Slapen met oordopjes: Beste 4 producten review

Dit onderzoek is geschreven door 2 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 19 verschillende Slapen met oordopjess getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 4 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Iedereen heeft baat bij een goede nachtrust. Helaas is dit niet voor iedereen even makkelijk en zijn er ook mensen die maar moeilijk in slaap kunnen komen. Dit kan te maken hebben met omgevingsgeluiden zoals het snurken van je partner, lawaaierige buren, brommende apparaten in huis. Kortom, geluiden om je heen kunnen ervoor zorgen dat je de slaap niet kunt vatten. Hierbij kunnen oordopjes helpen. In deze blog lees je alles over slapen met oordopjes.

Wat zijn de beste oordopjes om mee te slapen?

Als je op zoek gaat naar oordoppen om mee te kunnen slapen, zul je merken dat deze in twee verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Je hebt universele oordoppen die je gewoon in de winkel kunt kopen en oordoppen die op maat gemaakt worden.

Het verschil tussen deze twee soorten oordoppen zit hem in de zogenaamde dempingswaarde. Universele oordoppen hebben een dempingswaarde van 25db, dit betekent dat ze tot 25 decibel geluid kunnen dempen. De op maat gemaakte oordoppen kunnen tot wel 30 decibel dempen.

Over universele oordoppen kunnen we ook nog zeggen dat ze de concentratie bevorderen. Ze zijn zacht en zitten comfortabel. Op maat gemaakte oordoppen zullen niet uit je oren vallen en als je een zijslaper bent, zul je nauwelijks merken dat je ze in hebt.

Wat zijn slaapoordopjes?

Oordoppen voor het slapen bieden bescherming voor het gehoor. Deze dopjes doe je in als je gaat slapen, zodat je een betere nachtrust kunt hebben en je slaap niet verstoord wordt door vervelende omgevingsgeluiden zoals snurken of lawaaierige buren. De oordoppen zorgen ervoor dat deze geluiden gedempt worden.

Helpen oordoppen tegen snurken?

Het is belangrijk om te weten dat oordoppen niet voorkomen dat je gaat snurken. Ze kunnen echter wel helpen als je partner snurkt. Als je oordopjes op maat laat maken, zul je merken dat je veel minder last zult hebben van de geluiden in je omgeving, zoals het gesnurk van je partner.

Je hoeft bij het gebruik niet bang te zijn dat je de wekker niet zult horen, want het is niet zo dat al het geluid wegvalt. De wekker zul je dan nog zeker wel horen. En als de wekker dan gaat, zul je merken dat je je veel uitgeruster zult voelen omdat je nachtrust niet langer verstoord wordt door de geluiden uit je omgeving.

Zijn oordoppen op maat de beste optie?

Natuurlijk zijn oordoppen op maat een betere keuze dan de kant-en-klare oordoppen die je in de winkel kunt kopen. De op maat gemaakte oordoppen worden ingegoten, waardoor het geluid beter gedempt kan worden. Deze oordoppen zitten als gegoten en dempen het maximale aantal decibel, waardoor je nachtrust van een nog betere kwaliteit zal zijn.

Waarom zou ik voor oordoppen kiezen?

Als je niet in slaap kunt vallen door omgevingsgeluiden zoals snurkgeluiden, lawaaierige buren, of als je aan een drukke weg woont, dan zou je baat kunnen hebben bij het aanschaffen van oordoppen. Hierdoor zal je nachtrust veel minder verstoord worden dan wanneer je zonder oordoppen slaapt. Ze kunnen je ook helpen met je concentratie tijdens yoga.

Zijn oordoppen echt noise canceling?

Je kunt zeker zeggen dat oordoppen om mee te slapen noise canceling zijn. Ze filteren het geluid weg. Slapen met oordoppen in een rumoerige omgeving verbetert de slaapkwaliteit aanzienlijk. 

Wat zijn de voordelen van het slapen met oordopjes?

