Bench kussen: de 5 beste review

Als mens vind je het heerlijk om lekker te kunnen liggen als je gaat slapen> er wordt dan ook veel tijd en aandacht besteed aan het kopen van een matras. Als je een huisdier hebt, dan vindt die het ook fijn om lekker te kunnen liggen.

Helemaal als je gebruik maakt van een bench is het fijn voor je huisdier als daar dan ook een lekker kussen in zou liggen waar je huisdier lekker van zou kunnen genieten. Maar wat is een bench kussen dan eigenlijk en waarom zou je die moeten hebben voor in je bench? Op deze pagina lees je meer over kussens voor in je bench.

Wat is een bench kussen?

Een bench kussen is een kussen dat speciaal gemaakt is voor in de bench voor je hond. Een bench kussen zorgt ervoor dat je hond lekker en comfortabel in de bench kan liggen. Bench kussen kun je in allemaal verschillende soorten en maten krijgen. Voor iedere bench en iedere inrichting is er een geschikt kussen voor in de bench te vinden.

Het aankopen van een bench kussen is echter geen makkelijk iets. Daarom is het wel goed om je vooraf goed te laten informeren over de mogelijkheden die het beste bij jouw hond zou passen bij het uitzoeken van een bench kussen. Met een gedegen advies kun je eigenlijk nooit het verkeerde kussen kopen voor in je bench.

Waarom zou je een bench gaan gebruiken?

Een bench is een handig hulpmiddel voor wanneer je een puppy in huis hebt gehaald. Een bench zou namelijk heel goed kunnen helpen bij de zindelijkheidstraining voor je puppy. Een hond zal namelijk ten allen tijden zijn eigen slaapplek zo lang als maar mogelijk is schoonhouden. Of ben je op zoek naar een bagagedrager kussen?

Ook als je even niet op de kleine ondeugende pup kan letten is het slim om hem of haar even in de bench op te sluiten. Zo weet je zeker dat de pup geen dingen doet die niet toegestaan zijn als slopen of bijten op dingen waar dat niet in mag gebeuren. Dan hoef je de pup ook niet steeds te blijven corrigeren.

Bij het gebruiken van een bench moet je de bench wel als een positieve toevoeging gebruiken. Niet als een straf plek. De hond moet een bench als een fijne en veilige plaats gaan zien. Je zou je hond zo moeten trainen dat de bench niet meer dicht hoeft en dat het een fijne plek is voor de hond om in te verblijven.

Om de hond de bench als een fijne plek te laten ervaren zou je zijn eten en drinken en zijn speelgoed erin neer kunnen leggen. Zo zal een hond de bench gaan zien als zijn eigen veilige plekje waar hij ook heerlijk kan liggen slapen.

Waarvoor heb je een bench kussen nodig?

Een goed kussen voor in de bench is nodig als je een bench voor meer doeleinden gebruikt als een trainingsplaats. Als je wil dat de hond zijn bench gaat zien als zijn eigen plekje is een goed kussen onmisbaar.

Met een goed kussen zal je hond de bench veel sneller gaan ervaren als een fijn en veilig plekje waar hij of zij zich dan ook lekker rustig in terug zou kunnen trekken. Een goed kussen geeft de hond veel comfort en kan eraan bijdragen dat de gewrichten van je hond ontlast kunnen worden.

Welk formaat kussen moet je hebben?

Welk formaat kussen je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van twee dingen. Dat is van het formaat van de bench en het formaat van je hond. Als je wil dat het kussen de hele bench bezet, let er dan op dat je een kussen koopt dat ongeveer 2 centimeter kleiner is dan het formaat van de bench.

Let er alleen wel op dat je hond het op warmere dagen misschien veel prettiger vindt om in de koele lade van de bench te liggen zonder dat er een warm en fluffy kussen in ligt. Dit moet dan natuurlijk wel mogelijk zijn.

Het kleinste kussen is geschikt voor de kleinere bench en de kleinere hondenrassen met een gewicht tot 10 kilo. Voor middelgrote honden tussen de 10 en 20 kilo heb je een kussen nodig met een formaat van de 70×100 centimeter. En voor de grote honden tussen de 20 en 40 kilo hebben een kussen nog van 90×125 centimeter.

