Vlinderkussen Kopen? bekijk onze review en beoordeling!

Een vlinderkussen is een kussen dat maximale ondersteuning biedt en voor comfort zorgt. Het kussen is perfect voor mensen die rug- en nekklachten willen voorkomen en die elke ochtend écht uitgerust op willen staan. Niet voor niets is het een geliefd kussen onder fanatieke sporters.

Wat is een vlinderkussen?

Een vlinderkussen is een kussen in de vorm van een vlinder met een uitholling in het midden en twee wat opstaande delen aan de zijkant. Het kussen biedt steeds perfecte ondersteuning tijdens je slaap en zeker de nek en de schouderspieren vinden tijdens de slaap volledige ontspanning. Doorgaans is een vlinderkussen gevuld met visco-elastisch traagschuim. Het kussen vormt zich om die reden dus perfect naar je hoofd. Traagschuim staat voor een uitstekende ventilatie. Door het traagschuim heeft het iets weg van een memory foam kussen.

Door de speciale vorm van het kussen worden de nek- en schouderspieren op de best mogelijke wijze ondersteund. En dat merk je. De uitholling in het midden zorgt ervoor dat het hoofd steeds in het midden van het kussen ligt. Daarbij wordt het op de juiste wijze omsloten door een nekuitsparing. De nek komt zo vrij te liggen en dat betekent dat de zenuwen en bloedbanen ontzien worden. Dat zorgt voor perfecte omspanning van de spieren die zo bovendien sneller kunnen herstellen.

Waarvoor wordt dit kussen gebruikt?

Mensen voor wie het belangrijk is dat de nek en schouders op de beste manier tot ontspanning komen is er geen beter kussen dan het vlinderklussen. Sporters gebruiken vaak een vlinderkussen, ook al omdat door de trechtervormige uitholling ervoor zorgt dat je steeds stabiel en ook recht in je bed ligt. Lig je vooral op je rug dan ligt je hoofd iets hoger ten opzichte van de schouders.

Daardoor worden de halswervels iets gerekt waardoor de spierspanning afneemt. Door de speciale schouderuitsparing van het vlinderkussen liggen je hals en je schouders vrij. Je nekwervel ligt horizontaal en daardoor kan je hoofd steeds optimaal ondersteund worden door het kussen.

Waar is het vlinderkussen goed voor?

Een vlinderkussen kan je helpen om je hals-, nek- en schouderspieren maximaal te laten ontspannen en herstellen van de inspanningen van die dag. De schouderuitsparingen van vlinderkussens zijn er de oorzaak van dat het kussen de bewegingen die je gedurende de slaap maakt prima gevolgd kunnen worden. Je houdt dus steeds je optimale positie, ook als je van slaaphouding verandert. Het vlinderkussen heeft in het midden – in de trechtervormige uitholling dus- lager dan de twee zijkanten van het kussen.

Herstellende functie

Daarom kunnen zowel mensen met brede als smalle schouders perfect met het vlinderkussen uit de voeten. Het lagere deel zorgt er bovendien voor dat je hoofd niet kantelt tijdens je slaap. Een vlinderkussen is volledig toegespitst op het laten ontspannen en herstellen van de hals-, nek – en schouderspieren. Bovendien ervaar je een diepere nachtrust en sta je in de ochtend met een veel uitgeruster gevoel op. Dat merk je overdag nadrukkelijk aan je productiviteit en je prestaties. Het feit dat veel bekende topsporters slapen op een vlinderkussen zegt eigenlijk al voldoende over de toegevoegde waarde van dit speciale kussen.

De beste vlinderkussen

M line vlinderkussen

Beste vlinderkussen
9.5Expert Score
Hoge kwaliteit vlinderkussen

De M line Athletic Pillow heeft een vlindervorm die ervoor zorgt dat het hoofd in het midden van het kussen blijft liggen en de nek op een juiste manier wordt omslote

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
  • Fijne vorm
  • Erg hoge kwaliteit
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general