Beste Vlinderkussens Beoordeeld van 2023

Een vlinderkussen is een kussen dat maximale ondersteuning biedt en voor comfort zorgt. Het is ideaal voor mensen die rug- en nekklachten willen voorkomen en die elke ochtend echt uitgerust willen opstaan. Niet voor niets is het een geliefd kussen onder fanatieke sporters.

Wat is een vlinderkussen?

Een vlinderkussen is een kussen in de vorm van een vlinder met een uitholling in het midden en twee wat opstaande delen aan de zijkant. Het kussen biedt perfecte ondersteuning tijdens je slaap, vooral voor de nek- en schouderspieren. Het is doorgaans gevuld met visco-elastisch traagschuim. Dit materiaal vormt zich perfect naar je hoofd en biedt uitstekende ventilatie. Hierdoor lijkt het kussen enigszins op een memory foam kussen.

Dankzij de speciale vorm van het kussen worden nek- en schouderspieren optimaal ondersteund. De uitholling in het midden zorgt ervoor dat het hoofd altijd in het midden van het kussen ligt. Daarbij wordt het omsloten door een nekuitsparing. Hierdoor ligt de nek vrij, wat de zenuwen en bloedbanen ontlast. Dit draagt bij aan een perfecte omsluiting van de spieren, waardoor ze sneller kunnen herstellen.

Waarvoor wordt dit kussen gebruikt?

Voor mensen die op zoek zijn naar optimale ontspanning van nek en schouders, is er geen beter kussen dan het vlinderkussen. Sporters kiezen vaak voor dit kussen, niet in de laatste plaats vanwege de trechtervormige uitholling die zorgt voor stabiliteit en een rechte lichaamshouding in bed. Als je vooral op je rug ligt, ligt je hoofd iets hoger dan de schouders.

Daardoor worden de halswervels iets gerekt, wat de spierspanning vermindert. Dankzij de speciale schouderuitsparing van het vlinderkussen liggen je hals en schouders vrij. Je nekwervel ligt horizontaal, waardoor je hoofd optimaal ondersteund kan worden door het kussen.

Waar is het vlinderkussen goed voor?

Een vlinderkussen kan je helpen om je hals-, nek- en schouderspieren maximaal te laten ontspannen en herstellen van de inspanningen van de dag. De schouderuitsparingen zorgen ervoor dat het kussen de bewegingen die je gedurende de slaap maakt, kan volgen. Zelfs bij het wisselen van slaaphouding behoud je de optimale positie. Het midden van het vlinderkussen – de trechtervormige uitholling – is lager dan de twee zijkanten van het kussen.

Herstellende functie

Zowel personen met brede als smalle schouders kunnen perfect gebruikmaken van het vlinderkussen. Het lagere middenstuk voorkomt dat je hoofd kantelt tijdens je slaap. Een vlinderkussen is volledig gericht op het ontspannen en herstellen van de hals-, nek- en schouderspieren. Bovendien ervaar je een diepere slaap en word je ’s ochtends uitgeruster wakker. Dit heeft een positief effect op je productiviteit en prestaties gedurende de dag. Het feit dat veel topsporters op een vlinderkussen slapen, spreekt boekdelen over de toegevoegde waarde van dit speciale kussen.

Het beste vlinderkussen van 2023

M line vlinderkussen

Beste vlinderkussen
9.5Expert Score
Hoogwaardige vlinderkussen

De M line Athletic Pillow heeft een vlindervorm die ervoor zorgt dat het hoofd in het midden van het kussen blijft liggen en de nek op de juiste manier wordt omsloten

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
  • Fijne vorm
  • Zeer hoge kwaliteit
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general