Beste 5 Apneu Apparaten 2023 Expertreview

Een apneu apparaat, ook wel een CPAP-apparaat genoemd, is een machine die continu een positieve luchtdruk geeft. Wanneer iemand spreekt van een apparaat tegen de aandoening slaapapneu, gaat het hier over. Mensen die last hebben van deze aandoening hebben tijdens hun slaap vaak ademstops.

Dit komt vaak door een vernauwing of een blokkering van de luchtwegen. Dit zorgt voor een verstoring van de nachtrust. Om de nachtrust te verbeteren, zijn apneuapparaten ontwikkeld. In dit blog lees je alles over het gebruik van een apneu apparaat en welke je het beste zou kunnen kiezen.

Wat is een apneu apparaat?

Een apneu apparaat wordt ook wel een CPAP-apparaat genoemd. Dit apparaat biedt ondersteuning bij de aandoening slaapapneu. Dit is een storing in de ademhaling die zorgt voor een onregelmatige ademhaling tijdens het slapen. Hierna leggen we uit wat een apneu- of CPAP-apparaat precies doet.

Wat is een CPAP-apparaat?

Een CPAP is een soort luchtpomp. Door de geringe overdruk worden de luchtwegen in de nacht opengehouden. De pomp van deze machine haalt extra lucht uit je slaapkamer. Deze lucht wordt door een slang via een masker in je neus geblazen.

Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat je luchtwegen openblijven en worden de apneus voorkomen. Door het voorkomen van de apneus kun je in een diepe slaap terecht komen, waardoor je wakker zal worden met een meer uitgerust gevoel. Waardoor je overdag minder moe en slaperig zult zijn.

Wat doet een apneu apparaat?

Het gebruik van een apneu apparaat zorgt voor ondersteuning bij de ademhaling tijdens je slaap. De luchtdruk in je neus- en keelholte worden verhoogd. Door die verhoogde luchtdruk wordt een afsluiting van de luchtwegen voorkomen. De lucht die dit apparaat opzuigt, komt uit de omgeving. Deze lucht blaast hij door een slang via een masker in je neus of mond. Dit is iets anders dan zuurstoftherapie. Wanneer je dit apparaat wilt aanschaffen is een CPAP kussen mogelijk ook interessant!

Is het verstandig om een apneu apparaat te kopen?

Voordat je overweegt zelf een apneu apparaat te kopen, is het verstandig eerst na te gaan of jouw verzekering zo’n apparaat geheel of gedeeltelijk zou dekken. De meeste verzekeraars vergoeden het gebruik van een apneu apparaat, mits de apneu door middel van een slaaponderzoek in het slaapcentrum aangetoond is.

Als dit het geval is bij de verzekeraar waar jij bij aangesloten bent, dan zou het zonde zijn om zo’n kostbaar apparaat zelf aan te schaffen. Het enige nadeel is dat je dan niet zelf kunt kiezen welk apparaat je graag zou willen hebben. Er wordt dan voor jou bepaald welk apparaat het meest geschikt is voor jouw vorm van apneu.

Welke vormen van apneu zijn er?

Bij het vaststellen van slaapapneu wordt vastgesteld welke vorm van apneu je hebt. Dit kan zijn:

 • Obstructief apneu
 • Centraal apneu

De symptomen van beide zijn gelijk, maar je moet de oorzaak ergens anders zoeken.

Voordelen van het gebruiken van een apneu apparaat

Wanneer je een apneu apparaat hebt staan, zul je al snel merken dat er veel voordelen aan het gebruik van zo’n apparaat zitten. Een aantal van deze voordelen zijn:

 • Je zult merken dat je geen ademstops meer hebt tijdens de nacht
 • Je hoeft niet meer te vechten om lucht door je mogelijk vernauwde luchtwegen te krijgen, je keel staat open en je kunt zonder belemmeringen ademhalen
 • Je zult merken dat je veel dieper gaat slapen, waardoor je overdag meer uitgerust zult zijn en meer energie zal hebben om door de dag heen te komen
 • Je zult merken dat het snurken dat je deed, weg is
 • Je hart- en bloedvaten worden beschermd

Nadelen van het gebruiken van een apneu apparaat?

Er zitten niet alleen maar voordelen aan het gebruiken van een apneu apparaat. De nadelen van het gebruiken van een apneu apparaat zijn:

 • Je moet iedere nacht met een masker op slapen
 • Het geneest de apneu niet, als je zonder apparaat slaapt zijn de apneus meteen weer terug
 • Je wordt dus afhankelijk van zo’n apneu apparaat
 • Tijdens het slapen kun je soms last hebben van de slang die aan het masker vast zit

De beste apneu apparaten van 2023 uit onze test

Op het moment dat je met de situatie te maken krijgt dat je een apneu apparaat moet gaan gebruiken, is het slim om te weten welke apparaten het beste zijn voor jouw persoonlijke situatie. Om je hier een beetje mee op weg te helpen, hebben we de beste apneuapparaten voor je getest en heeft onze expert hier een review over geschreven.

1

Löwenstein Medical prisma20A Auto CPAP

Dit apneu apparaat wordt gezien als een apparaat van de beste kwaliteit onder de apneu apparaten. Dit apparaat is in staat om zich helemaal aan te passen aan je slaappatroon en je therapie behoeften. Hierdoor krijg je de optimale therapie en is een goede nachtrust gewaarborgd.

