Emma Diamond kussen

Voor een goede nachtrust heb je beddengoed en kussens nodig waar je lekker op kunt slapen. Een goed kussen is belangrijk voor de juiste lighouding. Het Emma diamond kussen kan hierbij goed van pas komen. Het is een van de beste schuimkussens en werkt ook nog eens verkoelend. Wil je energiek in de ochtend zijn en elke dag fris opstaan. Dan is dit diamond kussen misschien iets voor jou.

De eerste impressie

Het Emma diamond kussen is een langwerpig kussen met een mooie structuur. Het diamond kussen is breed genoeg waardoor je dan ook genoeg ondersteuning krijgt van hoofd, nek en schouders. Ben je op zoek naar een goekoper kussen van hoge kwaliteit? Bekijk dan onze review over het Emma hoofdkussen!

Het design van het Emma diamond kussen

Het Emma diamond kussen is gemaakt van visco schuim en is een traag schuim. Het kussen heeft een zacht ligcomfort wat ervoor zorgt dat je hoofd, nek en schouders sterk wordt ontlast. Een diamond kussen werkt verkoelend waardoor je een optimale slaaptemperatuur creëert.

Dit diamond kussen is daarnaast een aanpasbaar kussen. Het kussen heeft drie uitzonderlijk comfortabele schuimlagen. Het diamond kussen is ideaal om zelf de hardheid en dikte te bepalen. Je kunt de verschillende lagen van het diamond kussen omwisselen, omdraaien en ook verwijderen. Het Emma kussen is geschikt voor de zij, buik en rug slapers.

Te gebruiken bij elke slaaphouding

Iedere slaaphouding die je aanneemt zal prettig zijn met een diamond kussen. De schuimlagen kunnen afzonderlijk worden aangepast van elkaar. Dat is afhankelijk van je slaaphouding en ook de stevigheid. Het diamond kussen is ideaal voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren. Het diamond kussen is 12 cm dik en in hoogte verstelbaar. Je kunt het specifiek aan jouw lichaam aanpassen.

Voor een snelle warmteafvoer zorgen de grafiet deeltjes in het kussen. Omdat je zelf de dikte en de lagen bepaald die bovenaan komen te liggen kun je het diamond kussen naar je wensen verstellen. Je hebt met een diamond kussen niet hetzelfde traagschuim effect zoals normaal is. Traagschuim zinkt namelijk en vormt zich naar de vormen van je lichaam. Bij een diamond kussen merk je dat niet omdat die toch behoorlijk stevig aanvoelt.

De hoes van het diamond kussen bestaat uit 98% polyester en 2% elastaan. Je krijgt het diamond kussen in de kleur wit. De hoes kun je gemakkelijk verwijderen door een rits. De hoes kun je wassen in een wasmachine op 40° graden.

Het Emma diamond kussen: welke schuimlagen gebruik je voor jouw slaaphouding

Hoe je het Emma diamond kussen gebruikt is afhankelijk van de slaaphouding. In deze review vertellen wij je over de drie voorkomende slaaphoudingen. De buikslaper, de rugslaper en de zijslaper.

De buikslaper gebruikt een laag

Wanneer je op de buik slaapt ligt het hoofd al snel hoog. Je ruggengraat buigt dan een beetje door. Dat is niet goed voor je nek en rug waardoor je lichamelijke klachten kunt krijgen. Als je veel op de buik slaapt raden we je aan om maar een van de drie lagen te gebruiken van het diamond kussen. Je kunt dan beter wat platter liggen.

De rugslaper kiest voor een of twee lagen

Als je op de rug slaapt raden we je aan om te kiezen voor een of twee schuim lagen. Je bepaalt zelf welke schuimlagen je gebruikt. Ga je twee lagen gebruiken is de beste keuze de middelste laag in combinatie met een van de andere lagen. Je krijgt dan een goede ondersteuning voor de nek en het ligt comfortabel.

De zijslaper kiest voor drie lagen

Als je veel op de zij slaapt kun je het beste drie lagen van het diamond kussen gebruiken. Een zijslaper leunt vooral op de schouders en bekken tijdens de slaap. Je hoofd zweeft hierdoor in de lucht. Het diamond kussen is dik genoeg met drie lagen en kan je helpen om het hoofd meer te ondersteunen. Je zult goed kunnen slapen.

Voor- en nadelen van het Emma diamond kussen

Het diamond kussen heeft veel voordelen. Het is goed voor mensen die het snel warm hebben, maar het is ook goed voor je hoofd, nek en schouders. We zetten de voor en nadelen van het kussen op een rij.

Voordelen Emma diamond kussen

 • Een stevig kussen
 • De verkoelende werking
 • Goede ondersteuning voor hoofd, nek en schouders
 • Temperatuur regulerend
 • Volledig aanpasbaar

Een stevig kussen

In het Emma diamond kussen zit traagschuim. Traagschuim zorgt ervoor dat het lichaam zich aan de vormen aanpast. Toch merk je het met een diamond kussen niet zo omdat het kussen stevig aanvoelt. Het heeft niet het typische traagschuim effect wat je normaal voelt bij een kussen met traagschuim. De grafietlaag in het kussen geeft je de comfort die je nodig hebt tijdens je slaap.

