Kapok kussen kopen? Bekijk de beste kapok kussens van 2023!

Een Kapok kussen is zeker niet nieuw. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als vulmateriaal. Tegenwoordig zie je het op de markt steeds vaker verschijnen. Voor iedereen is wel een geschikt kussen verkrijgbaar. Er zijn diverse soorten op de markt. Je persoonlijke voorkeur zal ervoor zorgen dat je kiest voor een kussen die bij je past.

Wat is een Kapok kussen?

Een Kapok kussen neemt vocht snel op. Je kussen wordt niet klam waardoor die koel blijft aanvoelen. Een kussen is fijn in de zomermaanden maar ook wanneer je het snel warm hebt of transpireert. Kapok is een bijzonder natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de kapokboom. De Kapokvulling is geschikt als vullingsmateriaal voor kussens.

Een Kapok kussen is een stevig kussen die goed ventileert en koel aanvoelt. Het kussen heeft een goede ventilatie en een goede vochtafvoer. Ze zijn anti microbacterieel en dus vrij van huisstofmijt. Daarom is dit kussen voor mensen met een allergie een van de beste kussens die er bestaan. Verder zijn ze gemakkelijk in onderhoud omdat Kapok zelfreinigend is. Soms is het opschudden van het kussen al genoeg.

Is een Kapok kussen goed voor mensen met een allergie?

Kapok is goed voor mensen die een allergie hebben. Een Kapok kussen heeft bacterie werende eigenschappen. Huisstofmijten krijgen geen kans meer bij de Beste Kapok kussens. Een kussen heeft een wasachtig laagje. Dat is ook de reden dat een kussen met kapokvulling niet gewassen mag worden.

Een Kapok kussen kun je niet wassen

Een Kapok kussen heeft een natuurlijk laagje was over zich heen. Je kunt het om die reden niet wassen omdat dan het laagje was op de vezel kapot gaat. Als een kussen zijn veerkracht verliest kun je wel gemakkelijk een navulverpakking bestellen en die erin doen. Je kussen zal weer fris en als nieuw er weer uitzien. Ben je toevallig een persoon die veel zweet tijdens het slapen? Dan is een mogelijke oplossen het aerokussen!

Wanneer vervang je een kussen?

De normale kussen worden vervangen wanneer deze het volume verliezen en niet meer genoeg ondersteuning bieden. Je kunt last krijgen van rug of nekklachten wanneer een kussen niet meer prettig ligt. Dat geldt ook voor een Kapok kussen. Een kussen kun je het beste iedere 2 jaar vervangen. Een kussen houdt 1.5 jaar een goede conditie aan. Na die tijd is het belangrijk om te kijken of die moet worden vervangen

Een kussen voor elke slaaphouding

Er zijn diverse Kapok kussens die allemaal verkoelend werken. Een Kapok kussen is goed voor mensen met een allergie en voor degene die veel transpireren. Een kussen neemt het vocht snel op. Je kussen zal altijd droog blijven. Daarnaast zijn ze geschikt voor zijslapers, de rugslapers en voor de buikslapers. Er zijn wel Kapok kussens die beter zijn voor bepaalde slapers. Met een kussen zul je altijd een koele nachtrust hebben.

Waar hebben we op gelet

Een Kapok kussen krijg je in allerlei prijsklassen. Een aantal van de kussens zullen we uitgebreid aan je uitleggen.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze kussens gevuld met kapok. Kapok is een natuurlijk en zeer stevig vulmateriaal. Ten opzichte van bijvoorbeeld vullingen met dons of synthetische vulling is kapok steviger. We hebben hier verschillende kapok kussens voor je vergeleken op basis van:

 • Comfort
 • Vulling
 • Prijs- kwaliteitsverhouding

Het beste kapok kussen

1

Lilla24 kapok kussen

Beste kapok kussen
9.5Expert Score
Beste kapok kussen uit de test

Het Lilla24 Kapok kussen is een duurzaam en orthopedisch hoofdkussen dat geschikt is voor rug-, zij- en buikslapers. Het ergonomische ontwerp biedt ondersteuning voor nek en schouders, terwijl de vulling van natuurlijke kapokvezels zorgt voor een zacht en comfortabel slaapoppervlak.

Het kussen wordt geleverd met 30 dagen proefslapen, zodat je kunt ervaren of het bij je past. Dit maakt het Lilla24 Kapok Boxkussen een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabel en duurzaam hoofdkussen dat ook nog eens goed is voor het milieu.

