Rugsteun kopen? De beste van 2023 getest

Je ervaart letterlijk dat steuntje in de rug wanneer je kiest voor een rugsteun in bed. Het helpt je echt als je aangewezen bent op je bed en je wilt eten of lezen in bed. De meeste mensen die bedlegerig zijn, beschikken dan ook over een rugsteun voor bed. Ook kersverse moeders hebben vaak baat bij een rugsteun in bed. Dat maakt het voeden van je zoon of dochter een stuk eenvoudiger.

Wat is een rugsteun voor bed?

De rugsteun ondersteunt en ontlast je rug als je in je bed wilt gaan zitten. Door te kiezen voor een rugsteun kun je gemakkelijker lezen en eten. Met deze steun kun je langer zitten, zonder dat je te maken krijgt met druk op de gewrichten en specifiek in de nek en de rug.

Je plaatst de rugsteun gewoon op je matras, waardoor je direct ondersteuning vindt tegen de rugsteun. Vaak zit er standaard een hoofdkussentje bij, veel mensen leggen nog een kussen tussen de rugsteun en de rug. Een rugsteun in bed werkt buitengewoon gemakkelijk en is doorgaans prima opklapbaar. Mensen gebruiken een rugsteun ofwel tijdelijk of langdurig. Wil je je lichaam nog meer ontlasten? Kijk dan eens naar een ergonomisch kussen!

Waarvoor wordt een rugsteun gebruikt?

De rugsteun is ideaal voor mensen die comfortabel op bed willen zitten om zo bijvoorbeeld te kunnen eten. Met een rugsteun zit je comfortabel in bed, wat vooral handig is voor mensen die bedlegerig zijn. De rugsteun wordt ook vaak gebruikt door kersverse moeders die met een rugsteun gemakkelijker hun zoon of dochter kunnen voeden. Dat geldt ook voor mensen die vaak te kampen hebben met opkomend maagzuur. En zo is de rugsteun voor veel doeleinden geschikt en kan het veel mensen van dienst zijn.

Waar is een rugsteun goed voor?

Door gebruik te maken van een rugsteun kun je gemakkelijker op bed zitten in een houding die niet belastend is voor de rug. Je kunt zo prima lezen en eten en je kunt zelf de rugsteun in een bepaalde hoek plaatsen. Er zijn ook uitvoeringen die je niet op het matras maar onder het matras plaatst. De rugsteun zorgt in elk geval voor een comfortabele houding en is een perfect hulpmiddel als je je baby wilt voeden. Vooral mensen die langdurig bedrust moeten houden, hebben baat bij een rugsteun. In andere gevallen vinden ze het vaak moeilijk om even rechtop te gaan zitten, terwijl dit toch ook goed is voor je lichaam. Een rugsteun past verder op elk matras.

Je plaatst de rugsteun altijd op de gewenste hoogte. Veel van de rugsteunen kun je eveneens in een stoel gebruiken. En omdat de meeste modellen prima inklapbaar zijn, berg je ze gemakkelijk op zonder dat de rugsteun veel ruimte in beslag neemt. Zo is de rugsteun een multifunctioneel product dat je in verschillende omstandigheden echt kan helpen. Het zorgt voor stabiliteit en comfort en maakt zitten gemakkelijker door te voorkomen dat er teveel druk op je spieren en gewrichten komt.

De beste rugsteun voor in bed

Vitality rugsteun voor bed

Beste rugsteun voor bed
8.7Expert Score
Hoge kwaliteit rugsteun voor in bed

Een rugsteun voor in bed zorgt ervoor dat je rechtop in bed kunt zitten. De rugsteun voor bed kan in 5 verschillende standen worden ingesteld, met een maximale hoek van 85 graden.

Pluspunt(en)
  • Zacht
  • Goede kwaliteit
  • In verschillende standen in te stellen
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general