Top 5 Pallet kussens voor 2023: Ultieme Comfort Test

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 21 verschillende Pallet kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Palletkussen

De tuin wordt meer en meer het verlengstuk van je huis. Daarom heb je in je tuin een loungeset, om ook buiten te kunnen genieten en de zomerdagen en avonden langer te maken. Een loungeset komt ook in verschillende vormen en maten, zoals pallets. Daarom is het belangrijk om te weten wat het beste palletkussen is.

Ga je aan de slag met europallets, dan is je loungeset pas helemaal af met de beste palletkussens. Want alleen met deze kussens kun je optimaal genieten van je loungeset. Als we het hebben over een loungeset van pallethout, dan bedoelen we dat bij de productie van de loungeset gebruik is gemaakt van de bekende europallets. Ben je op zoek naar een algemener kussen? Kijk dan eens naar onze review over loungekussens!

Daardoor zijn de meeste kussens vaak standaard in de maten van die pallets beschikbaar. Een voordeel van europallets is behalve de natuurlijke uitstraling ook de gebruiksvriendelijkheid. Niet voor niets kiezen heel veel mensen ervoor om hun loungeset van dit materiaal helemaal zelf te maken.

Foto van een palletkussen

We kunnen niet meer zonder een loungeset in de tuin

Sinds enige jaren lijkt het wel of ‘we’ niet meer zonder een loungeset in onze tuin kunnen. Het is het ultieme meubel voor het genieten van de zomerdagen geworden. Loungesets bieden het beste van twee werelden. Je kunt er gewoon op zitten en prima gasten ontvangen, maar je kunt ook heerlijk luieren en liggen (en zelfs slapen) op je loungeset.

Als je kiest voor een loungeset van europallets, dan ontkom je er niet aan om geschikte palletkussens te kopen. Dat geldt in feite voor elke loungeset van hout. Op hout zitten, laat staan liggen, is allesbehalve comfortabel. En het is vaak juist het comfort dat je zoekt. Dus zijn de kussens onmisbaar geworden. In die wetenschap is het geen verrassing dat er steeds meer te kiezen is wat betreft de kussens.

Dat geldt voor de vorm, de dikte, het gebruikte materiaal en de kleuren. Niets lijkt nog onmogelijk als het om kussens voor op je loungeset van pallethout gaat.

We helpen je graag in de zoektocht naar het voor jou perfecte palletkussen

De palletkussens geven ook vaak kleur aan je tuin. Bij het aanschaffen van kussens is het dus steeds een afweging tussen comfort en uitstraling. Gelukkig zijn er echter ook aanbieders die deze twee elementen prima weten te combineren.

Die zowel comfort als de leukste designs en kleuren bieden. Het is dus zaak om vooral die kussens te vinden tussen het indrukwekkend grote aanbod. En in die zoektocht willen we je hier graag een handje helpen. Doe er je voordeel mee!

Waarvoor gebruik je palletkussens?

Palletkussen set
Foto van een palletkussen

Het is een trend om te kiezen voor een loungeset van europallets. Mensen doen dat omdat ze dergelijke loungesets zelf kunnen maken, maar ook vanwege de natuurlijke uitstraling die deze loungesets hebben. Of je een dergelijke loungeset nu zelf maakt of gewoon koopt, zonder palletkussens is het niet compleet.

Denk maar na; op pallethout zitten is niet echt comfortabel. Op de kussens zit je echter heerlijk en geniet je pas echt. De kussens zijn wat dikker en je hebt ze in veel verschillende soorten, maten en uitvoeringen. Ook het kleurenpalet is enorm breed.

Je hebt eenpersoonskussens en kussens voor de gehele loungeset. Palletkussens zijn eveneens op maat te maken en ze moeten altijd tegen een stootje kunnen. Bovendien moet er sprake zijn van kussens die bestand zijn tegen de Nederlandse weersomstandigheden.

