Kniekussen kopen? De 5 beste getest (expertreview)

Mensen die klachten ervaren aan de onderrug en andere gewrichten, evenals zwangere vrouwen die een goede nachtrust willen, hebben baat bij het gebruik van een kniekussen. Met een kniekussen neem je tijdens je slaap een betere houding aan. Een onjuiste houding kan immers voor langdurige klachten aan je gewrichten zorgen.

Wat is een kniekussen?

Een kniekussen, ook wel een beenkussen genoemd, is geschikt voor mensen die te maken hebben met rug– en gewrichtsklachten. Het kussen bevindt zich tussen de benen als je een zijslaper bent en onder de knieën als je een rugslaper bent.

Een kniekussen biedt ondersteuning aan het kniegewricht en tilt het been een beetje op. Op deze manier komt het in een evenwijdige positie ten opzichte van het andere been en wordt de heupspier duidelijk ontlast. Vooral aan het einde van hun zwangerschap kunnen vrouwen moeite hebben om goed te slapen. Met een kniekussen lukt dit vaak wel.

Waarvoor is een kniekussen gemaakt?

Het kniekussen is geproduceerd om in eerste instantie voor een ergonomische ondersteuning van je knieën en benen te zorgen. Door zijn vorm zorgt het kussen ervoor dat je lichaam in de juiste slaaphouding komt.

Veel van de rug- en gewrichtsklachten zijn het gevolg van een verkeerde slaaphouding. De meeste mensen slapen op hun zij, waardoor de knieën elkaar raken of een knie het andere been raakt. Dit veroorzaakt wrijving op het gewricht en is geen goede houding.

De vorm van het kniekussen is opvallend en zo gemaakt dat de juiste positie die je met behulp van het kussen realiseert, niet snel weer verloren gaat. Zwangere vrouwen die niet alleen moeite hebben om in slaap te komen, maar tevens te maken krijgen met ischiasachtige klachten gedurende de zwangerschap, ervaren dat door het gebruik van een kniekussen de klachten verminderen en ze vaak wel goed kunnen slapen.

Foto van een kniekussen tussen de benen

Waar is het goed voor?

Het kniekussen moet voor de perfecte lichaamshouding zorgen gedurende de tijd dat je slaapt. Een betere houding biedt snelle verlichting van klachten en voorkomt nieuwe klachten. Zeker mensen met ischias, artritis en zenuwpijnen hebben baat bij het gebruik van dit kussen.

Het helpt ook om diverse andere gewrichtsklachten, die door een verkeerde houding veroorzaakt worden, te verhelpen en te voorkomen. Wil je ook profiteren van de voordelen van een kniekussen, let dan op het gebruikte materiaal. Dit mag in geen geval irritatie veroorzaken. Kniekussens worden soms ook vergeleken met beenkussens.

Het is bovendien raadzaam om voor een kniekussen met een ademende hoes te kiezen om plaatselijke warmte te voorkomen. Als je klachten hebt aan je onderrug en andere gewrichten, kun je met dit kussen structureel iets doen aan de klachten. Het is bekend dat mensen die eenmaal dergelijke klachten hebben, deze vaak ook houden.

De klachten komen steeds weer terug. Daarom is het niet alleen wijs om het kussen te gebruiken op het moment dat je daadwerkelijk pijn ervaart, maar zeker ook als dit niet het geval is. Voorkomen is immers beter dan genezen.

De beste kniekussens

1

Comfycentre orothopedisch kussen

beste kniekussen van Comfycentre
9.2Expert Score
Orthopedisch kussen voor verlichting en comfort

Dit kniekussen is zorgvuldig geselecteerd door orthopedische experts met als doel de verlichting van pijn, wat met name gunstig kan zijn na een knieoperatie of tijdens de zwangerschap. Het optimaliseert de slaaphouding, wat resulteert in een verbeterde kwaliteit van de nachtrust. Het kussen biedt niet alleen troost en ontspanning, maar ook een opvallende verbetering in slaapkwaliteit.

Positieve punten
 • Bevordert goede slaaphouding
 • Ademend design
 • Gemaakt van comfortabel traagschuim
2

Best Life Kniekussen

Best Life Kniekussen
8.5Expert Score
Best Life's Slaapbevorderend Kniekussen

Het kniekussen van Best Life scoort hoog in onze test, voornamelijk vanwege het materiaal dat een ideale slaaphouding bevordert. Dit product draagt bij aan een betere slaapervaring door stevige ondersteuning te bieden en te zorgen voor een betere uitlijning van de knieën. Of je nu zwanger bent, herstelt van een operatie, of gewoon op zoek bent naar een comfortabelere nachtrust, dit kniekussen is een uitstekende keuze.

Positieve punten
 • Gemaakt van ondersteunend traagschuim materiaal
 • Gunstig tijdens zwangerschap en na operaties
 • Ergonomisch ontworpen voor optimale ondersteuning
3

Lifetec Premium

8Expert Score
Kniekussen van Lifetec – Kwaliteit en comfort

Het Lifetec premium kniekussen is ontworpen om de pijn te verlichten die kan ontstaan door op je zij te slapen. Dit kussen zorgt voor een natuurlijke en comfortabele slaaphouding, wat resulteert in een meer ontspannen en rustgevende nacht. Met zijn zachte, maar sterke materiaal, is dit kniekussen een betrouwbare en duurzame optie voor elke zij-slaper.

Positieve punten
 • Buitengewoon zacht
 • Bevordert goede houding tijdens slaap
 • Verfijnd met sterk en zacht materiaal
4

Gadgy Kniekussen met Koel Gel

Gadgy Kniekussen met Koel Gel
8Expert Score
Gadgy Kniekussen – Ultiem Comfort van de Hoogste Kwaliteit

Het Gadgy kniekussen biedt ultiem comfort door zich aan te passen aan de contouren van uw lichaam. Dit resulteert in betere ondersteuning en minimaliseert de kans op gewrichtspijn. In aanvulling op deze imponerende functies, heeft het kniekussen ook een ingebouwde koelgel, wat dit kniekussen de perfecte match maakt voor diegenen die op zoek zijn naar verlichting zonder aan comfort in te leveren.

Positieve punten
 • Ingebouwde koelgel voor extra comfort
 • Gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal
 • Ideaal voor het verlichten van spierpijn en bevorderen van nachtrust
5

Lifetec premium ergo knee cool

5.9Expert Score
Lifetec Kniekussen – Koel en Comfortabel, maar van Matige Kwaliteit

Anders dan de andere Lifetec kussens, heeft dit kniekussen een ingebouwd koelelement dat ook lucht doorlaat. Hoewel dit voor sommige gebruikers aangenaam kan zijn, is het misschien niet wat veel van onze lezers precies zoeken, en daarom hebben we dit als vijfde beoordeeld. Over het algemeen is dit kniekussen een redelijke optie voor wie koelte en zachtheid waardeert tijdens het slapen.

Positieve punten
 • Ingebouwd koelend element
 • Ergonomisch design
 • Zacht en comfortabel

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general