Silvana kussen review 2023

Silvana kussens zijn de laatste tijd erg populair, maar waar komt dat precies door? En belangrijker nog, wat maakt dat deze kussens ideaal zijn om op te slapen? Een comfortabel kussen om lekker op te slapen en de volgende ochtend uitgerust wakker te worden is heel belangrijk. Daarom is het ook ontzettend belangrijk dat je een juist kussen uitkiest.

Als we kijken naar het Silvana kussen, zien we dat er verschillende uitvoeringen van zijn. De kans is daardoor groot dat er ook voor jou een geschikt kussen te vinden is, al moet je deze uiteraard wel fijn vinden. Het is dan ook verstandig een kussen altijd eerst uit te proberen, om te kijken of je er wel lekker en comfortabel op ligt, maar ook om te kijken of je er geen nek- of rugklachten van krijgt.

Wat is een Silvana kussen?

Een Silvana kussen is een innovatief kussen. Erg effectief en inclusief een ingebouwde neksteun, wat zorgt voor extra comfort en minder lichamelijke klachten. Dit betekent echter niet dat deze kussens alleen geschikt zijn voor mensen met klachten, want de kussens zijn door iedereen te gebruiken.

Wat er zo anders is aan deze kussens in vergelijking met kussens van andere merken, is dat deze telkens toegepast worden aan de nieuwste technologieën. Dit zorgt ervoor dat het slaapcomfort altijd optimaal blijft bij de kussens.

Om dit te kunnen verwezenlijken wordt er Outlast materiaal toegepast aan alle kussens, maar ook aan de dekbedden van Silvana. Dit materiaal is nodig om je lichaamstemperatuur te reguleren. Ook zijn er kussens die volledig bestaan uit gerecycled materiaal.

Waarom zijn Silvana kussens zo populair?

De kussens zijn onder andere populair door het materiaal dat er gebruikt wordt, maar ook door de nekondersteuning. Sterker nog; de afgelopen 30 jaar wist Silvana telkens hoofdkussens aan te bieden die nek ondersteunend zijn. De kussens zijn dan ook ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten en er is aan elk klein detail gedacht.

Ook erg fijn, is dat de kussens in zes verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Voor iedere slaper is dus een geschikt model te vinden. Deze kussens zijn in de standaardmaat verkrijgbaar, maar ook in een smaller model. Deze is vooral ideaal wanneer je vrij lang bent en meer ruimte over wilt houden om goed te kunnen liggen.

Alle kussens bestaan uit meerdere delen, waarbij de vakken bovenin het kussen voorzien zijn van uiteenlopende vullingen. Dit zorgt ervoor dat het kussen geschikt is voor verschillende slaap posities. Ook is er een neksteun aanwezig zodat je hoofd en je nek minder belasting ondervinden. Als laatste is er ook een schoudercontour, welke ervoor zorgt dat je met je hoofd precies op de goede plek ligt.

Voordelen van het kussen

Het Silvana kussen is een erg goed kussen dat voor iedere slaper geschikt is door de verschillende delen in het kussen. Of je nu een buik-, rug- of zijslaper bent, of zelfs op zoek bent naar een speciaal kussen voor je huisdier, zoals in onze blog over de beste katten kussens, maakt niet uit, want onze site biedt informatie voor iedere kussenliefhebber. Juist door deze componenten kun je er zeker van zijn dat je minder last van je rug en nek krijgt, en je meer uitgerust wakker wordt.

Ook is het een fijn idee om te weten dat deze kussens zijn gemaakt met goedkeuring van de fysiotherapeuten. Op deze manier weet je dat de kussens goed zijn voor je lichaam, en je niet wakker wordt met juist meer pijn. Uiteraard is ook de neksteun hierbij een groot voordeel, want deze zorgt voor meer ondersteuning op het moment dat je dit het meeste nodig hebt.

Wil je graag alles in je slaapkamer van hetzelfde merk als het gaat om je beddengoed? Ook dan is Silvana hier zeker geschikt voor, want het merk verkoopt ook dekbedden. Ook deze zijn uiteraard ontworpen om te zorgen voor het beste comfort, zodat jij een goede nachtrust hebt. Er zijn ook hoeslakens, dekbedhoezen en kussenslopen van Silvana verkrijgbaar, zodat jij je bed mooi op kunt maken en daarnaast comfortabel kunt slapen.

Nadelen van het kussen

Zitten er dan ook nadelen aan de Silvana kussens? Als je alle voordelen doorneemt zou je haast denken van niet, maar vaak is het zo dat, als er voordelen te vinden zijn, er ook nadelen zijn. In het geval van deze kussens zijn dit er echter niet veel en degene die er zijn, zijn niet zo groot dat je wellicht gaat twijfelen aan het kopen ervan.

De prijs van het kussen en eventuele andere producten kan meespelen met je uiteindelijke keuze, want de kussen zijn redelijk prijzig. Er zijn dan ook zeker goedkopere kussens te vinden, echter moet je je daarbij wel afvragen of deze net zo goed voor je lichaam zijn als het Silvana kussen. Koop je bijvoorbeeld een kussen in een goedkope winkel voor een tientje, dan zal dit ongetwijfeld lekker liggen maar is de kans wel groter dat je wakker wordt met rug- of nekklachten.

Ook het onderhoud kan voor sommigen gezien worden als een nadeel, maar het is uiteraard wel nodig. Een goed onderhoud zorgt er namelijk niet alleen voor dat je kussen hygiënisch blijft, maar ook dat hij langer meegaat. Je kussen elke dag opschudden en daarnaast regelmatig laten luchten zorgt al voor een langere levensduur.

De meeste kussens kunnen gewassen worden maar dit is niet direct aan te raden. De vulling zal namelijk slinken bij elke wasbeurt, waardoor de veerkracht verminderd. Beter is het om een molton sloop te gebruik onder je kussensloop, ter bescherming van je kussen en voor extra hygiëne. Deze kun je vervolgens gewoon wekelijks mee wassen met de rest van je beddengoed. Maar let op: heb je een donzen hoofdkussen? Deze vraagt om extra aandacht en moet op een andere manier schoongehouden worden.

1

Silvana kussen

9.4Expert Score
Silvana kussen

De kussen van Silvana is een van de beste op de markt. We hebben hierdoor gekozen om een 9.4 te geven voor dit product. De kussens worden gemaakt met goedkeuring van fysiotherapeuten en worden vaak gecontroleerd.

Goede punt(en)
  • Ergonomisch
  • Hoge kwaliteit materiaal
  • Goed voor spierpijn en nachtrust

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general