Beste Traagschuim kussen uit 2023 Test | Slaapcomfort Review

Een andere benaming voor het traagschuimkussen is een visco-elastisch kussen, terwijl traagschuim ook wel memory foam genoemd wordt. Lees hier over het traagschuimkussen en de voor- en nadelen ervan. Omdat het kussen zich vormt naar het lichaam en specifiek naar de nek en het hoofd, is het geschikt voor zowel rug- als zijslapers. Dat het kussen warm aanvoelt is voor sommige mensen een probleem, anderen warmen zich juist graag op aan dit kussen.

Wat is een traagschuim kussen?

Een traagschuimkussen is een kussen dat zich onder invloed van warmte en druk vormt naar de contouren van het hoofd en de nek. Door de unieke eigenschappen van traagschuim worden kussens die gevuld zijn met dit materiaal steeds vaker verkocht. Net zoals geldt voor andere kussenvulling, moet traagschuim gedurende de slaap zorgen voor optimale ondersteuning van de nek en de schouders om zo klachten als spierpijn te voorkomen. Het kussen wordt daarnaast ook gebruikt door mensen die al klachten aan de nek hebben.

Waarvoor wordt een traagschuim kussen gebruikt?

Een traagschuimkussen wordt gebruikt door mensen die graag goede ondersteuning willen tijdens hun nachtrust. Als het kussen zich eenmaal heeft aangepast aan de vorm van je hoofd en je nek, biedt het perfecte ondersteuning. Verder staat het kussen bekend om zijn drukverlagende werking, met name op de spieren en de huid.

Niet voor niets wordt traagschuim ook vaak in ziekenhuizen gebruikt en dan speciaal om doorligwonden te voorkomen. Traagschuim wordt daarnaast vaak in zogenaamde nekrollen gebruikt. In bepaalde nekkussens is er ook sprake van extra ondersteuning aan de nek. Een kussen is prima geschikt voor mensen die op hun rug en zij slapen. Het kussen vormt zich immers naar het lichaam. Een kussen van traagschuim gaat bovendien erg lang mee en kan gebruikt worden door iedereen, ongeacht het gewicht.

Waar is het kussen goed voor?

Voor mensen met geduld en mensen die optimale ondersteuning van de nek willen, is een traagschuimkussen een perfect kussen. De ondersteuning die geboden wordt is ideaal omdat het kussen zich moeiteloos aanpast aan de vorm van je nek en je hoofd. Dat aanpassen neemt wel wat tijd in beslag, waarmee we ook meteen een nadeel hebben benoemd van het gebruik van een traagschuimkussen. Het behoeft simpelweg even tijd voordat het kussen zich naar jouw contouren heeft gevormd. Dat geldt ook als je je tijdens je slaap omdraait. Een ander kussen dat dit goed kan voorkomen is de vlinderkussen.

Ook dan is het even zoeken naar de juiste vorm. Een kussen kan daarnaast ook drukgevoeligheid veroorzaken en ventileert over het algemeen minder in vergelijking met andere kussens. Dat heeft te maken met het feit dat dit kussen zich optimaal naar jouw contouren vormt als de lichaamswarmte meteen kan worden overgedragen aan de visco-elastische cellen. Daardoor zal er sneller sprake zijn van transpiratie en kan het kussen wat klam en vochtig aanvoelen. Dat is daarentegen een voordeel voor mensen die we als koukleumen typeren; zij warmen zich vaak heerlijk op aan het kussen.

Het beste traagschuim kussen van 2023

All essentials

Foto van een traagschuim kussen
9Expert Score
Hoge kwaliteit kussen van traagschuim

Dit speciale beenkussen is ontworpen voor zijslapers die pijnklachten ervaren aan heup en knie. Verder is dit traagschuim kussen gemaakt van speciaal materiaal dat ervoor zorgt dat na enkele nachten slapen het al vormt naar je figuur. Hierdoor heb je altijd maximale comfort.

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
  • Speciaal materiaal voor comfort en aanpassingsvermogen
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general