Top 5 Massagekussens 2023 | Uitgebreide Test & Review

Dit onderzoek is geschreven door 5 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 18 verschillende Massagekussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Als je vaak last hebt van vastzittende spieren door een slechte houding of door veel werken, kan het gebruik van een massagekussen ideaal zijn. Het kneedt je spieren met verschillende technieken. Dat een massage veel voordelen heeft, is bij iedereen wel bekend. Echter, niet iedereen weet dat er ook kussens voor dit doel bestaan.

Een massagekussen biedt doorgaans ontspanning, wat voor veel mensen zeker een groot voordeel is. Na een lange werkdag kun je behoefte hebben aan een massage, maar misschien heeft je partner hier niet altijd zin in of kan deze het gewoon niet goed. Dankzij dit kussen hoef je je partner er niet meer om te vragen; het kussen doet alles voor je.

Wat is een massagekussen?

Zoals reeds gezegd, is een massagekussen een elektrisch kussen. Het kneedt je spieren met verschillende knooppunten in het kussen, en dit gebeurt met diverse technieken. Dit alles met als doel te zorgen voor ontspanning en pijnverlichting.

Ontspanning is extreem belangrijk, niet alleen voor jou maar ook voor je lichaam. Toch schenken we hier in ons drukke leven vaak niet genoeg aandacht aan. Dit resulterend in gespannen schouders, nekpijn en rugklachten. Verder is het zo dat, wanneer je voor een lange periode onder stress of extreme spanning staat, je hersenen minder goed functioneren. Dit vermindert vervolgens je prestaties en beïnvloedt je dagelijks leven. Resultaten hiervan zijn het sneller vergeten van dingen, minder concentratievermogen en een hogere gevoeligheid voor negatieve emoties.

Stress heeft niet alleen gevolgen voor je geestelijke gezondheid, maar ook voor je lichamelijke gezondheid. Stress kan bijvoorbeeld voor spierpijn zorgen in je rug en nek, maar ook op andere plekken. Deze spierspanning kan uitmonden in spanningshoofdpijn. Dit komt door de pijn die de pezen in je nek veroorzaken, die zich uitbreiden tot het hele hoofd.

Een massage werkt ontspannend, maar stimuleert daarnaast ook de aanmaak van endorfine in je lichaam. Deze stof wordt ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd, en zorgt er voornamelijk voor dat je je goed voelt, positief blijft en minder pijn ervaart. Een massagekussen helpt bij het losmaken van vastzittende spieren en pijnlijke plekken. Daarnaast draagt dit ook bij aan een betere (werk)houding en ben je vaak flexibeler omdat je spieren zich makkelijk kunnen bewegen.

Waarvoor is een massagekussen nuttig?

Hierboven hebben we het al gehad over een aantal punten, die allemaal belangrijk zijn. Maar dat is nog niet alles. Naast dat een massagekussen pijn kan verminderen in je nek, rug of schouders, is het ook handig om te gebruiken wanneer je last hebt van spanningshoofdpijn of stress.

Maar na een training kun je ook vaak behoefte hebben aan een massage. Vooral na een intensieve workout heeft je lichaam daar vaak behoefte aan. Daarnaast zorgt dit voor een beter herstelproces, stimuleert het je bloedsomloop en verbetert het de zuurstoftoevoer naar je spieren.

Een massage helpt bij het afvoeren van giftige stoffen in je spieren. Deze stoffen kunnen de volgende dag spierpijn veroorzaken. Tot slot kan een massage na het sporten ook de kans op blessures verminderen. Als je op zoek bent naar verkoeling, kun je beter kijken naar een elektrisch kussen of koelkussen.

Het is misschien verleidelijk te denken dat het massagekussen alleen handig is als je last hebt van vastzittende spieren, spanningshoofdpijn of stress, of na het sporten. Maar het is ook ideaal voor slechte slapers. Wanneer je een massagekussen gebruikt voordat je naar bed gaat, zal dit helpen om langer en dieper te slapen. Wat belangrijk is, want een goede nachtrust zorgt niet alleen ervoor dat jij uitgerust wakker wordt, maar ook dat je lichaam kan herstellen en jij weer fit en energiek bent.

Waarom zou je een massagekussen aanschaffen?

De bovenstaande voordelen hebben je waarschijnlijk een goed idee gegeven waarom je een massagekussen zou willen aanschaffen. Het is ideaal voor verschillende problemen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Het grootste voordeel is echter wel dat je het kussen op elk moment van de dag kunt gebruiken, zolang je maar een stopcontact in de buurt hebt. Er zijn zelfs kussens die in de auto gebruikt kunnen worden, zodat je tijdens een lange rit geen last krijgt van je rug. Ontspanning is cruciaal, maar veel mensen vergeten dit gemakkelijk.

