Hittepit kussen kopen? Bekijk de 4 beste hittepit kussens 2023

Dit onderzoek is geschreven door 5 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 16 verschillende Hittepit kussenss getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 4 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Er is niets zo vervelend als het koud hebben of spierpijn ervaren in je nek of rug. Al vroeger ontdekten mensen dat door een warmtebron tegen het pijnlijke gebied te houden, de pijn verminderde. Dit werd toen gedaan met een hete waterkruik. Hoewel die nog steeds te koop zijn, zijn ze niet veilig. Een veel veiliger alternatief is het hittepitkussen. Dit kussen is heel eenvoudig te verwarmen en biedt dezelfde warmte als een gewone kruik.

Wat is een hittepitkussen?

Een hittepitkussen is een kussen dat gevuld is met kersenpitten of ander korrelvormig materiaal. Het kussen kan vervolgens heel eenvoudig in de magnetron verwarmd worden. Na het verwarmen kun je het op de plek leggen die wel wat extra warmte kan gebruiken. Ideaal wanneer je hoofdpijn of spierpijn hebt, of omdat het winter is en je het gewoon koud hebt. Of ben je op zoek naar een picknicktafelkussen?

Het is wel belangrijk dat je een hittepitkussen koopt dat van goede kwaliteit is zodat je geen pitten hebt die bijvoorbeeld vlamvatten of juist te snel afkoelen. Een pittenkussen moet daarom wel van goede kwaliteit zijn.

Waarvoor wordt een pittenzak gebruikt?

Zoals je hebt kunnen lezen, is het opwarmen van een pittenzak heel eenvoudig. Je stopt hem simpelweg een bepaalde tijd in de magnetron en dan is het kersenpitkussen klaar voor gebruik. Doordat het kussen ook nog eens heel flexibel is, kun je het heel eenvoudig vormen naar jouw lichaamsvorm.

Heb je bijvoorbeeld last van spierpijn in je nek, dan vouw je het kersenpitkussen na verwarming in de magnetron heel eenvoudig om je nek heen. Zo kun je dit ook met andere lichaamsdelen doen. Maar de pittenzak is goed voor van alles, voor buikpijn, spierpijn of gewoon omdat je het lekker vindt.

De beste 4 hittepitkussens van 2023

1

Jumbo Hittepit kussen van Inatura

beste hittepit kussen
9.3Expert Score
Het nekkussen is hemels, zorgend voor perfecte warmte rondom de nek.

De toevoeging van de buitenkussens maken het product uniek. Deze zijn een redding als het gaat om de hardheid van picknicktafels. Het hout is misschien mooi, maar zonder deze kussens is comfortabel zitten een uitdaging. De zachte stof, geen harde ondergrond en de prachtige kleur maken deze ervaring simpelweg magisch.

Goede punt(en)
 • Uiterst zachte stof
 • Biedt comfort tegen harde ondergrond
 • Oogstrelende kleur
2

Profysio Hittepit kussen

Profysio hittepit kussen
8.6Expert Score
Ultiem comfort met dit grote warmtekussen.

Dit hoefijzer-vorm nek-kussen is veel meer dan wat je eerder al gezien hebt. Ze zijn immens geliefd tijdens het reizen, vooral in het vliegtuig. Wat dit exemplaar echter uniek maakt, is de warmtestand. Voel jezelf omarmt door heerlijke warmte elke keer dat je dit kussen omschakelt.

Goede punt(en)
 • Ruime afmetingen
 • Opvallend populair
 • Toegevoegde warmtestand
3

Hittepit kussen Cervico

7.7Expert Score
Onmisbaar voor pijnlijke ruggen. Echt een wondermiddel.

Dit is niet zomaar een kersenpitten warmtekussen. Het is je beste vriend voor het omgaan met pijn. Makkelijk te verwarmen in de magnetron, en het enige dat je hoeft te doen is het nat te maken. Het leuke design, blauw met bloempjes, maakt het nog beter. Het blijft tot 45 minuten warm, lang genoeg om je rust en verlichting te geven.

Goede punt(en)
 • Behoudt warmte
 • Ongelooflijk gebruiksvriendelijk
 • Esthetisch aantrekkelijk design
4

Pocket Pal hittepit kussen

6.9Expert Score
 Balsem voor zere nekspieren

Kamp je met een pijnlijke nek of rug? Een Bitten Pocket Pal pittenzak kan hier uitkomst bieden. Niet alleen is het makkelijk op te warmen zoals alle pittenzakken, maar het blijft ook goed warm en houdt de spieren soepel. Dit is je go-to oplossing om de spanning te verlichten en weer te genieten van je dag.

Goede punt(en)
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Biedt langdurige warmte
 • Helpt spieren soepel te houden

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general