De 5 beste elektrische kussens

Heb je het snel koud in bed, of heb je last van bepaalde sportblessures? Dan kan een elektrische kussen je hier goed bij helpen. Echter zijn er verschillende kussens verkrijgbaar, en dus kan het lastig zijn het juiste model te kiezen. Daarbij is de kans aanwezig dat je niet zo goed weet wat dit nou precies voor een kussen is.

Wij vertellen je in dit artikel meer over het elektrische kussen, waar je hem precies voor gebruikt en waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n kussen. Op deze manier weet jij straks precies welk kussen het meest geschikt is voor jou, en welke je beter kunt laten liggen.

Wat is een elektrische kussen?

Een elektrische kussen wordt voornamelijk gebruikt om de nek, schouders en rug te verwarmen, maar ook bij spierscheuringen en andere blessures wordt het aangeraden dit kussen te gebruiken. Het kussen geeft namelijk droge warmte af, en dit kan helpen bij het versnellen van het herstelproces.

Wel is het zo dat er veel verschillende elektrische kussens verkrijgbaar zijn. Het ene kussen zal dan ook mogelijk meer functies hebben dan de ander. Wil je een goed kussen met veel verschillende mogelijkheden, dan doe je er dus goed aan dit na te kijken want niet ieder kussen beschikt over dezelfde functies. Een veel geziene functie is automatisch uitschakelen. Hierbij kun je dus instellen wanneer het kussen zichzelf uitschakelt, zodat je niet zelf hoeft te doen.

Ook zijn er kussens die te bedienen zijn met een afstandsbediening, wat in bepaalde gevallen handig kan zijn. Echter hebben niet alle kussens dit. Kijk bovendien ook goed naar de snoerlengte van het kussen. Stel je wilt het kussen op de bank gebruiken, dan is het wel noodzakelijk dat je nog bij het stopcontact kunt komen.

Wat alle kussens wel hebben is drie verschillende standen, zodat je zelf kunt bepalen hoe warm je het wilt hebben, en een oververhittingsbeveiliging. Op het moment dat het kussen te heet wordt zal hij zichzelf uitschakelen om te voorkomen dat hij oververhit raakt. Wat betreft de groottes van de kussens kun je kiezen uit bepaalde maten. Iedereen houdt immers van een andere grootte. Kijk hier dus goed naar en bepaal voor jezelf wat jij graag wilt hebben.

Waarvoor gebruik je een elektrische kussen?

Zoals we hierboven al vermeldt hebben is een elektrisch kussen ideaal om jezelf te verwarmen. Zeker in de koudere maanden willen we maar al te graag met een deken op de bank zitten in de avond. Pak daar een elektrisch kussen bij en je weet zeker dat je het niet meer koud zal hebben. De kussens beschikken ook vrijwel altijd over meerdere standen, dus mocht je het nog steeds niet warm hebben dan kun je het kussen zelfs nog hoger zetten.

Daarnaast is een elektrisch kussen ook ideaal wanneer je last hebt van een blessure of pijnlijke spieren. Heb je een bad, dan kun je hier natuurlijk in gaan liggen, maar lang niet iedereen heeft dat in zijn badkamer staan. Een elektrisch kussen is dan een goede oplossing. Heb je meer last van je nek dan kan je beter kiezen voor een nekrol kussen.

Door de warmte van het kussen zetten je bloedvaten uit waardoor je bloed beter door kan stromen. Dit zorgt ervoor dat alle afvalstoffen uit je spieren sneller en beter worden afgevoerd, waardoor spieren snellen zullen herstellen.

Ook wanneer je vaak gespannen spieren hebt in je nek, rug of schouders is dit kussens zeker aan te raden. Daarnaast hebben mensen met migraine hier ook baat bij, zeker wanneer een warme douche ook weleens helpt tegen de migraine. Dankzij dit kussen kun je gewoon op bed of op de bank gaan liggen en hoef je niet onder de douche te gaan staan met je hoofdpijn. Als je op zoek bent naar een kussen die je lichaam ondersteunt kan je het best kiezen voor een lichaamskussen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Een elektrische kussen is natuurlijk ook gewoon een apparaat, en dus zijn er bepaalde punten waar je op moet letten bij de aanschaf. Allereerst moet je voor jezelf bedenken hoe groot het kussen moet zijn en over welke functies hij moet beschikken. Wil je een heel uitgebreid kussen, dan zal je hier meer voor moeten betalen dan voor een simpele variant. Verder is het aan te raden op onderstaande punten te letten.

Vermogen

Het vermogen is niet bij elk kussen hetzelfde, dus hier moet je zeker op letten. Hoe hoger het wattage is, hoe meer warmte er afgegeven zal worden door het kussen. Ook bepaalt het aantal watt hoe snel het kussen op de juiste temperatuur is.

