Top 5 Bench kussens Beoordeeld – Expertsreview van Kussentips

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 17 verschillende bench kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Als mens vind je het heerlijk om lekker te kunnen liggen als je gaat slapen. Er wordt dan ook veel tijd en aandacht besteed aan het kopen van een matras. Als je een huisdier hebt, dan vindt die ook fijn om lekker te kunnen liggen.

Helemaal als je gebruikmaakt van een bench is het prettig voor je huisdier als daar dan ook een comfortabel kussen in ligt waar je huisdier van kan genieten. Maar wat is een bench kussen dan eigenlijk en waarom zou je die moeten hebben voor in je bench? Op deze pagina lees je meer over kussens voor in je bench.

Wat is een bench kussen?

Een bench kussen is een kussen dat speciaal gemaakt is voor in de bench voor je hond. Een bench kussen zorgt ervoor dat je hond lekker en comfortabel in de bench kan liggen. Bench kussens kun je in allerlei verschillende soorten en maten krijgen. Voor iedere bench en iedere inrichting is er een geschikt kussen voor in de bench te vinden.

Het aankopen van een kussen is echter geen eenvoudige taak. Daarom is het goed om je vooraf te laten informeren over de mogelijkheden die het beste bij jouw hond passen bij het uitzoeken van een bench kussen. Met een gedegen advies kun je bijna nooit het verkeerde kussen kopen voor in je bench.

Waarom zou je een bench gaan gebruiken?

Een bench is een handig hulpmiddel voor als je een puppy in huis hebt. Een bench kan namelijk heel goed helpen bij de zindelijkheidstraining voor je puppy. Een hond zal namelijk altijd zijn eigen slaapplek zo lang mogelijk schoonhouden. Of ben je op zoek naar een bagagedrager kussen?

Ook als je even niet op de kleine ondeugende pup kan letten, is het slim om hem of haar even in de bench te plaatsen. Zo weet je zeker dat de pup geen dingen doet die niet toegestaan zijn, zoals slopen of bijten op dingen waar dat niet mag. Dan hoef je de pup ook niet steeds te corrigeren.

Bij het gebruik van een bench moet je de bench als een positieve toevoeging zien, niet als een strafplek. De hond moet de bench als een fijne en veilige plaats gaan zien. Je zou je hond zo moeten trainen dat de bench niet meer dicht hoeft en dat het een fijne plek is voor de hond om in te verblijven.

Om de hond de bench als een fijne plek te laten ervaren, zou je zijn eten en drinken en zijn speelgoed erin kunnen leggen. Zo zal een hond de bench gaan zien als zijn eigen veilige plekje waar hij ook heerlijk kan slapen.

Waarvoor heb je een bench kussen nodig?

Een goed kussen voor in de bench is nodig als je de bench voor meer doeleinden gebruikt dan alleen als een trainingsplaats. Als je wilt dat de hond zijn bench gaat zien als zijn eigen plekje, is een goed kussen onmisbaar.

Met een goed kussen zal je hond de bench sneller gaan ervaren als een fijn en veilig plekje waar hij of zij zich dan ook rustig in terug kan trekken. Een goed kussen geeft de hond comfort en kan eraan bijdragen dat de gewrichten van je hond ontlast worden.

Welk formaat kussen moet je hebben?

Welk formaat kussen je nodig hebt, hangt af van twee dingen: het formaat van de bench en het formaat van je hond. Als je wilt dat het kussen de hele bench inneemt, let er dan op dat je een kussen koopt dat ongeveer 2 centimeter kleiner is dan het formaat van de bench.

Let er alleen wel op dat je hond het op warmere dagen misschien prettiger vindt om in de koele bak van de bench te liggen zonder dat er een warm en fluffy kussen in ligt. Dit moet dan natuurlijk wel mogelijk zijn.

Het kleinste kussen is geschikt voor de kleinere benches en de kleinere hondenrassen met een gewicht tot 10 kilo. Voor middelgrote honden tussen de 10 en 20 kilo heb je een kussen nodig met een formaat van 70×100 centimeter. En voor de grote honden tussen de 20 en 40 kilo heb je een kussen nodig van 90×125 centimeter.

Waar moet een goed bench kussen aan voldoen?

Bij het zoeken naar een geschikt kussen voor in je bench zijn er een aantal dingen waar je op zou kunnen letten. Je moet ervoor zorgen dat het kussen goed in de bench past. Daarnaast is het materiaal waarvan het kussen gemaakt is ook heel belangrijk.

