Het beste waterkussen van 2023

Een kussen dat voor een deel gevuld is met water en verder bestaat uit zeer hoogwaardige vezels? Inderdaad, dat is een waterkussen. We vertellen je hier wat het precies inhoudt en wat de voordelen van een dergelijk kussen zijn.

Wat is een waterkussen?

Een waterkussen is een kussen gevuld met water dat zich aanpast aan het lichaam en zorgt voor optimale ondersteuning en comfort. Je vult het kussen naar eigen inzicht met tussen de twee en vijf liter water om het comfort te bepalen.

Je bent altijd verzekerd van het comfort dat een heerlijke nachtrust waarborgt. Door de hoeveelheid water te variëren, kun je de hoogte van het kussen aanpassen. Met een waterkussen ervaar je altijd voldoende ondersteuning van je hoofd en nek. Dit heeft alleen maar positieve effecten op zowel je lichaam als je gevoel van welzijn. Ben je op zoek naar een kussen zonder water? Bekijk dan onze review over het beste donskussen!

Waarvoor wordt een waterkussen gebruikt?

Het waterkussen wordt vooral gebruikt door mensen die op zoek zijn naar de ideale ondersteuning voor hun nek en hoofd tijdens het slapen. Met dit kussen kan het slaapcomfort aanzienlijk worden verhoogd en kunnen nekklachten afnemen. Dit is geen veronderstelling, maar een wetenschappelijk onderzocht feit.

Naast een watercompartiment bestaat het kussen vaak uit de beste hypoallergene vezels die zich aan de bovenkant van het kussen bevinden. Het watercompartiment vind je aan de onderkant van het kussen. Daarom past het waterkussen zich perfect aan de bewegingen van hoofd en nek aan. Kenmerkend voor een waterkussen zijn de lange levensduur en de geschiktheid voor zowel rug-, buik- als zijslapers.

Waar is deze goed voor?

Het waterkussen is perfect voor mensen die moeite hebben met het vinden van de juiste ondersteuning en daardoor moeilijk in slaap kunnen vallen. Door meer of minder water in het kussen te doen, kun je de hoogte van het kussen gemakkelijk aanpassen. Het kussen vul je met leidingwater. Het is bewezen dat je door de goede ondersteuning een betere nachtrust krijgt. Dit merk je meteen als je een waterkussen gaat gebruiken. Het is een goede investering, zeker als je een goede nachtrust op prijs stelt.

Mensen die een waterkussen gebruiken, ervaren dat ze beter uitgerust wakker worden. Bovendien zijn ze beter bestand tegen de dagelijkse stress. Een belangrijk kenmerk van een waterkussen is dat het rug- en nekklachten voorkomt en verlicht. Ook mensen die vaak met hoofdpijn wakker worden, hebben baat bij het gebruik van een waterkussen. Tot slot kan dit kussen ook goed zijn tegen snurken. Door zo’n kussen te gebruiken, wordt de druk op de ademhalingspassage verminderd. Dit kan een positief effect hebben op mensen die snurken.

Het beste waterkussen

01.

Lanaform waterkussen

Beste waterkussen van Lanaform
9Expert Score
Hoge kwaliteit waterkussen

De Lanaform Aqua Pillow is de ideale oplossing voor mensen die beter willen slapen. Het waterkussen past zich aan aan uw hoofd wat zorgt voor optimale ondersteuning en comfort. 

Pluspunten
  • Lekker zacht
  • Geeft de juiste stevigheid
  • Hoogte verstelbaar
Minpunten
  • Geen      Kussen tips
      Enable registration in settings - general