Emma kussen review

De rol van het hoofdkussen echter, wordt nogal eens onderschat. Alleen als sprake is van een goed matras én een goed hoofdkussen zal je elke ochtend fris en fruitig je bed uit komen. Het hoofdkussen is nog steeds volop in beweging en steeds komen er nieuwe producten op de markt. Je kiest dus bewust voor een bepaald kussen. In dit artikel wordt de Emma kussen review beschreven.

Binnen al die verschillende aanbieders heeft het Emma kussen ondertussen een vaste en stabiele positie ingenomen. Dus zou de keuze zomaar eens op dit kussen kunnen vallen, want dit kussen biedt nogal wat voordelen. Lees hier alles over dit bijzonder veelzijdige kussen, een uitkomst voor iedereen, ongeacht de slaaphouding die aangenomen wordt. Na het lezen van deze review weet je alles over het bijzondere Emma kussen.

Wat is een Emma kussen?

Het Emma kussen is een populair kussen in ons land. Kenmerkend zijn de verwijderbare schuimlagen, waardoor je dit kussen steeds aanpassen aan jouw eigen wensen wat betreft de stevigheid en de hoogte van het hoofdkussen. Dat maakt het een perfect kussen voor iedereen, ook voor kinderen. Ook de slaaphouding doet er niet toe.

Een Emma kussen bestaat uit drie verschillende lagen: een laag hypergelschuim, een laag met airgocell schuim en een laag met visco-elastisch schuim. Het kussen bestaat uit druk verlagend materiaal en heeft een stevige en een zachtere kant. Daardoor is er steeds optimale ondersteuning van de nek en het hoofd. De hoes van het kussen is van een vochtregulerend materiaal, dat ultra ademende kenmerken heeft. Daardoor houd jij het met dit kussen de gehele nacht comfortabel en koel. 

Bijzonder is dat iedereen ongeachte een buik-, rug of slaaphouding met dit kussen uit de voeten kan. Het kussen heeft een breedte van veertig centimeter en een lengte van zeventig centimeter. Koop je een Emma kussen dan krijg je standaard een jaar garantie en het in populariteit groeiende kussen wordt ook wek het ‘aanpasbare kussen’ of het ‘ondersteuningskussen’ genoemd. En die namen doet het Emma kussen dan ook echt eer aan.

Waarom een Emma kussen?

Foto van een Emma kussen die op een bed ligt

Er zijn verschillende redenen om vooral voor een Emma kussen te kiezen. In eerste instantie is dat toch echter vooral de perfecte ondersteuning die het hoofdkussen biedt. Het kussen maakt het mogelijk om de stevigheid en de hoogte aan te passen. Dat doe je door heel simpel een laag weg te halen of juist een extra laag toe te voegen. Het kussen voelt bovendien zacht aan en slaapt zeer comfortabel.

Ook de hoes van het kussen is uniek met uitstekend vochtregulerend materiaal. Groot voordeel is bovendien dat het een geschikt hoofdkussen is voor iedereen en dat ook de slaaphouding geen rol speelt. Iedereen slaapt comfortabel op een Emma kussen. 

Emma hoofdkussen review

Net als voor de matras geldt, geldt ook voor het hoofdkussen dat je bijzonder veel te kiezen hebt. Er zijn ontzettend veel aanbieders van kussens, met allemaal hun eigen hoofdkussen. Wij hebben het Emma kussen review en de producent van dit speciale kussen getest en vergeleken met andere hoofdkussens op basis van materiaal, comfort en service. Wil je onze review lezen over een Emma kussen met temperatuurregeling? Bekijk dan ons blog over het Emma diamond kussen.

Materiaal

Het Emma kussen heeft een toplaag van hypergelschuim, een schuim dat voor een deel bestaat uit koudschuim. Het maakt het kussen zacht en zorgt dat je ietwat wegzakt in het kussen. Je hoofd wordt als het ware omhelsd en biedt bovendien voldoende ondersteuning.

Het middelste deel van het kussen bestaat uit aircogellschuim. Dit biedt tegendruk waardoor het hoofd en de wervelkolom goed stabiel gehouden worden. Voorts zorgt dit materiaal voor een goede luchtcirculatie en een ideale slaaptemperatuur. Mocht je het kussen te dik vinden, dan is dit vaak de eerste laag die verwijderd wordt. 

De onderste laag van het Emma kussen bestaat uit visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim genoemd. Dit materiaal zorgt voor een goede verdeling van de drukpunten en past zich bovendien aan de vorm van je hoofd aan. Dit deel van het kussen zorgt voor een aangenaam en zacht gevoel. 

Comfort

Vaak koop je een kussen dat past bij je slaaphouding. Bij een Emma kussen is dat niet aan de orde. Welke slaaphouding je ook hebt, je kunt altijd genieten van heerlijke nachtrust op een Emma kussen. Het kussen is ook op beide kanten prima beslaapbaar. Ben jij iemand die van stevigheid houdt, kies dan voor de meer ondersteunende zijde, die van hypergelschuim dus. Dit deel biedt de beste ondersteuning aan je hoofd en de nek. Wil je meer comfort, kies dan de comfortzijde met visco-elastisch schuim. Je zakt nu wat dieper weg en dat voelt aangenaam en zacht.

Zijslapers gebruiken vaak alle drie de schuimlagen, terwijl buikslapers al snel te hoog met hun hoofd komen te liggen. Slaap je op je buik, dan kun je het best gebruik maken van een van de drie lagen. Slaap je vaak op je rug? Maak dan gebruik van één of twee schuimlagen. Dan slaap je het best.

Prijs/service

Een Emma kussen biedt veel en is afgezet tegen de kwaliteit die je krijgt aangeboden prima betaalbaar. Dat geldt ook voor de service. Zo krijg je 100 nachten proefslapen aangeboden en geldt een 100 procent geld-terug-garantie. De bezorging is bovendien net als retourneren gratis. 


Emma kussen review foto

Conclusie

Goed om te weten is verder nog dat het Emma kussen CEKO-TEX gecertificeerd is. Dat betekent dat er tijdens het productieproces van het kussen geen schadelijke, giftige en dierlijke stoffen gebruikt worden. Een Emma kussen bestaat uit duurzame materialen. En dat zou zomaar een extra reden kunnen zijn om ook voor dit Emma kussen te kiezen.

Met het Emma kussen koop je een kussen dat iedereen de perfecte en gewenste ondersteuning biedt. Dat geldt ook voor kinderen. Je past steeds zelf de gewenste vulling op basis van je slaaphouding en dat wat je prettig vindt. Behalve een goed matras, is een hoofdkussen onmisbaar als je elke dag gezond en vooral ook fruitig op wilt staan. Met een Emma kussen koop je een zeer veelzijdig kussen dat gezien de veelzijdigheid allesbehalve duur in aanschaf is.

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general