Beste Beenkussen van 2023: Bekijk onze top 5!

Door een beenkussen te gebruiken voorkom je dat je tijdens de slaap een verkeerde houding aanneemt. Een verkeerde houding kan namelijk leiden tot (ernstige) klachten onder meer aan de onderrug. Ook zwangere vrouwen, mensen die te kampen hebben met artritis en degenen die een nieuwe heup hebben gekregen kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een beenkussen.

Wat is een beenkussen?

Een beenkussen is een kussen in een speciale vorm wat je als zijslaper tussen de knieën plaatst. Als je een rugslaper bent, plaats je het onder je knieën. Daardoor wordt je been opgetild en komt het evenwijdig te liggen aan het andere been. Op die manier creëer je de juiste slaaphouding en voorkom je klachten aan de spieren, met name pijnklachten in de onderrug.

De speciale vorm van dit kussen moet ervoor zorgen dat, als je eenmaal de juiste houding hebt aangenomen, je deze gedurende de slaap vasthoudt. Dit kussen wordt steeds vaker gebruikt, omdat het aantal mensen met rugpijn en andere gewrichtspijnen behoorlijk toeneemt.

Waarvoor wordt het gebruikt?

Het beenkussen wordt vooral gebruikt om de juiste slaaphouding aan te nemen. Zo kan pijn aan de rug en andere gewrichten worden voorkomen. Wanneer je te lang in een verkeerde houding ligt, is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met klachten. Het kussen wordt tussen de knieën gebruikt als je een zijslaper bent. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een bamboe kussen of binnenkussen.

Als je geen beenkussen gebruikt, lig je met je ene knie op de andere knie of op je andere been. Hierdoor kunnen wrijvingsklachten ontstaan en neem je een verkeerde slaaphouding aan. Met dit kussen wordt het ene been iets opgetild waardoor het evenwijdig komt te liggen aan het andere been.

Zo heb je de juiste slaaphouding en ontlast je meteen ook de heupen. Als je vaker op je rug ligt, plaats dan het beenkussen onder je knieën. Ter info, de grootste groep mensen slaapt op de zij.

Waar is een beenkussen goed voor?

Met een beenkussen bereik je een juiste slaaphouding waardoor je klachten aan de onderrug en andere gewrichten voorkomt. Het kussen wordt overigens voor een grote hoeveelheid doeleinde gebruikt.

Zwangere vrouwen hebben er zeker veel baat bij. Dankzij het beenkussen zijn ze in de laatste fase van de zwangerschap wel in staat een comfortabele ligpositie te vinden, iets wat gedurende de zwangerschap steeds moeilijker wordt.

Bovendien krijgen zwangere vrouwen vaak te maken met aan ischias gerelateerde klachten, en een juiste slaaphouding is ook voor deze groep erg belangrijk. Ook mensen met artritis maken veelvuldig gebruik van een beenkussen, en het wordt ook aanbevolen na een heupvervanging.

Normaal gezien koop je dit kussen gewoon online en kun je met de beschikbare modellen prima uit de voeten. Bij ernstige klachten kun je via een orthopedisch specialist een orthopedisch beenkussen voorgeschreven krijgen.

Een goed beenkussen is in elk geval dik genoeg om ervoor te zorgen dat de benen parallel aan elkaar komen te liggen. Als dat het geval is, worden de verschillende spiergroepen op een adequate manier ontlast.

De beste 5 beenkussens

1

Comfycentre kussen

Beste beenkussen
9.1Expert Score
Uitmuntend Beenkussen uit de Test

Deze kussen van Comfycentre onderscheidt zich opvallend erg van andere beenkussens. Dankzij de unieke vorm biedt het een uitstekende ergonomie die pijn en irritatie verlicht. De vorm van dit product is ontwikkeld op ondersteuning.

Het creëert een comfortabele slaaphouding en verbetert ook de bloedsomloop tijdens de slaap.

Uitmuntende kenmerken
 • Uniek en innovatief design
 • Luchtdoorlatend traagschuim voor extra comfort
 • Orthopedisch goedgekeurd voor veiligheid
2

Best Life beenkussen

Best life beenkussen
8.6Expert Score
Beenkussen Van Topkwaliteit

Dit beenkussen van Best Life is zorgvuldig ontworpen voor ergonomie tijdens het slapen. Het biedt verlichting bij pijn veroorzaakt door blessures, maar ook tijdens de zwangerschap. Vervaardigd van traagschuim dat zich aanpast aan je lichaam, biedt dit kussen ultiem comfort op lange termijn. Bovendien is het kussen wasbaar en eenvoudig te reinigen, wat zorgt voor optimale hygiëne.

Voordelen
 • Vervaardigd van hoogwaardig traagschuim
 • Buitengewoon ergonomisch design
 • Effectieve pijnverlichting
3

Lifetec Premium

7.9Expert Score
Beenkussen Van Degelijke Kwaliteit

Dit beenkussen beschikt over een druk verlagende traagschuim vulling. Dit betekent dat het kussen zich perfect vormt naar je benen. Het zachte materiaal garandeert een optimaal comfort en de meegeleverde hoes is verwijderbaar en wasbaar, wat zorgt voor een eenvoudig onderhoud.

Hoogtepunten
 • Ongelooflijk zacht voor extra comfort
 • Bevordert de bloedsomloop
 • Bijgeleverde wasbare hoes
4

Sleeptight beenkussen 25cm

7.5Expert Score
Kussen van Prima Kwaliteit en Functionaliteit

Dit beenkussen van Sleeptight kan pijnklachten bij rug, knie en heup verlichten. De elastische band zorgt dat het kussen op zijn plaats blijft, zodat je rustig kunt blijven slapen. Het ontwerp is ook geschikt voor langer mensen, zodat iedereen kan genieten van een comfortabele nachtrust.

Positieve aspecten
 • Ideaal voor mensen van grote lengte
 • Voldoet aan alle verwachtingen
 • Snelle levering voor directe verlichting
5

Gadgy beenkussen met koel gel

Foto van Gadgy beenkussen met koel gel
7.5Expert Score
Efficiënt en Comfortabele Beenkussen

Dit beenkussen van Gadgy is vervaardigd uit een speciale koelgel die er voor zorgt dat de benen goed koel blijven tijdens het slapen. Dit resulteert in een zeer comfortabele slaaphouding.
Bovendien is het kussen gemakkelijk schoon te maken, wat zorgt voor meer duurzaamheid en hygiëne.

Sterke punten
 • Ingebouwde koelgel voor een koele slaapervaring
 • Gebruik van hoogwaardige materialen
 • Ergonomisch ontworpen voor de benen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general