Katten kussen kopen? De 5 beste getest 2023

Wat is een katten kussen?

Een katten kussen is een heerlijke slaapplek voor je kat. Wanneer je het hebt over een katten kussen dan zou je er een zelf kunnen kopen of je zou een kussen voor je kat ook zelf kunnen maken. Als je een beetje handig bent is het helemaal niet zo ingewikkeld om zelf een katten kussen in elkaar te zetten.

Heeft je kat wel een eigen mandje nodig?

In de zomermaanden zal je kat veel minder gebruik maken van de mandjes en kussens die je in huis hebt staan en liggen. In de zomer zal en kat dan ook sneller kiezen om een dutje te doen op een kussen dan in een warm mandje waarvan de raden rechtop staan en je kat het nog warmer zal krijgen.

Bij de winter is het een heel ander verhaal, dan vinden katten het juist fijn als ze lekker even ergens in weg kunnen kruipen zodat ze het wat warmer krijgen. Je zult dan ook zien dat de mandjes weer meer gebruikt zullen worden dan de kussens.

Hoe kun je je kat laten wennen aan een nieuw katten kussen?

Als je je kat wil laten wennen aan zijn of haar nieuwe kattenkussen, dan zou je het meest favoriete speeltje van je kat op het kussen neer kunnen leggen. Of je zou kattenkruid kunnen gebruiken hierbij.

Bij sommige katten is het zo dat jouw geur juist een gevoel van veiligheid geeft. Als je denkt dat je kat daar gevoelig voor is, da zou je ook een shirt met jouw geur op het kussen kunnen leggen zodat het kussen meteen al helemaal vertrouwd aan zal voelen voor je kat.

Waarom maakt mijn kat geen gebruik van het nieuwe kussen?

Katten staan bekend om hun eigenzinnigheid. Een kat laat zich eigenlijk vrij weinig vertellen. En kat kan behoorlijk dominant en eigenzinnig zijn. Mocht je een nieuw kussen hebben gekocht en de plaats van het kussen staat je kat niet aan, dan is dat al een reden voor je kat om het kussen links te laten liggen.

Het is natuurlijk heel erg zonde als je kat geen gebruik zal maken van het nieuwe kussen dat je voor hem hebt meegenomen. Daarom is het slim om goed te kijken waar de kat het liefst altijd gaat liggen.

Als je dat een beetje in de gaten hebt dan zou je de nieuwe mand in de buurt van zijn vaste plekje neer kunnen zetten. Als de kat het een fijn plekje vindt, dan gaat je kat ook vanzelf gebruik maken van het nieuwe kussen.

Soms zul je even moeten zoeken voordat je een plekje hebt gevonden waar je het kussen dan neer zou kunnen leggen waar je kat er ook echt gebruik van gaat maken. Als je kat daar dan gaat liggen, dan zou je de kat kunnen belonen met een lekker snoepje. Je kat zal dan steeds vaker op het kussen gaan liggen.

De beste 5 katten kussens van 2022

1

Reayou Houten Kattenbed 

9.4Expert Score
Comfortabel en mooi! Kwalitatief ook erg goed. 

Een kattenmand kopen is geen optie, want die gebruiken ze niet. Eigenwijze beesten zijn het soms ook. Maar een houten kattenbed werkt ideaal! Iets van de grond, om heerlijk op te liggen.

Goede punt(en)
 • Zachte stof
 • Makkelijk wasbaar
 • Met borstelhandschoen
2

Vensterbankkussen

foto van een Vensterbankkussen
8.9Expert Score
Makkelijk schoon te maken en vormt goed mee met de lighouding.

Een vensterbankkussen voor jouw kat. 65 centimeter lang en daarmee geschikt voor de meeste katten. Leg hem voor het raam en de kat gaat er gegarandeerd op liggen, naar buiten turen vinden ze immers prachtig.

Goede punt(en)
 • Drukontlasting
 • Duurzaam
 • Ligcomfort
3

 Kattenkussen – Fluweel 

8.3Expert Score
Mooie kwaliteit en mooi kleur!

Een hoger kattenkussen. Gaat de kat er op liggen? Zeker. De verhoging in combinatie met de zachte stof van dit fluwelen kussen vinden ze prachtig.

Goede punt(en)
 • Elastisch schuim
 • Speciaal schuim
 • Antisliplaag
4

Orthopedische Hondenmand 

7.4Expert Score
Een mooi en stijlvol hondenkussen. 

Zacht en luxe. Dat is wat dit hondenkussen is. Anders dan een mand zorgt een kussen ervoor dat jouw hond lekker languit kan liggen met voldoende ondersteuning.

Goede punt(en)
 • Wasbaar
 • Antraciet
 • Comfortabel
5

Happysnoots Hondenkussen 

6Expert Score
Supermooi stevig kussen! 

Een hondenbed, want ook jouw trouwe viervoeter moet lekker kunnen slapen. Fluffy, grijs en misschien wel het belangrijkst: wasbaar. Ideaal als het kussen vies wordt.

Goede punt(en)
 • Tegen klachten
 • Makkelijk wasbaar
 • Makkelijk op te bergen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general