Cilinder kussen kopen? Bekijk de beste cilinder kussens van 2023.

Een cilinder kussen is een speciaal ontworpen kussen in de vorm van een cilinder. Het is vaak gemaakt van zacht en comfortabel materiaal zoals katoen, polyester of schuim. Dit type kussen kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals ondersteuning bieden aan het lichaam, als decoratief element in huis, of om comfort te bieden tijdens het reizen.

Je kunt dus zelf nagaan waarvoor dat jij een cilinder kussen wil gebruiken. Verdiep je daar daarom goed in, zodat jij gericht kunt zoeken. Er bestaan namelijk verschillende soorten cilinder kussens waar we wat dieper op ingaan. Ook leggen we je uit wat de voordelen zijn van dit type kussens. Je zal vast en zeker al snel overtuigd zijn, dus lees je goed in en ga er maar eens lekker voor zitten!

Waarom is een cilinder kussen interessant voor jou?

Een van de voornaamste toepassingen van een cilinder kussen is het ondersteunen van het lichaam. Dit type kussen kan worden gebruikt om de nek, rug of benen te ondersteunen en zo de druk te verminderen die vaak ontstaat bij langdurig zitten of liggen. Het is ook interessant voor mensen die last hebben van rugklachten of problemen hebben met de bloedcirculatie in de benen.

Decoratie

Tevens is een cilinder kussen een populair decoratief element in huis zoals een Bohemian of Colmore kussen. Het kan worden gebruikt als accentstuk op een bank of stoel, of als een extra zitplaats voor gasten. Deze kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor het gemakkelijk is om een ​​kussen te vinden dat past bij de stijl van je huis. Daarnaast wordt het ook regelmatig gebruiken door mensen die veel reizen. Je kunt het dan gebruiken als neksteun tijdens lange autoritten of als ondersteuning van de onderrug tijdens vluchten.

Welke cilinder kussen soorten zijn er verkrijgbaar?

Er zijn verschillende soorten cilinder kussens beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Sommige kussens zijn gevuld met schuim of vezels, terwijl andere zijn gevuld met materialen zoals boekweitdoppen. De hoes van het kussen kan ook variëren van katoen tot fluweel en leer, afhankelijk van je voorkeur.

Grootte en vorm

Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van de juiste grootte en vorm van het kussen belangrijk is voor optimaal comfort en ondersteuning. Een te groot kussen kan bijvoorbeeld leiden tot een ongemakkelijke houding, terwijl een te klein kussen niet voldoende ondersteuning biedt.

Wat zijn de voordelen van een cilinder kussen?

Er kunnen veel voordelen worden behaald als jij een cilinder kussen goed gaat gebruiken. We hebben voor jou alle voordelen op een rijtje gezet:

slaaphouding

Een cilinder kussen zorgt voor een verbeterde slaaphouding. Het kan worden gebruikt als steun voor de nek, schouders en rug tijdens het slapen. Dit kan helpen om een betere slaaphouding te behouden en kan pijnlijke spieren en gewrichten voorkomen.

Vermindering van nekpijn

Het kan zorgen voor een vermindering van nekpijn. Het kussen kan de nek ondersteunen en kan helpen om nekpijn te verminderen. Door de nek op de juiste hoogte te ondersteunen, kan het kussen de spanning en druk verminderen die kunnen leiden tot pijn en stijfheid in de nek.

Verbeterde bloedsomloop met cilinder kussen

Het kan zorgen voor een verbeterde bloedsomloop. Door het lichaam in een betere houding te positioneren, kan het kussen helpen om de bloedstroom te verbeteren en de kans op gezwollen benen en voeten te verminderen.

Minder rugpijn

Het kan zorgen voor een vermindering van rugpijn. Het kussen wordt gebruikt als ondersteuning voor de onderrug tijdens het zitten. Door de onderrug te ondersteunen, kan het kussen helpen om rugpijn te verminderen en kan het de kans op blessures verminderen.

Comfort

Het gebruik van het kussen zorgt voor een verhoogt comfort. Het kussen biedt namelijk een zachte en ondersteunende basis voor het lichaam, waardoor de druk op gevoelige plekken zoals de nek, rug en schouders wordt verminderd.

De beste 3 Cilinder kussens van 2023

1

Adhome 50 x 20 cm cilinder kussen

foto van een Traagschuim cilinder kussen
9.2Expert Score
Super cilinder kussen van visco schuim.

Ervaar meer steun en comfort met dit cilinder kussen, gemaakt van gemouleerd visco schuim. Het is dus in deze vorm in de mal gegoten en het is ook goed bestand tegen slijtage. Het product wordt geleverd inclusief een hoes, deze is in hoogwaardig PU 210, rekbaar, ademend en ondoordringbaar.

Goede punt(en)
 • Voelt goed aan
 • Fijn om mee te nemen
 • Bestand tegen slijtage
2

Goede kwaliteit cilinder kussen

foto van een Goede kwaliteit cilinder kussen
8.9Expert Score
Uniek en zacht cilinder kussen

Met een cilinder kussen van traagschuim geniet jij nog meer van je dutje. Gewoon even ergens uitrusten of even ontspannen, met dit kussen wordt dat nog aangenamer. Het kan je knieën, rug, nek of hoofd beter ondersteunen en de druk wegnemen. Multifunctioneel inzetbaar.

Goede punt(en)
 • Lekker ontspannen
 • Heerlijk zacht
 • Eenvoudig mee te nemen
3

Adhome traagschuim cilinder kussen van 50 x 10 cm

foto van een Visco traagschuim cilinder kussen
8.2Expert Score
Cilinder kussen voor extra ontspanning

Als je meer steun wil als je op de bank zit bijvoorbeeld of je benen, nek of knieën even wil ontlasten, dan is een cilinder kussen een goede keuze. Dit kussen is gemaakt van gemouleerd visco schuim en wordt geleverd met een bijbehorende hoes. Deze is van hoogwaardig PU 210, rekbaar, ademend en ondoordringbaar.

Goede punt(en)
 • Eenvoudig mee te nemen
 • Fijn in het gebruik
 • geleverd met hoes

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general