Beste 5 Zijslaapkussens Getest en Beoordeeld | Top Gids 2023

Dit onderzoek is geschreven door 2 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 9 verschillende Zijslaapkussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Een zijslaapkussen, ook wel lichaamskussen of body pillow genoemd, is een meer langwerpig kussen dat helpt om een betere slaaphouding aan te nemen. In ons land wordt het zijslaapkussen nog niet veel gebruikt. Dit komt deels door onbekendheid; veel mensen weten niet hoe ze het moeten gebruiken.

Wat is een zijslaapkussen?

Een zijslaapkussen kan vooral mensen helpen die kampen met nek- en rugpijn vanwege het aannemen van een verkeerde slaaphouding. Tijdens je slaap heb je geen controle over hoe je ligt. Je kunt dus onbedoeld een verkeerde slaaphouding aannemen, wat kan leiden tot zowel nek- als rugklachten.

Door te slapen met een zijslaapkussen kun je deze klachten voorkomen omdat je een betere slaaphouding aanneemt tijdens de slaap. Het zijslaapkussen heeft twee functies: het helpt je om een betere slaaphouding aan te nemen gedurende de nacht en het helpt je om die betere houding te behouden.

Waarvoor is een zijslaapkussen gemaakt?

Een zijslaapkussen is gemaakt om de slaaphouding te verbeteren, zodat rug- en nekklachten verminderd en voorkomen kunnen worden. Wat je vaak ziet, is dat mensen op hun zij slapen. Als dat het geval is, heeft de bovenste arm ondersteuning nodig en draait het lichaam iets naar voren, totdat de arm op het matras rust. Als je op zoek bent naar een kussen die met je meegaat, dan spreek je van een lichaamskussen.

Door deze beweging wordt de nek vaak gedraaid en ontstaat er ook een draaiing in de rug door de geschuurde benen. Een zijslaapkussen kan deze veelvoorkomende beweging in bed voorkomen. Het kussen kan nuttig zijn bij verschillende slaaphoudingen en daarom kan geconcludeerd worden dat een zijslaapkussen altijd van pas komt.

Waar is een zijslaapkussen goed voor?

Hoewel het kussen in ons land nog redelijk onbekend is, kan het zeer nuttig zijn. Als je een zijslaper bent, kan het kussen de bovenste arm ondersteunen, wat resulteert in een betere zijligging. De nek ligt dan niet gedraaid en kan beter ontspannen. Als je op je rug ligt, kun je het kussen onder je knieën leggen, waarvoor je het eventueel dubbel kunt vouwen. Dit geeft ontspanning in de rug. Ben je een buikslaper?

Slaaphouding

Dan is het aan te raden om te proberen een andere slaaphouding aan te nemen. Op je buik slapen is gewoon niet erg gezond. Hoewel het lichaamskussen de situatie kan verbeteren als je op de buik slaapt, wordt een buikslaaphouding over het algemeen afgeraden. Het ideale kussen kan redelijk lang, breed en zwaar zijn.

Grootte

Het zijslaapkussen ligt dan goed en biedt daadwerkelijk ondersteuning. De grotere kussens nemen wel veel ruimte in, wat bij het omdraaien een beetje onhandig kan zijn. Idealiter is een zijslaapkussen tussen de 20 en de 22 centimeter breed en heeft het een lengte van 110 centimeter. Het kussen is dan groot genoeg en tevens gemakkelijk te hanteren.

Het beste zijslaapkussen van 2023

1

Litollo zijslaapkussen

Beste zijslaapkussen
9.2Expert Score
Hoogste Kwaliteit Zijslaapkussen: Een Absolute Noodzaak voor Subliem Slaapcomfort

Dit hoogwaardige zijslaapkussen bevordert een beter slaapcomfort door je lichaam de juiste ondersteuning te bieden. Niet alleen blijf je in de ideale houding liggen, maar het zachte en aangenaam gestructureerde oppervlak is heerlijk om tegen aan te liggen. Of je nu last hebt van rugklachten of gewoon op zoek bent naar een buitengewoon comfort, dit kussen is de perfecte oplossing voor jou. De bonus: het heeft een gladde, afneembare hoes voor eenvoudige reiniging.

