Wollen kussen beoordeeld en getest

Wel eens aan een wollen kussen gedacht? Want een kussen gevuld met wol heeft een aantal aantrekkelijke eigenschappen die het een perfect hoofdkussen maken. Bovendien bepaal je zelf de hoogte en de mate van stevigheid van je kussen.

Wat is een wollen kussen?

Een wollen kussen is een kussen gevuld met wol. Wol heeft een lange levensduur en behoudt heel lang de goede eigenschappen. De herkomst van de wol kan verschillen, steeds zijn de eigenschappen echter identiek. Het gebruiken van een wollen kussen heeft een aantal voordelen. Zo is wol buitengewoon veerkrachtig en biedt het op die manier perfecte ondersteuning.

Bovendien springen wolvezels altijd in de originele vorm terug. Daarom blijft het kussen steeds veerkrachtig en blijft het dus ook steeds precies de juiste ondersteuning bieden. Ook een sterk punt is het absorptievermogen van het kussen. Dat betekent dat vocht gemakkelijk opgenomen wordt en ook snel weer afgegeven wordt aan de omgeving. En inderdaad, zo slaap je op een wollen klussen altijd droog. Wol is ook nog eens zelfreinigend vanwege de aanwezigheid van lanoline. Bovendien staat wol bekend om de bacterie werende en vuilafstotende eigenschappen. Daardoor beschik je veel langer over een schoon en fris hoofdkussen. En dat is een best prettige gedachte, toch?

Waarvoor wordt een wollen kussen gebruikt?

Mensen die een natuurlijk kussen zoeken dat lang perfecte ondersteuning en veerkracht biedt, doen een beroep op een wollen kussen. Door de goede ondersteuning worden de spieren ontlast en daardoor gaat de kwaliteit van je nachtrust omhoog. Dat maakt weer dat je elke ochtend fris en fruitig opstaat en beter functioneert in je dagelijks leven.

Wollen kussens worden gebruikt door mensen met oog voor het milieu. Wol is immers volledig recyclebaar. De kussens worden ook gebruikt door mensen die zelf invloed willen hebben op de stevigheid van het kussen en ook de hoogte van het kussen willen bepalen. Wil je meer stevigheid en hoogte? Dan rits je het kussen open en vul je wol bij. Wil je juist minder stevigheid dan verwijder je wol uit het kussen. Gemakkelijker kan het niet.

Waar is een wollen kussen goed voor?

Een wollen kussen is goed voor een betere nachtrust en zorgt voor een uitgerust lichaam. Het is goed voor mensen die graag de controle houden over de stevigheid en hoogte van het kussen en die daarbij ook nog eens oog hebben voor het milieu. Steeds meer mensen onderkennen de positieve eigenschappen van wol en van het wollen kussen. Het is wel goed om rekening te houden met het feit dat wol krimpt als het blootgesteld wordt aan te grote temperatuurverschillen en door wrijving.

Een wollen kussen doe je niet in de wasmachine. De katoenen tijk kun je uiteraard wel in de wasmachine doen nadat je eerst de wol uit het kussen hebt verwijderd. Ook de wol zou je kunnen reinigen. Schakel dan een specialist in. Vaak gaat het dan om een chemische manier van reinigen overigens, vanuit milieu oogpunt weer beduidend minder goed. Dat je zelf bepaalt of je een stevig of juist zacht kussen tot je beschikking hebt danken we aan de rits in de tijk. Die maakt het bijvullen of juist verwijderen van wol zo gemakkelijk.

De beste wollen kussen

Deltex

9Expert Score
Goede kwaliteit wollen kussen

Het Eastland hoofdkussen gemaakt van zuiver Texelse scheerwol zorgt middels haar natuurlijke eigenschappen voor een optimale isolatie en een uitstekende vocht-regulatie.

Pluspunt(en)
  • Optimale warmte-isolatie
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general