Emma kussen review

Dit onderzoek is geschreven door 2 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn er verschillende Emma kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top review kunnen schrijven

De rol van het hoofdkussen wordt echter nogal eens onderschat. Alleen met een goed matras én een goed hoofdkussen zal je elke ochtend fris en fruitig je bed uit komen. Het hoofdkussen is nog steeds volop in ontwikkeling en er komen steeds nieuwe producten op de markt. Je kiest dus bewust voor een bepaald kussen. In dit artikel beschrijven we de Emma kussen review.

Binnen alle verschillende aanbieders heeft het Emma kussen inmiddels een vaste en stabiele positie ingenomen. De keuze zou dus zomaar eens op dit kussen kunnen vallen, want het biedt nogal wat voordelen. Lees hier alles over dit bijzonder veelzijdige kussen, een uitkomst voor iedereen, ongeacht de aangenomen slaaphouding. Na het lezen van deze review weet je alles over het bijzondere Emma kussen.

Wat is een Emma kussen?

Het Emma kussen is een populair kussen in ons land. Kenmerkend zijn de verwijderbare schuimlagen, waardoor je dit kussen steeds kunt aanpassen aan jouw eigen wensen wat betreft de stevigheid en de hoogte van het hoofdkussen. Dat maakt het een perfect kussen voor iedereen, ook voor kinderen. Ook de slaaphouding doet er niet toe.

Een Emma kussen bestaat uit drie verschillende lagen: een laag hypergelschuim, een laag airgocellschuim en een laag visco-elastisch schuim. Het kussen bestaat uit drukverlagend materiaal en heeft een stevige en een zachtere kant. Daardoor is er steeds optimale ondersteuning van de nek en het hoofd. De hoes van het kussen is van een vochtregulerend materiaal, dat ultra-ademende eigenschappen heeft. Hierdoor houd jij het met dit kussen de hele nacht comfortabel en koel. 

Bijzonder is dat iedereen, ongeacht een buik-, rug- of zijslaaphouding, met dit kussen uit de voeten kan. Het kussen heeft een breedte van veertig centimeter en een lengte van zeventig centimeter. Als je een Emma kussen koopt, krijg je standaard een jaar garantie en het in populariteit groeiende kussen wordt ook wel het ‘aanpasbare kussen’ of het ‘ondersteuningskussen’ genoemd. En die namen doet het Emma kussen dan ook echt eer aan.

Waarom een Emma kussen?

Foto van een Emma kussen op een bed

Er zijn verschillende redenen om specifiek voor een Emma kussen te kiezen. In de eerste plaats echter is dit de perfecte ondersteuning die het hoofdkussen biedt. Het kussen maakt het mogelijk om de stevigheid en de hoogte aan te passen. Daartoe verwijder je heel simpel een laag of voeg je juist een extra laag toe. Het kussen voelt bovendien zacht aan en slaapt zeer comfortabel.

Ook de hoes van het kussen is uniek met uitstekend vochtregulerend materiaal. Een groot voordeel is bovendien dat het kussen geschikt is voor iedereen en dat ook de slaaphouding geen rol speelt. Iedereen slaapt comfortabel op een Emma kussen. 

Emma hoofdkussen review

Net als met matrassen, heb je ook voor het hoofdkussen bijzonder veel keuzes. Er zijn ontzettend veel aanbieders van kussens, en allemaal hebben ze hun eigen hoofdkussens. Wij hebben het Emma kussen gereviewd en de producent van dit speciale kussen getest en vergeleken met andere hoofdkussens op basis van materiaal, comfort en service. Wil je onze review lezen over een Emma kussen met temperatuurregeling? Bekijk dan ons blog over het Emma Diamond kussen.

Materiaal

Het Emma kussen heeft een toplaag van hypergelschuim, een schuim dat voor een deel bestaat uit koudschuim. Dit zorgt ervoor dat het kussen zacht aanvoelt en dat je een beetje wegzakt in het kussen. Je hoofd wordt als het ware omhelsd en biedt bovendien voldoende ondersteuning.

Het middelste deel van het kussen bestaat uit aircogell schuim. Dit biedt tegendruk waardoor het hoofd en de wervelkolom goed stabiel blijven. Voorts zorgt dit materiaal voor een goede luchtcirculatie en een ideale slaaptemperatuur. Mocht je het kussen te dik vinden, dan is dit vaak de eerste laag die je verwijdert. 

De onderste laag van het Emma kussen bestaat uit visco-elastisch schuim, ook wel traagschuim genoemd. Dit materiaal zorgt voor een goede verdeling van de drukpunten en past zich bovendien aan de vorm van je hoofd aan. Dit deel van het kussen zorgt voor een aangenaam en zacht gevoel. 

Comfort

Vaak koop je een kussen dat past bij je slaaphouding. Bij een Emma kussen is dat niet het geval. Welke slaaphouding je ook hebt, je kunt altijd genieten van een heerlijke nachtrust op een Emma kussen. Het kussen is ook uitstekend bruikbaar aan beide kanten. Als je van stevigheid houdt, kies dan voor de meer ondersteunende zijde, die van hypergelschuim dus. Dit deel biedt de beste ondersteuning aan je hoofd en de nek. Heb je meer behoefte aan comfort, kies dan de comfortzijde met visco-elastisch schuim. Je zakt dan wat dieper weg en dat voelt aangenaam en zacht aan.

Zijslapers gebruiken vaak alle drie de schuimlagen, terwijl buikslapers snel te hoog met hun hoofd komen te liggen. Als je op je buik slaapt, kun je het best gebruik maken van een van de drie lagen. Slaap je vaak op je rug? Maak dan gebruik van één of twee schuimlagen. Dan slaap je het best.

Prijs/service

Een Emma kussen biedt veel en is, afgezet tegen de kwaliteit die je krijgt, prima betaalbaar. Dat geldt ook voor de service. Je krijgt bijvoorbeeld 100 nachten proefslapen aangeboden en er geldt een 100 procent geld-terug-garantie. De bezorging is, evenals het retourneren, bovendien gratis. 


Emma kussen review foto

Conclusie

Goed om te weten is verder nog dat het Emma kussen Oeko-tex gecertificeerd is. Dat betekent dat er tijdens het productieproces van het kussen geen schadelijke, giftige en dierlijke stoffen worden gebruikt. Een Emma kussen bestaat uit duurzame materialen. En dat zou zomaar een extra reden kunnen zijn om ook voor dit Emma kussen te kiezen.

Met het Emma kussen koop je een kussen dat iedereen de perfecte en gewenste ondersteuning biedt. Dat geldt ook voor kinderen. Je past de gewenste vulling steeds zelf aan op basis van je slaaphouding en dat wat je prettig vindt. Naast een goed matras, is een hoofdkussen onmisbaar als je elke dag gezond en vooral ook fris wilt opstaan. Met een Emma kussen koop je een zeer veelzijdig kussen dat gezien de veelzijdigheid allesbehalve duur is.

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general