Waar moet een goede bench kussen aan voldoen

Bij het zoeken naar een geschikt kussen voor in je bench dan zijn er een aantal dingen waar je op zou kunnen letten. Je moet ervoor zorgen dat het kussen goed in de bench past. Daarnaast is het materiaal waarvan het kussen gemaakt is ook heel belangrijk.

Het materiaal moet bij voorkeur lekker comfortabel zijn voor je viervoeter en het is natuurlijk erg prettig als het van materiaal gemaakt is dat makkelijk schoon te houden is. Dit kan een waterproof materiaal zijn, maar ook een lekkere zachte fluffy stof die je in de wasmachine zou kunnen wassen.

Waar kun je een bench het best neerzetten?

Een bench kun je het best neerzetten op een rustige plek waar niet iedereen steeds langs de bench hoeft te lopen. Laat het een plekje zijn waar de hond jou niet steeds kan zien of in de gaten kan houden. Een plek waar er weinig prikkels zijn en de hond zijn rust kan vinden.

Waar worden bench kussens van gemaakt?

Het is geen dagelijkse gebeurtenis om een kussen voor in de bench aan te gaan schaffen. Als je een kussen koopt van hoogwaardige kwaliteit, dan kunnen jij en je hond er beide lang van genieten. Benchkussen kun je kopen van verschillende materialen.

Om erachter te komen welk materiaal het best bij jouw hondje past zou je af kunnen lezen aan het gedrag van je hond. Als het om een pup gaat, dan is een steviger soort kussen beter dan een fluffy zacht kussen. Puppy’s moeten alles nog leren en ze zijn nog speels en slopen nog wel eens iets met hun vlijmscherpe melktandjes.

Zolang je pup nog niet zindelijk is, is het aan te raden een kussen in de bench te leggen die gemaakt is van een waterafstotende stof. Mocht er dan een ongelukje gebeuren in de bench, dan is dat geen ramp, want zowel de bench als het kussen is makkelijk schoon te maken.,

Als je een kussen voor je volwassen hond wil hebben dan is comfort meer van belang dan een kussen die tegen een stootje kan. Als je hond regelmatig lekker in de bench zijn dutjes doet is het aan te raden een lekker stevig en comfortabel kussen voor hem of haar in de bench te leggen.

De beste 5 bench kussens van 2022

1

Napzzz Benchkussen 

9.1Expert Score
Mooi design, duurzaam, hoge kwaliteit, ik ben enthousiast!

NapZZZ biedt verschillende groottes aan benchkussens, van S t/m XXL, volledig waterproof. Met een dikte van 5 centimeter zijn deze kussens geschikt voor zowel binnen als buiten.

Goede punt(en)
 • Binnen en buiten
 • Dik
 • Waterproof
2

 Benchkussen waterproof 

8.9Expert Score
Past goed in de bench, is makkelijk wasbaar en laat niets door

Het medium benchkussen van NapZZZ. De waterproof oplossing voor jou bench, of deze nu binnen of buiten staat. Duurzame kwaliteit en voorzien van een rits over de hele breedte.

Goede punt(en)
 • Rits
 • Waterproof
 • Medisch
3

Beeztees Benchkussen

8Expert Score
Heel fijn om in de bench te leggen. Fijne kwaliteit.

Een typisch ligbedje voor jouw hond. Ideaal voor in een bench. Dit ligbed biedt conform en is ook nog eens stijlvol met zijn licht grijze kleur.

Goede punt(en)
 • Mooie kleur
 • Conform
 • Ideaal voor de bench
4

Designed by Lotte

7.4Expert Score
Mooie kussen en past perfect in de bench

Klein maar fijn. Een iets kleiner benchkussen in een mooie crèmekleur. Zo weet je zeker dat jouw hond comfortabel is, maar ook het interieur er goed bij past.

Goede punt(en)
 • Comfortabel
 • Crémekleur
 • Klein maar fijn
5

 Bench Kussen 

6.8Expert Score
Fijne mat, past perfect in de bench qua hoogte

Een simpel benchkussen met één hele sterke feature, namelijk: een anti-slip onderkant. Het kussen is daarnaast ook nog eens te wassen in de machine. Optimaal gemak!

Goede punt(en)
 • Gemak
 • Wasbaar
 • Anti-slip

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general