De beste 5 anti allergie kussens review

Als je last hebt van een allergie dan kan dit in het dagelijkse leven heel erg vervelend zijn. Los van het fysiek ongemak dat je vaak hebt van een allergie is het ook niet prettig dat je allerlei maatregelen moet treffen om te voorkomen dat je allergie erger wordt of dat je meer ongemak krijgt.

Mensen kunnen voor allerlei dingen allergisch zijn, voor latex of voor een bepaald soort voedsel of huisstofmijt. Dat laatste is veel voorkomend. Een huisstofmijtallergie is heel vervelend en kan tot allerlei nare klachten leiden. Een vervelende klacht kan zijn dat je niet lekker meer slaapt op je kussen of matras omdat je er allergische klachten van krijgt. Gelukkig kun je dit probleem oplossen met een anti allergie kussen.

Het is heel erg vervelend wanneer je te maken hebt met een allergie, zeker als je hier last van krijgt tijdens het slapen. In deze gevallen kan het dan ook heel erg handig zijn om gebruik te maken van een anti allergie kussens. Het nadeel is alleen dat er heel erg veel keuze is en hoe weet je nu zeker welk kussen voor jou het beste is? Dat is best even puzzelen.

Wat is een anti allergie kussen?

Een anti allergie kussen is op zo’n manier samengesteld dat de huisstofmijt zich niet kan nestelen in het kussen. Door de materiaalkeuze zoals bijvoorbeeld van dons of kapok heeft de huisstofmijt niet het ideale leefklimaat om zich te vermenigvuldigen en te nestelen. Zo krijgt de huisstofmijt dus geen kans en kun jij slapen zonder vervelende klachten.

Een anti allergisch kussen is dus altijd gemaakt van specifieke materialen zoals dons op kapok en zorgt ervoor de huisstofmijt zich niet kan vermenigvuldigen. Het nadeel alleen is dat alleen hoofdkussen an sich niet voldoende zal zijn om de huisstofmijt te bestrijden.

Andere alternatieven tegen huisstofmijt

Wanneer je een anti allergisch kussen koopt is het ook belangrijk dat je nog kijkt naar andere alternatieven om de huisstofmijt verder te bestrijden. Een van die dingen is dat je niet alleen naar het kussen kijkt maar ook naar bijvoorbeeld het matras, de matrasbeschermer, dekbed en ook de vloer van jouw slaapkamer.

Zorg er daarom ook voor dat de huisstofmijt geen kans krijgt om zich te nestelen in jouw slaapkamer. Een matras moet daarom ook anti allergisch zijn en dat je bijvoorbeeld ook geen vloerbedekking gebruikt. Want dit is een heerlijk klimaat voor de huisstofmijt om zich te nestelen en te vermenigvuldigen. En dat is natuurlijk wat je niet wilt.

Daarom is het ook belangrijk dat je regelmatig jouw slaapkamer goed reinigt. Regelmatig stofzuigen, het beddengoed verschoond en vergeet daarbij dan ook niet om jouw matras goed te stofzuigen, dit is namelijk ook echt heel erg belangrijk. Door het matras te zuigen krijgt huisstofmijt ook minder de kans om zich te nestelen of te vermenigvuldigen.

De oplossing van een huisstofmijt allergie zit dus niet alleen in een goed kussen maar ook in het handhaven van de hygiëne, dit is ook heel erg belangrijk.

Maar in deze samengestelde top vijf krijg jij een indruk in welke hoek je het zou moeten zoeken en waarom? Welke anti allergie kussens zijn goed en kun je zeker zijn van een bepaalde, minimale kwaliteit?

De beste 5 anti allergie kussens van 2022

1

ORTHOMEDIC Hoofdkussen

9.4Expert Score
Super comfortabel! Een aanrader!

Last van nek- of (lage) rugpijn? Het iSleep hoofdkussen, volledig antiallergisch en wasbaar, probeert hier een einde aan te maken. Met deze extra ondersteuning nemen gewricht- en spierklachten snel af.

Goede punt(en)
 • Wasbaar
 • Antiallergisch
 • Extra dik
2

Soulsnooze Luxe Hoofdkussen

8.8Expert Score
Je ligt comfortabel en helpt inderdaad tegen nekpijn.

Comfortabel liggen is een must. Wil je de dag goed doorkomen, dan wil je ’s nachts geen last hebben van nek- of rug. Met dit hoofdkussen mikken we op klachtenvrij slapen.

Goede punt(en)
 • Katoen
 • Polyester
 • Klachtenvrijs
3

Classic Percal Hoofdkussen

8.1Expert Score
Heerlijk kussen, lijkt hard maar vormt zich naar je lichaam.

Nek- en rugklachten gedurende de dag zijn een van de vervelendste dingen. Je hebt simpelweg minder zin en energie gedurende de dag. Deze set, van 2 hoofdkussens, maakt aan einde aan vervelend slapen.

Goede punt(en)
 • Bevordert slaaphouding
 • Anti pijn
 • Met rits
4

Comforel Hoofdkussen

7.5Expert Score
Wat ik goed vind aan dit artikel: comfortabel.

Een simpel, maar buitengewoon effectief, hoofdkussen van Comforel. Antiallergie en gemakkelijk wasbaar tot 60 graden. Gevuld met polyester vezelbolletjes. Afmetingen: 60 bij 70 centimeter.

Goede punt(en)
 • Voorzien van rits
 • Makkelijk wasbaar
 • Dik kussen
5

Boxkussen Hoofdkussen

5.8Expert Score
Groot kussen, middel zacht/hard

Een lekker dik hoofdkussen. Vind je het fijn om wat weg te zakken in jouw kussen? Dan is dit echt een kussen voor jou. Volledig antiallergisch en gemakkelijk wasbaar.

Goede punt(en)
 • Groot kussen
 • Zacht
 • Sterk materiaal

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general