Top 5 Verzwaringsdekens van 2023: Uitgebreide Review

Een verzwaringsdeken, misschien heb je er nog nooit over gehoord. En misschien denk je nu wel wat moet ik mij daar nu bij voorstellen en wat kan je er allemaal mee? In deze blog kan je alles lezen over het kopen van een verzwaringsdeken. En waar je op moet letten bij het kopen.

Wat is een verzwaringsdeken?

De naam zegt het eigenlijk al. Je kan de naam in deze eigenlijk best heel letterlijk nemen, want een verzwaringsdeken is een deken die verzwaard is. Een verzwaringsdeken weegt tussen de 6 en de 10 kilo. Het verzwaren van de deken draagt eraan bij dat de kwaliteit van je slaap vooruitgaat. Deze deken is niet alleen goed bij het verbeteren van de slaap.

Deze deken draagt er ook aan bij om angst en stressklachten te verminderen. Het wordt dan ook gezien als een hulpmiddel dat ook in verzorgingshuizen en ziekenhuizen wordt gebruikt. Ook wordt hij de laatste jaren steeds vaker ook thuis gebruikt. Je wordt er kalm van en je bent helemaal zeker van een hele goede nachtrust.

Waarom een zwaartedeken aanschaffen?

Een verzwaringsdeken is gemaakt voor iedereen. Iedereen kan er dan ook iets goeds uithalen. Als je gezonder en gelukkiger zou willen leven is het belangrijk dat je nachtrust ook goed is. Het verbeteren van de nachtrust is dan een mooie stap om mee te gaan beginnen. Want wanneer je nachtrust goed is, ben je veel energieker en vrolijker dan dat je zou zijn als je niet goed geslapen zou hebben.

Iedereen zou eigenlijk wel zijn of haar voordeel uit een verzwaringsdeken kunnen halen. Beter slapen zal voor niemand verkeerd zijn. Iedereen zal daar meer energie van krijgen en energieker door de dag geen komen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat dit deken voor iedereen goed zou zijn. Of ben je op zoek naar een verwarmingsdeken?

Helpt een verzwaringsdeken met slapen?

Een verzwaringsdeken helpt wel degelijk bij het slapen. Het is zelfs zo dat je slaap er beter van wordt en je voelt je veel meer energiek wannneer je wakker wordt er eronder hebt geslapen. Hierdoor wordt je humeur ook een stuk beter en heb je veel meer zin om alles aan te pakken.

Hoe werkt een verzwaringsdeken dan eigenlijk?

Als je mensen vraagt naar het gebruik van een verzwaringsdeken dan zullen veel mensen je vertellen dat het aanvoelt als een hele warme knuffel. Laat dat dan nu ook de bedoeling geweest zijn van het maken van dit deken.

Een verzwaringsdeken legt druk op je zenuwstelsel. Hierdoor word je ontspannen en rustig. Door het gebruiken van dit product wordt er minder van het hormoon Cortisol aangemaakt in je lichaam. Daarnaast wordt de aanmaak van serotonine en melatonine ook sterk verbeterd.  Deze twee hormonen zijn verantwoordelijk voor je geluksgevoel en een heerlijke en kwalitatief goede nachtrust.

Verzwaringsdeken helpt tegen stress en angst

Waarom zou ik een verzwaringsdeken kopen?

Er zijn heel veel goede redenen te bedenken je een verzwaringsdeken zou kunnen kopen. Er zijn hier heel veel redenen voor te bedenken, maar een aantal staan er hieronder voor je op een rij:

 • Je valt sneller in slaap en je slaapt dieper
 • Je voelt je meer uitgerust als je wakker wordt
 • Tijdens je slaap heb je veel minder de neiging om te liggen woelen of draaien
 • Je lichaam en geest kunnen veel sneller herstellen
 • Je kan je makkelijker ontspannen als je onder een verzwaringsdeken ligt
 • Angst en stressklachten zullen verminderen
 • Overdag zal je merken dat je concentratie beter is en dat je meer energie hebt
 • Ook bij ADHD, ADD en autisme kan de verzwaringsdeken hulp bieden
 • Het slapen onder een verzwaringsdeken verhoogt je geluksgevoel

Voordelen van een verzwaringsdeken

Aan het gebruik van een verzwaringsdeken zitten verschillende voordelen vast als je nachtrust goed is. Een zwaartezdeken draagt op de volgende manieren bij aan een gezond en vitaal leven:

 • Gedurende de dag heb je een betere concentratie
 • Je krijgt er een meer positieve levenshouding van
 • Je weerstand wordt sterker
 • En je kan meer controle uitoefenen op je gewicht

Zo zou eigenlijk iedereen baat kunnen hebben bij het gebruiken van een zwaartedeken.

Nadelen van een verzwaringsdeken

Een nadeel van het gebruiken van een verzwaringsdeken is dat niet iedereen hem zomaar kan gaan gebruiken. Mocht je bijvoorbeeld bekend zijn met ademhalings-, bloedsomloop-, of cardiovasculaire problemen, dan moet je eerst contact leggen met je arts om er zeker van te zijn dat je veilig gebruik kan maken van de zwaartedeken.

