Top 4 Donut Kussens van 2023 – Diepgaande review

Dit onderzoek is geschreven door 3 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 19 verschillende Donut kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 4 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Wat een verlichting kan een donutkussen je geven. Pijnvrij zitten is een vereiste als je normaal wilt kunnen functioneren in het dagelijks leven. En dat kan met behulp van een donutkussen, een kussen dat er in heel erg veel verschillende uitvoeringen is.

Doorgaans passen de betere donutkussens prima op elke stoel, en dus zeker ook op een bureau- of autostoel. Voor veel mensen is een donutkussen simpelweg onmisbaar.

Wat is een donutkussen?

Een donutkussen wordt ook wel eens een zitring genoemd. Nog een andere benaming is een aambeienkussen. Het kussen is uitermate geschikt voor mensen die te kampen hebben met decubitis of aambeien. Ook vrouwen die net bevallen zijn willen nog weleens gebruikmaken van een donutkussen.

Waarvoor gebruik je een donut kussen?

Je kunt een donutkussen prima gebruiken als je pijnvrij wilt zitten. Heb je bijvoorbeeld aambeien of problemen aan je stuitje dan kun je prima een beroep doen op dit zitkussen. Dat geldt eveneens als je te maken hebt of hebt gehad met een hernia. Dat vooral omdat door gebruik te maken van een dergelijk kussen je zithouding verbetert. Door de zachte rand en de opening in het midden ontziet  de zitting het zitvlak.

Waar moet je op letten bij aankoop donutkussens

Om je te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben we je een handje geholpen. We hebben daarbij sterk gelet op:

 • Gebruik
 • Comfort
 • prijs- kwaliteitverhouding

De beste donutkussens

1

Best Life donutkussen

Beste donutkussen

Het donutkussen van Best life biedt verlichting bij bepaalde ongemakken, pijn en helpt je de zithouding te verbeteren. Bovendien is dit een donutklussen dat ook nog eens helpt de bloedsomloop in de benen te verbeteren. Het bekende dove gevoel in de benen blijft dan ook uit.

9.2Expert Score
Superieur Kwaliteit Donut Kussen

Het donutkussen is een essentieel hulpmiddel om ongewenste pijn te verlichten en te voorkomen. Het bevordert een gezondere zithouding, beschermt je rug en billen en zorgt ervoor dat je energieniveau op peil blijft, zelfs na langdurig zitten. Het zachte materiaal en het vermogen om te ventileren maken dit product ideaal voor gebruik op harde ondergronden.

Pluspunt(en)
 • Extreem Zacht & Comfortabel
 • Uitstekende Ventilatie
 • Uitermate Effectief Op Harde Ondergronden
Minpunt(en)
 • Geen
2

The Goodlife donutkussen

The goodlife donutkussen

Het donutkussen van The Goodlife is perfect als je langdurig op een stoel moet zitten. Het kussen heeft uiteraard de typische donutvorm en garandeert een optimale zithouding. Ook nu wordt de bloedsomloop sterk verbeterd in je benen en het kussen zorgt eveneens voor een verbeterde zit houding. Mocht je te maken hebben met bijvoorbeeld aambeien, hernia of pijn na een operatie, dan is het kussen van The Goodlife een uitstekend kussen.

8.8Expert Score
Superieure Comfort Voor Langdurig Zitten

Dit kussen, gevuld met traagschuim, haalt de druk weg bij het stuitbeen, maakt zitten comfortabeler en bevordert een gezonde houding. Het ventileert uitstekend en de hoes is eenvoudig te reinigen. Daarnaast is dit donutkussen zeer betaalbaar en daardoor een uitstekende keuze voor iedereen die langere tijd moet zitten.

