Katten kussen kopen? De 5 beste getest 2023

Dit onderzoek is geschreven door 5 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 11 verschillende Katten kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Wat is een kattenkussen?

Een kattenkussen is een heerlijke slaapplek voor je kat. Wanneer je het hebt over een kattenkussen, dan kun je er zelf een kopen of je kunt een kussen voor je kat zelf maken. Als je een beetje handig bent, is het helemaal niet zo ingewikkeld om zelf een kattenkussen in elkaar te zetten.

Heeft je kat wel een eigen mandje nodig?

In de zomermaanden zal je kat veel minder gebruik maken van de mandjes en kussens die je in huis hebt staan. In de zomer kiest een kat dan ook sneller voor een dutje op een kussen dan in een warm mandje waarvan de randen rechtop staan, waardoor je kat het nog warmer krijgt.

In de winter is het een heel ander verhaal, dan vinden katten het juist fijn als ze lekker even ergens in weg kunnen kruipen zodat ze het wat warmer krijgen. Je zult dan ook zien dat de mandjes meer worden gebruikt dan de kussens.

Hoe kun je je kat laten wennen aan een nieuw kattenkussen?

Als je je kat wilt laten wennen aan zijn of haar nieuwe kattenkussen, dan kun je het meest favoriete speeltje van je kat op het kussen neerleggen. Of je zou kattenkruid kunnen gebruiken.

Bij sommige katten zorgt jouw geur juist voor een gevoel van veiligheid. Als je denkt dat je kat daar gevoelig voor is, dan kun je ook een shirt met jouw geur op het kussen neerleggen zodat het kussen meteen vertrouwd aanvoelt voor je kat.

Waarom maakt mijn kat geen gebruik van het nieuwe kussen?

Katten staan bekend om hun eigenzinnigheid. Een kat laat zich eigenlijk vrij weinig vertellen. Een kat kan behoorlijk dominant en eigenzinnig zijn. Mocht je een nieuw kussen hebben gekocht en de plaats van het kussen staat je kat niet aan, dan is dat al een reden voor je kat om het kussen links te laten liggen.

Het is natuurlijk heel erg zonde als je kat geen gebruik maakt van het nieuwe kussen dat je voor hem hebt gekocht. Daarom is het slim om goed te kijken waar de kat het liefst gaat liggen.

Als je dat een beetje in de gaten hebt, dan kun je de nieuwe mand in de buurt van zijn vaste plekje neerzetten. Overweeg om eens een kijkje te nemen bij onze recente Hypnia kussen review als je nog twijfelt over een kussen voor jezelf. Als de kat de plek fijn vindt, zal hij ook vanzelf gebruik maken van het nieuwe kussen.

Soms moet je even zoeken voordat je een plekje hebt gevonden waar je het kussen neer kunt leggen waar de kat er ook echt gebruik van gaat maken. Als je kat daar dan gaat liggen, kun je de kat belonen met een lekker snoepje. Je kat zal dan steeds vaker op het kussen gaan liggen.

De beste 5 kattenkussens van 2022

1

Reayou Houten Kattenbed 

9.4Expert Score
Stijlvol, comfortabel en topkwaliteit houten kattenbed

Het kopen van een standaard kattenmand lijkt soms totaal nutteloos te zijn, gezien onze eigenwijze kattenvrienden er zelden gebruik van maken. Maar dit houten kattenbed is een uitzondering op de regel! Verhoogd van de grond en perfect voor heerlijke dutjes, dit bed is de ideale oplossing voor elke kattenbezitter die zijn kat een comfortabele plek wil geven.

Goede punt(en)
 • Zachte stof voor extra comfort
 • Makkelijk wasbaar voor hygiëne
 • Inclusief borstelhandschoen voor verzorging
2

Vensterbankkussen

foto van een Vensterbankkussen
8.9Expert Score
Praktisch en comfortabel vensterbankkussen voor katten

Dit vensterbankkussen is de ultieme traktatie voor je kat. Met zijn lengte van 65 centimeter is het geschikt voor bijna alle kattenrassen. Het garandeert een panoramisch uitzicht voor je kat tijdens hun dagelijkse dutjes en voyeurisme. Met de instelling van dit vensterpaneelkussen zullen de ogen van je kat en de warmte van binnen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Goede punt(en)
 • Biedt drukontlasting voor comfort
 • Duurzaam en slijtvast
 • Uitstekend ligcomfort
3

 Kattenkussen – Fluweel 

8.3Expert Score
Luxueus fluwelen kattenkussen van topkwaliteit

Een hoger kattenkussen dat beslist in de smaak zal vallen bij je kat. De mix van het verhoogde ontwerp en de zachte stof van dit fluwelen kussen zorgt voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Het is een perfecte plek voor je kat om wasbeurten te houden, te ontspannen of een gezellig dutje te doen.

Goede punt(en)
 • Elastisch schuim voor extra comfort
 • Speciaal schuim voor meer duurzaamheid
 • Antisliplaag voor veiligheid
4

Orthopedische Hondenmand 

7.4Expert Score
Luxueus en comfortabel antraciet hondenkussen

Zacht en luxe, dit hondenkussen is precies wat je trouwe viervoeter nodig heeft. In tegenstelling tot een mand, zorgt dit kussen ervoor dat je hond lekker uitgestrekt kan liggen, terwijl zijn lichaam volledig ondersteund wordt. Het kussen bestaat uit een comfortabele stof, waardoor het perfect is voor lange dutjes en ontspannen momenten.

Goede punt(en)
 • Machine wasbaar voor gemak en hygiëne
 • Stijlvolle antraciete kleur
 • Zorgt voor comfort en ondersteuning
5

Happysnoots Hondenkussen 

6Expert Score
Robuust en ongelooflijk comfortabel hondenbed

Elke hond verdient een comfortabele plek om te rusten en te slapen en dit hondenbed is de perfecte oplossing. Zacht, pluizig en grijs, dit bed heeft alles om je hond comfortabel en tevreden te houden. Bovendien is het wasbaar, wat de schoonmaak een fluitje van een cent maakt en zorgt voor een altijd fris en schoon bed voor je hond.

Goede punt(en)
 • Helpt bij het voorkomen van klachten
 • Makkelijk wasbaar voor het gemak
 • Compact op te bergen bij niet-gebruik

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general