Kussenrol kopen? De 5 beste getest 2023

Als je lekker wil liggen in bed is het hebben van een goed kussen echt heel erg belangrijk. Er zijn heel veel verschillende soorten kussens waar je dan uit zou moeten kiezen en waar jij dan het meest geschikte kussen uit zou moeten halen. Een van de vele soorten kussens die aangeboden worden zijn het rolkussen. Ja je leest het goed, rolkussens. Maar nu vraag je je misschien af wat een rolkussen precies is en wat je er dan precies mee zou kunnen doen?

Wat is een kussenrol?

Een kussen rol is een rond, maar ook langwerpig kussen. Deze kun je voor allemaal verschillende dingen gebruiken. Zo staan ze bijvoorbeeld heel erg leuk als decoratie in je kamer. Ze geven een heel gezellig gevoel als je ernaar kijkt.

Ook kun je een kussenrol gebruiken om wat ondersteuning te krijgen. Je kunt dus wel zeggen dat wanneer je een kussenrol in huis hebt, dat je daarmee een veelzijdig kussen in huis hebt gehaald. Voor iedere behoefte is er wel een soort kussenrol te vinden.

Wat zijn de voordelen van het hebben van een kussenrol?

Doordat kussenrollen heel veelzijdig zijn kun je er ook veel voordeel aan beleven. Wanneer je bijvoorbeeld een kussenrol op bed zou hebben liggen, dan zou je daardoor een meer stabiele ligging hebben tijdens het slapen. Daarnaast is het ook zo dat zo een kussenrol kan helpen bij het voeden van je baby.

Wanneer je in het bezit bent van een stevig rolkussen, dan zou het ook nog een ondersteuning kunnen zijn voor je nek, ellebogen of knieën. Ook zou je het rolkussen als lendenrol kunnen gebruiken. Op deze manier kan een rolkussen helpen bij het verbeteren van de houding van de rug en de druk op de wervelkolom te verminderen.

Een rolkussen is daarnaast ook een leuk item om gewoon als leuk accessoire neer te zetten in je huis. Zo zou je hem als sierkussen op de bank of op het bed neer kunnen zetten. Ook kun je hem makkelijk meenemen naar de auto of je kantoor.

Het gebruiken van je rolkussen als lendenkussen

Wanneer je heel veel last hebt van rugpijn zou je je rolkussen ook als lendenrol kussen kunnen gebruiken. Wanneer je het rolkussen als dusdanig gaat gebruiken kun je ervoor zorgen dat de druk op je rug verlaagt en verplaatst wordt.

Dit heeft als gevolg dat je meer comfortabel zou kunnen zitten. Wanneer je het rolkussen in de rug zet, dan kan je lichaam een meer natuurlijke houding aannemen. Het is afhankelijk van een aantal factoren hoeveel je effect zou kunnen hebben van het gebruiken van een rolkussen.

Waar let je op als je een kussenrol wil gaan kopen?

Door de veelzijdigheid van een rolkussen is het belangrijk dat je goed voor ogen houdt met welke reden je het rolkussen van plan bent aan te gaan schaffen. Wanneer je bijvoorbeeld een kussen rol zoekt die ondersteuning kan geven in de knieën of in de rug, dan kun je het best voor een stevig kussen kiezen.

Wanneer je een kussen alleen voor de sier op je bed wil hebben liggen dan zou je kunnen kiezen voor een zacht kussen. Dit zijn twee kleine voorbeelden van waar je op moet letten. Waar je verder nog meer op zou kunnen letten is:

Het formaat van het kussen

Bij het kiezen van het juiste kussen zul je merken dat er verschillende formaten kussen te vinden zijn. Als je het kussen vaak mee wil nemen tijdens het reizen is een kleiner formaat misschien wel het meest handig. Als je een kussen voor de sier op je bed wil zetten is een langwerpig kussen misschien wel leuker.

Het materiaal waar het kussen van gemaakt is

Kussenrollen zijn te krijgen in harde en zachte uitvoeringen, vergelijkbaar met het variëren in hardheid bij verschillende soorten matrassen zoals de beste koudschuim matrassen op onze site. Als je een kussenrol zoekt die ondersteuning moet geven, dan is een hard kussen wat fijner. Als je er juist veel mee op de bank wil zitten voor de televisie, dan is een zachter kussen wellicht fijner.

De hoed die je voor je kussen kiest

Het is soms mogelijk om een kussen bij te vullen doordat het kussen los in de hoes zit. De hoes van het kussen zou je dan helemaal zelf uit kunnen wassen. Dit kun je dan doen met de handwas of in de wasmachine. Er zijn ook kussenhoezen die je niet in de wasmachine kan wassen, maar die zou je dan alleen met een vochtige doek af kan nemen. Soms kan het kussen dan wel in de wasmachine.

Waar wordt een kussenrol van gemaakt?

Een kussenrol kan van verschillende materialen gemaakt worden, net als dat het geval is bij de gewone kussens. Zo zijn er kussens die gemaakt zijn van het stevige materiaal en er zijn kussens die gemaakt zijn van minder stevig materiaal. Zo kun je denken aan materialen als dons, foam, synthetische bolletjes of polyester.

Waar kun je een kussenrol allemaal voor gebruiken?

Een kussenrol is een cilindervormig kussen dat je voor verschillende dingen zou kunnen gebruiken. Een aantal van deze dingen zijn:

 • Knuffelkussen
 • Lendenkussen
 • Massagekussen
 • Decoratiekussen

Waar een kussenrol allemaal goed voor kan zijn?

Het is niet zo dat een rolkussen altijd ergens speciaal goed voor hoeft te zijn. Soms kun je ze ook gewoon heel erg leuk neerzetten als decoratie kussen die gezelligheid geeft aan de ruimte waar je hem neer hebt gezet. Mocht het zo zijn dat je dan een steviger kussenrol hebt staan, dan kun je hem ook als ondersteuning voor de rug of knieën gebruiken.

Een rolkussen dat wat langer is van lengte zou je ook prima kunnen gebruiken als zorg kussen voor mensen die langdurig in bed moeten gaan liggen. Een meer zacht rolkussen zou je ook weer kunnen gebruiken bij het voeden van je kindje.

Bij het voeden van je kindje kan het soms even duren voordat je baby klaar is met het drinken. Om ervoor te zorgen dat je geen last van kramp zal krijgen tijdens het voeden zou je het kussen als ondersteuning onder je arm neer kunnen leggen.

De 2 beste kussenrollen

1

Thai Moonz kussenrol

9Expert Score
Hoge kwaliteit kussenrol

Dit wat zwaarder kussen is ideaal voor stevigheid op de bank of bed. Dit kussen kan worden gebruikt om op te zitten maar ook als ondersteuning. Het heeft uitgeklapte lengte van meer dan anderhalve meter.

Goede punt(en)
 • Zwaar maar heel sterk
 • Ook hierbij 100% van binnnen kapok
 • Fijn voor mediteren
2

Moon kwam kussenrol

8.5Expert Score
Gemaakt van hoge kwaliteit

Dit kussen is gekomen als tweede uit onze test. Het materiaal is van hoge kwaliteit en het product is ook enorm stevig. De reden waarom we het op de tweede plek hebben gezet is de prijs, dit is een van de duurste in de categorie.

Goede punt(en)
 • Zeer stevig materiaal
 • Goed tegen de kou
 • Inklapbaar

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general