Koelkussen kopen? De beste 2 getest

Niets is vervelender dan warme nachten die je slaap verstoren. Veel mensen kampen met dit probleem. Gelukkig is er de koelkussen beschikbaar. Je kunt het aanbod aan koelkussens onderverdelen in twee soorten. Beide soorten helpen je om ook ’s nachts je hoofd koel te houden.

Wat is een koelkussen?

Een koelkussen is een kussen met een speciale vulling dat in staat is om warmte en vocht over een bepaalde tijdspanne af te voeren. Grofweg kun je koelkussens onderverdelen in twee soorten: je hebt een koelkussen in de vorm van een gelkussen met een verkoelende laag en je hebt koelkussens die voornamelijk bestaan uit natuurlijke materialen.

De gel in het koelkussen zorgt ervoor dat je hoofd koel blijft tijdens je slaap. Rondom de gel vind je vaak viscoschuim. Dit materiaal zorgt voor drukverlaging en optimale ondersteuning. Een dergelijk kussen is uitstekend voor rug- en zijslapers. Het is bij deze soort kussen wel zaak om ervoor te zorgen dat de gel niet te koud wordt, want dan kun je daar van wakker worden. Met een gelkussen kun je de temperatuur ook ’s nachts op een constante, lage temperatuur houden. Door te kiezen voor een koelkussen met natuurlijke materialen wordt nadrukkelijk ingezet op het beter reguleren van de warmte.

Waarvoor is een koelkussen ontworpen?

Veel mensen kunnen niet goed omgaan met warmte in de slaapkamer. Omdat warmte vaak enkele dagen of zelfs weken kan aanhouden, slapen mensen in die periode minder dan gebruikelijk. Ze ervaren de gevolgen hiervan op de werkvloer, waar ze minder gefocust en minder productief zijn. Met een koelkussen kan dit probleem aangepakt worden. De vulling van het kussen is hierbij bepalend. Die bepaalt namelijk grotendeels hoe goed je kussen in staat is vocht op te nemen en de ademhaling te reguleren. Synthetisch materiaal wordt sneller warm dan kussens die gevuld zijn met natuurlijke materialen. Een koelkussen kan, naast speciale gel, ook bestaan uit dons, boekweit, kapok en veren. Ben je op zoek naar een kniekussen?

Waar is een koelkussen goed voor?

Als je geen hinder wilt ondervinden van de warmte in je slaapkamer, dan kun je een beroep doen op een koelkussen. Als we kijken naar het koelkussen en de natuurlijke materialen dan blijkt eendendons een perfect materiaal te zijn om de zomermaanden goed door te komen. Eendendons is uitstekend in staat om warmte te reguleren. Idealiter bestaat een koelkussen voor 90 procent uit eendendons aangevuld met 10 procent veertjes.

In negen van de tien gevallen heb je dan een perfect koelkussen. Koelkussens gevuld met natuurlijk materiaal hebben ook een vulling die bestaat uit drie kamers waarbij de middelste kamer bestaat uit 100 procent ganzendons en de andere kamers bestaan uit katoen. Terug naar het koelkussen in de vorm van een gelkussen. Tegenwoordig wordt bij dit kussen vaak gebruik gemaakt van outlast vezels. Deze vezels zijn ontwikkeld voor de ruimtevaart en zijn in staat om steeds een gelijkblijvende temperatuur te leveren. Door deze vezel in het kussen te verwerken, zorg je ervoor dat je kussen, en dus ook je hoofd, altijd op een constante lage temperatuur blijft.

De beste twee koelkussens

1

Ventilerend Tencel koelkussen 

9.2Expert Score
Hoogwaardig, milieuvriendelijk koelkussen

Tencel is het toonaangevende merk voor materiaal gemaakt van lyocell, een natuurlijk afgeleide kunstvezel afkomstig van houtpulp van eucalyptusbomen en andere loofbomen. Dit innovatieve koelkussen belooft niet alleen kwaliteit en comfort, maar biedt ook de sereniteit van een natuurvriendelijk product. Lichtgewicht, ademend en uitermate absorberend, het is een must-have voor elke milieubewuste slaper.

Pluspunt(en)
 • Uitmuntende kwaliteit
 • Optimale stevigheid
 • Ultiem comfort
Minpunt(en)
 • Geen
2

Strex traagschuim koelkussen

Strex koelkussen
8.5Expert Score
Superieur Comfort Koelkussen van Strex

Dankzij dit kwalitatieve koelkussen van Strex geniet je van een vredige nachtrust, zelfs in de zweterige zomermaanden. Het kussen vormt zich naadloos naar je hoofd en werkt effectief om pijn in nek, schouders en hoofd te verlichten. Het biedt een perfecte combinatie van zachtheid, comfort en duurzaamheid, waardoor het een geweldige aanwinst is voor elke slaapkamer.

Pluspunt(en)
 • Aangenaam zacht
 • Uitzonderlijk comfortabel
 • Van hoge kwaliteit
Minpunt(en)
 • Geen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general