Hittepit kussen kopen? Bekijk de 4 beste hittepit kussens 2023

Er is niet zo vervelend als het koud hebben of spierpijn hebben in je nek of rug. Vroeger al hadden mensen ontdekt dat als je een warmtebron tegen het pijnlijke gedeelte aan legde dat het dan minder werd en de pijn afnam. Dat gebeurde toen met een heet waterkruik. Die kun je overigens nog steeds kopen, alleen het nadeel van deze heet waterkruiken is dat ze niet veilig zijn. Een veel veiliger alternatief is het hittepit kussen. Dit kussen is heel makkelijk te verwarmen en biedt dezelfde warmte als een normale kruik.

Wat is een hittepit kussen?

Een hittepit kussen is een kussen die gevuld is met kersenpitten of een ander korrelvormig materiaal. Het kussen kan vervolgens heel makkelijk in de magnetron verwarmd worden waardoor je het na het verwarmen op de plek kunt leggen die wel wat extra warmte kan gebruiken. Ideaal wanneer je hoofdpijn of spierpijn hebt, of omdat het winter is en je het gewoon koud hebt. Of ben je op zoek naar een picknicktafel kussen?

Het is wel belangrijk dat je een hittepit kussen koopt die goed is van kwaliteit zodat je geen pitten hebt die bijvoorbeeld vlamvatten of juist te snel afkoelen. Een pittenkussen moet daarom wel van een goede kwaliteit gemaakt zijn.

Waarvoor wordt een pittenzak gebruikt?

Zoals je hebt kunnen lezen is het opwarmen van een pittenzak erg makkelijk. Je stopt hem heel simpel een bepaalde tijd in de magnetron en dan is het kersenpitkussen klaar voor gebruik. Doordat het kussen ook nog eens heel erg flexibel is kun je het bijvoorbeeld heel makkelijk vormen naar jouw lichaamsvorm.

Heb je bijvoorbeeld last van spierpijn in je nek, dan vouw je de kersenpit kussen na verwarming in de magnetron heel makkelijk om je nek heen. Zo kun je dit ook met andere ledematen doen. Maar de pittenzak is voor alles goed, voor buikpijn, spierpijn of gewoon omdat je het lekker vindt.

De beste 4 hittepit kussens van 2023

1

Jumbo Hittepit kussen van Inatura

beste hittepit kussen
9.3Expert Score
Het nekkussen is fantastisch, goede warmte rond de nek. 

De buitenkussens. Een uitkomst als het gaat om de, toch vaak, harde ondergrond van picknicktafels. Het hout ziet er prachtig uit, maar zonder een kussen is het simpelweg niet fijn zitten.

Goede punt(en)
 • Zachte stof
 • Geen harde ondergrond
 • Prachtige kleur
2

Profysio Hittepit kussen

Profysio hittepit kussen
8.6Expert Score
Fijn groot warmtekussen. 

Een hoefijzer-vorm nek-kussen. Je hebt ze vast vaker gezien. Ze zijn enorm populair tijdens het reizen, zoals bijvoorbeeld in het vliegtuig. Deze kent ook nog een warmtestand!

Goede punt(en)
 • Groot
 • Populair
 • Warmtestand
3

Hittepit kussen Cervico

7.7Expert Score
Al een paar keer nodig gehad voor mijn pijnlijke rug. Gewoon super.

Een kersenpitten warmte kussen. Gemakkelijk te verwarmen in de magnetron, alleen nog even nat maken. Inclusief een leuk design, blauw met bloempjes. Blijft tot 45 minuten warm!

Goede punt(en)
 • Warm
 • Gemakkelijk
 • Leuk design
4

Pocket Pal hittepit kussen

6.9Expert Score
 Fijn voor zere nekspieren

Last van de nek of rug? Een Bitten Pocket Pal pittenzak kan hier uitkomst bieden. Gemakkelijk te verwarmen, zoals alle pittenzakken. Blijft goed warm en houdt de spieren soepel!

Goede punt(en)
 • Duurzaam
 • Blijft goed
 • Spieren soepel

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general