Dit is het beste driehoek kussen van 2023!

Het driehoekige kussen heeft verschillende toepassingsmogelijkheden en kan voor heel veel mensen buitengewoon gemakkelijk zijn. Wat dat betreft kun je het kussen wel omschrijven als een zeer comfortabele rugsteun.

Het kussen is echter ook buitengewoon nuttig voor mensen die te maken hebben met serieuze fysieke ongemakken. Het kussen vervult de rol die een verstelbaar bed ook kan vervullen. Het verschil is dat het kussen veel goedkoper in aanschaf is. Je leest hier alles over het driehoekige kussen, een van de meest veelzijdige positioneringskussens die beschikbaar zijn.

Wat is een driehoek kussen?

Een driehoekig kussen kun je beschouwen als een comfortabele rugsteun die ondersteuning biedt terwijl je in bed zit of ligt. Het zal geen verrassing zijn dat het kussen driehoekig van vorm is. Bijzonder aan dit kussen is dat het in zowel verticale als in horizontale positie te gebruiken is.

Het is het ideale kussen om ondersteuning en comfort te bieden als je wilt lezen in bed, maar wordt ook gebruikt door mensen met ademhalingsproblemen en door mensen die klachten hebben aan de nek en herstellen van een nekhernia. Gebruikers van een driehoekig kussen noemen dit kussen ook wel de goedkope variant van een verstelbaar bed. En daar zit wel iets in.

Waarvoor is het driehoekige kussen gemaakt?

Het driehoekige kussen is gemaakt om ondersteuning te bieden als je in bed wilt lezen en om het mensen met klachten aan de nek en schouders gemakkelijker te maken (iets) rechtop te kunnen zitten of liggen. Bovendien helpt het mensen met ademhalingsproblemen om goed te kunnen liggen en slapen. Mensen die het driehoekige kussen vooral gebruiken om zo gemakkelijker en comfortabeler te kunnen lezen in bed, gebruiken het kussen in verticale positie.

In horizontale positie geldt het kussen als ideaal voor mensen die niet in staat zijn om in horizontale positie te slapen vanwege bijvoorbeeld de gevolgen van een nekhernia of ademhalingsproblemen. Het driehoekige kussen in verticale positie biedt steeds optimale ondersteuning en voorkomt druk op de gewrichten als je leest of in je bed naar de televisie kijkt.

Waar is het kussen goed voor?

Het driehoekige kussen is goed voor mensen die vanwege lichamelijke klachten van uiteenlopende aard niet in horizontale positie kunnen slapen. Het helpt ook mensen om in hun bed met de juiste ondersteuning te kunnen lezen en televisiekijken. Het driehoekige kussen wordt gerekend tot de positioneringskussens. Dergelijke kussens geven extra ondersteuning bij zitten en liggen en zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. De vulling van het driehoekige kussen neemt vaak de vormen van het lichaam aan.

Daardoor heeft je lichaam steeds precies de juiste ondersteuning, en dat zowel in de zit- als de lighouding. Positioneringskussens hebben zoals gezegd verschillende vormen, waarbij de vorm bepaalt welke delen van het lichaam extra ondersteuning krijgen.

Het driehoekige kussen wordt overigens ook gebruikt door mensen die vanwege fysiek ongemak in een bepaalde schuine hoek moeten liggen of die serieuze problemen hebben met de schouder. Het kussen is daarmee multifunctioneel, want behalve perfect bij fysieke ongemakken is het ook een kussen dat zowel lezen als televisiekijken vanuit je bed een stuk comfortabeler maakt. Ben je toch op zoek naar een binnenkussen? Lees hier meer over binnenkussens.

De 5 beste driehoek kussens.

1

Driehoek kussen lekker lui van Beterbed

Driehoek kussen lekker lui van Beterbed
9.2Expert Score
Best geteste driehoek kussen

Dit kussen van Beterbed is volgens ons de ideale metgezel voor ontspannen momenten in bed. Niet alleen zorgt het voor een ergonomische en prettige zithouding, het is ook perfect om te gebruiken tijdens het lezen van een boek of tijdschrift.

Bovendien is het gemaakt van 100% katoenen stof, waardoor we merkten dat het oppervlak extra zacht en comfortabel is.

Pluspunten
 • Gemaakt van 100% katoen voor een zachte aanraking
 • Uitzonderlijk zacht en comfortabel materiaal
 • Versterkt met latex sticks voor extra duurzaamheid
2

Zitkussen öko-Tex

zit- en leeskussen
9Expert Score
Hoogwaardig en veelzijdig kussen

Dit kussen, dat als tweede uit onze test kwam, brengt tegelijkertijd comfort en stevigheid op tafel. Het is ideaal te gebruiken tijdens het lezen of om met meer comfort te kunnen zitten. De hoes is afritsbaar en dus wasbaar wat voor ons ook wel een extra pluspunt was.

Pluspunten
 • Zeer stevig ontwerp
 • Hoes kan gewassen worden
 • Ideaal om verhoogd in bed te kunne liggen
3

Driehoek kussen van De Sfeerbrenger

Driehoek kussen Desfeerbrenger
8.6Expert Score
Het op een na beste Driehoek kussen

Dit kussen, in Thailand gemaakt, scoort hoog in onze review dankzij het hoogwaardige materiaal en de duurzaamheid. Wij vonden deze stof zowel licht als stevig waarbij de vulling volledig bestaat uit kapok.

Een vezel waarvan we weten dat deze bekend staat om zijn ademend vermogen en comfort. om die reden hebben wij dit driehoek kussen op de derde plek in de lijst gezet.

Pluspunten
 • Hoge duurzaamheid waarborgt een lange levensduur
 • Lichte en stevige constructie
 • Vulling is 100% kapok voor ultiem comfort
4

De Sfeerbrenger Groen/Bruin

DeSfeerbrenger
8.2Expert Score
Driehoek kussen met authentieke thaise touch

Dit handgemaakte kussen uit Thailand brengt een vleugje exotisme met zijn driehoekige vorm. Overal in Thailand zie je deze kussens, beroemd om hun zachtheid en creatief design.

De stevigheid van het kussen staat garant voor comfort en duurzaamheid. De kleur vonden wij wel ietwat alternatief, maar je moet er gewoon van houden.

Pluspunten
 • Heerlijk zacht voor optimaal comfort
 • Stijlvol en authentiek Thais design
 • Goed en stevig voor langdurig gebruik
5

Thai Moonz kussen

7Expert Score
Driehoek kussen met veelzijdigheid

Dit wat zwaarder kussen is ideaal voor diegenen die stevigheid verlangen op de bank of bed. Het is niet alleen geschikt om op te zitten, maar dient ook als ondersteuning.

Met een uitgeklapte lengte van meer dan anderhalve meter, is het ook ideaal voor meditatie.

Pluspunten
 • Zwaar maar zeer sterk en duurzaam
 • Binnenkant gevuld met 100% kapok
 • Uiterst geschikt voor meditatiesessies

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general