Als je lang van je palletkussens wilt genieten, kies dan voor slijtvaste kussens die kleurecht zijn en bij voorkeur ook nog eens vuilafstotend. Wat betreft palletkussens is er ontzettend veel te kiezen. Om het je iets gemakkelijker te maken, hebben we de vijf beste palletkussens voor je op een rij gezet. Daarbij hebben we vooral gekeken naar:

  • Materiaal
  • Comfort
  • Prijs-kwaliteitsverhouding

De 5 beste palletkussens van 2023

We stellen hier de vijf beste palletkussens aan je voor. Met deze kussens wordt je zomer nog leuker en de zomeravonden nog langer. Je kunt bij de aankoop van de palletkussens op heel veel verschillende dingen letten. Voor de één is het uiterlijk vooral belangrijk. In dat geval kies je voor een aanbieder die heel veel verschillende patronen en kleuren kan bieden.

Een ander zal vooral voor de stevige vulling gaan en kiezen voor een specialist die zo dik mogelijke kussens aanbiedt. Dan weet je namelijk zeker dat je steeds optimaal comfort geniet als je op je loungeset van europallets zit of ligt. Ook is het goed om de Nederlandse weersomstandigheden mee te nemen in de keuze die je maakt. In ons land valt er nog wel eens wat regen.

Zonlicht

Aan de andere kant is er soms ook fel zonlicht. De kans op verkleuring en waterschade ligt dan echt op de loer. Gelukkig zijn er palletkussens beschikbaar die bestand zijn tegen dergelijke elementen.

Het is overigens goed om te weten dat er wat betreft de palletkussens maatwerk geleverd kan worden. Mocht je dus zelf een loungeset van europallets maken, dan is er altijd een geschikt kussen te vinden in de maten van jouw meubel.

Dat geldt uiteraard helemaal als je een loungeset aanschaft die gemaakt is van pallethout bij de specialist. Dat de loungesets en andere tuinmeubelen van pallethout zo in trek zijn, heeft te maken met de natuurlijke uitstraling die dit hout heeft. En een natuurlijke uitstraling wordt door steeds meer mensen erg gewaardeerd.

1

Rexproduct waterbestendig palletkussen

Sample subtitle

De Bergamo donkergrijze palletkussen set van Rexproducts is als beste uit de test gekomen. Ze zijn 120 bij 80 centimeter en gemaakt van polyester waarnaast de kussens ook waterbestendig zijn. De kussens zien er niet alleen fraai uit, ze bieden ook de hoogste mate van comfort. De waterdruppels die vanuit de hemel neerdalen blijven op het kussen liggen, al is het ietwat overdreven om te stellen dat het palletkussen helemaal waterdicht is.

Beste palletkussen
9.3Expert Score
Superior Quality Pallet Cushion

Dit kussen biedt meer dan alleen comfort – de duurzaamheid en bestendigheid tegen intensief gebruik maken het een uitstekende keuze. Bovendien, de hoogwaardig polyester blijft kleurrijk en levendig, zelfs bij aanzienlijk blootstelling aan de zon. De inclusie van zowel het zitkussen als het rugkussen levert een complete, luxe zitervaring.

Pluspunt(en)
  • Uitzonderlijk comfortabel
  • Waterafstotend en ideaal voor buiten gebruik
  • Flexibel en duurzaam materiaal
  • Blijft levendig en kleurrijk onder zonlicht
  • Zowel zitkussen als rugkussen inbegrepen voor complete comfort
Minpunt(en)
  • Geen nadelen gevonden
2

Beautissu Eco Style

Sample subtitle

Ook het palletkussen van Beautissu van 120 bij 80 centimeter mag er absoluut zijn. Je kunt de kussens van deze aanbieder omschrijven als comfortabel en stijlvol. Je hebt de kussens van deze specialist in verschillende kleuren en vormen. Met de dikte van de palletkussens zit het wel snor, want die is 15 centimeter.

