Het beste waterkussen van 2023

Een kussen dat voor een deel gevuld is met water en verder bestaat uit zeer hoogwaardige vezels? Inderdaad, dat is een waterkussen. Over wat het precies is en wat de voordelen van een dergelijk kussen zijn, vertellen we je hier.

Wat is een waterkussen?

Een kussen gevuld met water dat zich daardoor steeds aan het lichaam aanpast en voor optimale ondersteuning en comfort zorgt. Dat is wat een waterkussen is. Je vult geheel naar eigen wens het kussen met tussen de twee en vijf liter water om zo zelf het comfort te bepalen.

Je bent in elk geval verzekerd van precies dat comfort dat borg staat voor een heerlijke nachtrust. Door te variëren in het aantal liters water is het kussen dus steeds in hoogte aanpasbaar. Met een waterkussen ervaar je in elk geval altijd  voldoende ondersteuning van je hoofd en de nek. En dat heeft eigenlijk alleen maar positieve uitwerkingen op zowel je lichaam als je gevoel van welzijn. Ben je toch opzoek naar een kussen zonder water? Kijk dan naar onze review over het beste donskussen!

Waarvoor wordt een waterkussen gebruikt?

Het waterkussen wordt vooral gebruikt door mensen die op zoek zijn naar de ideale ondersteuning aan nek en hoofd tijdens de slaap. Met dit kussen kan het slaapcomfort aanzienlijk vergroot worden en nemen nekklachten af. En nee, dit is geen veronderstelling maar dat is wetenschappelijk onderzocht.

Behalve een watercompartiment bestaat het kussen verder vaak uit de beste hypoallergeen vezels die zich aan de bovenkant van het kussen bevinden. Het watercompartiment vind je juist aan de onderkant van het kussen. Daarom weet het waterkussen zich ook steeds uitstekend aan de bewegingen van hoofd en nek aan te passen en dat ervaar je meteen. Kenmerk van een waterkussen is de lange levensduur en het feit dat het geschikt is voor zowel de rug-, buik- als zijslaper.

Waar is deze goed voor?

Zeker voor die mensen die moeite hebben met het vinden van de juiste ondersteuning en om die reden moeilijk in slaap vallen is het waterkussen perfect. Door meer of minder water in het kussen te doen pas je de hoogte van het kussen steeds gemakkelijk zelf aan. Het kussen vul je gewoon met leidingwater en bewezen is dat door de prima ondersteuning die je nu voelt ook meteen een betere nachtrust pakt. Dat merk je al meteen als je een waterkussen gaat gebruiken. Een investering in dit kussen is een prima plan, zeker als jij een goede nachtrust extra kan waarderen.

Door gebruik te maken van een waterkussen zul je ervaren dat je meer uitgerust uit je bed stapt en dat je bovendien beter bestand bent tegen de stress waarmee iedereen tegenwoordig te maken heeft. Een van de voornaamste eigenschappen van een met water gevuld kussen is echter dat het rug- en nekklachten voorkomt en verlicht, zoals ook mensen die vaak met hoofdpijn opstaan baat hebben bij het gebruik van een waterkussen. Tenslotte kan dit kussen ook goed zijn tegen snurken. Door een dergelijk kussen te gebruiken namelijk, komt er minder druk op de ademhalingspassage. En dat wil nog wel eens een positieve invloed hebben op mensen die snurken.

Het beste waterkussen

01.

Lanaform waterkussen

Beste waterkussen van lanaform
9Expert Score
Hoge kwaliteit waterkussen

De Lanaform Aqua Pillow is de ideale oplossing voor mensen die beter willen slapen. Het waterkussen past zich aan aan uw hoofd wat zorgt voor optimale ondersteuning en comfort. 

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
  • Geeft de juiste stevigheid
  • Hoogte 'verstelbaar'
Minpunt(en)
  • Geen      Kussen tips
      Enable registration in settings - general