Beste CPAP kussen

Als jij een cpap masker draagt dan kun jij problemen gaan krijgen met het kussen waar je normaal op slaapt. Je kunt dan een speciaal kussen kopen waar het masker goed in kan liggen zodat je er geen last van hebt. Een zogenoemd cpap kussen.

Als het cpap masker scheef wordt gedrukt omdat je normale kussen het wegduwt dan kan het zijn dat de zuurstoftoevoer niet voldoende is en dan heeft het masker minder nut. Het is dus echt van belang dat je een goed cpap kussen hebt zodat jij in de nacht alle zuurstof krijgt die je nodig hebt.

Wat is een cpap kussen

Een cpap kussen is een kussen die speciaal is ontworpen om makkelijker te slapen met een cpap masker, als jij op een normaal kussen slapen dan is de kans groot dat het masker aangedrukt wordt en niet lekker meer zit. Je kunt dat voorkomen door een speciaal kussen aan te schaffen. Door de uitsparingen heb je geen last van een masker dat kan gaan lekker. Zo krijg je alle zuurstof binnen en kunt op een goede manier slapen. Zorgen uw longen voor slaapproblemen, kijk dan eens of een vernevelaar kan helpen.

Naast dat het een praktisch product is ligt het ook nog eens lekker, er is dus veel te behalen met zo’n kussen. Het is in ieder geval zeker het overwegen waard om het te proberen, je zult zien dat je na het proberen helemaal verkocht zult zijn aan het cpap kussen.

Voor wie is een cpap kussen geschikt

Als je een cpap masker gebruikt dan is een cpap kussen voor jou geschikt. Je kunt op iedere kant slapen met de combi masker en kussen. Vroeger kon je enkel maar op de rug slapen als je een cpap masker hebt maar ondertussen zijn er veel dingen ontworpen zodat je ook op je zij kan liggen. Als jij een zijslaper bent dan kun jij met eerder genoemd kussen ook op je zij slapen.

Een goede slaap is belangrijk voor de mens want als het niet genoeg slaap krijgt dan kunnen er veel klachten optreden, dat zijn dan vooral gezondheidsklachten en dat is niet de bedoeling. Alles is dus nodig om ervoor te zorgen dat er een goede slaap plaatsvindt en op die manier ook overdag een uitgerust persoon staat, dit kan behaald worden door op de juiste manier het cpap kussen te gebruiken.

De voordelen

De voordelen van een cpap kussen zijn groot te noemen omdat het echt een heel erg handig product is, je kunt er goed op slapen met of zonder masker.

Doordat het elkaar niet raakt betekent dat ook dat er geen druk ontstaat op het cpap masker en dus ook geen zuurstof weg lekt die ingeademd dient te worden, een goede slaaprust wordt dus bevorderd en op een goede manier behaald.

Naast dat een cpap kussen goed is om ervoor te zorgen dat het masker niet gaat lekken is het vaak ook nog eens een ergonomisch kussen waardoor het ook nog eens een goede slaaphouding bevordert, jij rust dus uit op meerdere manier en zult in de ochtend weer uitgerust opgestaan. Als jij namelijk in de nacht beter slaapt dan zul je zien dat jij overdag meer energie hebt, als jij in de nacht elke keer een slaapapneu hebt dan kost dat jouw lichaam heel veel energie en dat voel je dan overdag.

Hoe werkt een cpap kussen?

Het cpap kussen werkt tegen drukken op het cpap masker, als er namelijk druk op komt te staan dan kan het zijn dat het cpap masker niet meer goed aansluit en zou er een lek kunnen ontstaan. Als er een lek ontstaat dan krijg jij niet meer alle zuurstof binnen en bestaat de kans dat er weer slaapapneu optreedt, dat was nu juist wat er voorkomen moest worden met het cpap masker.

Een kussen zorgt ervoor dat er geen druk op het masker komt en daardoor dus ook geen lek, jij krijgt alle zuurstof die je nodig hebt en zult ook geen last hebben van slaapapneu. De kussen zijn ook nog eens zo ontworpen dat ze goed slapen en jij dus ook een gezonde houding hebt tijdens het slapen, er zijn dus een heleboel voordelen een cpap kussen.

