Memory foam kussen kopen? Bekijk de top 5 van 2023!

Dit onderzoek is geschreven door 6 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 7 verschillende Memory foam kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Misschien heb je het weleens ervaren: na ergens geslapen te hebben, word je de volgende dag wakker met veel last van je nek en schouders. Een nachtje is wellicht te overzien, maar bij een langer verblijf op dezelfde plek kan dit problematisch worden. Door het gebruik van een memory foam kussen behoren deze klachten voortaan tot het verleden. Maar wat is memory foam precies en waar is het goed voor?

Wat is een memory foam kussen?

Een memory foam kussen, misschien hoor je het voor het eerst. Je vraagt je wellicht af wat dit precies voor een kussen is. Een memory foam kussen is oorspronkelijk ontwikkeld voor in de ruimtevaart.

Met een memory foam kussen wordt de druk tijdens de lancering enorm verlicht. Dit is mogelijk omdat het kussen de druk gelijkmatig weet te verdelen. Bovendien biedt het kussen voldoende ondersteuning.

Wat is memory foam?

Memory foam staat ook wel bekend als traagschuim. Dit schuim heeft echter enkele eigenschappen die niet bij andere materialen te vinden zijn. Het schuim heeft een uitstekend vermogen om zich aan te passen aan de vorm van je hoofd of lichaam.

Memory foam is ook voorzien van een drukdistributie-eigenschap. Hierdoor draai je minder vaak tijdens je slaap en verbetert de slaapkwaliteit aanzienlijk als je met je hoofd op een memory foam kussen ligt.

Waarom zou je kiezen voor een memory foam kussen?

Wie een foam kussen gaat gebruiken, zal merken dat de nachtrust verbetert. Je wordt uitgeruster wakker. Slapen op een slecht kussen kan leiden tot vervelende klachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn.

Wat zijn de voordelen?

Wanneer je op een foam kussen gaat liggen, krijg je het gevoel alsof je op een donzen kussen ligt. Het in deze kussens gebruikte foam heeft een drukverlagende werking, wat bijdraagt aan een beter slaapcomfort.

Dit resulteert in aanzienlijk minder last van je rug, nek en schouders . Het is zelfs zo dat je veel minder gaat snurken wanneer je op dit kussen slaapt. Memory foam kussens zijn te vinden in verschillende hardheden: zacht, medium en hard. Je kunt ook overwegen om een anti-decubitus kussen te gebruiken.

Wat zijn de nadelen?

Een van de grootste nadelen van een memory foam kussen is dat het niet geschikt is voor mensen die veel en vaak zweten. In feite kan het gebruik van dit kussen ervoor zorgen dat je nog sneller gaat zweten, wat de kwaliteit van je nachtrust vermindert.

Hoe lang kun je genieten van een memory foam kussen?

Na verloop van tijd is het raadzaam om je kussen te vervangen. De levensduur van je kussen hangt sterk af van het materiaal waaruit het gemaakt is. In dit geval betreft het een memory foam kussen. Dit soort kussens gaan gemiddeld zo’n twee tot drie jaar mee voordat ze vervangen moeten worden.

Als je eerder last krijgt van klachten zoals ochtendpijn, of als je vermoeid wakker wordt, zou dat een reden kunnen zijn om je kussen al eerder te vervangen. Ook als het kussen misvormd is, is het aan te raden om het kussen vroegtijdig te vervangen.

Als je wilt dat het langer meegaat, kun je ervoor kiezen om het kussen regelmatig te reinigen en een kussenbeschermer te gebruiken. Dit is niet meer dan een extra laag tussen je kussen en je kussensloop.

De beste 5 memory foam kussens van 2023

1

Cloudpillo memory foam kussen

beste memory foam kussen
9.2Expert Score
Stevig maar comfortabel: een ware droomsensatie.

Het wennen aan een nieuw, stevig kussen gaat wellicht niet zonder slag of stoot. Maar valt je eenmaal in slaap op de heerlijk comfortabele Cloudpillo, zul je de volgende morgen opgewekt en uitgerust wakker worden. De kers op de taart: het kussen komt met een risicovrije proefperiode van 30 nachten.

Hoogtepunten
 • 30 nachten proefslapen garandeert tevredenheid.
 • Resulteert in een betere nachtrust.
 • Biedt optimaal comfort.
2

SWISS-BED Hoofdkussen

Swiss Bed memory foam kussen
8.9Expert Score
Met het Swiss-Bed Foam kussen, verbetert zowel uw nachtrust als uw prestaties overdag.

Dankzij het comfy kussen van Swiss-Bed zijn nek- of rugklachten verleden tijd. Bovendien blijkt de rustgevende werking van deze luxueuze kussens zich niet te beperken tot de nacht. Met een ontspannen, uitgeruste geest opstarten draagt bij aan je dagelijkse prestaties.

Hoogtepunten
 • Gegarandeerde rust en ontspanning.
 • Verhoogt je dagelijkse prestaties.
 • Elimineert nek- en rugklachten.
3

Hoofdkussen Tegen nek 

7.8Expert Score
Met de SweetPillow kussens, een gerieflijke slaapervaring gegarandeerd

Het SweetPillow traagschuim kussen verlost je van nek- en rugklachten en verzekert je van een aangename nachtrust. Wat je slaapstijl ook is – op je zij, rug of buik – het kussen past zich aan. Het genereuze afmeting van 50 bij 30 centimeter zorgt voor extra comfort.

Hoogtepunten
 • Traagschuim biedt functionaliteit en comfort.
 • Komt met een proefslaap van 30 nachten.
 • Past zich flexibel aan je slaapstijl aan.
4

Memory Foam Kussen

7.6Expert Score
Een aanpasbaar Memory Foam kussen voor ultieme ontspanning

Rug- of nekpijn kan een aanzienlijke impact hebben op je dagelijks leven. Een goed kussen, zoals het Memory Foam Kussen, kan deze klachten elimineren. Dit 100% traagschuim kussen komt met een vulling die je kunt aanpassen naar jouw wensen en behoeften, waardoor je geniet van heerlijk slaapcomfort.

Hoogtepunten
 • Instelbare vulling zorgt voor persoonlijke comfort.
 • Zorgt voor een goede nachtrust.
 • Vervaardigd uit 100% traagschuim.
5

SweetPillow – Hoofdkussen

6.5Expert Score
Het verstelbare designkussen: voor een klachtenvrije slaapervaring

Het maakt niet uit of je een rug-, zij- of buikslaper bent, dit Memory Foam designkussen voorkomt nek- en rugklachten. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je dit kussen 30 nachten uitproberen om te kijken of het bij jouw slaapvoorkeuren past. Een ideale oplossing voor een onstoorde nachtrust.

Hoogtepunten
 • Memory Foam voor gerichte drukverlichting.
 • Preventief tegen nek- en rugklachten.
 • Aantrekkelijk design.

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general