Slapen met oordopjes: Alles wat je moet weten

Een goede nachtrust, daar zijn wij allemaal bij gebaat. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd en zijn er ook mensen die maar met moeite in slaap weten te komen. Hierbij kunnen omgevingsgeluiden als het snurken van je partner, luidruchtige buren, een brommend apparaat in huis, kortom je hebt last van geluiden om je heen waardoor je de slaap niet kan vatten. Hiervoor zou je oordopjes kunnen gebruiken. Lees in deze blog alles over het slapen met oordopjes.

Wat zijn de beste oordopjes bij het slapen?

Als je op zoek gaan naar oordoppen om mee te kunnen slapen zal je zien dat ze in twee verschillende soorten te krijgen zijn. Zo heb je de universele oordoppen die je in de winkel gewoon kan kopen. Daarnaast heb je ook de oordoppen die op maat gemaakt zijn.

Het verschil tussen deze twee soorten oordoppen zit hem in de zogenaamde dempingswaarde. Voor universele oordoppen geldt een dempingswaarde van 25db. Dat betekent dat ze tot 25 decibel aan geluid kunnen dempen. De op maat gemaakte oordoppen kunnen tot wel 30 decibel dempen.

Over universele oordoppen kunnen we ook nog zeggen dat ze de concentratie weten te bevorderen en ze zijn zacht en zitten comfortabel. Voor de op maat gemaakte oordoppen is het zo dat ze niet uit je oren vallen en als je een zijslaper bent zal je er nauwelijks erg in hebben dat je ze in je oren hebt zitten.

Wat zijn oordopjes slapen?

Oordoppen voor het slapen geven bescherming voor het gehoor. Deze dopjes doe je in als je gaat slapen, zodat je een betere nachtrust kan hebben en je slaap niet verstoord wordt door allemaal vervelende omgevingsgeluiden als snurken of luidruchtige buren. De oordoppen zorgen ervoor dat deze geluiden gedempt worden.

Helpen oordoppen tegen snurken?

Het is natuurlijk niet zo dat de oordoppen zullen voorkomen dat je gaat snurken. Het kan wel helpen als je een partner hebt die snurkt. Wanneer je dan oordopjes op maat laat maken zul je merken dat je veel minder last zal hebben van de geluiden in je omgeving, bijvoorbeeld dat van het gesnurk van je partner.

Je hoeft bij het gebruik niet bang te zijn dat je de wekker niet zal horen, want het is niet zo dat al het geluid weg zal vallen, dus de wekker zal je dan nog zeker wel horen. En als de wekker dan gaat, dan zul je merken dat je je veel meer uitgerust zal voelen doordat je nachtrust niet meer verstoord is door de geluiden uit je omgeving.

Zijn oordoppen op maat de beste optie?

Natuurlijk zijn oordoppen op maat een betere keuze dan de kant-en-klare oordoppen die je in de winkel kan kopen. De oordoppen op maat worden ingegoten waardoor het geluid beter gedempt kan worden. De oordoppen op maat zitten letterlijk als gegoten en zullen het maximaal aantal decibel dempen waardoor je nachtrust van een nog betere kwaliteit zal zijn.

Waarom zou ik voor oordoppen kiezen?

Wanneer je niet kan slapen doordat je last hebt van geluiden uit je omgeving als snurk, of luidruchtige buren, of je woont aan een drukke weg, dan zou je het best oordoppen kunnen aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat je nachtrust veel minder verstoord zal worden dan dat je zou gaan slapen zonder oordoppen in je oren. Het kan je ook helpen met je concentratie tijdens yoga.

Zijn oordoppen echt noise canceling?

Je zou zeker kunnen zeggen dat oordoppen om mee te slapen noise canceling zijn. De oordoppen filteren het geluid weg. Slapen met oordoppen in een omgeving waar het onrustig is verbeterd de slaap aanzienlijk. 

Wat zijn de voordelen van het slapen met oordopjes?

