Beste verzwaringsdeken [Getest en beoordeeld 2022]

Een verzwaringsdeken, misschien heb je er nog nooit over gehoord. En misschien denk je nu wel wat moet ik mij daar nu bij voorstellen en wat kan je er allemaal mee? In deze blog kan je alles lezen over het kopen van een verzwaringsdeken. En waar je op moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken.

Wat is een verzwaringsdeken?

De naam zegt het eigenlijk al. Je kan de naam in deze eigenlijk best heel letterlijk nemen, want een verzwaringsdeken is een deken die verzwaard is. Een verzwaringsdeken weegt tussen de 6 en de 10 kilo. Het verzwaren van de deken draagt eraan bij dat de kwaliteit van je slaap vooruitgaat. Deze deken is niet alleen goed bij het verbeteren van de slaap.

Deze deken draagt er ook aan bij om angst en stressklachten te verminderen. Het wordt dan ook gezien als een hulpmiddel dat ook in verzorgingshuizen en ziekenhuizen wordt gebruikt. Ook wordt hij de laatste jaren steeds vaker ook thuis gebruikt. Je wordt er kalm van en je bent helemaal zeker van een hele goede nachtrust.

Waarom een zwaartedeken aanschaffen?

Een verzwaringsdeken is gemaakt voor iedereen. Iedereen kan er dan ook iets goeds uithalen. Als je gezonder en gelukkiger zou willen leven is het belangrijk dat je nachtrust ook goed is. Het verbeteren van de nachtrust is dan een mooie stap om mee te gaan beginnen. Want wanneer je nachtrust goed is, ben je veel energieker en vrolijker dan dat je zou zijn als je niet goed geslapen zou hebben.

Iedereen zou eigenlijk wel zijn of haar voordeel uit een verzwaringsdeken kunnen halen. Beter slapen zal voor niemand verkeerd zijn. Iedereen zal daar meer energie van krijgen en energieker door de dag geen komen. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een verzwaringsdeken voor iedereen goed zou zijn. Of ben je op zoek naar een verwarmingsdeken?

Helpt een verzwaringsdeken met slapen?

Een verzwaringsdeken helpt wel degelijk bij het slapen. Het is zelfs zo dat je slaap er beter van wordt en je voelt je veel meer energiek als je wakker wordt na het slapen onder een verzwaringsdeken. Hierdoor wordt je humeur ook een stuk beter en heb je veel meer zin om alles aan te pakken.

Hoe werkt een verzwaringsdeken dan eigenlijk?

Als je mensen vraagt naar het gebruik van een verzwaringsdeken dan zullen veel mensen je vertellen dat het aanvoelt als een hele warme knuffel. Laat dat dan nu ook de bedoeling geweest zijn van het maken van de verzwaringsdeken.

Een verzwaringsdeken legt druk op je zenuwstelsel. Hierdoor word je ontspannen en rustig. Door het gebruiken van de verzwaringsdeken wordt er minder van het hormoon Cortisol aangemaakt in je lichaam. Daarnaast wordt de aanmaak van serotonine en melatonine ook sterk verbeterd.  Deze twee hormonen zijn verantwoordelijk voor je geluksgevoel en een heerlijke en kwalitatief goede nachtrust.

Waarom zou ik een verzwaringsdeken kopen?

Er zijn heel veel goede redenen te bedenken je een verzwaringsdeken zou kunnen kopen. Er zijn hier heel veel redenen voor te bedenken, maar een aantal staan er hieronder voor je op een rij:

 • Je valt sneller in slaap en je slaapt dieper
 • Je voelt je meer uitgerust als je wakker wordt
 • Tijdens je slaap heb je veel minder de neiging om te liggen woelen of draaien
 • Je lichaam en geest kunnen veel sneller herstellen
 • Je kan je makkelijker ontspannen als je onder een verzwaringsdeken ligt
 • Angst en stressklachten zullen verminderen
 • Overdag zal je merken dat je concentratie beter is en dat je meer energie hebt
 • Ook bij ADHD, ADD en autisme kan de verzwaringsdeken hulp bieden
 • Het slapen onder een verzwaringsdeken verhoogt je geluksgevoel

Wat zijn de voordelen van het gebruik vaan een verzwaringsdeken?

Aan het gebruik van een verzwaringsdeken zitten verschillende voordelen vast als je nachtrust goed is. Een verzwaringsdeken draagt op de volgende manieren bij aan een gezond en vitaal leven:

 • Gedurende de dag heb je een betere concentratie
 • Je krijgt er een meer positieve levenshouding van
 • Je weerstand wordt sterker
 • En je kan meer controle uitoefenen op je gewicht

Zo zou eigenlijk iedereen baat kunnen hebben bij het gebruiken van een verzwaringsdeken.

