Top 4 Opblaasbare Kussens: Uitgebreide Review & Test 2023

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 12 verschillende Opblaasbaar kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 4 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Als je op reis gaat of logees hebt, is het prettig om een comfortabel hoofdkussen te hebben waarop je na een lange dag je hoofd kunt leggen om te genieten van een goede nachtrust. Dit is erg belangrijk om je op te laden voor een nieuwe dag. Een goede nachtrust is essentieel; zonder deze voel je je niet fit en kan de nieuwe dag erg vermoeiend zijn. Gelukkig kun je opblaasbare kussens kopen die je mee kunt nemen op reis of kunt gebruiken als je logees hebt. Met een opblaasbaar kussen kun je dus toch genieten van een goede nachtrust.

Wat is een opblaasbaar kussen?

Een opblaasbaar kussen is een kussen dat elektrisch of met de hand opgeblazen kan worden. Het varieert per kussen of dit handmatig of elektrisch gedaan moet worden. Een handmatige pomp heeft als nadeel dat je relatief meer tijd kwijt bent om je kussen op te blazen en het kan, afhankelijk van het type kussen, nogal intensief zijn.

Gelukkig zijn er veel kussens die elektrisch opgepompt kunnen worden. Het nadeel hiervan is dat je niet altijd over elektriciteit beschikt. Vooral als je gaat kamperen kan dit heel lastig zijn. Dan is het jammer dat je je kussen niet kunt opblazen.

Dus het is raadzaam om hier rekening mee te houden voordat je een opblaasbaar kussen koopt, om zo te waarborgen dat je een kussen aanschaft dat voldoet aan jouw eisen. Zo voorkom je dat je een kussen koopt dat je niet optimaal kunt gebruiken.

Waar moet je op letten als je een opblaasbaar kussen koopt?

Het kopen van een goed opblaasbaar kussen is niet zo eenvoudig als het lijkt, omdat er zoveel keuze is. Maar gelukkig zijn er een aantal tips waarmee je toch het juiste kussen kunt aanschaffen waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om te kijken naar de vormgeving van het kussen.

Als het een goed kussen is, dan biedt het voldoende stevigheid aan hoofd en nek om tot rust te kunnen komen en is het kussen snel klaar voor gebruik. Ook moet je nagaan of het opblaasbare kussen gemakkelijk gereinigd kan worden. Als dat zo is, dan weet je dat het kussen lang mee zal gaan, mits je het uiteraard goed verzorgt. Of misschien ben je op zoek naar een teddy kussen?

Een opblaasbaar kussen is zeer handig voor onderweg. Als je bijvoorbeeld gaat kamperen, is het fijn om een goed kussen bij je te hebben waarop je ’s avonds comfortabel in slaap kunt vallen. Het nadeel is echter dat er veel soorten opblaasbare kussens verkrijgbaar zijn. Dit bemoeilijkt het vinden en kopen van een goed kussen.

Maar met deze top vijf opblaasbare kussens wordt het een stuk eenvoudiger. Hierdoor krijg je een inzicht in welke kussens geschikt zijn om aan te schaffen en waarom ze zo goed zijn.

De beste 4 opblaasbare kussens van 2023

1

Nomad opblaasbaar kussen

Beste opblaasbaar kussen
9.3Expert Score
Hoge kwaliteit reiskussen met compact formaat

Iedere reiziger herkent het ongemak van het op langere reizen niet beschikken over een goede hoofdsteun. Al snel krijg je last van je nek of onderrug. Met dit compacte en hoogwaardige reiskussen is dat verleden tijd. Ook ideaal voor festivalgangers, lange vliegreizen of roadtrips.

Pluspunten
 • Bespaart ruimte dankzij compact formaat
 • Biedt comfort met aangename ligging
 • Handig op te bergen met bijgeleverde opberghoes
2

Framehack opblaasbaar kussen

8.5Expert Score
Stevige en multifunctionele opblaasbaar kussen

Het opblaasbaar reiskussen van Framehack is weliswaar groter dan andere kussens, maar dat maakt het ook beduidend veelzijdiger. Dit reiskussen past op elke zithouding en kan met gemak opgeblazen worden. Het ideale reismaatje voor onderweg in de auto, bus, trein of het vliegtuig.

Pluspunten
 • Biedt luxueus comfort
 • Multifunctioneel in gebruik door aangepaste vorm
 • Levert kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
Minpunt(en)
 • Neemt wat meer ruimte in beslag na opblazen
3

Opblaasbare kussens

8.1Expert Score
Uitstekende keus voor veelzijdig reiskussen

Dit eenvoudig en handig opblaasbaar reiskussen is ideaal om in de tas te steken. Perfect voor op festivals, hotelkamers zonder goede kussens of indien een comfortabele nachtrust onderweg van belang is. Daarbij krijg je met dit product twee kussens voor de prijs van één.

Pluspunten
 • Zeer handig met bijgeleverd opbergzakje
 • Prettig in gebruik door zijn lichtgewicht
 • Moeiteloos op te bergen en mee te nemen
4

Bo-Camp – Hoofdkussen

7Expert Score
Comfortabele en praktische keus voor onderweg

Is er iets gemakkelijker dan een zelf vullend kussen? Dit kussen biedt de noodzakelijke ondersteuning, of je nu gaat kamperen of in een hotel verblijft waar de kussens te wensen over laten. Het opvullen en legen gebeurt in no time, wat het ideaal maakt voor de frequente reiziger.

Pluspunten
 • Alles-in-één kussenset met hoge functionaliteit
 • Lichtgewicht, dus makkelijk mee te nemen
 • Gevoerd met zacht katoen voor extra comfort
Minpunt(en)
 • Wat aan de kleine kant

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general