Memory foam kussen kopen? Bekijk de top 5 van 2023!

Misschien heb je het weleens meegemaakt dat je ergens hebt geslapen en dat je dan de volgende dag enorm veel last van je nek en je schouders had. Als je ergens maar een nachtje slaapt dan kun je dat waarschijnlijk nog wel handelen, maar als je ergens langer verblijft en je moet nog meer nachten doorbrengen op dezelfde plek, dan kan het wel problematisch worden. Door het gebruik van een memory foam kussen zullen deze klachten altijd en overal tot het verleden gaan behoren. Wat is memory foamprecies en waar is het goed voor?

Wat is een memory kussen?

Een memory foam kussen, wellicht is dit de eerste keer dat je er iets over te horen hebt gekregen en heeft het je benieuwd gemaakt naar wat dat dan precies voor kussen is. Een memory foam kussen is eigenlijk speciaal ontwikkeld voor in de ruimtevaart.

Met een memory foam kussen werd de druk bij de lancering flink verlicht. Dit was mogelijk doordat het kussen de druk gelijkmatig weet te spreiden. Daarnaast geeft het kussen ook meer dan voldoende ondersteuning.

Wat is memory foam?

Memory foam staat ook wel bekend als traag schuim. Alleen heeft memory foam een aantal eigenschappen die bij andere materialen niet terug te vinden zijn. Het schuim heeft een sterk vermogen zich aan te passen aan de vorm van je hoofd of lichaam.

Memory foam is ook voorzien van een herverdeling van de druk. Hierdoor zul je tijdens het slapen minder vaak gaan draaien en de kwaliteit van de slaap zal hierdoor ook toenemen als je met je hoofd op een memory foam kussen ligt.

Waarom je zou kiezen voor een memory foam kussen

Wanneer je gebruik gaat maken van een memory foam kussen zul je een betere nachtrust ervaren. Je zult meer uitgerust wakker worden. Als je op een slecht kussen slaapt kun je vervelende klachten ervaren als nekklachten, rugklachten of hoofdpijnklachten.

Wat zijn de voordelen?

Wanneer je met je hoofd op een memory foam kussen gaat liggen dan zal het net zo zijn alsof je met je hoofd op een donzen kussen bent gaan liggen. Het foam dat in deze kussens gebruikt wordt heeft een drukverlagende werking. Dit draagt bij aan een betere nachtrust.

Hierdoor zul je ook ervaren dat je veel minder last van je rug, nek en schouders zal hebben. Het is zelfs zo dat je veel minder gaat snurken als je op dit kussen slaapt. Memory foam kussens kun je in verschillende hardheden vinden. Zo heb je ze zacht, medium en hard. Je kan ook altijd denken aan een anti decubitus kussen.

Wat zijn de nadelen?

Een van de grootste nadelen van een memory foam kussen is dat het niet geschikt is voor mensen die veel en vaak transpireren. Sterker nog het gebruik van dit kussen zorgt er juist voor dat je nog sneller zal gaan zweten. Hierdoor neemt de kwaliteit van je nachtrust ook af.

Hoe lang kun je van een memory foam kussen genieten?

Het is goed om na verloop van tijd je kussen te vervangen. Hoe lang je kussen meegaat is helemaal afhankelijk van de stof waarvan het gemaakt is. In dit geval hebben we het over een memory foam kussen. Deze zullen gemiddeld genomen zo een twee tot drie jaar mee kunnen voordat ze aan vervanging toe zullen zijn.

Mocht je eerder last krijgen van klachten als wakker worden met pijn, of je wordt vermoeid wakker, dan zou dat een reden kunnen zijn om je kussen al eerder te gaan vervangen. Ook als het kussen een vreemde vorm aangenomen heeft is het aan te raden om het kussen vroegtijdig te vervangen.

Als je wil dat hij langer meegaat, dan kun je er ook altijd voor kiezen om het kussen regelmatig te reinigen en een kussenbeschermer te gebruiken. Dit is niets meer dan een extra laag tussen je kussen en je kussensloop.

De beste 5 memory foam kussens van 2023

1

Cloudpillo memory foam kussen

beste memory foam kussen
9.2Expert Score
Moest even wennen aan hoe stevig ze zijn. Maar deze slaapt heerlijk.

Een betere nachtrust kan soms door het vervangen van het kussen worden gevonden. Een goed hoofdkussen is een uitkomst en dat is wat Cloudpillo biedt met 30 nachten proefslapen.

Goede punt(en)
 • Proefslapen
 • Betere nachtrust
 • Comfotabel
2

SWISS-BED Hoofdkussen

Swiss Bed memory foam kussen
8.9Expert Score
Geweldig super comfy kussen

Geen nek- of rugklachten meer en heerlijk rustig slapen. Zo kun je gedurende de dag beter presteren. Swiss-Bed biedt een heerlijke rust met het Foam kussen.

Goede punt(en)
 • Rus
 • Beter presteren
 • Geen nek klachten
3

Hoofdkussen Tegen nek 

7.8Expert Score
Super kussen

Geen nek- en rugklachten meer met de traagschuim kussens van SweetPillow. 30 nachten proefslapen. Te gebruiken als zijslaapkussen, rugslaper of zijslaper. 50 bij 30 centimeter.

Goede punt(en)
 • Traagschuim
 • Proefslaap
 • Comfotabel
4

Memory Foam Kussen

7.6Expert Score
Ligt heel fijn, ook handig dat je er vulling uit kunt halen

Last van je nek of rug kan ervoor zorgen dat je hele dag moeilijker wordt. Een goed kussen kan zorgen dat deze klachten geheel verdwijnen. Het Memory Foam Kussen is gemaakt van 100% traag schuim.

Goede punt(en)
 • Fijn
 • Met vulling
 • Lekker slapen
5

SweetPillow – Hoofdkussen

6.5Expert Score
Een geweldige kussen. De 1e nacht heerlijk geslapen.

Of je nu een buik-, zij- of rugslaper bent, nek- en rugklachten zijn te voorkomen! Met 30 nachten proefslapen is dit verstelbare design, gemaakt van memory foam, de ideale oplossing.

Goede punt(en)
 • Memory foam
 • Voorkomt klachten
 • Mooi design

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general