Top 5 Slaaprobots 2023: Diepgaande Beoordeling en Vergelijking

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 13 verschillende slaaprobots getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Niemand is gebaat bij een verstoorde of slechte nachtrust. Om de kwaliteit van je slaap te verbeteren, zijn er verschillende dingen op de markt gebracht waar je gebruik van zou kunnen maken. Een van die hulpmiddelen is bijvoorbeeld een slaaprobot. Dit apparaat hoef je alleen maar tegen je lichaam aan te houden als je gaat slapen.

Je ademhaling ontspant met behulp van het ritme van de robot. Ook is deze voorzien van een app waarmee je geluiden en ademhalingsoefeningen kan instellen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de slaaprobot en wil je er meer over te weten komen? Lees dan verder om alles te weten te komen.

Wat is een slaaprobot?

Een slaaprobot is een robot die je helpt ontspannen, waardoor je sneller in slaap zou kunnen vallen. Voordat je deze gaat gebruiken, is het wel handig om inzichtelijk te hebben waar je slaapprobleem vandaan zou kunnen komen. Heel vaak ligt er stress aan de grondslag van je slaapprobleem. Deze robot helpt de stress te verminderen waardoor je meer ontspannen gaat slapen en meer ontspannen aan de dag gaat beginnen.

Wat doet een slaaprobot?

Een slaaprobot zorgt ervoor dat je meer ontspannen in slaap zal vallen. Iedere robot heeft zo zijn eigen manier van werken. Maar uiteindelijk hebben ze allemaal als doel meer ontspannen in slaap te kunnen vallen en meer ontspannen weer aan de dag te kunnen beginnen. Hierdoor krijg je meer energie overdag en zullen de stressoren sneller afnemen.

Hoeveel kost een slaaprobot?

De prijzen van een slaaprobot lopen nogal uiteen. Zo kan je ze al voor €33 krijgen, maar ook zijn ze er voor €550. Het is natuurlijk afhankelijk van je wensen welke robot je zou moeten kiezen. Hoe duurder de slaaprobot, hoe meer mogelijkheden deze heeft.

Waarom zou ik er een kopen?

Misschien vraag je je af waarom je een slaaprobot zou moeten aanschaffen. Met de aanschaf van een deze robot haal je een apparaat in huis dat met je meeslaapt. Wanneer je met een robot in slaap valt, zul je je veilig en geborgen voelen wanneer je in slaap valt. Het slapen met een slaaprobot geeft je kalmte en rust, waardoor je veel sneller in staat bent om in slaap te vallen.

De slaaprobot synchroniseert je ademhaling. Het zal zelfs zonder dat je het merkt de ademhaling soms vertragen. Doordat dit een natuurlijke weerspiegeling is, zul je zelf ook trager adem gaan halen. Dit zonder dat je daar zelf erg in hebt.

Uit onderzoek is gebleken dat de ademhaling en de hartfrequentie aan elkaar verbonden zijn en impact op elkaar hebben. Bij het inademen wordt de ademhaling iets sneller, en bij het uitademen juist langzamer.

Wat zijn de voordelen van het slapen met een slaaprobot?

Aan het gebruiken van een slaaprobot tijdens het slapen zitten verschillende voordelen. De voordelen die vastzitten aan het gebruik van een slaaprobot zijn:

 • Het gebruiken van een robot is een gezonder vervangingsmiddel dan een slaapmedicijn
 • Met een slaaprobot kan je veel sneller en meer ontspannen in slaap vallen
 • Je slaap zal dieper en stabieler zijn met het gebruik van een slaaprobot
 • Na een goede nachtrust kom je lekker fris en uitgerust uit je bed
 • Je kan langer doorslapen als je met een slaaprobot gaat slapen

Wat zijn de nadelen van het slapen met een slaaprobot?

Naast alle voordelen zitten er ook enkele nadelen aan het slapen met een slaaprobot. De zaken die je als nadeel zou kunnen zien, zijn:

 • De software van de app is nog niet beschikbaar voor elke telefoon
 • Er zijn veel dingen die je zelf van tevoren in moet stellen voordat je de slaaprobot kan gaan gebruiken
 • Wanneer de instellingen nog niet goed staan, kan het zijn dat je slaap in het begin onderbroken wordt doordat de robot stopt met werken.

Waar je op moet letten bij de aankoop?

Doordat er verschillende soorten slaaprobots op de markt zijn gebracht, zoals verlichting, maskers en een knuffelrobot, is het slim om je eerst goed te verdiepen in de werking van de verschillende slaaprobots. Op die manier koop je de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie.

