Het beste loungekussen

Mooi zo’n loungeset in je tuin, maar vergeet vooral de loungekussens niet. Uiteindelijk maakt het loungekussen namelijk écht het verschil. Dat doen ze op het gebied van uitstraling en wat betreft de mate van comfort. Bij een mooie loungeset horen dus simpelweg loungekussens. Alleen dan geniet je op ultieme wijze in je eigen tuin, zonder daarbij rugklachten en ander ongemak op te lopen. Dat geldt zeker voor de loungesets die van hout zijn.

Wat is een loungekussen?

Een loungekussen heeft twee functies. De eerste en meest belangrijke is die als verhoger van het zitcomfort. De goed gevulde loungekussens zijn vaak prima vervormbaar zonder dat ze stevigheid verliezen. Zeker op de houten loungesets is een goed loungekussen simpelweg onmisbaar.

Deze kussens zorgen er namelijk voor dat je langdurig gebruik kunt maken van je loungeset zonder een pijnlijk achterwerk en onderrug op te lopen. Mensen die een loungeset hebben, hebben de gewoonte om de loungeset ook wel als bed te gebruiken en liggen niet zelden heerlijk languit in de achtertuin. Ook dat kan alleen als je goede loungekussens bij je loungeset hebt.

Waarvoor wordt het loungekussen gemaakt?

Een loungeset alleen is niet af. Toegegeven, ook dan kun je er op zitten of liggen. Je mist echter wel comfort en zeker ondersteuning. Om die reden is een loungekussen simpelweg onmisbaar geworden. Daarnaast bepalen de loungekussens ook voor een deel de uitstraling van je loungeset.

Wat betreft het design kun je tegenwoordig echt alle kanten op. Je kiest voor een opvallend design maar kunt het ook laten bij een effen en meer tijdloos design. De loungekussens moeten ervoor zorgen dat je als je gebruik maakt van een loungeset voldoende ondersteuning krijgt in met name de rug. Op een loungeset wil je genieten van de zon en je tuin en liever geen rugklachten en ander fysiek ongemak oplopen.

Waar is het goed voor?

Met een loungekussen maak jij je loungeset fraaier en wint het nadrukkelijk aan uitstraling. Daarnaast is het kussen er vooral om de juiste mate van ondersteuning te bieden. Of dat echt het geval is, is sterk afhankelijk van de vulling van het kussen. Doorgaans is een stevige maar wel te vervormen vulling de beste vulling. Deze kussens maken dat je langdurig gebruik kunt maken van je loungeset, van welk materiaal dan ook. Overigens is het gemiddelde loungekussens zo gemaakt dat het enigszins bestand is tegen de Nederlandse weersomstandigheden.

Verstandiger is het echter om de kussens bij slechts weer en regen binnen te halen. Een ander kenmerk van het gemiddelde loungekussen is dat het beschikt over vuil- en waterafstotende eigenschappen. Je hebt kussens met een rits. Deze uitvoeringen kun je dus gemakkelijk schoonmaken in de wasmachine. De kussens zonder rits zul je met de hand moeten wassen. Tip; laat de kussens nooit hangend maar altijd liggend drogen. Bovendien is het onverstandig om de kussens in de zon te laten drogen. Dan namelijk bestaat de kans op vervorming en zeker ook verkleuring. De loungekussens heb je in diverse stoffen, designs en formaten. Je hebt ze zeer gedetailleerd in volledig effen uitvoering. In vrijwel alle gevallen zorgen ze echter voor heel erg veel comfort.

Het beste loungekussen

1

Whoober Peervorm loungekussen

Sample subtitle
beste loungekussen
8.8Expert Score
Prachtige loungekussen

Dit loungekussen van Whoober is comfortabel, heeft een mooie kleur en wordt gemaakt van goed materiaal. Dit loungekussen is tegelijk een zitzak en heeft al voor veel tevreden klanten gezorgd.

Pluspunt(en)
 • Hoge kwaliteit
 • Modern design
 • Comfortabel
 • Beschikbaar in veel verschillende kleuren
Minpunt(en)
 • Geen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general