Pluspunt(en)
 • Buitengewoon zacht met een aantrekkelijke textuur
 • Biedt uitstekende ondersteunende functie
 • Voorzien van een praktische afneembare hoes
 • Zeer doeltreffend voor rugklachten, ook buiten zwangerschapsverband
Minpunt(en)
 • Geen
2

Ella zijslaapkussen XXL

Ella xxl zijslaapkussen
8.5Expert Score
Hoge Kwaliteit Zijslaapkussen van Ella: Superieur Comfort voor Een Reële Prijs

De Body Pillow van Ella levert een effectieve ontlasting voor je nek en rug, terwijl het indrukwekkend grote formaat een nog betere ondersteuning biedt voor je hele lichaam. Hoewel het iets duurder is dan andere kussens op de markt, maakt de ongeëvenaarde kwaliteit en het buitengewoon comfort dat ruimschoots goed. Afgezien van dat, blijft het kussen ondanks zijn grootte heerlijk koel voelen, wat garant staat voor een rustgevende slaap.

Pluspunt(en)
 • Weelderig zacht en optimaal gevuld
 • Biedt sterke ondersteunende functie
 • Uitstekend vermogen om een koele temperatuur te behouden
Minpunt(en)
 • Ligt iets aan de hogere prijskant
3

Zijslaapkussen voor betere nachtrust

foto van een Zijslaapkussen voor betere nachtrust
7Expert Score
Uniek Zijslaapkussen: Verbetert uw Nachtrust voor een Beter Welzijn

Dit unieke zijslaapkussen brengt het concept van een goede nachtrust naar een hoger niveau. Ongemakkelijke slaaphoudingen zijn verleden tijd, terwijl je geniet van het comfort dat het kussen te bieden heeft. Of je nu een zij-, rug- of buikslaper bent, dit kussen biedt de noodzakelijke ondersteuning om je houding te optimaliseren. Bovendien bevordert het de bloedsomloop en vitaliteit, wat resulteert in beter welzijn. Het kussen is ook een uitstekend hulpmiddel voor zwangere vrouwen die vaak worstelen met slaapcomfort.

Goede punt(en)
 • Buitengewoon comfortabel
 • Voelt zeer aangenaam aan
 • Belooft een goede nachtrust
4

Zijslaapkussen tijdens zwangerschap

foto van een Zijslaapkussen tijdens zwangerschap
6.5Expert Score
Zwangerschap Zijslaapkussen: De Perfecte Mix van Comfort en Ondersteuning

Geniet van een betere nachtrust tijdens je zwangerschap met dit zijslaapkussen dat uitzonderlijke houdingsondersteuning biedt. Dit kussen richt zich niet alleen op het verbeteren van je slaapcomfort, maar ook op het verminderen van fysieke ongemakken zoals rugpijn die veel voorkomen bij zwangere vrouwen. De toevoeging van een perfecte slaaptemperatuur aan zijn functies maakt dit kussen het ideale hulpmiddel voor toekomstige moeders om de dag en nacht door te komen.

Goede punt(en)
 • Prima prijs-kwaliteit verhouding
 • Buitengewone comfort
 • Heerlijk zacht om in te liggen
5

Zijslaapkussen voor de nacht

foto van een Zijslaapkussen voor de nacht
6Expert Score
Multifunctioneel Zijslaapkussen: Een Essentiële Must-Have voor Comfort en Onderhoudsgemak

Dit multifunctionele zijslaapkussen is een waardevolle aanvulling op je comfort gedurende de dag en nacht. Speciaal ontworpen voor gebruik voor en na de bevalling, het kussen is even praktisch als comfortabel. De hoes is eenvoudig afneembaar en wasbaar, wat bijdraagt aan het onderhoudsgemak. Op gebied van comfort en ondersteuning scoort het kussen hoog met zijn duurzame polyestervulling die zijn vorm behoudt, perfect aangevuld door het ergonomische ontwerp.

Goede punt(en)
 • Heerlijk zacht kussen
 • Perfecte textuur
 • Stevig en duurzaam

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general