Waar let je op bij het kopen?

Op het moment dat jij een cpap kussen aan gaat schaffen zijn er natuurlijk ook wel een paar dingen waar je op moet letten, je wilt wel goed slapen dus het kussen moet ook wel goed jouw hoofd en nek ondersteunen. Je schaft het kussen aan om goed te kunnen slapen met jouw masker, het is dus belangrijk dat je er rekening mee houdt dat het ook mogelijk is om te slapen zonder dat het masker in het kussen drukt.

Je wilt ook niet leeglopen op de prijs van een cpap kussen dus het is wel belangrijk voor jezelf dat je daar ook naar kijkt, vaak heb jij zelf een prijs in gedachte die je eraan uit wilt geven en dat is ook een goed uitgangspunt om naartoe te kijken. Kijk dus goed naar wat je wilt en wat je nodig hebt, het eerste de beste kussen kopen is meestal geen verstandig idee omdat het niet gelijk betekent dat het ook de beste is.

Waarvoor dienen de uitsparingen in een cpap kussen?

In een cpap kussen zitten uitsparingen, deze zitten erin om ervoor te zorgen dat er geen druk op het cpap masker ontstaat. Als er wel druk op ontstaat dan is de kans aanwezig dat het loskomt van het gezicht en dat zou betekenen dat er zuurstof gaat lekken en dat is nu juist wat niet de bedoeling is, als er zuurstof lekt betekent het ook dat de druk eraf gaat en het dus niet voldoende zal helpen tegen slaapapneu.

Het is dus zeer aan te raden om een kussen aan te schaffen op het moment dat je een masker gaat gebruiken, je kunt dan beter slapen en ook met een geruster gevoel.

Waar haal je een cpap kussen?

Een cpap kussen kun je op veel plaatsen halen of kopen, je kunt ze bijvoorbeeld online kopen maar ook bij een thuiszorgwinkel. Wel is het belangrijk dat je weet wat je aan moet schaffen en waar je rekening mee moet houden als je een kussen aan gaat schaffen, zorg dat jij van tevoren een idee hebt van waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden zodat je in 1 keer het goede cpap kussen aanschaft.

Het zou heel erg zonde zijn als je eerst een verkeerde koopt en er te laat achter komt dat je beter een andere aan had kunnen schaffen, dat kun jij voorkomen door van tevoren te zorgen dat je precies weet wat je moet hebben voor een goede nachtrust met het kussen. Het voordeel is dat als jij een cpap kussen in een winkel gaat kopen jij ook gelijk advies kunt vragen over het juiste kussen, dat scheelt jou weer flink wat zoekwerk.

De beste 5 CPAP kussen van 2023

1

Traagschuim CPAP kussen

9.1Expert Score
CPAP kussen aan twee kanten te gebruiken, bevat 3 lagen 100% traagschuim.

CPAP kussen bevat 3 lagen van 100% traagschuim. Het neutraliseert de geurtjes en absorbeert transpiratievocht. Je kunt de hoogte aanpassen door de uitneembare laag. Je kunt het kussen aan beide kanten gebruiken en de afneembare kussenhoes is van 100% katoen.

Goede punt(en)
 • Aan twee kanten te gebruiken
 • In hoogte verstelbaar
 • Goede kwaliteit
2

Gel CPAP kussen

9Expert Score
Verkoelend en erg zacht CPAP kussen van hoge kwaliteit.

CPAP kussen, comfortabel en luxe, lekker koel in de zomer en warmtevasthoudend in de winter. Het past zich aan de nek en wervelkolom aan en in de zachte en afneembare kussenhoes is bamboe verwerkt. Heerlijk kussen op te gebruiken.

Goede punt(en)
 • Verkoelend
 • Goede kwaliteit
 • Erg zacht
3

Contour CPAP kussen

8Expert Score
Comfortabel slapen met een contour CPAP kussen van goede kwaliteit.

Dankzij het contour CPAP kussen kun je comfortabel slapen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je masker af zou schuiven of gaat lekken. Het is een orthopedisch design: ruggengraat en luchtweg in één lijn en het is in hoogte verstelbaar.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Comfortabel in het gebruik
 • Praktisch

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general