Beste apneu apparaat
9.5Expert Score
Uitzonderlijk gebruiksvriendelijk en hoog betrouwbaarheidsniveau

Dit apneu apparaat is uitzonderlijk gebruiksvriendelijk en beschikt over een optionele bevochtiger voor meer comfort. Dit in Duitsland vervaardigde apparaat blinkt uit in betrouwbaarheid en is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Wat dit apparaat echt uniek maakt is het uitzonderlijke lage geluidsniveau. Dit is een verademing voor zowel de gebruiker als eventuele partner. Voor deze redenen hebben wij dit apparaat op de tweede plaats gezet in ons onderzoek.

Goede punt(en)
 • Maakt uitzonderlijk weinig geluid
 • Instelbare druk die zowel automatisch of vast kan worden ingesteld
 • Zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief
2

BMC M1 Mini Auto CPAP

Deze machine is automatisch aanpasbaar en is erg gewild gebleken. Mensen hebben veel vertrouwen in dit apparaat. Je kan het instellen naar je eigen behoeften. Bij het gebruik van dit apparaat kan je ervan uitgaan dat je nachtrust goed zal zijn. Dat wil zeggen dat je de hele nacht zonder onderbrekingen door kan slapen.

BMC M1 apneu apparaat
9Expert Score
Hoog gerangschikt, compact apneu apparaat voor op reis

Dit compacte en draagbare apneu apparaat is een must-have voor frequente reizigers. Dankzij zijn compacte formaat kan hij ook gebruikt worden in vliegtuigen, waardoor hij uitermate geschikt is voor mensen die veel op reis zijn. Dit apparaat heeft een uitgebreid scala aan functies, waaronder een handige slaaptracker waarmee je je slaappatroon kunt monitoren en verbeteren. Daarnaast is de instelbare druk een groot pluspunt bij dit apparaat.

Goede punt(en)
 • Zeer compact en draagbaar, ideaal voor reizigers
 • Biedt een breed scala aan functies en mogelijkheden
 • Automatisch of vast drukinstelling
3

BMC G3 A20 Auto CPAP

Dit is een handige compacte en draagbaar apneu apparaat. Deze is ook in een vliegtuig te gebruiken en is dus uitermate geschikt voor mensen die veel aan het reizen zijn. De BMC G3 A20 Auto CPAP past zich helemaal aan jouw slaappatroon. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van allemaal moderne technologieën die het gebruik vergemakkelijken.

8.5Expert Score
Apneu apparaat met de hoogste prijs-kwaliteit verhouding

De BMC G3 pronkt met zijn uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Dit CPAP apparaat wordt compleet geleverd met een slang en een bevochtiger. Het beschikt over een drukinstelling die zowel automatisch of vast kan worden ingesteld. Het apparaat is ook voorzien van een drukverlichtingssysteem en kan worden uitgebreid met een saturatiekit of een PM-filter. Uitgerust met geavanceerde technologie, past dit apparaat zich perfect aan jouw slaappatroon aan, wat het gebruik vergemakkelijkt.

Goede punt(en)
 • Drukinstelling kan automatisch of vast worden ingesteld
 • Uitbreidbaar met saturatiekit en PM filter
 • Wordt compleet geleverd inclusief slang en bevochtiger
4

Löwenstein Medical prisma SMART Auto CPAP

Als je een van de best instelbare en aanpasbare machines die op de markt zijn in huis zou willen halen dan moet je beslist deze hebben. Dit apparaat is zo ontwikkeld dat in de eerste maand alle gebruiksgegevens worden aangepast en opgeslagen. De Therapie wordt daar helemaal op aangepast.

7.4Expert Score
Apneu apparaat van hoge kwaliteit met geruisloze functie

Dit apneu apparaat is geroemd om zijn lage geluidsproductie, waardoor je nachtrust niet gestoord wordt. Het beschikt over een gebruikersvriendelijke interface en de mogelijkheid om de druk automatisch of vast in te stellen. Bovendien heeft het apparaat een optie om een bevochtiger aan te sluiten voor extra comfort tijdens het slapen.

Goede punt(en)
 • Zeer stille werking
 • Gebruiksvriendelijke interface voor eenvoudige bediening
 • Optionele aansluiting voor bevochtiger
5

ResMed AirMini Auto CPAP

De Resmed Airstart 10 is een van de meest betaalbare apneu apparaten die Resmed op de markt gebracht heeft. Dit is een van de meest verkochte apneu apparaten. Het apparaat is zo in elkaar gezet dat het niet veel ruimte nodig heeft. Ook maakt het apparaat heel weinig geluid.

7Expert Score
Hoogwaardige, praktische en compacte apneu apparaat

Bekend om zijn hoge kwaliteit, past dit apneu apparaat zich volledig aan je slaappatroon en therapeutische behoeften aan. Dit resulteert in een geoptimaliseerde therapie en gegarandeerde goede nachtrust. Bovendien is dit apparaat klein en compact, wat het ideaal maakt voor reizen. Ondanks dat er betere modellen op de markt zijn, is dit apparaat een waardevol alternatief.

Goede punt(en)
 • Klein en compact design, perfect voor onderweg
 • Beschikt over een handige app voor slaapscore tracking
 • Drukinstelling kan automatisch of vast worden ingesteld

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general