Het materiaal moet bij voorkeur comfortabel zijn voor je viervoeter en het is natuurlijk fijn als het van een materiaal gemaakt is dat makkelijk schoon te houden is. Dit kan een waterafstotend materiaal zijn, maar ook een zachte fluffy stof die je in de wasmachine kunt wassen.

Waar kun je een bench het best neerzetten?

Een bench kun je het best neerzetten op een rustige plek waar niet iedereen voortdurend langs de bench loopt. Laat het een plekje zijn waar de hond jou niet steeds kan zien of in de gaten kan houden, een plek waar weinig prikkels zijn en waar de hond rust kan vinden.

Waar worden bench kussens van gemaakt?

Het is geen dagelijkse bezigheid om een kussen voor in de bench te kopen. Als je een kussen van hoogwaardige kwaliteit aanschaft, dan kunnen jij en je hond er beiden lang van genieten. Bench kussens kun je kopen van verschillende materialen.

Om erachter te komen welk materiaal het best bij jouw hond past, kun je dit aflezen aan het gedrag van je hond. Als het om een puppy gaat, is een steviger soort kussen beter dan een zacht, fluffy kussen. Puppy’s moeten alles nog leren en ze zijn nog speels, en kunnen nog wel eens iets slopen met hun vlijmscherpe melktandjes.

Zolang je pup nog niet zindelijk is, is het aan te raden een kussen in de bench te leggen dat gemaakt is van een waterafstotende stof. Mocht er dan een ongelukje gebeuren in de bench, dan is dat geen ramp, want zowel de bench als het kussen is makkelijk schoon te maken.

Als je een kussen voor je volwassen hond wilt hebben, dan is comfort belangrijker dan een kussen dat tegen een stootje kan. Als je hond regelmatig lekker in de bench zijn dutjes doet, is het aan te raden een stevig en comfortabel kussen voor hem of haar in de bench te leggen.

De beste 5 bench kussens van 2022

1

Napzzz Bench kussen 

9.1Expert Score
Verbluffend design, ongeëvenaarde duurzaamheid, superieure kwaliteit – Een absolute aanrader!

NapZZZ biedt een ruim assortiment aan benchkussens in diverse groottes, van S t/m XXL. Ze zijn volledig waterproof en 5 centimeter dik, waardoor ze zowel binnen als buiten te gebruiken zijn. De perfecte combinatie van comfort en functionaliteit voor jouw trouwe viervoeter.

Pluspunten
  • Bruikbaar binnen en buiten
  • Aangename dikte
  • Weerbestendig
2

 Bench kussen waterproof 

8.9Expert Score
Perfect passend, eenvoudig te reinigen en biedt een waterdichte oplossing

Het medium benchkussen van NapZZZ biedt een waterproof oplossing voor jouw bench, of deze nu binnen of buiten staat. Het is duurzaam, kwalitatief en voorzien van een praktische rits over de hele breedte. Een uitstekende mix van stijl en functionaliteit die het leven van elke hondenbezitter gemakkelijker maakt.

Pluspunten
  • Handige rits
  • Waterdicht
  • Medisch verantwoord
3

Beeztees Bench kussen

8Expert Score
De perfecte aanvulling voor de bench met een opmerkelijke kwaliteit

Dit typische ligbedje is een perfect comfort voor jouw hond, ideaal te gebruiken voor in een bench. Het straalt ook elegantie uit met zijn lichtgrijze kleur. Hierdoor blendt het moeiteloos met elk type interiordesign, terwijl het tegelijkertijd je huisdier het comfort biedt dat het verdient.

Pluspunten
  • Stijlvolle kleur
  • Comfortabel
  • Ideaal voor de bench
4

Designed by Lotte

7.4Expert Score
Betoverende kussen past perfect en stijlvol in elke bench

Klein maar o zo comfortabel. Dit iets kleinere benchkussen in een elegante crèmekleur past bij elk interieur en zorgt er tegelijkertijd voor dat jouw hond in de watten wordt gelegd. Een prachtige combinatie van design en comfort.

Pluspunten
  • Comfortabel
  • Stijlvolle crémekleur
  • Klein maar fijn
5

 Bench Kussen 

6.8Expert Score
Optimale mat, perfecte pasvorm in de bench met de juiste hoogte

Dit eenvoudige benchkussen heeft één onverslaanbare eigenschap: een anti-slip onderkant. Daarnaast is het kussen ook machinewasbaar wat voor een optimaal gemak zorgt. Een functioneel essentieel product voor elke hondenbezitter.

Pluspunten
  • Praktisch
  • Machinewasbaar
  • Anti-slip functie

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general