Wollen kussen kopen? Wij hebben deze beoordeeld en getest!

Wel eens aan een wollen kussen gedacht? Want een kussen gevuld met wol heeft een aantal aantrekkelijke eigenschappen die het een perfect hoofdkussen maken. Bovendien bepaal je zelf de hoogte en de mate van stevigheid van je kussen.

Wat is een wollen kussen?

Een wollen kussen is een kussen gevuld met wol. Wol heeft een lange levensduur en behoudt heel lang de goede eigenschappen. De herkomst van de wol kan verschillen, steeds zijn de eigenschappen echter identiek. Het gebruiken van een wollen kussen heeft een aantal voordelen. Zo is wol buitengewoon veerkrachtig en biedt het op die manier perfecte ondersteuning.

Bovendien springen wolvezels altijd in de originele vorm terug. Daarom blijft het kussen steeds veerkrachtig en blijft het dus ook steeds precies de juiste ondersteuning bieden. Ook een sterk punt is het absorptievermogen van het kussen. Dat betekent dat vocht gemakkelijk opgenomen wordt en ook snel weer afgegeven wordt aan de omgeving. En inderdaad, zo slaap je op een wollen klussen altijd droog. Wol is ook nog eens zelfreinigend vanwege de aanwezigheid van lanoline.

Bovendien staat wol bekend om de bacterie werende en vuilafstotende eigenschappen. Daardoor beschik je veel langer over een schoon en fris hoofdkussen. En dat is een best prettige gedachte, toch?

Waarvoor wordt een wollen kussen gebruikt?

Mensen die een natuurlijk kussen zoeken dat lang perfecte ondersteuning en veerkracht biedt, doen een beroep op een wollen kussen. Door de goede ondersteuning worden de spieren ontlast en daardoor gaat de kwaliteit van je nachtrust omhoog. Dat maakt weer dat je elke ochtend fris en fruitig opstaat en beter functioneert in je dagelijks leven. Mocht je toevallig een allergie hebben voor bepaalde kussen? Kijk dan eens naar onze review over anti allergie kussens!

Wollen kussens worden gebruikt door mensen met oog voor het milieu. Wol is immers volledig recyclebaar. De kussens worden ook gebruikt door mensen die zelf invloed willen hebben op de stevigheid van het kussen en ook de hoogte van het kussen willen bepalen. Wil je meer stevigheid en hoogte? Dan rits je het kussen open en vul je wol bij. Wil je juist minder stevigheid dan verwijder je wol uit het kussen. Gemakkelijker kan het niet.

Waar is dit kussen goed voor?

Een wollen kussen is goed voor een betere nachtrust en zorgt voor een uitgerust lichaam. Het is goed voor mensen die graag de controle houden over de stevigheid en hoogte van het kussen en die daarbij ook nog eens oog hebben voor het milieu. Steeds meer mensen onderkennen de positieve eigenschappen van wol en van het wollen kussen. Het is wel goed om rekening te houden met het feit dat wol krimpt als het blootgesteld wordt aan te grote temperatuurverschillen en door wrijving.

Een wollen kussen doe je niet in de wasmachine. De katoenen tijk kun je uiteraard wel in de wasmachine doen nadat je eerst de wol uit het kussen hebt verwijderd. Ook de wol zou je kunnen reinigen. Schakel dan een specialist in. Vaak gaat het dan om een chemische manier van reinigen overigens, vanuit milieu oogpunt weer beduidend minder goed. Dat je zelf bepaalt of je een stevig of juist zacht kussen tot je beschikking hebt danken we aan de rits in de tijk. Die maakt het bijvullen of juist verwijderen van wol zo gemakkelijk.

Het beste wollen kussen van 2023

1

Cinderella Wollen Kussen

Beste wollen kussen
9.2Expert Score
Goede kwaliteit wollen kussen

Het Eastland hoofdkussen gemaakt van zuiver Texelse scheerwol zorgt middels haar natuurlijke eigenschappen voor een optimale isolatie en een uitstekende vocht-regulatie.

Pluspunt(en)
 • Optimale warmte-isolatie
 • Je kan zelf dikte bepalen
 • voelt natuurlijk aan
Minpunt(en)
 • Geen
2

Mooi wollen kussen

foto van een Mooi wollen kussen
9.1Expert Score
Dit mooie wollen kussen is een hoofdkussen en bestaat uit 100% Australische wasbare wol, zeer duurzaam en fijn in het gebruik.

Het wollen hoofdkussen bestaat uit 100% Australische wasbare wol en is erg duurzaam. Een wollen kussen is altijd lekker zacht. Dit kussen is dankzij de katoenen tijk absorberend en daarom ook geschikt voor transpiratievochtopname. Het is een vrij stevig kussen, ook is er een rits aanwezig in het kussen en zo kun jij het kussen zelf navullen. Als je het kussen wat te hoog vindt kun jij er dus ook wat vulling uithalen.

Goede punt(en)
 • Duurzame materialen
 • Navulbaar
 • Voelt fijn aan
3

Wollen kussen voor goede nachtrust

foto van een Wollen kussen voor goede nachtrust
8.9Expert Score
Een mooi wollen kussen waar je heerlijk op in slaap gaat vallen. Laat je verwennen!

Een wollen kussen om lekker mee in slaap te vallen, het voelt zo heerlijk aan, daar wil je iedere nacht wel gebruik van maken. De vulling van dit kussen bestaat uit het 100% zuivere scheerwol van het Texelse schaap. Je mag rekenen op een hoogwaardig en veerkrachtig vulmateriaal en behoudt goed zijn vorm! Het voordeel van wol is dat het snel vocht op kan nemen en het langzaam af gaat geven aan de buitenlucht. Het wollen kussen is dan ook zeer geschikt voor mensen die sneller transpireren.

Goede punt(en)
 • Stevig
 • Ventileert goed
 • Nette prijs goede kwaliteit
4

Stevig wollen kussen

foto van een Stevig wollen kussen
7.9Expert Score
Stevig wollen kussen met top kwaliteit vulling om lekker te slapen.

Een wollen kussen, dat is toch een droom die uitkomt? Wol heeft namelijk erg veel voordelen, de vulling bestaat uit 100% zuiver Texels scheerwollen ‘bolletjes’. Je hebt dan ook jarenlang plezier van en met dit kussen. Aan de korte kanten heeft het kussen een rits en dan kun jij de vulling zelf aanpassen. Als je wat hoger wil liggen, wat vulling erbij en anders wat vulling eruit. Ideaal om op maat te maken en tevens is het kussen ook geschikt voor mensen met een allergie.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Stevig
 • Goede vulling

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general