De beste beenkussen van 2021

Beenkussen

Door een beenkussen te gebruiken voorkom je dat je tijdens de slaap een verkeerde houding aan gaat nemen. Een verkeerde houding kan namelijk leiden tot (ernstige) klachten aan onder meer de onderrug. Ook zwangere vrouwen, mensen die te kampen hebben met artritis en die een nieuwe heup hebben gekregen kunnen erg veel baat hebben bij het gebruik van een beenkussen.

Wat is een beenkussen?

Een beenkussen is een kussen in een speciale vorm dat je als zijslaper tussen de knieën plaatst en als je rugslaper bent onder de knie plaatst. Daardoor wordt je been opgetild en komt het evenwijdig te liggen aan het andere been. Op die manier creëer je wél de juiste slaaphouding en voorkom je klachten aan de spieren en met name pijnklachten in de onderrug. De speciale vorm van het beenkussen moet ervoor zorgen dat als je eenmaal de juiste houding hebt, die gedurende de slaap ook houdt. Het beenkussen wordt steeds vaker gebruikt. Dit omdat het aantal mensen met rugpijn en andere gewrichtspijnen behoorlijk toeneemt.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Het beenkussen wordt vooral gebruikt om de juiste slaaphouding aan te nemen om zo pijn aan de rug en andere gewrichten te voorkomen. Lig je namelijk te lang in een verkeerde houding, dan is de kans groot dat je vroeg of laat met klachten te maken krijgt. Je gebruikt het beenkussen tussen de knieën als je een zijslaper bent. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een bamboe kussen of binnenkussen.

Zonder beenkussen lig je met je ene knie op de andere knie of op je andere been. Dan ontstaat wrijvingsklachten en neem je een verkeerde slaaphouding aan. Met een beenkussen wordt het ene been iets opgetild waardoor het evenwijdig komt te liggen aan het andere been. Zo heb je wel de juiste slaaphouding en ontlast je meteen ook de heupen. Lig je vaker op je rug, dan plaats je het beenkussen onder de knie. Voor de duidelijkheid, verreweg de grootste groep mensen slaapt op de zij.

Waar is een beenkussen goed voor?

Met een beenkussen realiseer je een juiste slaaphouding waardoor je klachten aan de onderrug en andere gewrichten voorkomt. Het beenkussen wordt overigens breder gebruikt. Zo hebben zeker ook zwangere vrouwen er erg veel baat bij. Met dank aan het beenkussen zijn zij zeker in de laatste fase van de zwangerschap wel in staat een comfortabele ligpositie te vinden, iets dat gedurende de zwangerschap steeds moeilijker wordt.

Bovendien krijgen zwangere vrouwen vaak ook te maken met aan ischias gerelateerde klachten en is een juiste slaaphouding ook voor deze groep erg belangrijk. Ook mensen met artritis gebruiken heel vaak een beenkussen, zoals het ook aanbevolen wordt als er een heupvervanging plaats heeft gevonden. Normaliter koop je een beenkussen gewoon online en kun je met deze uitvoeringen prima uit de voeten. Bij ernstige klachten kun je via een orthopedisch specialist een orthopedisch beenkussen voorgeschreven krijgen. Een goed beenkussen is in elk geval dik genoeg om ervoor te zorgen dat de benen parallel aan elkaar komen te liggen. Is dat het geval, dan worden de verschillende spiergroepen al op prima wijze ontlast.

De beste beenkussen

Lifetec Premium

9Expert Score
Hoge kwaliteit beenkussen

Het beenkussen heeft een druk verlagende traag schuim vulling. Dat betekent dat de kussen zich vormt naar je benen

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general