Ook wanneer je last hebt van snurken of slaapapneu kan je de verzwaringsdeken beter niet gebruiken. De druk die de deken uit kan oefenen op de borst kan er juist voor zorgen dat de ademhaling wat onrustiger kan zijn. Laat je daarom goed informeren door een arts voordat je de zwaartedeken gaat gebruiken.

Waarop hebben we geselecteerd

Wanneer je een verzwaringsdeken gaat kopen moet je rekening houden met het gewicht van de deken. Hiervoor is geen standaard tabel te vinden die je precies kan vertellen hoe zwaar jouw deken het best kan zijn. Het is namelijk per persoon verschillend welk gewicht het moet worden. Toch worden er handvaten gesteld aan welke je je moet houden.

Zo is er een stelregel die zegt dat je 10 tot 25% van je lichaamsgewicht aan kan houden bij het bepalen van het gewicht van je zwaartedeken. Naast het gewicht van de deken is het ook van belang om de afmeting van de deken af te stemmen.

De beste 5 verzwaringsdekens van 2023

De populariteit van de verzwaringsdeken neemt steeds meer toe. Hierdoor zie je steeds meer bedrijven die de verzwaringsdeken gaan verkopen. Bij het kopen van een verzwaringsdeken speelt de kwaliteit een hele belangrijke rol. Om je een beetje op weg te helpen hebben we de top 5 beste verzwaringsdekens voor je op een rij gezet:

1

Litollo Verzwaringsdeken

Beste verzwaringsdeken van Litollo
9.3Expert Score
Beste verzwaringsdeken voor Optimaal Comfort

De Litollo verzwaringsdekens zijn onovertroffen in kwaliteit en hebben de top behaald in onze uitgebreide tests. De innovatieve vulling met microglaspareltjes, gelijkmatig verdeeld over afzonderlijke compartments, geeft een uniek gevoel dat lijkt op zand. Of u nu een lichtgewicht of een zwaargewicht bent, deze deken is ideaal voor volwassenen met een lichaamsgewicht tussen de 45 en 110 kg.

Sterke punt(en)
 • Ideaal voor volwassenen tussen de 45 en 110 kg
 • Vervaardigd uit superieur kwaliteit materiaal
 • Zacht aan de huid en bevordert de luchtstroom
2

Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

Kustaa verzwaringsdeken
8.8Expert Score
Superieur Bamboe Verzwaringsdeken

Dit fantastische verzwaringsdeken, met een indrukwekkende afmeting van 152×203 cm en een gewicht van 7 kg, is ontworpen voor zowel kinderen als jongvolwassenen die een meer subtiele druk verkiezen. De deken is gemaakt van premium bamboemateriaal, en biedt therapeutische voordelen terwijl het tegelijkertijd groot genoeg is om comfortabel om te slaan.

Sterke punt(en)
 • ervaardigd uit premium bamboemateriaal
 • Biedt therapeutische voordelen
 • Groot en aangenaam formaat
3

Swiss Nights Verzwaringsdeken

8.2Expert Score
Swiss Night Verzwaringsdeken van Hoge Kwaliteit

Swiss Night streeft naar perfectie met hun uitstekende reeks verzwaringsdekens. Beschikbaar in zowel eenpersoons- als tweepersoonsuitvoering, biedt deze deken het ultieme gemak. De bijzondere hoes van de deken vermindert de frequentie van wassen en maakt het gemakkelijk schoon te houden. De muisstille prestatie en lange levensduur maken het een must-have.

Sterke punt(en)
 • Wordt geleverd in een gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal
 • Superlange levensduur vergeleken met andere verzwaringsdekens
4

Lucovitaal Verzwaringsdeken

7.7Expert Score
Therapeutische Verzwaringsdeken van Kwaliteit

Deze verzwaringsdeken blinkt uit in het absorberen van vocht en biedt superieure ventilatie. Momenteel alleen beschikbaar in de eenpersoons variant, deze deken garandeert een goede nachtrust. De koele stof maakt het ideaal voor alle seizoenen en alle types slaappatronen.

Sterke punt(en)
 • Bevordert diepe, rustgevende slaap
 • Gemaakt van koelingstof
 • Beschikbaar in diverse maten en stijlen
Minder sterke punt(en)
 • Niet geschikt voor machinewas
5

Simply Cosy Verzwaringsdeken

6.5Expert Score
Simply Cosy Extra Groot Verzwaringsdeken

Het Simply Cosy verzwaringsdeken voelt als een knusse omhelzing, met een gewicht van 6 kg en een indrukwekkende omvang van 200 x 140 cm. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen, die een behaaglijk gevoel geven. Hoewel het iets meer kan kosten dan andere dekens in dezelfde categorie, vormt het een waardevolle investering voor een uitstekende slaapervaring.

Sterke punt(en)
 • Extra groot van formaat
 • Bezit een comfortabele textuur
 • Weegt een solide 6 kg
Minder sterke punt(en)
 • Kost iets meer per kilogram dan concurrenten

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general