Kussenvulling kopen? Bekijk hier de beste vulling van 2023!

Belangrijk om van een goede nachtrust te genieten is niet eens zozeer het kussen, maar met name de kussenvulling. Kussenvulling vult het kussen op en kan zowel zacht en flexibel als juist meer stevig zijn. Afhankelijk van de slaaphouding die je aanneemt en je persoonlijke voorkeuren kun je kiezen uit tal van verschillende soorten van kussenvulling die van een kussen een zacht of juist stevig kussen maken.

Voor elke slaaphouding is er kussenvulling beschikbaar die het lichaam steeds de perfecte ondersteuning kan bieden. Soms is een bepaalde vullingook niet geschikt voor een bepaalde slaaphouding. Zo kies je als je een buikslaper bent bij voorkeur niet voor latex kussenvulling.

Wat is kussenvulling?

Kussenvulling bepaalt vooral de stevigheid van een kussen. In de meeste gevallen is kussenvulling ofwel synthetisch, dons, latex, traagschuim of kapok. Verder heb je nog kussenvullingen in de vorm van wol, zijde, bamboe en boekweit. Het soort vulling dat verreweg het meeste wordt gebruikt is synthetisch. In dat geval bestaat de vulling uit holle polyester vezels of microgel polyester vezels. Een synthetische vulling is geschikt voor vrijwel iedereen, ongeacht de favoriete slaaphouding die iemand heeft.

Materiaal

Met dit materiaal is een kussen zowel stevig, medium als zacht te vormen. Vaak werkt het nog antiallergisch ook. Kijken we naar vulling van dons, dan gaat het vooral om ganzen- en eendendons aangevuld met veertjes. Een bijzondere kussenvulling is wel kapok, een volledig natuurlijke vulling afkomstig van de kapokboom. Uit de vruchten van de boom ontstaat een pluk zachte vezels die vooral erg luchtig zijn en bovendien sterke vocht absorberende eigenschappen hebben. Minder vaak worden kussens gevuld met wol, zijde, bamboe en boekweit.

Waarvoor is kussenvulling gemaakt?

Kussenvulling moet voor perfecte ondersteuning zorgen toegespitst op iemands slaaphouding. Komen we terug op het voorbeeld van de buikslaper en latex. Iemand die op de buik slaapt neemt in principe al een onnatuurlijke slaaphouding aan, een houding die de ademhaling kan belemmeren. Kies je in dergelijke gevallen voor de stevigste vullingin de vorm van latex, dan zal de ademhaling verder belemmerd worden. Iemand die op de buik slaapt is dus beter af met een andere vulling.

Vervorming

Je hebt kussenvulling die je gemakkelijk in elke gewenste vorm kneedt, je hebt echter ook vulling die zich gemakkelijk aanpast aan het lichaam. In alle gevallen moet de vulling zorgen voor een kussen dat de perfecte ondersteuning biedt aan net name de nek en de schouders.

Waar is vulling goed voor?

Kussenvulling van latex is goed voor zowel rug- als zijslapers, terwijl dons zacht en flexibel is en vaak wordt gebruikt door mensen die op hun zij slapen. Latex is goed voor mensen die van stevigheid houden. De vaste vorm zorgt voor prima ondersteuning van zowel de nek, de rug en de schouders en geschikt voor mensen die op hun zij of op hun rug slapen.

Dat geldt ook voor vulling in de vorm van traag schuim. Deze vulling is stevig en vormvast en biedt bewezen steeds de beste ondersteuning. Nemen we ook kapok nog even mee, dan zien we een vulling die eigenlijk door iedereen gebruikt kan worden. Het is namelijk geschikt voor zowel de rug-, zij en buikslaper.

De beste kussenvulling van 2023

1

Panda Vulling kussen 1KG

Sample subtitle
Beste kussenvulling
9.4Expert Score
Hoge kwaliteit kussenvulling

Panda Vulling is hét merk voor synthetische vulling. Het is ideaal voor het opvullen van knuffels, poppen, beren, watteren, isolatie en vooral voor het vullen van kussens.

Pluspunt(en)
 • Lekker zacht
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Multi functioneel
Minpunt(en)
 • Geen
2

Rovul 50 liter Kussenvulling

Sample subtitle
8.9Expert Score
Meeste kussenvulling voor je geld

De kussenvulling van Rovul is ideaal te gebruiken bij het opvullen van kussen, bankkussens en knuffels. Het veert daarnaast erg goed en draagt bij aan het zitcomfort.

Pluspunt(en)
 • Goedkoop
 • Zacht maar geeft toch genoeg steun
 • Prima kwaliteit
Minpunt(en)
 • Geen
3

Multifunctionele kussenvulling

foto van een Multifunctionele kussenvulling
9.2Expert Score
Deze kussenvulling is van polyester en wordt geleverd in een zak.

Polyester kussenvulling, geleverd in een zak en is voor vele doeleinden te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van knuffels, babynestjes, kussens en ga zo maar door.

Goede punt(en)
 • 100% polyester
 • Licht in gewicht
 • Voor veel doeleinden te gebruiken
4

Top kussenvulling

foto van een Top kussenvulling
8.4Expert Score
Kussenvulling voor diverse doeleinden te gebruiken.

Kwalitatief goede kussenvulling die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Het is ook geschikt als vulmateriaal voor bijvoorbeeld poppen, kussens en kransen. Eenvoudig te gebruiken en praktisch.

Goede punt(en)
 • Wasbaar
 • Voor veel doeleinden te gebruiken
 • Zacht
5

Goede kussenvulling

foto van een Goede kussenvulling
7.8Expert Score
Deze grote zak kussenvulling is te gebruiken als knuffelvulling.

Als je kussenvulling zoekt dan is deze grote zak de moeite waard. Deze kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld als knuffelvulling.

Goede punt(en)
 • Voor veel doeleinden te gebruiken
 • Zacht
 • stevig

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general