Schakelaar

Op elk kussen is er altijd een schakelaar aanwezig waarmee je hem aan of uit kunt zetten. Daarnaast is er vaak ook een schakelaar aanwezig voor de verschillende standen. Ook kan het zo zijn dat de schakelaar is verlicht, wat ideaal is wanneer je hem in het donker wilt gebruiken.

Onderhoud

Het schoonhouden van het kussen gaat uiteraard anders dan bij een normaal kussen. Staat er niet specifiek op dat hij in de wasmachine kan, dan moet je dit ook zeker niet doen. Wel kun je hem met de hand schoonmaken, maar zorg er dan wel voor dat hij niet is aangesloten op het lichtnet. Kijk ook altijd in de gebruiksaanwijzing wat hierover gezegd wordt.

Stroomvoorziening

Het kussen kan door middel van het snoer aangesloten worden op het lichtnet door hem in het stopcontact te plaatsen. Ook zijn er oplaadbare kussens verkrijgbaar, welke bijvoorbeeld fijn zijn voor in de auto, maar dit kan ook wanneer het kussen is voorzien van een 12 Volt-aansluiting.

Automatische uitschakeling

Wanneer je kussen deze functie heeft betekent dit dat hij zelf uitgeschakeld kan worden. Wil je het kussen bijvoorbeeld gebruiken om beter in slaap te vallen, dan is deze functie ideaal want het kussen de hele nacht aanlaten is zeker niet aan te raden.

Overige opties

Andere mogelijke opties die het kussen kan hebben zijn:

Fast-heat – dit zorgt ervoor dat het kussen extra snel opgewarmd wordt

Magnetisch veld – zorgt voor een diepere werking van de warmte in je lichaam

Ademend materiaal – erg belangrijk, want dit materiaal is goed bestand tegen transpiratievocht.

Het beste elektrische kussen

1

Inventum HNK18 elektrische kussen

Beste elektrische kussen
9.3Expert Score
Hoogste kwaliteit elektrische kussen

Deze elektrische kussen van Inventum is van de hoogste kwaliteit. Het maakt gebruik van een turbo opwarming met automatische uitschakeling. Deze elektrische kussen is geschikt om te koelen of te verwarmen.

Pluspunt(en)
 • Verwarmingstechniek
 • Turbo opwarming
 • Gaat vanzelf uit
 • Makkelijk te gebruiken onderweg
Minpunt(en)
 • Geen
2

Tomado THP0402G elektrische kussen

Tomado elektrische kussen
8.9Expert Score
Zeer snelle verwarmende elektrische kussen

Deze elektrische warmtekussen is van Tomado. Dit merk staat voor kwaliteit bij andere onderzoeken van ons. Het kussen heeft verschillende functies waaronder het kiezen van de automatische uitsschakeling.

Pluspunt(en)
 • Maakt gebruik van een hoge wattage
 • Kan in de wasmachine worden gewassen
 • Warmte functie
 • Verschillende mogelijkheden in functies
Minpunt(en)
 • Geen
3

Heat Experience verwarmd kussen

8.5Expert Score
Elektrische kussen van goede kwaliteit

Deze elektrische kussen van Heat Experience heeft verschillende verwarmingspanelen aan de bovenkant van het kussen. Met een USB aansluiting kan het worden opgeladen en het is wasbaar in de wasmachine (zonder batterij natuurlijk)

Pluspunt(en)
 • Verwarmd binnen 5 uur
 • Goede garantie op het product
 • Kan op het gehele lichaam worden gebruikt
Minpunt(en)
 • Vorm kan ongeschikt zijn voor sommige
4

Lifeproducts Elektrisch XL Warmtekussen

7.5Expert Score
Goed voor de bloedcirculatie elektrische kussen

Deze elektrische kussen van Lifeproducts is van groot formaat met 3 instelbare warmtestanden. Het is gemaakt van enorm zacht materiaal waardoor het extra comfortabel is.

Pluspunt(en)
 • Zeer comfortabel
 • 3 instelbare warmtestanden
Minpunt(en)
 • Beperkte functies in automatische uitschakeling
5

Diley Dreams Elektrische Warmtekussen

6.9Expert Score
Diley Dreams elektrische kussen

Deze elektrische kussen van Diley Dreams is van goede kwaliteit. Binnen 30 seconden begint het al op te warmen waardoor het snel te gebruiken is. Ook heb je een automatische klok voor uitschakeling zodat je het ook tijdens het slapen kan gebruiken.

Pluspunt(en)
 • Zonder snoer
 • Verschillende temperatuurstanden
Minpunt(en)
 • Geen XL

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general