Beautissu palletkussen
8.8Expert Score
Comfortabele Europallet Compatibele Kussens

De Beautissu kussens zijn ontworpen om perfect op elke standaard Europallet te passen. Hun stevigheid, hanteerbaarheid en de schuimblokken vulling dragen bij aan het ongeëvenaarde comfort. Deze kussens zijn niet alleen robuust maar bieden ook een ongelofelijk zitervaring voor de voordelige prijs van €61,99.

Pluspunt(en)
  • Gemaakt van 100% duurzaam polyester
  • Robuuste structuur en sterk materiaal
  • Lekker zachte vulling van schuimvlokken biedt ultieme comfort
Minpunt(en)
  • Geen nadelen gevonden
3

Rexproduct Oslo

Sample subtitle

Je kunt de palletkussens van Rexproduct gerust eenvoudig, tijdloos en kwalitatief uitstekend noemen. Het gaat bovendien steeds om designproducten die er écht mogen zijn. Met de kussens van deze aanbieder tover jij europallets om tot een loungeset die er heel erg fraai uitziet en het beste comfort biedt.

8.2Expert Score
Moderne En Stijlvolle Pallet Kussen

Deze palletkussens zijn niet alleen aantrekkelijk, maar ze zijn ook gemaakt van premium materialen voor duurzaamheid en comfort. Het gemak waarmee je deze kussens kunt schoonmaken draagt bij aan hun algehele bruikbaarheid en waarde. De prijs van €119,95 weerspiegelt de uitstekende kwaliteit en het stijlvolle ontwerp van deze kussens.

Pluspunt(en)
  • Aantrekkelijk en modern design
  • Duurzaam en hoogwaardig materiaal gebruikt
  • Uitzonderlijk comfortabel met zacht textuur
Minpunt(en)
  • Geen nadelen gevonden
4

MaxxGarden

Sample subtitle

Afgezet tegen de concurrentie zijn de palletkussens van MaxxGarden aantrekkelijk geprijsd (44,99 euro). En dat gaat niet ten koste van de geleverde kwaliteit. Met 10 centimeter zijn de palletkussens van deze aanbieder weliswaar iets minder dik, dat gaat amper ten koste van het comfort.

7.8Expert Score
Uniek Design Pallet Kussen

Uniek en veelzijdig, de MaxxGarden kussens komen in een overvloed aan kleuren en vormen om elke tuin te verbeteren. Ze zijn gemaakt van 100% katoen waardoor ze zacht zijn en gemakkelijk met de hand te wassen. Hoewel ze misschien niet de beste keuze zijn voor slecht weer, voegt de fleececoating een extra bonus van comfort toe.

Pluspunt(en)
  • Elegant en uniek design
  • Sterk en veerkrachtig materiaal
  • Gemaakt van 100% hoogwaardig katoen
Minpunt(en)
  • Niet volledig weerbestendig
5

Madison

Sample subtitle

De palletkussens van Madison zijn waterproof en gelden als prima weerbestendige loungekussens. Je kunt voor 174,95 euro kiezen voor een vierdelige kussenset. De dikte van de kussens is 8,5 centimeter en daarmee dus iets minder dik dan de andere aanbieders van palletkussens. Madison biedt palletkussens die zeer stevig zijn en waarvan zoals gesteld het rugkussen weer wat zachter is.

7Expert Score
Dunne Maar Duurzame Pallet Kussen

Ontworpen voor ultiem comfort en duurzaamheid, de Madison palletkussens zijn perfect voor de zomerdagen. Ze zijn waterproof, dus ze kunnen gemakkelijk buiten worden achtergelaten zonder schade te lijden door de regen. Het unieke design en de toevoeging van rugkussens verhogen het comfort en maken deze kussens een uitstekende keuze.

Pluspunt(en)
  • Elegant en uniek design
  • Inclusief comfortabele rugkussens
  • Gemaakt van 100% hoogwaardig katoen
Minpunt(en)
  • Geen nadelen gevonden

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general