Het slapen met oordoppen heeft verschillende voordelen:

 • Je kan ze hergebruiken
 • Ze zijn gebruiksvriendelijk
 • Ze onderdrukken de geluiden uit de omgeving
 • Je zult de wekker gewoon blijven horen
 • Ze zijn er in allemaal verschillende soorten, maten en kleuren
 • Je kan ze op maat laten maken

Waarop hebben we geselecteerd?

De reden voor het dragen van je oordoppen zal duidelijk zijn. Je wil je nachtrust verbeteren. Dit is een van de weinige oplossingen voor het verbeteren van je nachtrust. Selecteer dan ook de oordoppen op het aantal decibellen dat gedempt kan worden. Wanneer je dit doet, weet je zeker dat je van de omgevingsgeluiden geen last meer zal hebben.

De 5 beste oordopjes voor tijdens het slapen

1

SleepCore Herbruikbare Oordopjes voor slapen

Sleepcore slapen met oordopjes
9.4Expert Score
Beste keuze voor slapen met oordopjes

Wanneer je van plan bent te slapen met oordopjes zijn deze herbruikbare oordoppen van SleepCore de beste keuze. Je krijgt namelijk 14 stuks, ze doen geen pijn tijdens het slapen en je krijgt er een handig doosje bij.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van hoge kwaliteit
 • Materiaal is zeer effectief dempend
 • Zijn goed te kneden naar de vorm van de je oor
2

Goede oordoppen voor slapen

foto van een Goede oordoppen voor slapen
9.2Expert Score
Als je graag door wil slapen, kies dan deze oordoppen voor slapen met maximale geluidsdemping die de hele nacht blijven zitten.

Oordoppen voor slapen, ideaal om eens door te kunnen slapen. Iedere nacht comfortabel slapen, zorgt voor maximale geluidsdemping en de oordoppen blijven de hele nacht goed zitten. Ze zijn met name geschikt voor zijslapers en zorgen voor maximaal comfort tijdens jouw slaap. Ervaar zelf hoe fijn het is om weer door te kunnen slapen.

Goede punt(en)
 • Geluidsdicht
 • Comfortabel
 • Pijnloos
3

Beste oordoppen voor slapen

foto van een Beste oordoppen voor slapen
8.6Expert Score
Word je vaak wakker wegens geluid om je heen? Kies dan de beste oordoppen voor slapen en zorg dat je door kunt slapen.

Oordoppen voor slapen, wat fijn om weer eens door te kunnen slapen. Gun jezelf dat moment van rust iedere nacht weer. Deze oordoppen beschermen je oren tegen geluid en lawaai maar zien er ook mooi uit. Ze worden geleverd met 4 paar silicone oortipjes (XS/S/M/L) en dat zorgt voor een comfortabele pasvorm in verschillende maten. Ze mogen gebruikt worden door kinderen vanaf twaalf jaar.

Goede punt(en)
 • Mooi design
 • Blijven goed zitten
 • Meerdere maten leverbaar
4

Eenvoudige oordoppen voor slapen

foto van een Eenvoudige oordoppen voor slapen
7.8Expert Score
Iedere nacht wakker liggen? Dit is snel verleden tijd met deze oordoppen voor slapen. Ze zijn waterproof en blijven heel de nacht zitten.

Wat fijn als je weer eens door kunt slapen met deze oordoppen voor slapen. Je krijgt zeven paar geleverd en je kunt de oordopjes eenvoudig inbrengen en zijn vervormbaar voor de perfecte pasvorm. Ook blijven de oordopjes de hele nacht zitten en zijn ze uitermate geschikt voor mensen die op hun zij slapen. Ze zijn 100% herbruikbaar, eenvoudig schoon te maken met water en ze zijn gemaakt van hoogwaardige medische graad siliconen. Tevens zijn ze ook nog eens PBA vrij & Waterproof.

Goede punt(en)
 • Gebruiksvriendelijk
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Aan te passen aan je eigen oren

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general