Beste slaaprobot 2022 koopgids

Niemand is gebaat bij een verstoorde of slechte nachtrust. Om de kwaliteit van je slaap te verbeteren zijn er verschillende dingen op de markt gebracht waar je gebruik van zou kunnen maken. Een van die hulpmiddelen is bijvoorbeeld een slaaprobot. Dit apparaat hoef je alleen maar tegen je lichaam aan te houden als je gaat slapen.

Je ademhaling ontspant met behulp van het ritme van de robot. Ook is deze voorzien van een app waarmee je geluiden en ademhalingsoefeningen kan instellen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de slaaprobot en wil je er meer over te weten komen? Lees dan verder in deze blog, waar je alles kan lezen over de slaaprobot.

Wat is een slaaprobot?

Een slaaprobot is een robot die je helpt ontspannen, waardoor je sneller in slaap zou kunnen vallen. Voordat je deze gaat gebruiken is het wel handig om inzichtelijk te hebben waar je slaapprobleem vandaan zou kunnen komen. Heel vaak ligt er stress aan de grondslag van je slaapprobleem. Een slaaprobot helpt de stress te verminderen waardoor je meer ontspannen gaat slapen en meer ontspannen aan de dag gaat beginnen.

Wat doet een slaaprobot?

Een slaaprobot zorgt ervoor dat je meer ontspannen in slaap zal vallen. Iedere slaaprobot heeft zo zijn eigen manier van werken. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal als doel meer ontspannen in slaap te kunnen vallen en meer ontspannen weer aan de dag te kunnen beginnen. Hierdoor krijg je meer energie overdag en zullen de stressoren sneller afnemen.

Hoeveel kost een slaaprobot?

De prijzen van een slaaprobot loopt nogal uiteen. Zo kan je ze al voor € 50 krijgen, maar ook zijn ze er voor € 550. Het is natuurlijk afhankelijk van je wensen welke slaaprobot je zou moeten kiezen. Hoe duurder de slaaprobot hoe meer mogelijkheden deze heeft.

Waarom zou ik een slaaprobot kopen?

Misschien vraag je je af waarom je een slaaprobot zou aan moeten schaffen. Met de aanschaf van een slaaprobot haal je een robot in huis die met je mee slaapt. Wanneer je met een slaaprobot in slaap valt, zul je je veilig en geborgen voelen wanneer je in slaap valt. Het slapen met een slaaprobot geeft je kalmte en rust. Waardoor je veel sneller in staat bent om in slaap te vallen.

De slaaprobot synchroniseert je ademhaling. Het zal zelfs zonder dat je het merkt de ademhaling soms vertragen. Doordat dit een natuurlijke weerspiegeling is zul je zelf ook trager adem gaan halen. Dit zonder dat je daar zelf erg in hebt.

Uit onderzoek is gebleken dat de ademhaling en de hartfrequentie aan elkaar verbonden zijn en impact op elkaar hebben. Bij het inademen wordt de ademhaling iets sneller en bij het uitademen juist langzamer.

Wat zijn de voordelen van het slapen met een slaaprobot?

Aan het gebruiken van een slaaprobot tijdens het slapen zitten verschillende voordelen vast. De voordelen die vastzitten aan het gebruik van een slaaprobot zijn:

 • Het gebruiken van een slaaprobot is een gezonder vervangingsmiddel van een slaapmedicijn
 • Met een slaaprobot kan je veel sneller en meer ontspannen in slaap vallen
 • Je slaap zal dieper en meer stabiel zijn met het gebruik van een slaaprobot
 • Na een goede nachtrust kom je lekker fris en uitgeslapen uit je bed
 • Je kan langer doorslapen als je met een slaaprobot gaat slapen

Wat zijn de nadelen van het slapen met een slaaprobot?

Naast alles voordelen zitten er natuurlijk ook een aantal mindere punten aan het slapen met een slaaprobot. Enkele zaken die je als een nadeel zou kunnen zien zijn:

 • De software van de app is nog niet beschikbaar voor iedere telefoon
 • Er zijn veel dingen die je zelf van tevoren in moet stellen voordat je de slaaprobot kan gaan gebruiken
 • Wanneer de instellingen nog niet goed staan kan het zijn dat je slaap in het begin onderbroken wordt doordat de robot stopt met spelen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een slaaprobot?

