Het beste opblaasbaar kussen van 2023

Wanneer je op reis gaat of je hebt logees dan is het wel fijn dat je alsnog een heerlijk hoofdkussen hebt waar je na een lange dag je hoofd op neer kunt leggen zodat je kunt genieten van een goede nachtrust. Dat is heel erg belangrijk om je weer op te kunnen laden voor een nieuwe dag. Een goede nachtrust is daarin heel erg belangrijk, zonder een goede nachtrust ben je niet fit en kost de nieuwe dag heel veel moeite. Gelukkig kun je opblaasbare kussens kopen die je mee kunt nemen op reis of kunt gebruiken voor uit logeren. Met een opblaasbaar kussen kun je daardoor toch genieten van een goede nachtrust.

Wat is een opblaasbaar kussen?

Een opblaasbaar kussen is een kussen die of elektrisch of met de hand opgeblazen kan worden. Het maakt per kussen natuurlijk wel veel verschil of dit handmatig gedaan moet worden of elektrisch. Een handmatige pomp heeft als nadeel dat je relatief meer tijd kwijt bent om je kussen op te pompen en het kan, verschillend per type kussen, nogal intensief zijn.

Gelukkig is het zo dat er ook veel kussen zijn die elektrisch opgepompt kunnen worden. Het nadeel hier is weer dat je natuurlijk niet overal de luxe tot je beschikking hebt over elektriciteit. Zeker wanneer je gaat kamperen kan dit heel erg lastig zijn. Dan is het natuurlijk wel lastig dat je je kussen niet kunt opblazen.

Dus het is goed om erop te letten voordat je een opblaasbaar kussen koopt om ervoor te zorgen dat je je eerst goed beseft met welk doel jij dit kussen aanschaft. Zo voorkom je dat je een kussen koopt die je niet goed kunt gebruiken.

Waar moet je op letten als je een opblaasbaar kussen koopt?

Een goed opblaasbaar kussen kopen is nog niet zo gemakkelijk als dat het lijkt en dat komt doordat er zoveel keuze is. Maar gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor je toch een kussen kunt kopen en hier jaren plezier aan kunt beleven. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om te kijken naar de vormgeving van het kussen.

Als het een goed kussen is dan biedt deze voldoende stevigheid voor het hoofd en nek om tot rust te kunnen komen en is het kussen snel klaar voor gebruik. Ook moet je kijken of het opblaasbaar kussen makkelijk gereinigd kan worden. Als dat zo is dan weet je ook zeker dat het kussen lang mee zal kunnen gaan, mits jij het natuurlijk goed verzorgd. Of ben je op zoek naar een teddy kussen?

Een opblaasbaar kussen is heel handig voor onderweg op reis. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen is het prettig om een goed kussen bij je te hebben waarop je ’s avonds heerlijk in slaap kunt vallen. Dat is belangrijk. Alleen het nadeel is dat er heel veel opblaasbare kussens beschikbaar zijn. Dat maakt het wel lastiger om een goed kussen te vinden en te kopen.

Maar het is niet moeilijk met deze top vijf opblaasbare kussens. Daardoor krijg je een inzicht welke kussens geschikt zijn om aan te schaffen en ook waarom de kussens zo goed zijn.

De beste 4 opblaasbare kussens van 2023

1

Nomad opblaasbaar kussen

Beste opblaasbaar kussen
9.3Expert Score
Hoge kwaliteit en neemt weinig ruimte in beslag 

We kennen het allemaal wel, reizen zonder goede hoofdsteun. Na enkele uren heb je al last van je nek of onderrug. Verschrikkelijk. Dat is nu voorbij met dit kussen! Hij is compact en van goede kwaliteit.

Goede punt(en)
 • Lekker compact formaat
 • ligt lekker
 • Geleverd met opberghoes
2

Framehack opblaasbaar kussen

8.5Expert Score
Stevig en multifunctioneel

Het opblaasbaar kussen van Framehack is wat groter dan de andere kussen, maar daardoor ook veelzijdig. Het is ideaal te gebruiken voor onderweg en is voor meerder houdingen geschikt. Daarnaast blaas je het met gemak op.

Goede punt(en)
 • Comfortabel
 • Veelzijdig kussen
 • Goede prijs
Mindere punt(en)
 • Neemt wel wat meer ruimte in beslag na opblazen
3

Opblaasbare kussens

8.1Expert Score
Veel plezier van dit kussen gehad en ik zal hem nog veel gebruiken

Simpel en gemakkelijk reiskussen. Opblaasbaar en daarom ideaal om in de tas te steken. Wordt veel gebruikt bij festivals, of op hotelkamers zonder goede kussens. In dit pak zitten er twee!

Goede punt(en)
 • Met opbergzakje
 • Lichtgewicht
 • Makkelijk op te bergen
4

Bo-Camp – Hoofdkussen

7Expert Score
Handig om mee te nemen

Wat is gemakkelijker dan een opblaasbaar kussen? Een zelf vullend kussen. Dit kussen geeft de ondersteuning die je nodig hebt, of je nu aan het kamperen bent of in een hotel slaapt waar de kussens minder fijn zijn. Gemakkelijk en snel.

Goede punt(en)
 • Compleet
 • Lichtgewicht
 • Zacht katoen
Mindere punt(en)
 • Wat aan de kleine kant

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general