Top 5 Kapok kussens 2023 – Onafhankelijke testresultaten en uitgebreide review

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 15 verschillende Kapok kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Een kapok kussen is zeker niet nieuw. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als vulmateriaal. Tegenwoordig zie je het steeds vaker op de markt verschijnen. Voor iedereen is er wel een geschikt kussen verkrijgbaar. Er zijn diverse soorten op de markt. Je persoonlijke voorkeur zal ervoor zorgen dat je kiest voor een kussen dat bij je past.

Wat is een kapok kussen?

Een kapok kussen neemt vocht snel op. Je kussen wordt niet klam waardoor het koel blijft aanvoelen. Een kussen is fijn in de zomermaanden maar ook wanneer je het snel warm hebt of transpireert. Kapok is een bijzonder natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de kapokboom. De kapokvulling is geschikt als vulmateriaal voor kussens.

Een kapok kussen is een stevig kussen dat goed ventileert en koel aanvoelt. Het kussen zorgt voor een goede ventilatie en een goede vochtafvoer. Ze zijn antimicrobieel en dus vrij van huisstofmijt. Daarom is dit kussen voor mensen met een allergie een van de beste kussens die er bestaan. Verder zijn ze gemakkelijk in onderhoud omdat kapok zelfreinigend is. Soms is het opschudden van het kussen al genoeg.

Is een kapok kussen goed voor mensen met een allergie?

Kapok is goed voor mensen die een allergie hebben. Een kapok kussen heeft bacteriewerende eigenschappen. Huisstofmijten krijgen geen kans meer bij de beste kapok kussens. Een kussen heeft een wasachtig laagje. Dat is ook de reden dat een kussen met kapokvulling niet gewassen mag worden.

Een kapok kussen kun je niet wassen

Een kapok kussen heeft een natuurlijk laagje was over zich heen. Je kunt het om die reden niet wassen omdat dan het laagje was op de vezel kapot gaat. Als een kussen zijn veerkracht verliest kun je wel gemakkelijk een navulverpakking bestellen en die erin doen. Je kussen zal weer fris en als nieuw uitzien. Ben je toevallig een persoon die veel zweet tijdens het slapen? Dan is een mogelijke oplossing het aerokussen!

Wanneer vervang je een kussen?

Normale kussens worden vervangen wanneer deze hun volume verliezen en niet meer genoeg ondersteuning bieden. Je kunt last krijgen van rug- of nekklachten wanneer een kussen niet meer prettig ligt. Dat geldt ook voor een kapok kussen. Een kussen kun je het beste iedere 2 jaar vervangen. Een kussen behoudt 1,5 jaar een goede conditie. Na die tijd is het belangrijk om te kijken of het vervangen moet worden.

Een kussen voor elke slaaphouding

Er zijn diverse kapok kussens die allemaal verkoelend werken. Een kapok kussen is goed voor mensen met een allergie en voor diegenen die veel transpireren. Een kussen neemt het vocht snel op. Je kussen zal altijd droog blijven. Daarnaast zijn ze geschikt voor zijslapers, rugslapers en buikslapers. Er zijn wel kapok kussens die beter zijn voor bepaalde slapers. Met een kussen zul je altijd een koele nachtrust hebben.

Waar hebben we op gelet

Kapok kussens zijn er in allerlei prijsklassen. Een aantal van de kussens zullen we uitgebreid aan je uitleggen.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze kussens gevuld met kapok. Kapok is een natuurlijk en zeer stevig vulmateriaal. Ten opzichte van bijvoorbeeld vullingen met dons of synthetische vulling is kapok steviger. We hebben hier verschillende kapok kussens voor je vergeleken op basis van:

 • Comfort
 • Vulling
 • Prijs-kwaliteitsverhouding

Het beste kapok kussen

1

Lilla24 kapok kussen

Beste kapok kussen
9.5Expert Score
Beste Duurzame Orthopedische Kapok Kussen

Het Lilla24 Kapok kussen is een meesterstuk als we het hebben over een ideale balans tussen comfort en duurzaamheid. Het orthopedisch ontwerp is innovatief en geschikt voor rug-, zij- en buikslapers. Bovendien is de vulling van natuurlijke kapokvezels een bonus voor je nek en schouders.