Wanneer je dan een idee hebt van wat voor soort robot het best bij jouw situatie past, zijn er nog een aantal zaken waar je naar zou moeten kijken. Zo moet je natuurlijk ook zeker weten dat de slaaprobot connectie kan maken met de mobiele telefoon of tablet die je gebruikt. Wanneer dit niet het geval is, dan is de betreffende robot niet geschikt voor jou. Let er ook op dat de slaaprobot die je koopt volledig te personaliseren is met je persoonlijke situatie. Op die manier kan je de instellingen volledig aanpassen, zodat je het beste uit je robot kan halen. Alleen wanneer je hem volledig ingesteld hebt, zul je er maximaal profijt van hebben en met het meest uitgeruste gevoel aan iedere nieuwe dag beginnen.

De 5 beste slaaprobots

Als je moet gaan kiezen welke slaaprobot je zou willen kopen, zal je al snel zien dat er vele modellen op de markt zijn gebracht. Om je een klein beetje te helpen bij het maken van je keuze, staan hier de 5 beste slaaprobots voor je op een rij.

1

DistinQ Slaaprobot

Beste slaaprobot
9.6Expert Score
De ultieme slaaprobot voor optimaal nachtrust

Voor superieure nachtrust introduceert DistinQ hun geavanceerde slaaprobot, het produceert witte ruis die u controle teruggeeft over uw slaap. Door de adembewegingen na te bootsen en een gevoel van rust te bieden, ervaart u in no time betere slaapkwaliteit. Een innovatieve, kostenbesparende oplossing voor uw slapeloze nachten, de beste in de huidige markt!

Voordelen
 • Voldoet uitstekend aan verwachting
 • Topklasse in de huidige markt
 • Zeer prijsvriendelijk en waar voor je geld
2

Philips Somneo HF3671/01

Philips Slaaprobot
8.5Expert Score
Slaaprobot van superieure kwaliteit voor ontspannen ontwaken

Ontworpen om uw slaapbehoeften te ondersteunen, deze slaaprobot helpt u ontspannen in slaap te vallen en verfrist en energiek wakker te worden. Met de app-instelbare thema’s, kleuren en geluiden, creëert u de perfecte omgeving. De geleidelijk sterker wordende lichtintensiteit biedt een natuurlijke, rustige manier om de dag te beginnen.

Voordelen
 • Helpt uitstekend bij opstaan
 • Assisteert effectief bij het in slaap vallen
 • Past zich aan de omgeving aan voor de perfecte sfeer
3

Diley Slaaprobot

8.3Expert Score
Diley slaaprobot – derde beste uit de test

Sleep well, be well! Diley’s Sleep Robot, een bewezen slaaptrainer, produceert witte ruis voor een betere slaapervaring. De slaaprobot draagt effectief bij aan je algehele welzijn en gezondheid door je ritme te harmoniseren. Ontdek het verschil met 29 verschillende rustgevende geluiden, verbeter uw slaap en zorg voor uw lichaam en geest.

Voordelen
 • Levert 29 verschillende ontspannende geluiden
 • Biedt uitstekende hulp bij slapeloosheid
 • Gebruiksvriendelijk en handig
4

EverpeakSlaaptrainer

7.2Expert Score
Middelmatige kwaliteit slaaprobot voor een rustige slaap

Zeg maar dag tegen slapenloze nachten dankzij het veelzijdige slaapmasker, ideaal voor wanneer je partner snurkt. Het comfortabel en eenvoudig te reinigen masker biedt een praktische oplossing voor uw slaapproblemen. Het vermindert omgevingsgeluid en kan multifunctioneel worden gebruikt, waardoor u een rustige en diepe slaap krijgt.

Voordelen
 • Helpt effectief bij het in slaap vallen
 • Dempt extern lawaai voor een rustige omgeving
 • Ingebouwde bluetooth voor extra functionaliteit
5

Numsy Slaaptrainer

6.9Expert Score
Matige kwaliteit slaaprobot – speciaal voor baby's

Deze speciaal ontwikkelde slaaprobot is erop gericht om baby’s met slaapproblemen te helpen. De wetenschappelijk geteste functies, waaronder een kalmerende ruis, zorgen voor ultieme rust en helpen uw baby op een ontspannende manier in slaap te vallen. Met de toevoeging van een timer kunt u ervoor zorgen dat uw kind de nodige rust krijgt.

Voordelen
 • Makkelijk herlaadbaar voor constante prestaties
 • Zeer geschikt voor kinderen met slaapproblemen
 • Uitgerust met een handige timer

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general