Beste 5 massagekussens

Wanneer je vaak last hebt van vastzittende spieren doordat je een verkeerde houding aanneemt of omdat je gewoon veel werkt, is het gebruik van een massagekussen ideaal. Deze kneedt namelijk je spieren door middel van verschillende technieken. Dat een massage vele voordelen heeft, dat weet vrijwel iedereen wel. Echter weet niet iedereen dat hier ook kussens voor zijn.

Een massagekussens zorgt dan ook voor ontspanning, wat zeker een groot voordeel is voor veel mensen. Na een lange dag werken kun je er namelijk behoefte aan hebben gemasseerd te worden, maar je partner heeft hier wellicht niet altijd zin in of kan het gewoon niet goed. Dankzij dit kussen hoef je je partner er niet meer om te vragen, maar doet het kussen alles voor je.

Wat is een massagekussen?

Een massagekussen is dus, zoals gezegd, een elektrisch kussen. Deze kneedt je spieren door middel van verschillende knobbels in het kussen, en doet dit met verschillende technieken. Dit uiteraard met als doel te zorgen voor ontspanning en om pijn te verlichten.

Ontspanning is ontzettend belangrijk, niet alleen voor jou maar ook voor je lichaam. Toch nemen we hier in ons drukke leven niet genoeg tijd voor. Dit resulteert in gespannen schouders, nekpijn en rugklachten. Ook is het zo dat, wanneer je voor een lange periode onder stress of teveel spanning staat, je hersenen minder goed werk verrichten. Dit tast vervolgens je werkzaamheden en dagelijks leven aan. Resultaten hiervan zijn het sneller vergeten van dingen, minder concentratie hebben en gevoeliger zijn voor negatieve emoties.

Ook is het zo dat stress niet alleen gevolgen heeft voor je geestelijke gezondheid, maar ook lichamelijk. Stress kan namelijk zorgen voor spierpijn in je rug en nek, maar ook op andere plekken. Deze spierspanning kan vervolgens resulteren in spanningshoofdpijn. Dit komt doordat de pezen in je nek pijn gaan doen, wat zich uitbreidt tot je heel hoofd.

Een massage werkt ontspannend, maar zorgt er daarnaast ook voor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Deze stof wordt ook wel het geluksstofje genoemd, en zorgt er voornamelijk voor dat jij je goed voelt, positief bent en dat je pijn minder wordt. Een massagekussen zorgt ervoor dat alle spieren die vastzitten en pijn doen worden losgemaakt. Daarnaast zorgt dit ook voor een betere (werk)houding en ben je vaak mobieler omdat je spieren zich soepel kunnen bewegen.

Waar is een massagekussen goed voor?

Hierboven hebben we het al over een aantal punten gehad, welke allemaal belangrijk zijn. Toch is dit nog niet alles. Naast dat een massagekussen ervoor kan zorgen dat jij minder pijn hebt in je nek, rug of schouders, is het ook fijn om te gebruiken wanneer je last hebt van spanningshoofdpijn of stress.

Echter is het ook zo dat je na een training vaak behoefte kan hebben aan een massage. Zeker wanneer je een intensieve workout hebt gedaan heeft je lichaam hier vaak behoefte aan. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je herstel beter verloopt, is het een stimulans voor je bloedcirculatie en een verbetering voor de zuurstoftoevoer naar je spieren.

Ook zorgt een massage ervoor dat de giftige stoffen in je spieren worden afgevoerd. Deze stoffen zorgen ervoor dat je de volgende dag spierpijn hebt. Als laatste zorgt een massage na het sporten er ook voor dat je minder kans loopt op blessures. Als je op zoekt bent naar koeling kan je beter kijken naar een elektrische kussen of koelkussen.

Nu denk je misschien dat het massagekussen alleen ideaal is wanneer je last hebt van vastzittende spieren, spanningshoofdpijn of stress, of dat je hem gebruikt na het sporten. Toch is hij ook ideaal voor moeilijke slapers. Gebruik je een massagekussen voordat je naar bed gaat, dan zal dit ervoor zorgen dat je langer en dieper slaapt. Dit is belangrijk, want een goede nachtrust zorgt er niet alleen voor dat jij uitgerust wakker wordt, maar ook dat je lichaam kan herstellen en jij weer fit en energiek bent.

Waarom zou je een massagekussen aanschaffen?

