Beste Anti-Rimpel Kussen 2023 | Top Product Review

Dit onderzoek is geschreven door 6 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 13 verschillende Kussen tegen rimpels getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 1 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

De positie waarin je slaapt, is bepalend voor het ontstaan van rimpels in je gezicht, maar ook voor je decolleté. Dit is niet zo gek, aangezien we gemiddeld een derde van ons leven in bed doorbrengen. We kennen allemaal de rimpels die ontstaan wanneer we slapen. Maar is er een kussen tegen rimpels?

In de ochtend word je wakker in de kreukels en vraag je je af of deze nog wel weggaan. Dit zijn compressierimpels, die veroorzaakt worden door een langdurige blootstelling van de huid aan mechanische druk.

Daarnaast zijn er expressierimpels, deze komen vooral voor rond de delen van je gezicht die het meest bewegen, zoals je voorhoofd, lippen en ogen. De compressierimpels zie je voornamelijk aan de randen van je gezicht, maar ook bij je decolleté. Deze rimpels zijn lastig weg te krijgen omdat ze niet het gevolg zijn van spierbewegingen.

Anti-rimpelkussens zijn kussens die speciaal zijn ontwikkeld om het ontstaan van zogenaamde slaaprimpels tegen te gaan. Slaaprimpels zijn rimpels die vooral in het gezicht voorkomen omdat we tijdens de slaap urenlang op één kant van ons gezicht liggen. Na jaren leidt dit tot rimpels die vaak – in tegenstelling tot gewone rimpels – verticaal in plaats van horizontaal lopen.

Anti-rimpelkussens verminderen de wrijving tussen het gezicht en het kussen. Ze doen dit op verschillende manieren:

 • Vermijden of verminderen van contact tussen gezicht en kussen. Dit kan worden bereikt door de vorm van het hoofdkussen aan te passen.
 • Ervoor zorgen dat het oppervlak van het hoofdkussen zich vouwt naar de vorm van het gezicht. Dit kan worden bereikt door:
 • Gebruik te maken van zogenaamd ’traagschuim’. Traagschuim vormt zich volledig naar de contouren van het gezicht.
 • Gebruik te maken van speciale inhoud van de kussens, zoals korrels.

Door gebruik te maken van een kussensloop van speciaal materiaal, zoals zijde of bamboe.

Anti-rimpelkussens

Er zijn veel verschillende anti-rimpelkussens verkrijgbaar. Ze variëren in prijs van een paar tientjes tot bijna tweehonderd euro. We kunnen niet aangeven welk kussen het beste is, omdat we ze niet getest hebben. Wij adviseren om een kussen te kiezen dat dik genoeg is om voldoende ondersteuning te bieden en betaalbaar is. Er is geen goede reden om rond de 200 euro uit te geven als vergelijkbare producten verkrijgbaar zijn voor ongeveer 50 euro.

Let verder bij aanschaf in webwinkels op voorwaarden zoals levertijd en mogelijkheid om het product te retourneren. In verband met dit laatste punt raden we aan om je anti-rimpelkussen bij een betrouwbare Nederlandse (web)winkel te kopen, met goede recensies van echte klanten.

Kunnen rimpels worden veroorzaakt door een kussen?

We hebben je net al verteld hoe deze rimpels worden veroorzaakt, maar het type kussen dat je gebruikt heeft hier ook zeker invloed op. De beste slaaphouding om compressierimpels te voorkomen, is slapen op de rug. Net zoals je nekklachten kunt krijgen na het slapen, is het ook mogelijk om rimpels te krijgen. In deze houding is er gedurende de nacht geen druk op je gezicht en worden je borsten niet urenlang tegen elkaar gedrukt.

Helaas slapen de meeste vrouwen liever op hun zij. En een goede nachtrust is natuurlijk ook enorm belangrijk voor zowel een goede gezondheid als schoonheid.

Een mogelijke manier om compressierimpels in je gezicht tijdens je slaap tegen te gaan, is door te slapen op een kussen dat zowel qua vorm als materiaal de druk op het gezicht vermindert. Ik heb het over het zogeheten anti-rimpelkussen, een kussen dat qua vormgeving speciaal ontworpen is om de druk op je gezicht te verminderen.

Wat ook kan helpen, is het kussen inpakken in een zijden kussensloop. Zijde is een materiaal dat uitstekend kreukherstellend vermogen heeft, waardoor plooien in het gezicht minder snel voorkomen dan wanneer je slaapt op een kussensloop van ander materiaal.

Waarom zou je een kussen tegen rimpels kopen?

1

Bobbels & Putten kussensloop tegen Rimpels

9.2Expert Score
Luxueuze Satijnen Kussen Sloop van Superieure Kwaliteit

Dit satijnen kussen is de ultieme oplossing om het ontwaken met ongewenste gezichtsvouwen te voorkomen. Het innovatieve ontwerp van dit kussen, vrij van bobbels en putten, biedt een heerlijk vlak oppervlak om uw nacht optimaal te benutten. Zorg er wel voor dat je het tegen het hoofdeinde van je bed plaatst. Het is meer dan gewoon een kussen, het is een verrijking voor je slaaproutine die comfort en schoonheid op een unieke manier combineert.

Positieve Kenmerken
 • Geproduceerd van superieur satijn
 • Extreem glad oppervlak ter bevordering van een mooie huid
 • Uitstekende waarde voor je geld
Negatives
 • Kan soms makkelijk wegglijden

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general