Met de unieke 30 dagen proefslapen mogelijkheid, krijg je de kans om het kussen even te ervaren voordat je er volledig mee verder gaat. Bovendien is dit Lilla24 Kapok Boxkussen perfect voor mensen met een allergie, waardoor het een geweldige keuze is voor iedereen die milieuvriendelijk wil slapen.

Pluspunt(en)
 • Hoogwaardige Duurzaamheid
 • Ideaal voor alle slaapposities
 • 30 Dagen Proefslapen optie
 • Hypoallergeen en Milieuvriendelijk
Minpunt(en)
 • Geen
2

Isleep kapok kussen

Isleep kapok kussen
9.1Expert Score
Eersteklas Kapok Kussen voor Koel Slapen

De Isleep Kapok kussen is een absoluut juweeltje als het gaat om slapen op koele avonden. Door de vulling van 100% Javaanse kapok, zorgt dit kussen voor een fenomenale ventilatie, waardoor je hoofd koel blijft en je een rustgevende slaap geniet.

Bovendien kan de dikte van het kussen naar behoefte worden aangepast, waardoor het geschikt is voor zowel rug- als zijslapers. Dit maakt de Isleep kussen een uitstekende keuze voor mensen die snel warm worden of veel zweten tijdens het slapen. Probeer dit kussen voor een koel en comfortabel slaapervaring.

Pluspunt(en)
 • Super Zacht en Comfortabel
 • Vermogen om te ventileren
 • Vulling van 100% Javaanse Kapok
 • Dikte is verstelbaar
Minpunt(en)
 • Geen
3

Slaap Vaak kapok kussen

8.5Expert Score
Super kwalitatief Koel Kapok Kussen

Het Slaap Vaak Kapok kussen is een zegen voor zijslapers. Dit kussen is gemaakt van Javaanse kapok en levert koelte en comfort in een pakket. Het ademt en ventileert uitstekend, terwijl de d’Orveige moltonsloop zorgt voor extra verfrissing.

Opmerkelijk is dat dit kussen huisstofmijtvrij is, wat het ideaal maakt voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën. Hoewel het niet de goedkoopste optie op de markt is, levert de Slaap Vaak kussen zeker waar voor je geld met zijn ongeëvenaarde koeltechnologie.

Pluspunt(en)
 • Superieur Koelend effect
 • Uitstekende Ventilatie
 • Gemaakt van 100% Javaanse Kapok
 • Anti-allergeen
Minpunt(en)
 • Geen
4

Natuur Kapok

7.9Expert Score
Betaalbaar Verse Kapok Kussen

Als je op zoek bent naar een koel en fris kussen, is de NatuurKapok kussen de perfecte keuze. Dit medium stevige kussen is geschikt voor alle slaaphoudingen en werkt uitzonderlijk goed in het absorberen en snelle afvoeren van transpiratievocht.

Bovendien is het prijskaartje van €22,95 zeer aantrekkelijk, waardoor je van comfort en frisheid kunt genieten zonder te diep in de buidel te tasten. Als je last hebt van nachtelijk zweten, is dit NatuurKapok kussen absoluut een aanrader, dankzij zijn uitstekende ventilatie-eigenschappen.

Pluspunt(en)
 • Krachtig Koelend effect
 • Fris en Comfortabel
 • Gefabriceerd met 100% Javaanse Kapok
 • Budgetvriendelijk
Minpunt(en)
 • Geen
5

Slaap vaak kapok hoofdkussen

7Expert Score
Effectief Isolerend Kapok kussen

Het HomeCare Kapok kussen, met standaard afmetingen, is ontworpen om alle soorten slaaphoudingen te accomoderen. Het biedt voortreffelijk comfort voor zij-, buik-, en rugslapers. Bovendien is het ontworpen om te verfrissen en snel te drogen, waardoor het uitermate geschikt is voor mensen die snel warm worden of veel zweten.

Dit kussen heeft een krachtige isolerende werking, en is gevuld met Javaanse kapok, dat bijdraagt aan het koelend effect. Hoewel sommigen het dikker kunnen vinden dan verwacht, is de algehele bouw en werking van de HomeCare Kapok kussen zeker de investering waard.

Pluspunt(en)
 • Effectief Koelend Effect
 • Verfrissend en ideaal voor transpiratie
 • Sterke Isolerende Werking
Minpunt(en)
 • Misschien een beetje hoog voor sommige mensen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general