Na het lezen van alle bovenstaande voordelen hoef jij jezelf waarschijnlijk helemaal niet meer af te vragen waarom je een massagekussen aan zou willen schaffen. Hij is ideaal voor verschillende problemen, of dat nou lichamelijk of geestelijk is.

Het grootste voordeel is echter wel dat je het kussen op elk moment van de dag kunt gebruiken, zolang je maar een stopcontact in de buurt hebt. Er zijn zelfs kussens die gebruikt kunnen worden in de auto, zodat je tijdens een lange rit geen last krijgt van je rug. Ontspannen is heel erg belangrijk, maar veel mensen willen dit nog weleens vergeten.

Ze zijn de hele dag bezig met werken, de kinderen, het huishouden en noem het maar op, en vergeten daardoor zichzelf. Een afspraak maken bij een masseur doen ze niet snel, want je kunt dan vaak niet direct terecht en daarbij kost het ook nog aardig wat geld. Met een massagekussen heb je dit probleem niet. Bovendien kan deze gewoon gebruikt worden wanneer je ’s avonds na een lange dag voor de televisie zit.

Denk er wel om dat er veel verschillende massagekussens verkrijgbaar zijn. Denk dus van tevoren goed na over wat jij wilt dat de kussen kan, en voor welk lichaamsdeel het kussen geschikt is. Ook moet je goed nadenken over de verschillende massagetechnieken die gebruikt kunnen worden en eventuele overige functies.

Er zijn kussens speciaal voor je rug of je nek, maar ook en combinatiekussen voor je nek, rug en zitvlak is mogelijk. Daarnaast zijn er ook nog speciale kussens te koop voor het masseren van je armen en benen, en tot slot heb je nog het Shiatsu massagekussen. Wil je een kussen zonder massagefunctie, kijk dan voor een beter houding naar een kniekussen.

De beste 5 massagekussens

1

Qumax Massagekussen

Beste massagekussen
9.2Expert Score
Beste massagekussen

Dit massagekussen van Qumax is het best beoordeeld uit onze review. Dit komt omdat dit massagekussen gebruik maakt van een elektrische shiatsu techniek die enorm helpt bij spierpijn. Verder is hij ook makkelijk onderweg te gebruiken.

Pluspunt(en)
 • Shiatsu techniek
 • Warmte functie
 • Geen afstandsbediening
 • Makkelijk te gebruiken onderweg
Minpunt(en)
 • Geen
2

Beurer MG145

Beurer massagekussen
9Expert Score
Zeer ontspannende massagekussen

Deze zeer ontspannende massagekussen van Beurer kwam net als tweede uit de test. Aan de score is ook te zien dat het niet veel scheelt met de eerste. Dit komt omdat dit kussen vele gelijkenissen heeft zoals het gebruik maaken van Shiatsu en is zeer goed voor spierpijn

Pluspunt(en)
 • Zacht
 • Zeer ontspannend
 • Warmte functie
 • 4 knoppen met verschillende mogelijkheden
Minpunt(en)
 • Niet draadloos
3

Lifegoods massagekussen

8.4Expert Score
Er goede prijs-kwaliteit massagekussen

Dit massagekussen van Lifegoods is erg vriendelijk geprijsd maar nog steeds gemaakt van hoge kwaliteit. Bij vele gebruikers zien we dat het voldoet aan de verwachting, mede door de Shiatsu functie.

Pluspunt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Niet te duur
 • Verlicht stijfheid goed
Minpunt(en)
 • Iets minder power dan andere
4

Zedar massagekussen

7.8Expert Score
Redelijke kwaliteit massagekussen

Deze massagekussen van Zedar is van redelijke kwaliteit. De technieken die worden gebruikt in deze massagekussen zorgen ervoor dat alle spieren loskomen en het is geschikt voor het hele lichaam.

Pluspunt(en)
 • Spieren maakt het goed los
 • Heeft meerdere programma's die het kan draaien
 • Kan op het gehele lichaam worden gebruikt
Minpunt(en)
 • Niet draadloos
5

VRL Shiatsu Massagekussen

6.5Expert Score
Shiatsu massagekussen

Deze massagekussen van VRL heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van 3D massagekoppen. Deze massagekussen is nog wat nieuw daarom dat wij het nog niet een te hoge beoordeling hebben gegeven.

Pluspunt(en)
 • Nieuw
 • Moderne techniek
Minpunt(en)
 • Geen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general