De beste kussens van traagschuim

Een andere benaming voor het traagschuim kussen is een visco-elastisch kussen, terwijl traagschuim ook wel memory foam genoemd wordt. Lees hier over het traagschuim kussen en over de voor-en nadelen van dit kussen. Omdat het kussen zich vormt naar het lichaam en specifiek naar de nek en het hoofd, is het een kussen dat zowel geschikt is voor rug- als voor zijslapers. Dat het kussen warm aanvoelt is voor sommige mensen een probleem, anderen warmen zich juist bijzonder graag op aan dit kussen.

Wat is een traagschuim kussen?

Een traagschuim kussen is een kussen dat zich onder invloed van warmte en druk vormt naar de contouren van het hoofd en de nek. Door de unieke eigenschappen van traagschuim worden kussens die gevuld zijn met dit materiaal meer en meer verkocht de afgelopen jaren. Net als geldt voor andere kussenvulling, moet traagschuim gedurende de slaap zorgen voor optimale ondersteuning van de nek en de schouders om zo klachten als spierpijn te voorkomen. Het kussen wordt overigens ook gebruikt door mensen die al te maken hebben met klachten aan de nek.

Waarvoor wordt een traagschuim kussen gebruikt?

Een traagschuim kussen wordt gebruikt door mensen die graag goede ondersteuning willen tijdens de nachtrust. Als het kussen zich eenmaal heeft aangepast aan de vorm van je hoofd en je nek dan biedt een kussen inderdaad perfecte ondersteuning. Verder is van het kussen bekend dat het druk verlagend kan werken, en dan met name op de spieren en de huid.

Niet voor niets wordt traagschuim ook vaak in ziekenhuizen gebruikt en dan speciaal om doorligwonden te voorkomen. Traagschuim wordt daarnaast vaak in zogenaamde nekrollen gebruikt. In bepaalde nekkussens is dus ook sprake van extra ondersteuning aan de nek. Een kussen is overigens prima geschikt voor mensen die op hun rug en zij slapen. Het kussen vormt zich immers toch naar het lichaam. Het kussen van traagschuim gaat bovendien erg lang mee en kan beslapen worden door iedereen, ongeacht het gewicht.

Waar is het kussen goed voor?

Voor mensen met geduld en mensen die optimale ondersteuning van de nek willen is een traagschuim kussen een perfect kussen. De ondersteuning die geboden wordt is perfect omdat het kussen zich moeiteloos aanpast aan de vorm van je nek en je hoofd. Dat vormen neemt overigens wel even tijd in beslag, waarmee we ook meteen een nadeel benoemd hebben van het gebruik van een traagschuim kussen. Het heeft simpelweg even tijd nodig voor het kussen zich naar jouw contouren gevormd heeft. Dat geldt dus ook als jij je gedurende de slaap omdraait.

Ook dan is het even weer zoeken naar de juiste vorm. Een kussen kan overigens ook drukgevoeligheid geven en ventileert in z’n algemeenheid iets minder in vergelijking met andere kussens. Dat heeft te maken met het feit dat dit kussen zich optimaal naar jouw contouren vormt als de warmte van het lichaam meteen doorgegeven kan worden aan de visco-elastische cellen. Daardoor zal iets eerder sprake zijn van transpiratie en kan het kussen dus wat klam en vochtig aanvoelen. Dat is aan de andere kant een voordeel voor mensen die we als koukleumen typeren. Die warmen zich namelijk vaak heerlijk op aan het kussen.

De beste traagschuim kussen

All essentials

9Expert Score
Hoge kwaliteit kussen van traagschuim

Dit speciale beenkussen is bedoeld voor zijslapers die pijnklachten ervaren aan heup en knie. 

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general