De beste kniekussen van 2021

Kniekussen

Mensen die klachten ondervinden aan de onderrug en andere gewrichten én zwangere vrouwen die toch een goede nachtrust willen, varen wel bij het gebruik van een kniekussen. Met een kniekussen neem je tijdens je slaap een betere slaaphouding aan. En juist een verkeerde houding kan voor langdurige klachten aan je gewrichten zorgen.

Wat is een kniekussen?

Een kniekussen wordt ook wel een beenkussen genoemd en is geschikt voor mensen die te kampen hebben met rug- en gewrichtsklachten. Het kniekussen bevindt zich tussen beide benen als je een zijslaper bent en onder de knieën als je een rugslaper bent.

Een kniekussen zorgt voor ondersteuning van het kniegewricht en tilt het been enigszins op. Op die manier komt het in een evenwijdige positie ten z van het andere been. Op die manier wordt ook de heupspier nadrukkelijk ontlast. Zwangere vrouwen ervaren zeker aan het einde van hun zwangerschap steeds meer problemen om goed te slapen. Met een kniekussen lukt dit vaak wel.

Waarvoor is een kniekussen gemaakt?

Het kniekussen is geproduceerd om in eerste instantie voor een ergonomische ondersteuning van je knieën en je benen te zorgen. Door de vorm zorgt het kussen ervoor dat je lichaam wel in de goede slaaphouding komt.

Veel van de rug- en gewrichtsklachten komen voort uit een verkeerde slaaphouding. De meeste mensen slapen op hun zij en in dat geval raken beide knieën elkaar of raakt de knie het andere been. Dit zorgt voor wrijving op dit gewricht. Bovendien is het een verkeerde houding.

De vorm van het kniekussen is opvallend en zo gemaakt dat de juiste positie die je met behulp van het kussen realiseert niet snel weer verloren gaat. Zwangere vrouwen hebben behalve moeite om in slaap te komen vaak ook te maken met ischiasachtige klachten gedurende de zwangerschap. Door het gebruik van een kniekussen worden de klachten minder en zijn ze vaak wel in staat om goed te slapen.

Waar is het goed voor?

Het kniekussen moet zorgen voor de perfecte lichaamshouding gedurende de periode dat je slaapt. Een beter houding zorgt voor een snelle verlichting van de klachten en voorkomt nieuwe klachten. Zeker mensen met ischias, artritis en pijn aan de zenuwen hebben baat bij het gebruik van dit kussen.

Ook helpt het om allerlei andere gewrichtsklachten die door een verkeerde houding veroorzaakt worden te verhelpen en te voorkomen. Als je ook wilt profiteren van de voordelen van een kniekussen, let dan op het gebruikte materiaal. Dat mag in geen geval voor irritatie zorgen. Kniekussens worden soms ook vergeleken met beenkussens.

Het is bovendien handig om lokale warmte te voorkomen te kiezen voor een kniekussen met een ademende hoes. Heb jij klachten aan onderrug en andere gewrichten dan kun je met een kniekussen structureel iets aan de klachten doen. Het is bekend dat mensen die eenmaal met dergelijke klachten te maken krijgen, de klachten vaak ook houden.

Ze keren steeds weer terug. Dat betekent dat het niet alleen verstandig is om het kniekussen te gebruiken op het moment dat je daadwerkelijk pijn ervaart, maar zeker ook als dit niet het geval is. Voorkomen is en blijft immers beter dan genezen.

De beste kniekussen

Liftec Premium

9.1Expert Score
Hoge kwaliteit kniekussen

Een kniekussen uit de Lifetec premium lijn kan u helpen om de pijn te verlichten die ontstaat door de onnatuurlijke houding door op uw zij te slapen.

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general