Pluspunt(en)
 • Duurzaam
 • Geschikt voor alle slaapposities
 • Mogelijkheid om 30 dagen te proefslapen
 • Geschikt voor mensen met allergieën
Minpunt(en)
 • Geen
2

Isleep kapok kussen

Isleep kapok kussen
9.1Expert Score
Hoge kwaliteit kapok kussen

Deze kapok kussen van Isleep maakt koel slapen mogelijk. De kussen is gevuld met javaanse kapok die ervoor zorgt dat de kussen goed ventileert en houdt het koel.

Het kapok kussen van iSleep bestaat uit 100 procent kapok. In totaal is gebruik gemaakt van 1.100 gram kapok en het kussen heeft de standaard afmeting van 60 bij 70 centimeter. De stevigheid is medium en het kussen is geschikt voor rug- en zijslapers. De vulling bestaat uit Javaanse kapok; het kussen verkoelt en helpt als je veel transpireert. De dikte van het kussen is aanpasbaar.

Een kussen met een hoge kwaliteit is de Isleep kussen. Je zult met je hoofd op een koel kussen liggen. Als je iemand bent die het snel warm heeft of transpireert dan is de Isleep kussen ideaal. Het kussen is gevuld met javaanse kapok waardoor die goed ventileert en zo je hoofd koel houdt. Transpireren of het warm hebben tijdens je slapen wordt geminimaliseerd met dit kussen.

Het Isleep Kapok kussen bestaat uit 100% Kapok. Het kussen verkoelt goed. Het kussen heeft een afmeting van 60 bij 70 cm. De Isleep Kapok kussen is geschikt voor rug en zijslapers. Het kussen is stevig maar je kunt lekker zacht liggen op het Kapok kussen. De dikte van het kussen kun je aanpassen. Het is een betaalbaar kussen en is van goede kwaliteit.

Pluspunt(en)
 • Lekker zacht
 • Ventileert
 • 100% javaanse kapok
Minpunt(en)
 • Geen
3

Slaap Vaak kapok kussen

8.5Expert Score
Hoge kwaliteit kapok kussen

Het kussen van deze aanbieder bestaat uit Javaanse kapok, heeft de standaard afmetingen en wordt geleverd met een d’Orveige moltonsloop. Het kussen zorgt voor koelte en comfort, het ademt en ventileert. Het kussen is eveneens huisstofmijt vrij en geschikt voor vooral zijslapers.

Het Kapok kussen van Slaap Vaak is van javaanse kapok en heeft een molton sloop. Het is een comfortabel kussen die voor genoeg koelte zorgt tijdens je nachtrust. Het is een kussen dat ademt en goed ventileert.

Mensen met een allergie hebben baat bij dit kussen. Het kussen is huisstofmijt vrij en geschikt voor de zijslapers. De Slaap Vaak kussen is niet een goedkoop kussen maar geeft een goed koelend effect.

Pluspunt(en)
 • Koelend effect
 • Ventileert
 • 100% javaanse kapok
Minpunt(en)
 • Geen
4

Natuur Kapok

7.9Expert Score
Frisse kussen van Natuurkapok

Een koel en fris kussen is wat NatuurKapok je biedt. De stevigheid is medium en geschikt voor alle slaaphoudingen. Het kussen absorbeert en voert transpiratievocht snel af. De prijs is met 22,95 euro zeer aantrekkelijk.

De Kapokkussens van Natuurkapok voelen fris en koel aan. De stevigheid van het kussen is medium en geschikt voor elke slaaphouding. Het Kapok kussen absorbeert goed en voert transpiratievocht snel af wanneer je er last van hebt. Het frisse kussen heeft een aantrekkelijke prijs en je zult er goed op slapen.

Pluspunt(en)
 • Koelend effect
 • Fris
 • 100% javaanse kapok
Minpunt(en)
 • Geen
5

Slaap vaak kapok hoofdkussen

7Expert Score
Redelijke kussen

Dit Kapok kussen heeft een standaard maat en is geschikt voor alle lighoudingen. Het kussen is prettig voor de zij, buik en rugslapers. Wanneer je het snel warm hebt of veel transpireert dan is het Kapokkussen van HomeCare een fijn kussen. Het kussen zal snel drogen en heeft een goed en sterk isolerende werking.

Ook het kussen van deze aanbieder heeft de standaard maat en is geschikt voor zowel de rug-, zij- en buikslaper. Het is een ideaal kussen voor mensen die veel transpireren. Het kussen droogt snel en heeft een sterk isolerende werking. Er is nu gebruik gemaakt van Javaanse kapok.

Pluspunt(en)
 • Koelend effect
 • Fris
Minpunt(en)
 • Wat hoog

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general