Om diep te kunnen slapen moet de lichaamstemperatuur dalen. Met het diamond kussen wordt de temperatuur en het evenwicht in balans gehouden. Je zult langer, dieper en vooral rustiger kunnen slapen. Een diepe slaapfase is belangrijk voor een goed lichamelijk herstel. Het bevordert ook een goede werking van het immuunsysteem.

Verkoelende werking

Als je op het diamond kussen ligt merk je dat het verkoelend werkt. Dat is een van de redenen waarom mensen die veel transpireren baat hebben bij het diamond kussen. Veel mensen worden wakker omdat ze het warm hebben of transpireren en dan wordt je nachtrust verstoord. Een diamond kussen zorgt ervoor dat je door de verkoelende werking een gezonde nachtrust krijgt.

De koelende hoes voert snel vocht af waardoor je het aangenaam koel hebt en de nachtrust niet wordt verstoord. Je zult een droge slaapervaring hebben met een diamond kussen.

Geeft ondersteuning aan hoofd, nek en schouders

Het diamond kussen geeft een perfecte ondersteuning aan het hoofd, je nek en ook aan je schouders. Het rechte diamond kussen zorgt ervoor dat je je hoofd er goed op kan liggen en je nek en schouders goed worden ondersteund. Je bepaalt zelf hoe stevig het kussen wordt voor je tijdens het slapen. Je kunt namelijk de stevigheid van het diamond kussen wisselen. De bovenkant en de onderkant van het kussen hebben namelijk een stevigheid die verschillend is.

Het mooie ontwerp van het diamond kussen zorgt ervoor dat het kussen zich aanpast aan je nek. De hele nacht zul je een perfecte houding aannemen. Het diamond kussen is een goed accessoire om je slaap te verbeteren wanneer je veel last hebt van nek of rugpijn. Wanneer het verbetert zul je merken gedurende de dag dat de rugpijn of de nekpijn drastisch is verminderd.

Temperatuur regulerend

De grafiet laag zorgt er voor dat de temperatuur perfect is afgesteld op je behoefte. Je komt sneller in slaap dan normaal waardoor je uitgerust weer wakker wordt.

Volledig aanpasbaar

Voor het beste comfort kun je de uitneembare schuimlagen op hoogte aanpassen. Ook de dikte en zachtheid van het kussen bepaal je hier mee. Je hoeft alleen maar een van de drie schuimlagen te verwijderen om te genieten van de beste comfort tijdens je slaap.

Nadelen Emma diamond kussen

 • De prijs
 • Het kussen kan voor sommigen te hard zijn

De prijs van het Emma diamond kussen

De prijs van het diamond kussen is vrij hoog. De standaard kussens liggen lager in prijs. Je krijgt voor het diamond kussen wel een product die zijn werk doet. Het kussen is verkoelend en zorgt ervoor dat je met een goede slaaphouding je hoofd, nek en schouders beschermt. Klachten zoals rugpijn of nekpijn zullen drastisch veranderen. Je betaalt meer voor een diamond kussen maar krijgt er veel voor terug namelijk een goede slaap.

Kussen kan te hard zijn voor sommige mensen

Het kussen kan voor sommigen te hard zijn. Toch kun je de dikte en hardheid zelf aanpassen met het diamond kussen. Je krijgt een goede slaaphouding in de nacht. Je nek, schouders en hoofd worden goed ondersteund op het diamond kussen.

Specificaties

Kleur diamond kussenWit
Formaat kussen70 x 40 cm
Totaal gewicht1500 gram
Het gewicht van de vulling1200 gram
Aanpasbaar in dikte en hardheidJa
Temperatuur regulerendJa
Geeft ondersteuningHoofd, nek, schouders
DesignRechthoekig kussen
GebruikersAlle slaaphoudingen

Kies de hardheidsgraad voor je beste slaapcomfort

Het diamond kussen is ideaal om je hardheidsgraad te bepalen. Ben je iemand die graag van stevigheid houdt, dan kies je voor de ondersteunde zijde. Dat is de hyper gelschuim. De ondersteunende zijde van het diamond kussen biedt een goede ondersteuning van je hoofd en nek.

Wil je liever comfort. Je kunt dan kiezen voor de comfortzijde die bestaat uit visco-elastisch schuim. Je zakt als het ware dan dieper in het kussen. Het voelt zacht en aangenaam aan. Je kunt het beste beide kanten uitproberen om te kijken welke schuimlaag voor je het prettigst aanvoelt tijdens je slaap.

Conclusie

1

Emma diamond kussen

Beste diamond kussen
9.2Expert Score
Beste keuze kussen

Het diamond kussen is prijziger als een standaard kussen, maar je krijgt er veel voor terug. Het kussen heeft een verkoelende werking en zorgt ervoor dat je dieper in slaap komt. Het diamond kussen is niet alleen verkoelend maar heeft een goede temperatuurregulatie. Mensen die het snel warm hebben of transpireren en er wakker van worden, zullen met het kussen beter slapen.

Het diamond kussen is verstelbaar in het comfort en in de dikte. Het rechthoekige witte diamond kussen zorgt voor een perfecte slaaphouding. Voor mensen die rug of nekklachten hebben kunnen met een diamond kussen hun klachten drastisch verminderen.

Goede punt(en)
 • Temperatuurregulatie
 • Perfecte slaaphouding
 • zeer conformtabel

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general