Nekrol kussen kopen? Bekijk het beste nekrol kussen voor je nek

Het valt niet altijd mee om precies het juiste kussen te kiezen. Het ligt er maar net aan hoe je slaapt en het ligt ook aan de dikte van het matras. Het kiezen van het voor jou perfecte kussen luistert dus best nauw. Heb je klachten aan de nek en schouders en kom je daardoor minder snel in slaap? Probeer dan eens een nekrol kussen. Het kan de klachten verlichten terwijl het kussen ook klachten kan voorkomen. Bovendien slaap je beter en rust je gedurende de slaap veel beter uit door het gebruik van een dergelijk kussen.

Wat is een nekrol kussen?

Een nekrol kussen is iets hoger en vaak iets harder dan een regulier kussen en vult op die manier de holling op in de nek. De extra ondersteuning krijg je vaak via traagschuim, want daar is het kussen mee gevuld. Nekrol kussens bieden meer steun aan de nekwervel in vergelijking met kussens zonder nekrol. De nekrol zit aan de kant die de schouder raakt en zit vast in het kussen.

Dat houdt in dat het kussen niet verschuift en heb je dus steeds de optimale ondersteuning op de plaats waar dat het meest nodig is. Het nekrol kussen heb je in verschillende diktes. Het is uitermate belangrijk de juiste dikte te kiezen. Want klopt de hoogte niet dan kun je andere klachten oplopen en in het ergste geval te maken krijgen met een nekhernia. Laat je dus altijd goed voorlichten.

Waarvoor wordt het nekrol kussen gebruikt?

Het nekrol kussen wordt gebruik door mensen die te kampen hebben met nekklachten of die moeite hebben de juiste slaaphouding te vinden en zo minder gemakkelijk in slaap vallen. Met een nekrol kussen wordt optimale ondersteuning geboden aan de nek gedurende je slaap.

Behalve met traagschuim kan een nekrol kussen ook gevuld zijn met natuurlatex, synthetische bolletjes, wol bolletjes of latex sticks. Er kan ook een sprake zijn van een combinatie van deze materialen. Vaak wordt een en ander afgedekt met een royale donslaag. Vaak voelen deze kussens precies zo aan als gewone kussens.

Waar is het kussen goed voor?

Een nekrol kussen is perfect voor iedereen die optimale ondersteuning wenst van de nekwervels. De kussens zijn speciaal gemaakt om voor en goede positionering van de wervels te zorgen. De nekrol kussens hebben prima ventilatiemogelijkheden en doorgaans kun je de kussens prima uitwassen. Tijdens het liggen voel je nadrukkelijk de ondersteuning in de nek. Heb je al te kampen met klachten aan de schouders en de nek, dan kunnen de klachten prima afnemen door het gebruik van dit kussen.

Zeker als de klachten aan de nek en schouders zijn ontstaan door een verkeerde lighouding kan door deze nekrol variant te gebruiken snel iets aan de klachten gedaan worden. De klachten kunnen overigens ook het gevolg zijn van een verkeerd matras of een verkeerde werkhouding overdag. In alle gevallen zal het de klachten verminderen. Bovendien heeft het kussen een sterke preventieve werking en stap je door het gebruik van dit kussen veel energieker uit je bed.

De beste nekrol kussens van 2023

1

Best Life Hoofdkussen Nekklachten

Best life beste nekrol kussen
9Expert Score
Ergonomische nekrol kussen

Orthopedisch kussen gemaakt van traagschuim. Dit kussen is de perfecte oplossing voor een goede en ontspannen slaap zonder pijn in de halswervels, hoofd, armen en schouders. 

Pluspunt(en)
 • Lekker zacht
 • 60 cm lang
 • Ergonomisch en precies juist qua formaat
Minpunt(en)
 • Geen
2

Rolkussen, nekrol

9.1Expert Score
Een goede nekrol, wasbaar en een 100% katoenen hoes.

Deze nekrol is 45 cm lang en heeft een diameter van ongeveer 15 cm. Je kunt hem wassen en de hoes is van 100% katoen. De rol bevat een rits zodat je zelf kunt kiezen of er meer vulling in moet of er wat uit moet.

Goede punt(en)
 • Voelt fijn aan
 • Comfortabel
 • Goede kwaliteit
3

Nektol taupe

foto van een Nektol taupe
8.7Expert Score
Deze nekrol is gemaakt van erg zacht materiaal en dat ligt heerlijk.

De Essenza nekrol is heerlijk zacht en gemaakt van het ultrazachte fake fur. De rol komt voor in meerdere trendy kleuren en past zo echt bij je bed of bank. Geniet van het comfort voor je nek.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Goede vulling
 • Comfortabel
4

Essenza nekrol

foto van een Essenza nekrol
7.8Expert Score
Nekrol biedt volop comfort voor jouw nek.

Voorkom nekpijn en kies voor deze nekrol. Te gebruiken op de bank of in bed, net wat jij prettig vindt. Comfortabel en lekker zacht.

Goede punt(en)
 • Trendy
 • Goede kwaliteit
 • Nette prijs

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general