Doordat er verschillende soorten slaaprobots op de markt zijn gebracht als verlichting, maskers en een knuffelrobot, is het slim om je eerst goed te verdiepen in de werking van de verschillende slaaprobots. Op die manier koop je de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie.

Wanneer je dan een idee hebt van wat voor soort robot het best bij jouw situatie past, zijn er nog een aantal zaken waar je naar zou moeten kijken. Zo moet je natuurlijk ook zeker weten dat de slaaprobot ook connectie kan maken met de mobiele telefoon of tablet die je gebruikt. Wanneer dit niet het geval is dan is de betreffende slaaprobot niet geschikt voor jou. Let er ook op dat de slaaprobot die je koopt helemaal te personaliseren is met je persoonlijke situatie. Op die manier kan je de instellingen helemaal aanpassen, zodat je het beste uit je slaaprobot kan halen. Alleen wanneer je hem helemaal ingesteld hebt, zul je er maximaal profijt van hebben en met het meest uitgeruste gevoel aan iedere nieuwe dag beginnen.

De 5 beste slaaprobots

Als je moet gaan kiezen welke slaaprobot je zou willen kopen dan zul je als nel zien dat er vele modellen van op de markt zijn gebracht. Ok je een klein beetje te helpen bij het maken van je keuze staan hier de 5 beste slaaprobots voor je op een rij.

1

Somnox Slaaprobot

9.6Expert Score
De beste slaaprobot

Dit is een zachte robot waar je mee kan knuffelen. Deze robot simuleert de adembewegingen. Wanneer je deze robot in de nacht lekker tegen je aan legt, zal je merken dat je rustiger adem gaat halen. Hierdoor heb je weer controle over je slaap. Deze slaaprobot is speciaal ontworpen om je te helpen iedere dag het beste uit jezelf te kunnen halen.

Goede punt(en)
 • Kan worden verbonden met internet
 • De beste op de markt momenteel
 • Natuurlijke oplossing
2

Philips Somneo HF3671/01

8.5Expert Score
Hoge kwaliteit slaaprobot

Deze lamp is ontworpen om je te ondersteunen bij het ontspannen. Het helpt je goed te slapen en om in een ontspannen toestand wakker te worden en aan de dag te beginnen. Door het licht dat langzaamaan steeds sterker wordt, ontwaak je op een natuurlijke manier. Met de bijgeleverde app kan je zelf thema’s en kleuren en geluiden instellen. Deze app zorgt ervoor dat je lekker in slaap kan vallen en ook weer lekker wakker wordt.

Goede punt(en)
 • Helpt bij opstaan
 • Kan ook helpen bij het in slaap komen
 • Leert van de omgeving om een perfecte sfeer te creëren
3

Sleeb slaaphulp

8.3Expert Score
Derde beste slaaprobot uit de test

Maakt gebruik van CES technologie

Goede punt(en)
 • 3 verschillende standen
 • helpt bij slapeloosheid
 • maakt gebruik van CES technologie
4

EverpeakSlaaptrainer

7.2Expert Score
Een slaaprobot van middelmatige kwaliteit

Als je lekker wil gaan slapen en je partner ligt lekker hard te snurken, dan is het fijn als jij zelf ook lekker in slaap kan vallen. Met dit slaapmasker is dat probleem in een keer opgelost. Dit slaapmasker is simpel in gebruik, zit comfortabel, is makkelijk schoon te maken en is multifunctioneel te gebruiken.

Goede punt(en)
 • Helpt bij het in slaap komen
 • Zorgt ervoor dat lawaai in de omgeving verminderd
 • Heeft bluetooth
5

Numsy Slaaptrainer

6.9Expert Score
Een slaaprobot van matige kwaliteit

Deze slaaprobot is speciaal ontwikkeld voor baby’s met slaapproblemen. Deze slaaprobot is wetenschappelijk getest en zijn werking is bewezen. De kalmerende ruis die deze slaaprobot voortbrengt, zorgt voor een rustgevende werking op je baby. Hierdoor lukt het je baby lekker en ontspannen in slaap te vallen.

Goede punt(en)
 • Makkelijk oplaadbaar
 • Goed voor kinderen
 • Inclusief timer

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general