Top 5 Elektrisch Kussens van 2023 – Uitgebreide review

Dit onderzoek is geschreven door 2 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 19 verschillende Elektrische kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Heb je het snel koud in bed of heb je last van bepaalde sportblessures? Dan kan een elektrisch kussen je hier goed bij helpen. Echter, er zijn verschillende kussens verkrijgbaar en dus kan het lastig zijn om het juiste model te kiezen. Daarbij is de kans aanwezig dat je niet zo goed weet wat dit precies voor een kussen is.

In dit artikel vertellen wij je meer over het elektrisch kussen, waar je het precies voor gebruikt en waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n kussen. Op deze manier weet je straks precies welk kussen het meest geschikt is voor jou en welke je beter kunt laten liggen.

Wat is een elektrisch kussen?

Een elektrisch kussen wordt voornamelijk gebruikt om de nek, schouders en rug te verwarmen, maar ook bij spierscheuringen en andere blessures wordt het aangeraden dit kussen te gebruiken. Het kussen geeft namelijk droge warmte af, wat kan helpen bij het versnellen van het herstelproces.

Natuurlijk zijn er veel verschillende elektrische kussens verkrijgbaar. Het ene kussen zal mogelijk meer functies hebben dan het andere. Wil je een goed kussen met veel verschillende mogelijkheden, dan doe je er goed aan dit na te kijken, want niet elk kussen beschikt over dezelfde functies. Een veel voorkomende functie is automatisch uitschakelen. Hierbij kun je instellen wanneer het kussen zichzelf uitschakelt, zodat je dit niet zelf hoeft te doen.

Ook zijn er kussens die te bedienen zijn met een afstandsbediening, wat in bepaalde gevallen handig kan zijn. Echter hebben niet alle kussens dit. Kijk bovendien ook goed naar de lengte van het snoer van het kussen. Als je het kussen op de bank wilt gebruiken, is het wel noodzakelijk dat je nog bij het stopcontact kunt komen.

Wat alle kussens wel hebben, zijn drie verschillende standen, zodat je zelf kunt bepalen hoe warm je het wilt hebben, en een oververhittingsbeveiliging. Als het kussen te heet wordt, schakelt het zichzelf uit om te voorkomen dat het oververhit raakt. Wat betreft de grootte van de kussens, je kunt kiezen uit bepaalde maten. Iedereen houdt immers van een andere grootte. Kijk hier dus goed naar en bepaal voor jezelf wat jij graag wilt hebben.

Waarvoor gebruik je een elektrisch kussen?

Zoals we hierboven al vermeld hebben, is een elektrisch kussen ideaal om jezelf te verwarmen. Zeker in de koudere maanden willen we maar al te graag met een deken op de bank zitten in de avond. Voeg daar een elektrisch kussen aan toe en je weet zeker dat je het niet meer koud zult hebben. De kussens beschikken ook vrijwel altijd over meerdere standen, dus als je het nog steeds niet warm hebt, kun je het kussen zelfs nog hoger zetten.

Daarnaast is een elektrisch kussen ook ideaal wanneer je last hebt van een blessure of pijnlijke spieren. Heb je een bad, dan kun je hier natuurlijk in gaan liggen, maar lang niet iedereen heeft dat in zijn badkamer staan. Een elektrisch kussen is dan een goede oplossing. Heb je meer last van je nek, dan kun je beter kiezen voor een nekrol kussen.

Door de warmte van het kussen zetten je bloedvaten uit, waardoor je bloed beter kan stromen. Dit zorgt ervoor dat alle afvalstoffen uit je spieren sneller en beter worden afgevoerd, waardoor spieren sneller zullen herstellen.

Ook wanneer je vaak gespannen spieren hebt in je nek, rug of schouders is dit kussen zeker aan te raden. Daarnaast hebben mensen met migraine hier ook baat bij, zeker wanneer een warme douche ook weleens helpt tegen de migraine. Dankzij dit kussen kun je gewoon op bed of op de bank gaan liggen en hoef je niet onder de douche te staan met je hoofdpijn. Als je op zoek bent naar een kussen dat je lichaam ondersteunt, kun je het best kiezen voor een lichaamskussen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Een elektrisch kussen is natuurlijk ook gewoon een apparaat en dus zijn er bepaalde punten waarop je moet letten bij de aanschaf. Allereerst moet je voor jezelf bedenken hoe groot het kussen moet zijn en welke functies het moet hebben. Wil je een heel uitgebreid kussen, dan zal je hier meer voor moeten betalen dan voor een eenvoudige variant. Verder is het aan te raden op de onderstaande punten te letten.

Vermogen

Het vermogen is niet bij elk kussen hetzelfde, dus je moet hier zeker op letten. Hoe hoger het wattage, hoe meer warmte er afgegeven zal worden door het kussen. Ook bepaalt het aantal watt hoe snel het kussen op de juiste temperatuur is.

Schakelaar

Op elk kussen is er altijd een schakelaar aanwezig waarmee je het aan of uit kunt zetten. Daarnaast is er vaak ook een schakelaar voor de verschillende standen. De schakelaar kan ook verlicht zijn, wat ideaal is wanneer je het in het donker wilt gebruiken.

