Top 4 Wollen Kussens van 2023: Uitgebreide Review & Vergelijking

Dit onderzoek is geschreven door 2 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 18 verschillende wollen kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 4 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Heb je wel eens aan een wollen kussen gedacht? Een kussen gevuld met wol heeft namelijk een aantal aantrekkelijke eigenschappen die het tot een perfect hoofdkussen maken. Bovendien bepaal je zelf de hoogte en de mate van stevigheid van je kussen.

Wat is een wollen kussen?

Een wollen kussen is een kussen gevuld met wol. Wol heeft een lange levensduur en behoudt heel lang zijn goede eigenschappen. De herkomst van de wol kan verschillen, maar de eigenschappen zijn steeds identiek. Het gebruiken van een wollen kussen heeft tal van voordelen. Zo is wol buitengewoon veerkrachtig en biedt het perfecte ondersteuning.

Daarnaast springen wolvezels altijd terug in hun originele vorm. Hierdoor blijft het kussen voortdurend veerkrachtig en biedt het constant de juiste ondersteuning. Een ander sterk punt is het absorptievermogen van het kussen. Dit betekent dat vocht gemakkelijk opgenomen wordt en ook snel weer afgegeven wordt aan de omgeving. Hierdoor slaap je op een wollen kussen altijd droog. Wol is bovendien zelfreinigend, dankzij de aanwezigheid van lanoline.

Verder staat wol bekend om zijn bacteriële weerstand en vuilafstotende eigenschappen. Daardoor blijft je hoofdkussen langer schoon en fris. Dat is toch een geruststellende gedachte, of niet?

Waarvoor wordt een wollen kussen gebruikt?

Mensen die een natuurlijk kussen zoeken dat langdurige ondersteuning en veerkracht biedt, kiezen vaak voor een wollen kussen. Door de goede ondersteuning worden de spieren ontlast, waardoor de kwaliteit van je slaap verbetert. Dit zorgt ervoor dat je elke ochtend fris en monter opstaat en beter functioneert in je dagelijkse leven. Heb je toevallig een allergie voor bepaalde kussens? Neem dan eens een kijkje bij onze review over anti-allergie kussens!

Wollen kussens worden gebruikt door mensen die milieubewust zijn. Wol is namelijk volledig recyclebaar. Deze kussens worden ook gebruikt door mensen die zelf de stevigheid en de hoogte van hun kussen willen bepalen. Wil je meer stevigheid en hoogte? Dan rits je het kussen open en vul je het bij met wol. Wil je juist minder stevigheid, dan verwijder je wat wol uit het kussen. Het kan niet eenvoudiger.

Waar is dit kussen goed voor?

Een wollen kussen is goed voor een betere nachtrust en zorgt voor een uitgerust lichaam. Het is geschikt voor mensen die graag controle hebben over de stevigheid en hoogte van hun kussen en die bovendien milieubewust zijn. Steeds meer mensen erkennen de positieve eigenschappen van wol en kiezen voor een wollen kussen. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het feit dat wol kan krimpen, als het wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen of wrijving.

Je kunt een wollen kussen niet in de wasmachine doen. De katoenen tijk kun je echter wel in de wasmachine wassen, mits je eerst de wol uit het kussen hebt gehaald. Ook de wol kun je laten reinigen, maar schakel dan een specialist in. Het gaat hier vaak om een chemische reinigingsmethode, die vanuit milieuoogpunt iets minder gunstig is. Dankzij de rits in de tijk kun je zelf bepalen of je een stevig of juist zacht kussen wilt, door wol toe te voegen of te verwijderen.

Het beste wollen kussen van 2023

1

Cinderella Wollen Kussen

Beste wollen kussen
9.2Expert Score
Hoogwaardige kwaliteit wollen kussen voor optimaal slaapcomfort

Het Eastland hoofdkussen, vervaardigd uit echte Texelse scheerwol, biedt dankzij zijn natuurlijke eigenschappen superieure isolatie en een uitmuntende vochtregulatie. De ideale combinatie voor koudere nachten en / of mensen die snel transpireren. Niet enkel comfortabel om op te slapen, dit kussen biedt ook de mogelijkheid om zelf de dikte te bepalen en heeft daarbij een authentieke, natuurlijke uitstraling.

Pluspunt(en)
  • Biedt superieure warmte-isolatie
  • Geeft mogelijkheid om zelf dikte te bepalen
  • Heeft een authentieke natuurlijke uitstraling
Minpunt(en)
  • Geen
2

Mooi wollen kussen

foto van een Mooi wollen kussen
9.1Expert Score
Uiterst duurzaam wollen kussen, vervaardigd met 100% Australische wasbare wol

Dit premium wollen kussen is gemaakt uit 100% Australische wasbare wol, bekend om zijn duurzaamheid en comfort. Het kussen voelt altijd zacht aan en is daarom de perfecte keuze voor mensen die waarde hechten aan comfort en luxe. Dankzij de absorberende katoenen tijk is het bovendien uitermate geschikt voor transpiratievochtopname, wat het slaapcomfort nog verhoogt. Met de bijgevoegde rits kan je zelf de vulling aanpassen naar eigen voorkeur.

Gebruik van duurzame materialen
  • Gemaakt met uiterst duurzame materialen
  • Zelf vulling aanpassen dankzij de handige rits
  • Zacht en comfortabel
3

Wollen kussen voor goede nachtrust

foto van een Wollen kussen voor goede nachtrust
8.9Expert Score
Zachte en veerkrachtige wollen kussen voor een optimale slaapervaring

Dit fantastische wollen kussen, gevuld met 100% scheerwol van het Texelse schaap, geeft je een welverdiende nachtrust. De veerkrachtige vulling en het vermogen om snel vocht op te nemen en langzaam aan de buitenlucht af te geven, maakt het perfect voor mensen die sneller transpireren. Dit kussen is niet enkel supercomfortabel maar ook hoogwaardig, het behoudt altijd zijn vorm, zelfs na vele nachten van gebruik.

Goede punt(en)
  • Veerkrachtig en behoudt goed zijn vorm
  • Geweldige ventilatie
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
4

Stevig wollen kussen

foto van een Stevig wollen kussen
7.9Expert Score
Comfortabel stevig wollen kussen met superieure vulling

Dit comfortabele wollen kussen, gevuld met 100% zuivere Texels scheerwollen ‘bolletjes’, zorgt voor vele jaren slaapcomfort. De unieke rits aan de zijkanten maakt het kussen aanpasbaar naar jouw persoonlijke comfortniveau. Het kussen behoudt zijn vorm en dikte zelfs na langdurig gebruik, waardoor het een fantastische keuze is voor mensen die hun slaapervaring willen verbeteren. Daarnaast is het dankzij de natuurlijke eigenschappen van wol ook geschikt voor mensen met een allergie.

Goede punt(en)
  • Uitmuntende kwaliteit
  • Stevige en comfortabele vulling
  • Aanpasbaar dankzij handige rits

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general