De beste lichaamskussens voor het lichaam

Door het gebruik van een lichaamskussen neem je gedurende de nacht steeds de juiste lichaamshouding aan. Op die manier kunnen bestaande gewrichtsklachten verminderen en kunnen deze klachten bovendien worden voorkomen. Mensen die alk gebruik maken van een dergelijk kussen geven niet alleen aan dat het een uitstekende uitwerking heeft op spieren en gewrichten, maar dat ze zich ook een stuk energieker voelen overdag. Dat komt omdat de gewrichten met een lichaamskussen eindelijk eens helemaal tot rust komen.

Wat is een lichaamskussen?

Een lichaamskussen helpt de klachten aan je nek en de rug te verminderen. Dat komt omdat je door het gebruik van een lichaamskussen wél de juiste slaaphouding aanneemt. De lichaamskussens zijn gevuld met vooral polyester vezels. Je hebt deze kussens in verschillende afmetingen.

Voor mensen die korter zijn dan 1.80 meter geldt een lichaamskussen met een afmeting van 110 bij 22 bij 10 centimeter als ideaal. Langere mensen kunnen beter uit de voeten met een lichaamskussen van 140 bij 22 bij 10 centimeter. Doel van het gebruik van een dergelijk kussen is vooral het verminderen én voorkomen van klachten aan de nek en de rug.

Waarvoor is het lichaamskussen gemaakt?

Het lichaamskussen neem je mee naar bed. Het helpt vooral om gedurende de slaap steeds de juiste slaaphouding aan te nemen om zo ernstige klachten aan de nek en de rug te voorkomen. Zonder het gebruik van een lichaamskussen kom je tijdens de nachtelijke uren al snel in een verkeerde houding terecht. Er ontstaat dan spanning op de nek- en rugspieren en die spanning kan uiteindelijk leiden tot heel serieuze klachten aan de rug en de nek. Of ben je op zoek naar een kniekussen?

Ben jij een zijslaper? Neem het kussen dan tussen je armen en de knieën. Op die manier blijft zowel de nek als je rug tijdens je slaap in wat men wel een neutrale stand noemt. In die stand komen nek en rug tot rust en kunnen ze herstellen van de inspanningen van de dag. Heb je al te maken met klachten, dan nemen die door het gebruik van het lichaamskussen snel af. De klachten kunnen na enkele weken zelfs helemaal verdwenen zijn. Uiteraard voorkom je door het aannemen van de juiste slaaphouding ook dat er klachten aan je gewrichten ontstaan.

Waar is het lichaamskussen goed voor?

Het lichaamskussen is goed voor mensen die al te maken hebben met klachten aan de nek en de rug of voor mensen die dit willen voorkomen. Gebruikers van de kussens geven aan dat het een positieve uitwerking heeft op de gewrichten maar dat ze ook een veel uitgeruste gevoel ervaren en ’s ochtends veel frisser en fruitiger uit bed stappen.

Het maakt deze mensen productiever op hun werk en energieker in het privéleven. Dit dus met speciale dank aan de polyester vezels die het lichaamskussen vullen. De vezels zijn zacht en gemakkelijk te vervormen. Aan de andere kant weet het echter ook de vorm vast te houden. Ook de anti-allergene eigenschappen van dit materiaal worden alom geroemd. In het kussen zit een rits. Op die manier kan eenvoudig extra materiaal toegevoegd worden of kan er juist materiaal uit het kussen gehaald worden.

De beste lichaamskussen van 2023

1

Litollo lichaamskussen

9Expert Score
Hoogste kwaliteit lichaamskussen

Als je slaapt heb je geen controle over hoe je ligt; je begint in een comfortabele houding, maar in je slaap ontspannen je spieren en kunnen je gewrichten onbewust in belastende posities terecht komen. 

Pluspunt(en)
 • Lekker zacht
 • Goede steun
Minpunt(en)
 • Geen
2

Multifunctioneel lichaamskussen

foto van een Multifunctioneel lichaamskussen
9.1Expert Score
Een gebruiksvriendelijk lichaamskussen, lekker zacht en fijn in het gebruik.

Dit lichaamskussen richt zich op het verbeteren van jouw fysieke welzijn. Het zorgt voor een gezonde houding en het is een goed gevuld en stevig kussen. Het is ook multifunctioneel dus de moeite waard om te proberen. Het wordt geleverd met een 1005 natuurlijk katoenen overtrek.

Goede punt(en)
 • Gebruiksvriendelijk
 • Zacht
 • Wasbaar
3

Ondersteunend lichaamskussen

foto van een Ondersteunend lichaamskussen
8.5Expert Score
Een ondersteunend lichaamskussen voor een goede prijs/kwaliteit. Het ligt heerlijk.

Dit lichaamskussen biedt optimale ondersteuning bij je lichaamshouding. Het kan in de machine worden gewassen op 40 graden. Het is ook een fijn zijslaapkussen en het is vochtregulerend.

Goede punt(en)
 • Gebruiksvriendelijk
 • goede prijs kwaliteit verhouding
 • Ligt prettig
4

Optimaal comfort lichaamskussen

foto van een Optimaal comfort lichaamskussen
8.3Expert Score
Optimaal comfort dankzij dit fijne lichaamskussen is verzekerd!

Met dit lichaamskussen heb je zeker een goede nachtrust. Het kussen zorgt voor een goede vochtregulatie en de anti allergische buitenhoes zorgt ervoor dat het kussen tijdens het slapen lekker fris blijft. Het is een ergonomisch ontwerp en is geschikt voor mensen met rug- en heupklachten.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general