Beste 5 Anti Allergie Kussens 2023: Test & Vergelijking

Dit onderzoek is geschreven door 5 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 13 verschillende anti allergie kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Als je last hebt van een allergie, kan dit in het dagelijkse leven heel erg vervelend zijn. Los van het fysieke ongemak dat je vaak hebt van een allergie, is het ook niet prettig dat je allerlei maatregelen moet treffen om te voorkomen dat je allergie erger wordt of dat je meer ongemak krijgt. Misschien is dan wel een anti allergie kussen iets voor je.

Mensen kunnen voor allerlei dingen allergisch zijn, zoals latex, een bepaald soort voedsel of huisstofmijt. Dat laatste is veel voorkomend. Een huisstofmijtallergie is heel vervelend en kan tot allerlei nare klachten leiden. Een vervelende klacht kan zijn dat je niet lekker meer slaapt op je kussen of matras, omdat je er allergische klachten van krijgt. In dit geval kan het helpen om je te verdiepen in de beste matrasbeschermers die beschikbaar zijn op de markt.

Het is heel vervelend wanneer je te maken hebt met een allergie, zeker als je hier last van krijgt tijdens het slapen. In deze gevallen kan het dan ook heel handig zijn om gebruik te maken van een anti-allergie kussen. Het nadeel is alleen dat er heel veel keuze is en hoe weet je nu zeker welk kussen voor jou het beste is? Dat is best even puzzelen.

Wat is een anti-allergie kussen?

Een anti-allergie kussen is zo samengesteld dat de huisstofmijt zich niet kan nestelen in het kussen. Door de materiaalkeuze, zoals bijvoorbeeld dons of kapok, heeft de huisstofmijt niet het ideale leefklimaat om zich te vermenigvuldigen en te nestelen. Zo krijgt de huisstofmijt dus geen kans en kun jij slapen zonder vervelende klachten.

Een anti-allergisch kussen is dus altijd gemaakt van specifieke materialen zoals dons of kapok en zorgt ervoor dat de huisstofmijt zich niet kan vermenigvuldigen. Het nadeel is alleen dat een hoofdkussen op zich niet voldoende zal zijn om de huisstofmijt te bestrijden.

Andere alternatieven tegen huisstofmijt

Wanneer je een anti-allergisch kussen koopt, is het ook belangrijk dat je nog kijkt naar andere alternatieven om de huisstofmijt verder te bestrijden. Een van die dingen is dat je niet alleen naar het kussen kijkt, maar ook naar bijvoorbeeld het matras, de matrasbeschermer, het dekbed en de vloer van jouw slaapkamer.

Zorg er daarom ook voor dat de huisstofmijt geen kans krijgt om zich te nestelen in jouw slaapkamer. Een matras moet daarom ook anti-allergisch zijn en je mag geen vloerbedekking gebruiken. Voor extra comfort en ondersteuning tijdens uw slaap, overweeg een speciaal rugsteun bed. Want dit is een ideaal klimaat voor de huisstofmijt om zich te nestelen en te vermenigvuldigen. En dat is natuurlijk wat je niet wilt.

Daarom is het ook belangrijk dat je je slaapkamer regelmatig goed reinigt. Regelmatig stofzuigen, het beddengoed verschonen en vergeet daarbij dan ook niet om je matras goed te stofzuigen. Dit is namelijk ook heel belangrijk. Door het matras te stofzuigen, krijgt huisstofmijt minder de kans om zich te nestelen of te vermenigvuldigen.

De oplossing van een huisstofmijtallergie zit dus niet alleen in een goed kussen, maar ook in het handhaven van de hygiëne. Dit is ook heel belangrijk.

Maar in deze samengestelde top vijf krijg je een indruk in welke hoek je het zou moeten zoeken en waarom. Welke anti-allergie kussens zijn goed en kun je zeker zijn van een bepaalde, minimale kwaliteit?

De beste 5 anti-allergie kussens van 2023

1

ORTHOMEDIC Hoofdkussen

9.4Expert Score
Ultieme Comfort Ervaring! Een echte aanrader!

Heb je voortdurend last van nek- of (lage) rugpijn? Het iSleep hoofdkussen, dat volledig antiallergisch en wasbaar is, kan hier een einde aan maken. Met zijn extra ondersteuning biedt het een snelle aanpak om je gewricht- en spierklachten te verminderen. Door zijn hoogwaardige materialen en superieure constructie, biedt dit kussen je een comfortabele nachtrust die je altijd al hebt verlangd.

Voordelige kenmerken
 • Makkelijk wasbaar
 • Antiallergisch voor gevoelige slapers
 • Extra dik voor optimale ondersteuning
2

DroomTextiel anti allergie kussen

8.8Expert Score
Anti-allergie kussen met veel comfort

Comfortabel slapen is een must voor een productieve dag. Het laatste wat je zou willen is ’s nachts worstelen met nek- of rugpijn of wakker worden van het niezen. Met dit hoofdkussen streven we naar klachtenvrij slapen.

Dankzij zijn zachte gezelligheid en ondersteunende aard, garandeert dit kussen vreedzame nachten en pijnvrije ochtenden. Daarnaast is deze ook nog eens erg betaalbaar.

Voordelige kenmerken
 • Hypo-allergeen en anti-mijten
 • Duurzaam polyester
 • Resulteert in klachtenvrije slaap
3

Classic Percal Hoofdkussen

8.1Expert Score
Perfect kussen, voelt hard aan maar vormt zich naar je lichaam.

Nek- en rugklachten kunnen je hele dag verpesten door je energie en humeur te verlagen. Met deze set van 2 hoofdkussens, kun je eindelijk genieten van een klachtenvrije slaap. Deze kussens, hoewel ze in eerste instantie hard lijken, passen zich perfect aan je lichaam aan, wat zorgt voor een ongelooflijk comfortabele en verfrissende slaap.

Voordelige kenmerken
 • Bevordert de juiste slaaphouding
 • Gericht op pijnverlichting
 • Voorzien van praktische rits
4

Comforel Hoofdkussen

7.5Expert Score
Eenvoud en Comfort inéén Artikel: Comforel Hoofdkussen

Een simpele maar uiterst doeltreffende keuze, het Comforel hoofdkussen biedt je het comfort dat je nodig hebt. Het is antiallergisch en gemakkelijk wasbaar tot 60 graden, perfect voor mensen met allergieën. Gevuld met polyester vezelbolletjes voor optimale ondersteuning, de royale afmetingen van 60 bij 70 centimeter zorgen voor comfortabele nachten.

Voordelige kenmerken
 • Voorzien van een handige rits
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Comfortabel dik kussen
5

Boxkussen Hoofdkussen

5.8Expert Score
Groot Kussen, Perfect Balanced Zacht/Hard

Ben je dol op een lekker dik hoofdkussen? Dan is dit het kussen voor jou. Het biedt de perfecte balans tussen zacht en hard, zorgt voor een comfortabele afstemming met je hoofd en nek, en garandeert een heerlijke nachtrust. Het is bovendien volledig antiallergisch en gemakkelijk te wassen, waardoor het gemakkelijk en hygiënisch te onderhouden is.

Voordelige kenmerken
 • Groot kussen voor extra comfort
 • Zachte constructie
 • Gemaakt van sterk en duurzaam materiaal

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general