Onderhoud

Het schoonhouden van het kussen is anders dan bij een normaal kussen. Als het er niet specifiek op staat dat het in de wasmachine kan, moet je dit ook zeker niet doen. Je kunt het wel met de hand schoonmaken, maar zorg er dan voor dat het niet is aangesloten op het lichtnet. Kijk ook altijd in de gebruiksaanwijzing wat hierover wordt gezegd.

Stroomvoorziening

Het kussen kan door middel van het snoer aangesloten worden op het lichtnet door het in het stopcontact te plaatsen. Er zijn ook oplaadbare kussens verkrijgbaar, welke bijvoorbeeld handig zijn voor in de auto, maar dit kan ook als het kussen is voorzien van een 12-voltaansluiting.

Automatische uitschakeling

Als je kussen deze functie heeft, betekent dit dat het zichzelf kan uitschakelen. Wil je het kussen bijvoorbeeld gebruiken om beter in slaap te vallen, dan is deze functie ideaal. Het kussen de hele nacht aan laten is zeker niet aan te raden.

Overige opties

Andere mogelijke opties die het kussen kan hebben, zijn:

Fast-heat – dit zorgt ervoor dat het kussen extra snel wordt opgewarmd.

Magnetisch veld – zorgt voor een diepere werking van de warmte in je lichaam.

Ademend materiaal – erg belangrijk, want dit materiaal is goed bestand tegen transpiratievocht.

Het beste elektrische kussen

1

Inventum HNK18 elektrische kussen

Beste elektrische kussen
9.3Expert Score
Superieur Elektrisch Warmtekussen van Inventum

Deze eersteklas elektrische kussen van Inventum biedt een buitengewone kwaliteit en ongeëvenaard comfort. Het beschikt over turbo-opwarmingstechnologie met een automatisch uitschakelfunctie, ideaal om te koelen of te verwarmen. Of je nu thuis of onderweg bent, dit kussen is een must-have voor onmiddellijke warmte en rustgevend comfort.

Pluspunt(en)
 • Geavanceerde verwarmingstechniek
 • Snel-opwarmende Turbo-functie
 • Automatische uitschakelingsfunctie
 • Geschikt en eenvoudig te gebruiken onderweg
Minpunt(en)
 • Geen
2

Tomado THP0402G elektrische kussen

Tomado elektrische kussen
8.9Expert Score
Tomado Snelopwarmende Elektrische Kussen

Dit is een elektrische warmtekussen van het gerenommeerde merk Tomado, bekend om zijn kwaliteit producten. Met verschillende functionaliteiten waaronder automatische uitschakeling, biedt deze kussen een betrouwbare oplossing voor warmteverschaffing. Daarnaast kun je het gemakkelijk onderhouden door het in de wasmachine te wassen, waardoor het altijd fris en schoon is.

Pluspunt(en)
 • Krachtige hoge wattage-verwarming
 • Machinewasbaar voor eenvoudig schoonmaken
 • Meerdere niveau's van warmteaanpassing
 • Variabele functionaliteitsinstellingen
Minpunt(en)
 • Geen
3

Heat Experience verwarmd kussen

8.5Expert Score
Topkwaliteit Elektrische Kussen van Heat Experience

Deze premium elektrische kussen van Heat Experience beschikt over verschillende verwarmingspanelen aan de bovenkant voor gerichte warmte. U kunt het eenvoudig opladen via USB en het is machinewasbaar voor ultiem gebruiksgemak. Ondanks de vorm is het ontworpen voor gebruik op het gehele lichaam, waardoor je van top tot teen verwarmd kan worden.

Pluspunt(en)
 • In minder dan 5 uur volledig verwarmd
 • Uitstekende productgarantie
 • Veelzijdig en kan op het gehele lichaam worden gebruikt
Minpunt(en)
 • De vorm kan voor sommigen ongeschikt zijn
4

Lifeproducts Elektrisch XL Warmtekussen

7.5Expert Score
Lifeproducts Elektrische Verwarmingskussen voor Bloedcirculatie

De Lifeproducts Elektrische Verwarmingskussen is een groot, comfortabel kussen met drie instelbare warmtestanden, perfect voor het stimuleren van de bloedcirculatie. Gemaakt van super zacht materiaal, dit kussen biedt niet alleen warmte, maar ook ultiem comfort. Het is echter belangrijk om op te merken dat de automatische uitschakelfunctie beperkingen heeft in functies.

Pluspunt(en)
 • Extreem comfortabel materiaal
 • Met 3 instelbare warmtestanden
Minpunt(en)
 • Functionele beperkingen op automatische uitschakeling
5

Diley Dreams Elektrische Warmtekussen

6.9Expert Score
Diley Dreams hoogwaardige elektrische kussen

Dit elektrische kussen van Diley Dreams is een kwaliteitsoptie voor diegenen die snel warmte zoeken. Het begint te verwarmen in slechts 30 seconden, waardoor je bijna onmiddellijk comfort hebt. Bovendien bevat het een automatische timer voor uitschakeling, waardoor het veilig gebruikt kan worden tijdens het slapen. Let op, dit model is niet beschikbaar in een XL variant.

Pluspunt(en)
 • Snoerloos voor flexibel gebruik
 • Diverse temperatuurstanden naar wens
Minpunt(en)
 • Niet beschikbaar in XL-formaat

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general