Het beste kniekussen van 2023

Kniekussen

Mensen die klachten ondervinden aan de onderrug en andere gewrichten én zwangere vrouwen die toch een goede nachtrust willen, varen wel bij het gebruik van een kniekussen. Met een kniekussen neem je tijdens je slaap een betere slaaphouding aan. En juist een verkeerde houding kan voor langdurige klachten aan je gewrichten zorgen.

Wat is een kniekussen?

Een kniekussen wordt ook wel een beenkussen genoemd en is geschikt voor mensen die te kampen hebben met rugen gewrichtsklachten. Het kussen bevindt zich tussen beide benen als je een zijslaper bent en onder de knieën als je een rugslaper bent.

Een kniekussen zorgt voor ondersteuning van het kniegewricht en tilt het been enigszins op. Op die manier komt het in een evenwijdige positie ten z van het andere been. Op die manier wordt ook de heupspier nadrukkelijk ontlast. Zwangere vrouwen ervaren zeker aan het einde van hun zwangerschap steeds meer problemen om goed te slapen. Met een kniekussen lukt dit vaak wel.

Waarvoor is een kniekussen gemaakt?

Het kniekussen is geproduceerd om in eerste instantie voor een ergonomische ondersteuning van je knieën en je benen te zorgen. Door de vorm zorgt het kussen ervoor dat je lichaam wel in de goede slaaphouding komt.

Veel van de rug- en gewrichtsklachten komen voort uit een verkeerde slaaphouding. De meeste mensen slapen op hun zij en in dat geval raken beide knieën elkaar of raakt de knie het andere been. Dit zorgt voor wrijving op dit gewricht. Bovendien is het een verkeerde houding.

De vorm van het kniekussen is opvallend en zo gemaakt dat de juiste positie die je met behulp van het kussen realiseert niet snel weer verloren gaat. Zwangere vrouwen hebben behalve moeite om in slaap te komen vaak ook te maken met ischiasachtige klachten gedurende de zwangerschap. Door het gebruik van een kniekussen worden de klachten minder en zijn ze vaak wel in staat om goed te slapen.

Foto van een kniekussen tussen de benen

Waar is het goed voor?

Het kniekussen moet zorgen voor de perfecte lichaamshouding gedurende de periode dat je slaapt. Een beter houding zorgt voor een snelle verlichting van de klachten en voorkomt nieuwe klachten. Zeker mensen met ischias, artritis en pijn aan de zenuwen hebben baat bij het gebruik van dit kussen.

Ook helpt het om allerlei andere gewrichtsklachten die door een verkeerde houding veroorzaakt worden te verhelpen en te voorkomen. Als je ook wilt profiteren van de voordelen van een kniekussen, let dan op het gebruikte materiaal. Dat mag in geen geval voor irritatie zorgen. Kniekussens worden soms ook vergeleken met beenkussens.

Het is bovendien handig om lokale warmte te voorkomen te kiezen voor een kniekussen met een ademende hoes. Heb jij klachten aan onderrug en andere gewrichten dan kun je met dit kussen structureel iets aan de klachten doen. Het is bekend dat mensen die eenmaal met dergelijke klachten te maken krijgen, de klachten vaak ook houden.

Ze keren steeds weer terug. Dat betekent dat het niet alleen verstandig is om het kussen te gebruiken op het moment dat je daadwerkelijk pijn ervaart, maar zeker ook als dit niet het geval is. Voorkomen is en blijft immers beter dan genezen.

De beste kniekussens

1

Comfycentre orothopedisch kussen

beste kniekussen van Comfycentre
9.2Expert Score
Orthopedisch kussen

Dit kniekussen is gekozen door orthopedische experts ter verlichting van pijn. Dit kan zeer fijn zijn na een knieoperatie of tijdens de zwangerschap. De slaaphouding wordt door middel van deze kussen verbeterd wat zorgt voor een betere nachtrust.

Goede punt(en)
 • Goede slaaphouding
 • Luchtdoorlatend
 • Traagschuim
2

Best Life Kniekussen

Best Life Kniekussen
8.5Expert Score
Slaaphouding kniekussen

Dit kussen van Best life is als tweede uit onze test gekomen. Dit komt omdat het materiaal waarvan het is gemaakt zorgt voor een perfecte slaaphouding. Dit product is goed voor het slapen, het geeft ondersteuning en zorgt ervoor dat je knieën beter tegen elkaar zitten.

Goede punt(en)
 • Traagschuim materiaal
 • Goed voor zwangerschap en na operaties
 • Zeer ergonomisch voor ondersteuning
3

Lifetec Premium

8Expert Score
Redelijke kwaliteit Kniekussen

Een kniekussen uit de Lifetec premium lijn kan u helpen om de pijn te verlichten die ontstaat door de onnatuurlijke houding door op uw zij te slapen.

Goede punt(en)
 • Lekker zacht
 • Goede houding tijdens slapen
 • Sterk en zacht materiaal
4

Gadgy Kniekussen met Koel Gel

Gadgy Kniekussen met Koel Gel
8Expert Score
Hoogste kwaliteit Kniekussen van Gadgy

Deze kniekussen van gadgy is voor ultiem comfort. Dit kussen past zich aan je lichaam aan waardoor het altijd goed zit. De positie van het kniekussen past zich ook aan waardoor je minder kans hebt op pijnen in je gewrichten.

Goede punt(en)
 • Met koel gel
 • Hoge kwaliteit materiaal
 • Goed voor spierpijn en nachtrust
5

Lifetec premium ergo knee cool

5.9Expert Score
Een Kniekussen van matige kwaliteit

Dit kussen van Lifetec is niet net zoals de andere in deze categorie. Deze kussen heeft net zoals die van Gadgy een koelelement maar deze lucht daarnaast ook. We hebben deze wel op de vijfde positie beoordeeld omdat het misschien voor vele lezers niet is wat ze precies zoeken.

Goede punt(en)
 • Koelend materiaal
 • Ergonomisch
 • Zacht

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general