De beste schootkussen

Een schootkussen neem je letterlijk op schoot. Het is een praktische hulp voor tal van verschillende toepassingsmogelijkheden. Kenmerkend is de zachte onderlaag in de vorm van een kussen en een hardere toplaag. Lees hier alles over het schootkussen.

Wat is een schootkussen?

Een schootkussen biest hulp en bestaat uit een zachte onderkant in de vorm van een kussen en een harde toplaag in de vorm van een blad, vaak gemaakt van MDF. Met een schootkussen kun je prima zittend werken, eet je gemakkelijker en bezorg je iemand gemakkelijker een heerlijk ontbijtje op bed. Het kussen vormt zich naar de vorm van je schoot.

Dat maakt dat het kussen comfortabel en stevig op je schoot ligt, zelfs als je het schootkussen langere tijd gebruikt. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos met dit kussen. Overigens wordt een schootkussen ook wel laptopkussen, schoot dienblad of laptray genoemd. Het kan dus best zijn dat je het schootkussen ook onder deze benamingen tegen komt. Steeds echter wordt hetzelfde kussen bedoeld.

Waarvoor is een schootkussen gemaakt?

Het schootkussen is vooral gemaakt om het ons gemakkelijker te maken. Dit kan zijn om je werk te doen, maar dit kan even goed zijn om te eten. Voorts fungeert het schootkussen ook wel als dienblad, om gemakkelijk te eten op de bank, om de laptop op te zetten en te gebruiken of als steun bij het lezen van een goed boek. Het helpt ook als je op de bank wilt schrijven, zoals het ook een ideaal hulpmiddel is tijdens het autorijden en je wilt dan lezen of schrijven.

Ook als je naar het strand gaat neem jij je schootkussen mee om zo steeds een stabiele ondergrond te creëren. De toepassingsmogelijkheden van dit kussen zijn dus eindeloos. Bovendien is het nog gezond ook. Zeker voor mannen. Die hebben namelijk nog wel eens de gewoonte om de laptop op de bank op schoot te nemen. Uit onderzoek is gebleken dat dit niet bevorderend is voor de zaadcellen van de man. En dat kan heel erg vervelende gevolgen hebben.

Waar is een schootkussen goed voor?

Het schootkussen biedt steeds een stabiele ondergrond en maakt het werken op de bank en in de auto gemakkelijker. Bovendien helpt het altijd als je geen stabiele ondergrond tot je beschikking hebt, bijvoorbeeld op het strand of op bed. Vandaar ook dat het een must is voor iedereen die de partner eens wil verrassen met een heerlijk ontbijt op bed. De zachte vulling van het kussen zorgt ervoor dat het schootkussen steeds stabiel op schoot staat. Vaak heeft het schootkussen een opstaande rand.

Zo wordt voorkomen dat er spullen van het schootkussen schuiven. Het kussen is gevuld met piepschuim balletjes. Daardoor is het kussen prima in staat om zich aan de ondergrond aan te passen. Het kussen is vaak bekleed met stof, terwijl de bovenkant vaak beschikt over een laminaatlaag, een laag die vaak hittebestendig is waardoor je het dus ook als dienblad voor een warme kop koffie of thee gebruikt. Het schootkussen heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Dat zie je met name terug aan de steeds mooier wordende designs die beschikbaar zijn. Je hebt dus echt wat te kiezen als je naar een schootkussen zoekt.

De beste schootkussen

Best direct

9Expert Score
Hoge kwaliteit schootkussen

Alles wordt ineens een stuk gemakkelijker, ontbijt op bed, met het bord op schoot eten in de tuin of met je laptop op schoot op de bank gaan zitten.

Pluspunt(en)
  • Lekker zacht
Minpunt(en)
  • Geen

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general