Nadelen

Een nadeel van het gebruiken van een verzwaringsdeken is dat niet iedereen hem zomaar kan gaan gebruiken. Mocht je bijvoorbeeld bekend zijn met ademhalings-, bloedsomloop-, of cardiovasculaire problemen, dan moet je eerst contact leggen met je arts om er zeker van te zijn dat je veilig gebruik kan maken van de verzwaringsdeken.

Ook wanneer je last hebt van snurken of slaapapneu kan je de verzwaringsdeken beter niet gebruiken. De druk die de deken uit kan oefenen op de borst kan er juist voor zorgen dat de ademhaling wat onrustiger kan zijn. Laat je daarom goed informeren door een arts voordat je de verzwaringsdeken gaat gebruiken.

Waarop hebben we geselecteerd

Wanneer je een verzwaringsdeken gaat kopen moet je rekening houden met het gewicht van de deken. Hiervoor is geen standaard tabel te vinden die je precies kan vertellen hoe zwaar jouw deken het best kan zijn. Het is namelijk per persoon verschillend welk gewicht het moet worden. Toch worden er handvaten gesteld aan welke je je moet houden.

Zo is er een stelregel die zegt dat je 10 tot 25% van je lichaamsgewicht aan kan houden bij het bepalen van het gewicht van je verzwaringsdeken. Naast het gewicht van de deken is het ook van belang om de afmeting van de deken af te stemmen.

De beste 5 verzwaringsdekens van 2022

De populariteit van de verzwaringsdeken neemt steeds meer toe. Hierdoor zie je steeds meer bedrijven die de verzwaringsdeken gaan verkopen. Bij het kopen van een verzwaringsdeken speelt de kwaliteit een hele belangrijke rol. Om je een beetje op weg te helpen hebben we de top 5 beste verzwaringsdekens voor je op een rij gezet:

1

Litollo Verzwaringsdeken

9.1Expert Score
Beste verzwaringsdeken uit de test

Deze deken is geschikt voor volwassenen die een gewicht hebben tussen de 45 en de 110 kilo. De deken is gevuld met microglaspareltjes, verdeeld over allemaal aparte vakjes. Als je aan de deken voelt lijkt het net of er zand in zou zitten. De beoordeling voor deze deken is zeer goed.

Goede punt(en)
 • Gewichten voor kinderen en ouderen
 • Gemaakt van hoge kwaliteit materiaal
 • Zacht en ademt
2

Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

8.5Expert Score
Top kwaliteit verzwaringsdeken

Deze verzwaringsdeken heeft een afmeting van 120×80 en is geschikt voor mensen met een gewicht tussen de 35 en 75 kgr. Deze deken is dan ook geschikt voor kinderen en jongvolwassenen. Deze verzwaringsdeken is een hulpmiddel wanneer je de echte diepe druk niet als prettig ervaart.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van bamboe materiaal
 • Therapetuisch
 • Prettig formaat
3

Swiss Nights – Verzwaringsdeken

8.2Expert Score
Redelijke kwaliteit verzwaringsdeken

Swiss night heeft de beste verzwaringsdekens op de markt gebracht. Deze is te verkrijgen in een persoons- en twee-persoonsuitvoering. Deze is met de hand uit te wassen en heeft een speciale hoes waardoor je hem minder vaak hoeft uit te wassen.

Goede punt(en)
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Gemaakt van redelijk materiaal
 • Lange levensduur onder verzwaringsdekens
4

Lucovitaal Verzwaringsdeken

7.7Expert Score
Middelmatige kwaliteit verzwaringsdeken

Deze verzwaringsdeken neemt vocht op en ventileert als een van de beste. Deze is alleen in de eenpersoons variant te krijgen. Met deze deken kan je goed inslapen en je zal merken dat je door de nacht heen beter door kan slapen.

Goede punt(en)
 • Helpt bij een goede nachtrust
 • Koel materiaal
 • Verschillende maten en uitvoeringen
5

SleepHappy Verzwaringsdeken

5.7Expert Score
Een verzwaringsdeken van matige kwaliteit

Deze verzwaringsdeken is geschikt voor mensen met een gewicht tussen de 60 en 100 kgr. En is een tweepersoons uitvoering. Deze deken helpt je bij het wegnemen van stress. De buiten laag van deze deken is gemaakt van fleece en is een van de betere dekens in deze soort dekens.

Goede punt(en)
 • 3 maanden garantie
 • Gemaakt van fleece
 • Mooie kleur en design

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general