Pluspunt(en)
 • Ergonomische Vorm voor Extra Comfort
 • Prima Ventilatie
 • Robuuste Materiaal Keuze
Minpunt(en)
 • Geen
3

Lifetec premium donutkussen

Het donutkussen van Lifetec helpt je bij pijn aan je stuitje, als je aambeien hebt of een zeurende pijn hebt in je onderrug. Met dit kussen kom je lachend de dag door. Het verlicht de pijn en ontziet het stuitje. Ook helpt het een pijnlijk stuitje sneller te herstellen. Je gebruikt het kussen bijvoorbeeld ook prima op een bureaustoel en het gewicht wordt op de beste mogelijke wijze verdeeld.

8.7Expert Score
Eersteklas Donutkussen Voor Elke Stoel

Lifetec-kussens blinken uit in comfort en zijn ook uitstekend bruikbaar tijdens autoritten. Dit kussen biedt een ergonomisch ontwerp, past op elke stoel en is bovendien eenvoudig schoon te maken. Gemaakt van duurzaam materiaal, is dit kussen een waardevolle investering die niet te zwaar op de portemonnee weegt.

Pluspunt(en)
 • Ergonomisch Ontwerp Voor Optimale Ondersteuning
 • Biedt Aangenaam Zitcomfort
 • Zeer Comfortabel & Duurzaam
Minpunt(en)
 • Geen
4

Best Life aambeien kussen

Ook het donutkussen van Best Life helpt bij problemen aan het stuitje, als je te kampen hebt met aambeien of te maken krijgt met doorligplekken. Je voorkomt door gebruik te maken van dit kussen dat je pijn krijgt bij het zitten. Bovendien word je zithouding behoorlijk verbetert als je gebruik maakt van dit kussen van Best Life. Het kenmerkende van dit donutkussen is dat het zich perfect vormt naar je lichaam. Je vitaliteit wordt bevorderd, de bloedsomloop verbetert en je voelt je weer een stuk beter als je gebruik maakt van dit kussen.

Het kussen is slijt- en vormvast en gevuld met traagschuim. Het is de grotere en hardere variant van de nummer 1. Ook dit donutkussen van Best Life helpt bij problemen aan het stuitje, als je te kampen hebt met aambeien of te maken krijgt met doorligplekken. Je voorkomt door gebruik te maken van dit kussen dat je pijn krijgt bij het zitten. Bovendien word je zithouding behoorlijk verbetert als je gebruik maakt van dit kussen van Best Life.

8.6Expert Score
Uitzonderlijk Comfortabel Kussen Van Best Life

Het onderscheidende kenmerk van dit donutkussen is dat het zich perfect aan je lichaam aanpast. Dit kussen versterkt je vitaliteit, verbetert de bloedsomloop en laat je je algemeen beter voelen. Het is slijtvast en vormvast en gevuld met traagschuim. De prijs is ook aantrekkelijk en het is een uitstekende aankoop voor wie op zoek is naar langdurig comfort.

Pluspunt(en)
 • Blijft Vormvast Ondanks Veelvoudig Gebruik
 • Hoogwaardig Traagschuim Vulling
 • Bevordert Bloedsomloop En Vitaliteit
Minpunt(en)
 • Geen

Met het donutkussen kun je alle kanten op

En zo zie je dat er heel erg veel mogelijkheden zijn wat betreft het donutkussen. Van een vast kussen tot een opblaasbare variant en bovendien beschikbaar in tal van verschillende prijsklassen. Mocht je te kampen hebben met problemen als bijvoorbeeld aambeien, klachten aan je stuitje of klachten als gevolg van een bevalling? Dan is een donutkussen het beste wat je kan overkomen. Ook mensen die regelmatig te maken hebben met klachten aan de onderrug, hebben baat bij het veelzijdige kussen.

Dit vooral omdat de zithouding door het kussen aanzienlijk verbeterd wordt. En een verkeerde zithouding is vaak de oorzaak van de problemen die aan de onderrug ontstaan. Voldoende redenen dus om ook te kiezen voor het donutkussen, een kussen dat in de meeste gevallen niet de hoofdprijs kost en doorgaans meteen helpt om bepaalde en vaak vervelende klachten te verlichten of zelfs helemaal weg te nemen.

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general