellen. Het is gemaakt van een polysuède stoffen hoes en heeft een vinyl schuimvulling.

Goede punt(en)
 • Goede ondersteuning
 • Eenvoudig te combineren met andere Sissel items
 • Comfortabel

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general