Lichaamskussen kopen? De 4 beste getest

Door het gebruik van een lichaamskussen neem je gedurende de nacht steeds de juiste lichaamshouding aan. Op die manier kunnen bestaande gewrichtsklachten verminderen en kunnen deze klachten bovendien worden voorkomen. Mensen die al gebruik maken van een dergelijk kussen geven niet alleen aan dat het een uitstekende uitwerking heeft op spieren en gewrichten, maar dat ze zich ook een stuk energieker voelen overdag. Dat komt omdat de gewrichten met een lichaamskussen eindelijk eens helemaal tot rust komen.

Wat is een lichaamskussen?

Een lichaamskussen helpt de klachten aan je nek en de rug te verminderen. Dat komt omdat je door het gebruik van een lichaamskussen wél de juiste slaaphouding aanneemt. De lichaamskussens zijn gevuld met vooral polyester vezels. Je hebt deze kussens in verschillende afmetingen.

Voor mensen die korter zijn dan 1.80 meter geldt een lichaamskussen met een afmeting van 110 bij 22 bij 10 centimeter als ideaal. Langere mensen kunnen beter uit de voeten met een lichaamskussen van 140 bij 22 bij 10 centimeter. Doel van het gebruik van een dergelijk kussen is vooral het verminderen én voorkomen van klachten aan de nek en de rug.

Waarvoor is het lichaamskussen gemaakt?

Het lichaamskussen neem je mee naar bed. Het helpt vooral om gedurende de slaap steeds de juiste slaaphouding aan te nemen om zo ernstige klachten aan de nek en de rug te voorkomen. Zonder het gebruik van een lichaamskussen kom je tijdens de nachtelijke uren al snel in een verkeerde houding terecht. Er ontstaat dan spanning op de nek- en rugspieren en die spanning kan uiteindelijk leiden tot heel serieuze klachten aan de rug en de nek. Of ben je op zoek naar een kniekussen?

Ben jij een zijslaper? Neem het kussen dan tussen je armen en de knieën. Op die manier blijft zowel de nek als je rug tijdens je slaap in wat men een neutrale stand noemt. In die stand komen nek en rug tot rust en kunnen ze herstellen van de inspanningen van de dag. Heb je al klachten, dan nemen die door het gebruik van het lichaamskussen snel af. De klachten kunnen na enkele weken zelfs helemaal verdwenen zijn. Uiteraard voorkom je door het aannemen van de juiste slaaphouding ook dat er klachten aan je gewrichten ontstaan.

Waar is het lichaamskussen goed voor?

Het lichaamskussen is goed voor mensen die al te maken hebben met klachten aan de nek en de rug of voor mensen die dit willen voorkomen. Gebruikers van de kussens geven aan dat het een positieve uitwerking heeft op de gewrichten maar dat ze ook een veel uitgeruster gevoel ervaren en ’s ochtends veel frisser en fruitiger uit bed stappen.

Het maakt deze mensen productiever op hun werk en energieker in het privéleven. Dit dus met speciale dank aan de polyester vezels die het lichaamskussen vullen. De vezels zijn zacht en gemakkelijk te vervormen. Aan de andere kant weten ze echter ook de vorm vast te houden. Ook de anti-allergene eigenschappen van dit materiaal worden alom geroemd. In het kussen zit een rits. Op die manier kan eenvoudig extra materiaal toegevoegd worden of kan er juist materiaal uit het kussen gehaald worden.

De beste 4 lichaamskussens van 2023

1

Litollo lichaamskussen

9Expert Score
Ultieme slaapcomfort met hoogste kwaliteit Lichaamskussen

Met dit lichaamskussen ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit slaapervaring. Het zorgt ervoor dat, ook al heb je geen controle over je slaappositie, je gewrichten worden beschermd tegen belasting. Het kussen is heerlijk zacht en biedt uitstekende steun, waardoor je elke ochtend uitgerust ontwaakt.

Pluspunt(en)
 • Ultra zacht en comfortabel
 • Biedt uitstekende lichamelijke ondersteuning
Minpunt(en)
 • Geen
2

Multifunctioneel lichaamskussen

foto van een Multifunctioneel lichaamskussen
9.1Expert Score
Gebruiksvriendelijk, Zacht en Wasbaar Lichaamskussen

De focus van dit fijne lichaamskussen ligt op jouw fysiek welzijn. Met een prettig gevuld en stevig ontwerp, zorgt het voor een gezonde slaaphouding. De katoenen hoes van 100% natuurlijke stof maakt het makkelijk schoon te houden – eenvoudigweg wasbaar. Dit multifunctionele kussen is de investering zeker waard.

Goede punt(en)
 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Buitengewoon zacht en comfortabel
 • Makkelijk wasbaar
3

Ondersteunend lichaamskussen

foto van een Ondersteunend lichaamskussen
8.5Expert Score
Ondersteunend Lichaamskussen met Uitstekende Prijs/Kwaliteitsverhouding

Ervaar optimale ondersteuning voor je slaaphouding met dit lichaamskussen. Dit heerlijke kussen kan eenvoudig in de machine gewassen worden. Als je een zijslaper bent, wordt dit je nieuwe beste vriend. Het is vochtregulerend, waardoor het extra comfortabel aanvoelt tijdens het slapen.

Goede punt(en)
 • In het bijzonder gebruiksvriendelijk
 • Uitstekende prijs kwaliteit verhouding
 • Ligt enorm prettig
4

Optimaal comfort lichaamskussen

foto van een Optimaal comfort lichaamskussen
8.3Expert Score
Geniet van de Optimale Comfort van dit Ergonomische Lichaamskussen

Met dit ergonomisch ontworpen lichaamskussen, ben je gegarandeerd van een goede nachtrust. Het biedt belangrijke voordelen zoals goede vochtregulatie en een anti-allergische buitenhoes voor een fris gevoel tijdens het slapen. Het is vooral geschikt voor mensen die kampen met rug- en heupklachten.

Goede punt(en)
 • Van hoge kwaliteit
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general