Ze zijn de hele dag druk met werken, de kinderen, het huishouden en noem maar op, en vergeten daarbij zichzelf. Een afspraak maken bij een masseur doen ze niet snel, omdat je vaak niet direct terecht kunt en het bovendien veel geld kost. Met een massagekussen heb je dit probleem niet. Je kunt het zelfs gebruiken terwijl je ’s avonds na een lange dag voor de televisie zit.

Zorg er wel voor dat je je bewust bent van het feit dat er veel verschillende soorten massagekussens zijn. Denk van tevoren goed na over wat je wilt dat het kussen kan en voor welk lichaamsdeel het kussen is bedoeld. Je moet ook goed nadenken over de verschillende massage technieken die gebruikt kunnen worden en eventuele extra functies.

Er zijn kussens specifiek voor je rug of je nek, maar ook combinatiekussens voor je nek, rug en zitvlak zijn verkrijgbaar. Daarnaast kun je kussens kopen voor het masseren van je armen en benen, en tot slot is er het Shiatsu massagekussen. Als je een kussen zoekt zonder massagefunctie, maar dat bijdraagt aan een betere houding, kijk dan naar een kniekussen.

De 5 beste massagekussens

1

Qumax Massagekussen

Beste massagekussen
9.2Expert Score
Uitzonderlijke Shiatsu Massagekussen

Dit verfijnde massagekussen van Qumax is uitstekend beoordeeld in onze review voor de ongeëvenaarde elektrische shiatsu technologie die effectief spierpijn tegengaat. Het compacte en handzame design maakt het ook ideaal voor onderweg, voor ontspanning waar en wanneer je maar wilt.

Pluspunt(en)
 • Effectieve Shiatsu techniek
 • Ingebouwde warmtefunctie
 • Geen afstandsbediening nodig
 • Geschikt voor onderweg
Minpunt(en)
 • Geen opmerkelijke nadelen
2

Beurer MG145

Beurer massagekussen
9Expert Score
Meest Ontspannende Massagekussen

Deze uitermate ontspannende Beurer massagekussen scoorde bijna net zo hoog als onze nummer één. De grote gelijkenis met de Qumax is te herleiden aan de gedeelde Shiatsu technieken die ideaal zijn voor het verlichten van spierpijn. De toevoeging van vier knoppen zorgt voor meer controle en een persoonlijke massage-ervaring.

Pluspunt(en)
 • Ultra-zachte kussenbekleding
 • Uitzonderlijk ontspannende werking
 • Warmtefunctie voor extra comfort
 • 4 knoppen bieden gevarieerde functionaliteiten
Minpunt(en)
 • Niet draadloos, vereist stopcontact
3

Lifegoods massagekussen

8.4Expert Score
Beste Prijs-Kwaliteit Massagekussen

Dit budgetvriendelijke maar toch kwalitatieve massagekussen van LifeGoods past perfect bij prijsbewuste wellness-enthousiastelingen. De gebruikers zijn vooral te spreken over de effectieve Shiatsu-functie die stijfheid en spierspanning verzacht.

Pluspunt(en)
 • Uitstekende kwaliteit voor schappelijke prijs
 • Budgetvriendelijke zonder de kwaliteit te compromitteren
 • Effectief in het verlichten van stijfheid
Minpunt(en)
 • Heeft iets minder vermogen vergeleken met andere modellen
4

Zedar massagekussen

7.8Expert Score
Aanpasbaar Massagekussen van Goede Kwaliteit

Het Zedar massagekussen staat bekend om zijn veelzijdige massageprogramma’s die elke spiergroep kunnen bereiken. De combinatie van geavanceerde technieken en flexibele toepassingen maken dit model een populair keuze onder gebruikers.

Pluspunt(en)
 • Efficiënt in het losmaken van gespannen spieren
 • Uiteenlopende programma's voor gepersonaliseerde massage
 • Geschikt voor gebruik op het hele lichaam
Minpunt(en)
 • Niet draadloos, netstroom vereist
5

VRL Shiatsu Massagekussen

6.5Expert Score
Innovatieve Shiatsu Massagekussen

Het up-to-date VRL massagekussen introduceert 3D-massagekoppen in de wereld van ontspanning. Hoewel het nog in vroege fase van beoordeling bevindt, toont de positieve ontvangst van gebruikers het potentieel van dit nieuwe model.

Pluspunt(en)
 • Biedt nieuwste technologieën
 • Bevat geavanceerde 3D-massagekoppen
Minpunt(en)
 • Geen opmerkelijke negatieve punten tot nu toe

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general