Kinderkussen kopen? De 3 beste getest

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 27 verschillende kinderkussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 3 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Een goede nachtrust is belangrijk voor zowel volwassenen als kinderen. Kinderen hebben echter specifieke behoeften als het gaat om slaap, en daarom is het belangrijk om te zorgen voor een comfortabele slaapomgeving. Een kinderkussen kan hierbij helpen.

Dit kussen is speciaal ontworpen voor de kleinere lichaamsbouw van kinderen. Het is vaak kleiner en dunner dan een standaard kussen en kan daardoor beter aansluiten bij de nek en schouders van een kind. Hierdoor kan het kind beter slapen en voorkom je dat het kind wakker wordt met nek- of schouderpijn.

Waar let je op bij het kiezen van een kinderkussen?

Bij het kiezen van een kinderkussen is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van het kind. Voor baby’s en peuters onder de 2 jaar wordt het niet aanbevolen om een kussen te gebruiken, omdat ze nog steeds een plat gezicht en een zachte schedel hebben.

Voor kinderen vanaf 2 jaar is het belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij hun lengte, gewicht en slaaphouding. Een goede vuistregel voor de dikte van een kinderkussen is dat het ongeveer even dik moet zijn als de breedte van de schouders van het kind. Dit zorgt voor een goede ondersteuning van de nek en het hoofd, terwijl het kind nog steeds comfortabel kan slapen. Meer over de relatie tussen kussens en schoudercomfort kan gevonden worden in onze blogpost over hoe je schouderpijn op kan lossen door een kussen tegen schouderpijn.

Het belangrijkste is dat jouw kindje lekker kan slapen op het kussen. Het is daarom in het begin misschien even zoeken, passen en meten. Sommige kinderen liggen graag op een laag en zacht kussen en anderen willen een hoger en harder kussen. Je merkt vanzelf wat jouw kindje fijn vindt en dan kun je het kussen daarvoor kopen. 

Welke soorten kinderkussen zijn er te koop?

Er zijn verschillende soorten kinderkussens op de markt, waaronder kussens gevuld met dons, synthetische materialen of traagschuim. Het is belangrijk om te kiezen voor een kussen dat hypoallergeen is en geen schadelijke stoffen bevat, om allergische reacties of andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is de hoes van het kinderkussen.

Deze moet gemakkelijk te verwijderen en te wassen zijn, zodat het kussen altijd schoon en hygiënisch blijft. Het is ook aan te raden om te kiezen voor een hoes van natuurlijke materialen, zoals katoen, om irritatie of allergische reacties te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van een kinderkussen?

Een kinderkussen kan een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de slaap van een kind en het creëren van een comfortabele slaapomgeving. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van een kinderkussen:

 • Ondersteuning: Een kinderkussen biedt de juiste ondersteuning voor het hoofd, de nek en de wervelkolom van een kind. Dit kan helpen om slaapproblemen en nek- of rugpijn te verminderen of te voorkomen.
 • Comfort: Een zacht en comfortabel kinderkussen kan een kind helpen om gemakkelijker in slaap te vallen en langer te slapen. Het kan ook helpen om het kind in een goede slaaphouding te houden, zodat het beter uitgerust wakker wordt.
 • Veiligheid: Een kinderkussen kan de veiligheid van een kind bevorderen tijdens het slapen. Door het gebruik van een kinderkussen kan voorkomen worden dat het kind in een onnatuurlijke positie slaapt en het risico op verstikking wordt verminderd.
 • Hygiëne: Een kinderkussen kan gemakkelijk worden schoongemaakt en vervangen, wat de hygiëne van de slaapomgeving van het kind verbetert en allergenen en stofmijten op afstand houdt.
 • Comfortabel en vertrouwd: Een kinderkussen kan een vertrouwd en comfortabel gevoel geven aan het kind. Het kan helpen om het kind gerust te stellen en een gevoel van veiligheid te geven, vooral als het kind in een vreemde omgeving slaapt.

De beste 3 Kinderkussen van 2023

1

Hypoallergeen kinderkussen

foto van een Hypoallergeen kinderkussen
9.2Expert Score
Een goed kinderkussen is belangrijk zodat ze lekker door kunnen slapen. Dit kussen zorgt voor de juiste ondersteuning.

Als je een kinderkussen zoekt wat zorgt voor goede ondersteuning in alle slaaphoudingen, dan is dit een goede keuze. Het is geschikt voor kinderen vanaf een jaar oud en het is verstelbaar in hoogte. Ook kun jij de stevigheid van het kussen zelf bepalen. Het kussen is zeer geschikt voor kinderen met een gevoelige huid.

Goede punt(en)
 • Precies afgestemd formaat voor het comfort van jonge slapers
 • Biedt optimale ondersteuning, afgestemd op de groeiende lichaamsstructuur van het kind.
 • Ontworpen voor een zachte en aangename nachtrust, waardoor je kind heerlijk wegdroomt
2

Luxe kinderkussen

foto van een Luxe kinderkussen
9Expert Score
Met dit kinderkussen worden je kinderen altijd uitgerust wakker. De kussens zijn van luxe kwaliteit en hypoallergeen.

Een lekker zacht, hypoallergeen kinderkussen, dat is wat je nu ziet. Heerlijk comfortabel en draagt bij aan een gezonde slaaphouding van je zoon of dochter. De vulling kan eruit worden gehaald en zo pas je het kussen zelf aan, aan de behoeften van jouw kind(eren). Het is duurzaam en zorgt voor een verkoelend effect.

Goede punt(en)
 • Ligt heerlijk
 • Zacht
 • Goede prijs
3

Ideaal kinderkussen

foto van een Ideaal kinderkussen
8Expert Score
Kinderkussen geschikt voor kinderen vanaf twee jaar oud, dun kussen en zorgt voor de juiste ondersteuning.

Dit kinderkussen is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf twee jaar oud. Het geeft hen de juiste ondersteuning en is gevuld met zachte synthetische vezelbolletjes. Daarnaast heeft het kussen een speciale ventilerende tijk en dat zorgt ervoor dat het kussen goed ademend is. Laat jouw kindje heerlijk doorslapen op zijn eigen kinderkussen.

Goede punt(en)
 • Voelt fijn aan
 • Goede kwaliteit
 • Goede vulling

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general