De populairste driehoek kussen van 2022

Driehoek kussen

Het driehoek kussen heeft verschillende toepassingsmogelijkheden en kan voor heel veel mensen buitengewoon gemakkelijk zijn. Wat dat betreft kun je het kussen wel omschrijven als een zeer comfortabele rugsteun.

Het kussen is echter ook buitengewoon nuttig voor mensen die te kampen hebben met serieuze fysiek ongemakken. Het kussen vervult de rol die een verstelbaar bed ook in kan vullen. Verschil is dat het kussen veel goedkoper in aanschaf is. Je leest hier alles over het driehoek kussen, een van de meest veelzijdige positioneringskussens die beschikbaar is.

Wat is een driehoek kussen?

Een driehoek kussen kun je beschouwen als een comfortabele rugsteun die ondersteuning biedt terwijl je in bed zit of ligt. Het zal geen verrassing zijn dat het kussen driehoekig van vorm is. Bijzonder aan dit kussen is dat het in zowel verticale als in horizontale positie te gebruiken is.

Het is het ideale kussen om ondersteuning en comfort te bieden als je wilt lezen in bed, maar wordt ook gebruikt door mensen met ademhalingsproblemen en door mensen die klachten hebben aan de nek en herstellen van een nekhernia. Gebruikers van een driehoek kussen noemen dit kussen ook wel de goedkope variant van ene verstelbaar bed. En daar zit wel iets in.

Waarvoor is het driehoek kussen gemaakt?

Het driehoek kussen is gemaakt om ondersteuning te bieden als je in bed wilt lezen en om het mensen met klachten aan de nek en schouders gemakkelijker te maken (iets) rechtop te kunnen zitten of liggen. Bovendien helpt het mensen met ademhalingsproblemen om goed te kunnen liggen en slapen. Mensen die het driehoek kussen vooral gebruiken om zo gemakkelijker en comfortabeler te kunnen lezen in bed gebruiken het kussen in verticale positie.

In horizontale positie geldt het klussen als ideaal voor mensen die niet in staat zijn om in horizontale positie te slapen vanwege bijvoorbeeld de gevolgen van een nekhernia of ademhalingsproblemen. Het driehoek kussen in verticale positie biedt steeds optimale ondersteuning en voorkomt druk op de gewrichten als je leest of in je bed naar de televisie kijkt.

Waar is het kussen goed voor?

Het driehoek kussen is goed voor mensen die vanwege lichamelijke klachten van uiteenlopende aard niet in horizontale positie kunnen slapen. Het helpt ook mensen om in hun bed met de juiste ondersteuning te kunnen lezen en televisie kijken. Het driehoek kussen wordt gerekend tot de positioneringskussens. Dergelijke kussens geven extra ondersteuning bij zitten en liggen en zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. De vulling van het driehoek kussen neemt vaak de vormen van het lichaam aan.

Daardoor heeft je lichaam steeds precies de juiste ondersteuning en dat zowel in de zit- en de lighouding. Positioneringskussen hebben zoals gesteld verschillende vormen waarbij de vorm bepaalt welke delen van het lichaam extra ondersteuning krijgen.

Het driehoek kussen wordt overigens ook gebruikt door mensen die vanwege fysiek malheur in een bepaalde schuine hoek moeten liggen of die serieuze problemen hebben met de schouder. Het kussen is daarmee multifunctioneel, want behalve perfect bij fysieke ongemakken is het ook een kussen dat zowel lezen als televisie kijken vanuit je bed een stuk comfortabeler maakt. Ben je toch op zoek naar een binnenkussen? Lees hier meer over binnenkussens.

De populairste driehoek kussens

1

Driehoek kussen lekker lui van Beterbed

Driehoek kussen lekker lui van Beterbed
9.2Expert Score
Best geteste Driehoek kussen

Dit kussen van Beterbed zorgt voor een ergonomische en fijne houding tijdens het zitten in bed. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt tijdens het lezen van een boek of tijdschrift.

Goede punt(en)
 • 100% van katoen
 • Zeer zacht materiaal
 • Versterkt door latex sticks
2

Driehoek kussen Desfeerbrenger

Driehoek kussen Desfeerbrenger
8.6Expert Score
De tweede beste Driehoek kussen

Deze kussen is gemaakt in Thailand en is beoordeeld tot de een naar beste van onze review. Dit komt mede door het materiaal waarvan het is gemaakt en dat het ook een duurzaam product is.

Goede punt(en)
 • Duurzaam
 • Licht en stevig
 • Vulling is 100% kapok
3

DeSfeerbrenger

DeSfeerbrenger
8.2Expert Score
Redelijke kwaliteit Driehoek kussen

Een driehoekig kussen, handgemaakt in Thailand. Deze driehoekige kussens zie je overal in Thailand. 

Goede punt(en)
 • Lekker zacht
 • Mooi design
 • Goed en stevig
4

Thai Moonz kussen

7Expert Score
Middelmatige kwaliteit Driehoek kussen

Dit wat zwaarder kussen is ideaal voor stevigheid op de bank of bed. Dit kussen kan worden gebruikt om op te zitten maar ook als ondersteuning. Het heeft uitgeklapte lengte van meer dan anderhalve meter.

Goede punt(en)
 • Zwaar maar heel sterk
 • Ook hierbij 100% van binnnen kapok
 • Fijn voor mediteren
5

Moon kwam kussen

6.6Expert Score
Gemaakt van matige kwaliteit

Dit kussen is gekomen als vijfde uit onze test. Het materiaal is van hoge kwaliteit en het product is ook enorm stevig. De reden waarom we het op de vijfde plek hebben gezet is de prijs, dit is een van de duurste in de categorie.

Goede punt(en)
 • Zeer stevig
 • Goed tegen de kou
 • Inklapbaar

DeSfeerbrenger

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general