Laptop kussen kopen? Bekijk de beste laptop kussen van 2023.

Maak jij al gebruik van een laptop kussen? Zoals de naam al doet vermoeden is het echt een kussen voor je laptop. Je legt het op schoot, daar plaats je je laptop op en dan kun jij werken. Als je veel tijd achter de computer doorbrengt, is een comfortabele en ondersteunende werkplek essentieel voor het verminderen van stress en vermoeidheid. Een laptop kussen kan hierbij helpen. Dit type kussen is ontworpen om zich aan te passen aan de vorm van je lichaam en biedt ondersteuning waar het nodig is.

Het gaat over een klein, draagbaar kussen dat op je schoot kan houden om je laptop op te laten rusten. Het kussen is gemaakt van zachte materialen, zoals traagschuim, en heeft een ergonomisch ontwerp dat zich aanpast aan de contouren van je lichaam. Het kussen kan worden aangepast om op de juiste hoogte te komen voor een optimale kijkhoek en typcomfort. We leggen je er nog meer over uit, zodat je goed bent voorbereid als je er zelf een wil kopen.

Hoe gebruik je een laptop kussen?

Een andere naam voor een laptop kussen is een lapdesk. Het wordt gezien als een handig hulpmiddel om je laptop op te plaatsen tijdens het werken of surfen op de bank of in bed. Het gebruik van dit kussen heeft verschillende voordelen, maar er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten.

comfort

Het kussen biedt een comfortabele en stabiele ondergrond voor je laptop, waardoor je het apparaat gemakkelijker kunt gebruiken. Bovendien kan een deze helpen om de warmte die door de laptop wordt gegenereerd te verminderen, wat kan bijdragen aan een betere prestatie en levensduur van de laptop.

houding

Een ander voordeel is dat je door dit kussen te gebruiken een betere houding aanneemt. Wanneer je de laptop op de juiste hoogte plaatst, kun je nek- en rugpijn voorkomen die kunnen ontstaan ​​door een verkeerde houding. Hierbij is het wel belangrijk om de juiste hoogte te vinden en regelmatig van houding te wisselen om de belasting op je lichaam te verminderen. Je wil het kussen graag gebruiken? Let er dan wel goed op dat het kussen groot genoeg is om je laptop comfortabel op te plaatsen. Heb je nou vaak last bij het zitten? Kijk dan eens of een donutkussen misschien iets voor jou is.

Stevigheid

Het kussen moet ook stevig genoeg zijn om de laptop stabiel te houden tijdens gebruik en niet te wiebelen of verschuiven. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een kussen dat gemaakt is van ademend materiaal om oververhitting van de laptop en oncomfortabele warmte te voorkomen. Let bij de aanschaf ook op extra functies, zoals een polssteun of een geïntegreerde muispad om het gebruiksgemak te vergroten. Je moet het ook goed schoon kunnen houden zodat bacteriën geen kans krijgen.

Wat zijn de voordelen van een laptop kussen?

Het belangrijkste voordeel van een laptop kussen is dat het de druk op je lichaam vermindert. Als je langere tijd achter de computer zit, kan dit leiden tot ongemak en vermoeidheid. Een ‘lapdesk’ kan helpen bij het verminderen van deze problemen door de druk op je benen en onderrug te verminderen. Dit kan leiden tot een verbeterde houding en minder belasting van je lichaam. Een ander voordeel van een laptop kussen is dat het draagbaar is. Je kunt het kussen overal mee naartoe nemen, zodat je altijd een comfortabele werkplek hebt. Of je nu thuis werkt, onderweg bent of in een café werkt, je kunt het kussen gemakkelijk meenemen en gebruiken om een comfortabele en ondersteunende werkplek te creëren.

Een laptop gemakkelijk te onderhouden. Het kussen kan worden gereinigd met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel, en kan ook worden verwijderd en gewassen indien nodig. Dit maakt het een hygiënische en gezonde keuze voor je werkplek.

Waar let je op bij het kopen van een laptop kussen?

Wanneer je een laptop kussen gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Is het kussen groot genoeg en biedt het voldoende ondersteuning?
 • Is het comfortabel als je het op schoot hebt? Voelt het fijn aan en heb je wel genoeg ruimte om ook te bewegen?
 • Waar is het laptop kussen van gemaakt? Is het niet te hard en ook niet te zacht? Dus kijk goed naar de materialen waar het van is gemaakt.
 • De vorm van het kussen speelt ook een rol bij het maken van je keuze.
 • Denk ook aan je eigen budget, hoeveel kun jij er aan besteden? Houd hier ook rekening mee bij je zoektocht. 

De 3 beste Laptop kussens van 2023

1

Relaxdays laptop kussen

Beste laptop kussen van Relaxdays
9.3Expert Score
Hoogste kwaliteit laptop kussen

Werk je graag op een andere plaats dan aan je bureau? Met een goed laptop kussen kan dat geen kwaad. Je pakt het kussen op schoot, plaatst je laptop erop en je kunt beginnen met werken. Het kussen is gemaakt van stof en kunststof. Het weegt 1,4 kg dus is lekker licht van gewicht en is geschikt voor notebooks van 11, 13 en 15,6 inch.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Past perfect
 • Eenvoudig in het gebruik
2

Luxe laptop kussen

Luxe laptop kussen van Cipres
9Expert Score
Fijn ergonomische laptop kussen

Met dit unieke laptop kussen is werken geen straf, met een uniek ergonomisch polskussen kun jij er weer tegenaan. Het is een laptoptafel met een milieuvriendelijke houten plaat met polssteun en een kussen aan de onderkant en dat zorgt weer voor meer comfort en grip. Gebruik het waar je maar wil.

Goede punt(en)
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Goede kwaliteit
 • Fijn materiaal
3

Laptop kussen voor op schoot

foto van een Laptop kussen voor op schoot
7.9Expert Score
Prijs bewust laptop kussen

Werk je graag in bed, in de auto of op de bank? Met dit unieke laptop kussen is dat mogelijk en kun je ergonomisch verantwoord je werk doen waar je maar wil. Het kussen weegt slechts 540 gram, dus heerlijk licht van gewicht en bevat ook nog een extra telefoon plateau. Gemaakt van schuimstof, polyester en kunststof.

Goede punt(en)
 • Licht van gewicht
 • Handig in het gebruik
 • Multifunctioneel

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general