Slapen met oordoppen biedt verschillende voordelen:

 • Je kunt ze hergebruiken
 • Ze zijn gebruiksvriendelijk
 • Ze dempen omgevingsgeluiden
 • Je kunt de wekker gewoon horen
 • Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en kleuren
 • Je kunt ze op maat laten maken

Waarop hebben we geselecteerd?

De reden voor het dragen van oordoppen is duidelijk: je wilt je nachtrust verbeteren. Dit is een van de weinige oplossingen om dat te doen. Selecteer oordoppen op basis van het aantal decibellen dat ze kunnen dempen. Als je dat doet, weet je zeker dat je van omgevingsgeluiden geen last meer zult hebben.

De 5 beste slaapoordopjes

1

SleepCore Herbruikbare Oordopjes voor slapen

Sleepcore slapen met oordopjes
9.4Expert Score
Ongeëvenaarde keuze voor comfortabel slapen met oordopjes

De herbruikbare SleepCore oordoppen zijn een excellente keuze voor elke nacht. Leverbaar in een set van 14 stuks, deze oordopjes zorgen voor een pijnloze slaapervaring, ondersteund door hun handig compacte opbergdoosje. Hun kwaliteitsvol materiaal en het vermogen te kneden naar de vorm van je oor maken ze tot een je-kan-niet-zonder artikel voor een rustige nachtrust.

Goede punt(en)
 • Premium kwaliteit materiaal
 • Buitengewoon geluidsdempend
 • Eenvoudig aanpasbaar aan de oorvorm
2

Goede oordoppen voor slapen

foto van een Goede oordoppen voor slapen
9.2Expert Score
Ervaar ongestoorde nachten met deze superieure oordoppen voor zijslapers

Deze oordoppen zijn speciaal ontworpen voor het onbezorgd doorslapen door de nacht. De perfecte partner voor zijslapers, ze blijven de hele nacht comfortabel in positie en bieden een maximale geluidsdemping. Je zult je afvragen hoe je ooit zonder kon. Koester weer die zeldzame rustige nachten en laat je slaap niet langer onderbreken door storende geluiden.

Goede punt(en)
 • Biedt uitstekende geluidsisolatie
 • Extreem comfortabel en pijnvrij
 • Bestendig en blijft de hele nacht zitten
3

Beste oordoppen voor slapen

foto van een Beste oordoppen voor slapen
8.6Expert Score
Laat storende geluiden verleden tijd zijn met deze beste oordoppen voor ongestoord slapen

Behoefte aan een goede nachtrust? Deze oordoppen beschermt je tegen storende omgevingsgeluiden en zien er ook nog eens fraai uit. Met 4 paar siliconen oortipjes in verschillende maten (XS/S/M/L), bieden ze het comfort dat je zoekt, geschikt voor gebruikers vanaf 12 jaar. Dus doe jezelf een plezier en omarm de weldadige stilte van de nacht met deze zorgvuldig ontworpen oordopjes.

Goede punt(en)
 • Stijlvol ontwerp
 • Betrouwbare hechting
 • Beschikbaar in meerdere maten
4

Eenvoudige oordoppen voor slapen

foto van een Eenvoudige oordoppen voor slapen
7.8Expert Score
Versla je slapeloosheid met deze aanpasbare, waterproof oordoppen

Stel je voor dat je elke nacht doorslaapt – het is mogelijk met deze oordoppen. Deze high-grade siliconen oordoppen kunnen gemakkelijk worden ingebracht en aangepast voor de perfecte pasvorm. Ze zijn 100% herbruikbaar en eenvoudig schoon te maken met water. Of je nu op je zij slaapt of gewoon een rustige nacht wilt, deze PBA-vrije, waterproof oordoppen blijven de hele nacht op hun plaats. Met zeven paar geleverd, zijn ze een onmisbare accessoire voor elke slaapomgeving.

Goede punt(en)
 • Gebruikersvriendelijk
 • Simpel in gebruik
 • Volledig personaliseerbaar naar je oor

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general