Calmzy verzwaringsdeken Review

Goed slapen is erg belangrijk voor lichaam en geest. Een slechte nachtrust kan invloed hebben op verschillende aspecten op iemands leven. Overdag kan je bijvoorbeeld je ellendig voelen van vermoeidheid waardoor je misschien je werk niet goed kan uitvoeren. Wij van Kussentips hadden vaak de verzwaringsdeken van Calmzy voorbij zien komen als de oplossing voor slecht slapen. Ons team heeft het product goed en zorgvuldig onderzocht, waarnaar wij deze review hebben geschreven.

Wat is een Calmzy verzwaringsdeken?

Een Calmzy verzwaringsdeken is een verzwaarde deken die ooit ontwikkeld is voor mensen die slecht konden slapen. Een verzwaringsdeken heeft dus meer gewicht dan een normale deken. Door dit extra gewicht krijg je het gevoel van veiligheid. Het lichaam zal deze positieve gevoelens gebruiken om het geluk hormoon aan te maken. Ook zorgt een verzwaringsdeken ervoor dat het stressniveau omlaag gaat en het zenuwstelsel helemaal kan ontspannen. Deze factoren dragen bij aan een betere nachtrust.

Tijdens ons onderzoek hebben we het product op verschillende categorieën getest. Een van deze categorieën was het bestuderen van de voordelen van een verzwaringsdeken. Hieruit kwamen inderdaad de, in de bovenstaande alinea, beschreven positieve effecten. Wij zagen het concentratievermogen stijgen waarnaar gebruikers meer konden doen op een dag. De Calmzy verzwaringsdeken biedt dus vele goede opties voor iemand.

Voor wie is een Calmzy verzwaringsdeken geschikt?

Als je twijfelt om een Calmzy verzwaringsdeken te kopen dan is het zeker aan te raden om het een keer te proberen. Tijdens het uitproberen van het product kan je erachter komen of dat het ook werkt bij jou. Wij hebben eigenlijk alleen maar positieve berichten ontvangen van klanten die de Calmzy verzwaringsdeken hadden gekocht. In de nacht konden de gebruikers beter slapen waardoor ze zich ook beter gingen voelen de dag erna. Het proberen van een Calmzy verzwaringsdeken is dus een hele goede optie omdat slaap erg belangrijk is voor iedereen.

Wij hebben tijden ons onderzoek vaak de vraag gezien of dat ook mensen zonder vormen van ADHD de voordelen kunnen ervaren van de deken. Uit ons onderzoek kwam dat iedereen er gebruik van kan maken en de voordelen kan ervaren. Zo helpt een Calmzy verzwaringsdeken bij zowel mensen met ADHD als mensen zonder ADHD. Het is bewezen dat mensen een stuk rustiger gaan slapen waardoor ze ook minder stressgevoelig zullen zijn de dag erna.

De voordelen van een Calmzy verzwaringsdeken

In de vorige alinea’s werden al enkele voordelen opgenoemd, maar we zullen ze nog even op een rijtje zetten in dit kopje.

Het grootste voordeel van de Calmzy verzwaringsdeken is de betere nachtrust. De betere nachtrust heeft veel impact op een persoon, wat vele positieve effecten met zich meebrengt. Denk hierbij aan een verminderd stressgehalte, verhoging van het geluk hormoon en een meer uitgerust lichaam.

In het begin is het even wennen voor een persoon omdat je opeens een verzwaarde deken op je hebt liggen. Wij hebben gezien dat dit snel went bij de meeste mensen. Na het proberen zal je het verschil gaan merken en zal je een verandering in je slaappatroon zien.

Een ander groot bijkomend voordeel is een verbeterd concentratievermogen. Ook zal je reactievermogen verbeteren wanneer je een betere nachtrust hebt. Dit zal ook invloed hebben op je energie door de dag heen.

Hoe werkt een Calmzy verzwaringsdeken

Een Calmzy verzwaringsdeken werkt door druk te leggen op je terwijl je slaapt. Door deze druk, die komt van het extra gewicht, zal je meer ontspannen slapen. Door de lichte druk krijg je minder stress en kan je zenuwstelsel ook meer ontspannen. Dit komt heel erg te goede voor je lichaam. Als uitgerust mens kan je veel beter functioneren dan iemand die dat niet is. Zoals al eerder is beschreven, is het even wennen voor iemand. Deze tijd van wennen kan heel snel gaan.

Calmzy verkoopt twee verschillende soorten verzwaringsdeken; van katoen en van bamboe.

Verzwaringsdeken van katoen

De verzwaringsdeken van katoen is gevuld met hypoallergene, glazen korreltjes. Deze korreltjes zijn gelijk verdeeld over de deken en zorgen voor het zwaardere gewicht. De korreltjes worden in afzonderlijke kleine vakjes verdeeld. De katoen is ademend wat ervoor zorgt dat zelfs bij hoge temperaturen de verzwaringsdeken kan worden gebruikt. Calmzy verkoop daarnaast ook hoofdkussen van katoen.

Verzwaringsdeken van bamboe

De verzwaringsdeken die van bamboe is gemaakt zorgt voor een zacht textuur die vocht goed kan opnemen. Deze verzwaringsdeken wordt voornamelijk geadviseerd bij huizen met weinig isolatie waarbij het vaak warm is in de zomer. Beide dekens kunnen goed hitte verdragen maar de van bamboe gemaakt is er toch wat beter in. Deze deken is volledig gemaakt van een natuurlijk product en ook deze is gevuld met glaszand.

Waar let je op bij het kopen van een Calmzy verzwaringsdeken

De kwaliteit van de verzwaringsdeken zijn goed. Hierdoor is er niet echt een verkeerde keuze wanneer je gaat kiezen. Je hebt dus de optie van materiaal en gewicht. Qua materiaal staat in de vorige alinea uitgelegd wat de voordelen zijn per materiaal. Naast materiaal moet je ook het gewicht gaan kiezen. Wij hebben in de volgende alinea geschreven hoe dit precies werkt.

Hoe zwaar moet een Calmzy verzwaringsdeken zijn

Een verzwaringsdeken moet aan een bepaald gewicht voldoen zodat het werkt. Gebruikelijk is het zo dat je een verzwaringsdeken selecteert die 10% van je eigen gewicht is. Als je bijvoorbeeld 83 kilo weegt zal de beste keuze tussen een van 8 en 9 kilo zitten. Calmzy verkoopt dekens van 6 tot en met 10 kilo, hierdoor zijn er keuzes voor de meeste mensen. Daarnaast is er ook een optie voor kinderen van 2,3 kilo.

Waar koop je de Calmzy verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken van Calmzy kan worden gekocht op hun website maar ook op Bol.com. Wij hebben beide mogelijkheden onderzocht en het maakt niet uit voor de consument waar ze het kopen. Klanten hebben via beide verkoopkanalen even goede reviews achter gelaten en beide hebben dezelfde levertijd.

Conclusie      

Uit ons onderzoek concluderen we dat de verzwaringsdeken van Calmzy een enorme goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Wij beoordelen dit product dus ook met een 9.4.

1

Calmzy verzwaringsdeken

Beste calmzy verzwaringsdeken
9.5Expert Score
Hoogste kwaliteit verzwaringsdeken

Ons advies is om het zeker een keer uit te gaan proberen. Wij hebben gezien hoe het levens heeft veranderd. Gebruikers ervaren een betere nachtrust in combinatie met alle positieve effecten die ervan voortkomen.

Goede punt(en)
  • Verschillende mogelijkheden qua gewicht
  • Hoogste kwaliteit materiaal
  • Beste prijs-kwaliteit verhouding op de markt

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general