Beste Schootkussen van 2023: Deskundige Review En Vergelijking

Een schootkussen neem je letterlijk op schoot. Het is een praktische hulp voor tal van verschillende toepassingsmogelijkheden. Kenmerkend is de zachte onderlaag in de vorm van een kussen en een hardere toplaag. Overigens wordt een schootkussen ook wel laptopkussen, schoot dienblad of laptray genoemd. Het kan dus best zijn dat je het schootkussen ook onder deze benamingen tegenkomt. Steeds echter wordt hetzelfde kussen bedoeld. Lees hier alles over het kussen.

Definitie en toepassingen schootkussen

Een schootkussen biedt hulp en bestaat uit een zachte onderkant in de vorm van een kussen en een harde toplaag in de vorm van een blad, vaak gemaakt van MDF. Met dit kussen kun je prima zittend werken, eet je gemakkelijker en bezorg je iemand gemakkelijker een heerlijk ontbijtje op bed. Het kussen vormt zich naar de vorm van je schoot. Dat maakt dat het kussen comfortabel en stevig op je schoot ligt, zelfs als je het langere tijd gebruikt.

Diverse doeleinden

Het kussen is vooral gemaakt om het ons gemakkelijker te maken. Dit kan zijn om je werk te doen, maar dit kan even goed zijn om te eten. Voorts fungeert het kussen ook wel als dienblad, om gemakkelijk te eten op de bank, om de laptop op te zetten en te gebruiken of als steun bij het lezen van een goed boek. Het helpt ook als je op de bank wilt schrijven, zoals het ook een ideaal hulpmiddel is tijdens het autorijden en je dan wilt lezen of schrijven. Ook als je naar het strand gaat neem jij je kussen mee om zo steeds een stabiele ondergrond te creëren.

Voordelen en kenmerken van een schootkussen

Het kussen biedt steeds een stabiele ondergrond en maakt het werken op de bank en in de auto gemakkelijker. Bovendien helpt het altijd als je geen stabiele ondergrond tot je beschikking hebt, bijvoorbeeld op het strand of op bed. Vandaar ook dat het een must is voor iedereen die de partner eens wil verrassen met een heerlijk ontbijt op bed. De zachte vulling van het kussen zorgt ervoor dat het kussen steeds stabiel op schoot ligt. Vaak heeft het een opstaande rand net zoals een traagschuim kussen.

Zo wordt voorkomen dat er spullen van het kussen schuiven. Het kussen is gevuld met piepschuim balletjes. Daardoor is het kussen prima in staat om zich aan de ondergrond aan te passen. Het kussen is vaak bekleed met stof, terwijl de bovenkant vaak beschikt over een laminaatlaag, een laag die vaak hittebestendig is waardoor je het dus ook als dienblad voor een warme kop koffie of thee kunt gebruiken. Het kussen heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Dat zie je met name terug aan de steeds mooier wordende designs die beschikbaar zijn.

De beste schootkussen van 2023

1

Panda Vulling kussen 1KG

Sample subtitle
9Expert Score
Exceptioneel comfortabel schootkussen van topkwaliteit

Maak het jezelf gemakkelijk en comfortabel met dit veelzijdige schootkussen. Of je nu een ontspannen ontbijt op bed wilt nemen, geniet van een off-the-cuff outdoor diner met bord op schoot, of je wilt nestelen op de bank met je laptop; dit schootkussen maakt het allemaal een stuk gemakkelijker en veel meer plezierig. De hoge kwaliteit en het uitzonderlijke comfort vormen samen een product dat je leven aanzienlijk kan verbeteren.

Pluspunt(en)
  • Buitengewoon comfortabel en zacht, ideaal voor langdurig gebruik
Minpunt(en)
  • Geen opmerkelijke minpunten

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general