Kussenvulling kopen? De 5 beste getest

Belangrijk om van een goede nachtrust te genieten, is niet eens zozeer het kussen, maar met name de kussenvulling. Kussenvulling vult het kussen op en kan zowel zacht en flexibel als juist meer stevig zijn. Afhankelijk van de slaaphouding die je aanneemt en je persoonlijke voorkeuren, kun je kiezen uit tal van verschillende soorten kussenvulling die van een kussen een zacht of juist stevig kussen maken.

Voor elke slaaphouding is er kussenvulling beschikbaar die het lichaam steeds de perfecte ondersteuning kan bieden. Soms is een bepaalde vulling ook niet geschikt voor een bepaalde slaaphouding. Zo kies je als je een buikslaper bent, bij voorkeur niet voor latex kussenvulling.

Wat is kussenvulling?

Kussenvulling bepaalt voornamelijk de stevigheid van een kussen. In de meeste gevallen is kussenvulling ofwel synthetisch, dons, latex, traagschuim of kapok. Verder zijn er nog kussenvullingen in de vorm van wol, zijde, bamboe en boekweit. Het soort vulling dat verreweg het meeste wordt gebruikt, is synthetisch. In dat geval bestaat de vulling uit holle polyester vezels of microgel polyester vezels. Een synthetische vulling is geschikt voor vrijwel iedereen, ongeacht de favoriete slaaphouding die hij/zij heeft. Dit kan ook goed gebruikt worden bij een traagschuim kussen.

Materiaal

Met dit materiaal is een kussen zowel stevig, medium als zacht te vormen. Vaak werkt het ook nog antiallergisch. Kijken we naar vulling van dons, dan gaat het vooral om ganzen- en eendendons aangevuld met veertjes. Een bijzondere kussenvulling is kapok, een volledig natuurlijke vulling afkomstig van de kapokboom. Uit de vruchten van de boom ontstaat een pluk zachte vezels die vooral erg luchtig zijn en bovendien sterke vochtabsorberende eigenschappen hebben. Minder vaak worden kussens gevuld met wol, zijde, bamboe en boekweit.

Waarvoor is kussenvulling gemaakt?

Kussenvulling moet voor perfecte ondersteuning zorgen, toegespitst op iemands slaaphouding. Komen we terug op het voorbeeld van de buikslaper en latex. Iemand die op de buik slaapt neemt in principe al een onnatuurlijke slaaphouding aan, een houding die de ademhaling kan belemmeren. Kies je in dergelijke gevallen voor de stevigste vulling in de vorm van latex, dan zal de ademhaling verder belemmerd worden. Iemand die op de buik slaapt, is dus beter af met een andere vulling.

Vervorming

Er is kussenvulling die je gemakkelijk in elke gewenste vorm kneedt, maar er is ook vulling die zich gemakkelijk aanpast aan het lichaam. In alle gevallen moet de vulling zorgen voor een kussen dat de perfecte ondersteuning biedt, met name aan de nek en de schouders.

Waar is vulling goed voor?

Kussenvulling van latex is goed voor zowel rug- als zijslapers, terwijl dons zacht en flexibel is en vaak wordt gebruikt door mensen die op hun zij slapen. Latex is goed voor mensen die van stevigheid houden. De vaste vorm zorgt voor prima ondersteuning van zowel de nek, de rug als de schouders en is geschikt voor mensen die op hun zij of op hun rug slapen.

Dat geldt ook voor vulling in de vorm van traagschuim. Deze vulling is stevig en vormvast en biedt bewezen steeds de beste ondersteuning. Betrekken we ook kapok erbij, dan zien we een vulling die eigenlijk door iedereen gebruikt kan worden. Het is namelijk geschikt voor zowel de rug-, zij- als buikslaper.

De beste kussenvulling van 2023

1

Panda Vulling kussen 1KG

Sample subtitle
Beste kussenvulling
9.4Expert Score
Exceptionele Kwaliteit Synthetische Kussenvulling

Panda’s kussenvulling is de toonaangevende naam in de wereld van synthetische vulling. Perfect voor het vullen van knuffels, poppen, beren maar ook ideaal voor watteren, isolatie, en bovenal, het vullen van kussens. Dankzij de verrukkelijke zachtheid en uitstekende prijs-kwaliteit verhouding van Panda Vulling kun je al je projecten een zachte aanraking geven.

Pluspunten
 • Heerlijk zacht, ideaal voor comfort
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, je krijgt waar voor je geld
 • Multifunctioneel, geschikt voor diverse toepassingen
Minpunt(en)
 • Geen
2

Rovul 50 liter Kussenvulling

Sample subtitle
8.9Expert Score
Rovul Kussenvulling – Maximale Waarde en Comfort

Rovul’s kussenvulling belooft een uitstekende prijs, zachtheid en veerkracht. Ideaal voor het bijvullen van kussens, bankkussens en knuffels, deze vulling draagt bij aan onvergelijkbaar zitgemak. Voor degenen die zoeken naar waarde zonder in te leveren op kwaliteit, is Rovul een perfecte keuze.

Pluspunten
 • Voordelig, levert hoge waarde voor je geld
 • Zacht maar ondersteunend, draagt bij aan zitcomfort
 • Uitstekende kwaliteit, maakt elk product beter
Minpunt(en)
 • Geen
3

Multifunctionele kussenvulling

foto van een Multifunctionele kussenvulling
9.2Expert Score
Veelzijdige Polyester Kussenvulling – Verpakt Voor Gemak

Onze Polyester kussenvulling is geleverd in een handige zak en is voor talloze toepassingen geschikt. Of het nu gaat om het vullen van knuffels, babynestjes, kussens of wat je maar kunt bedenken, dankzij het lichte gewicht en de veelzijdige aard van het 100% polyester, wordt elk project een koud kunstje.

Goede punten
 • 100% polyester, voor duurzaamheid en kwaliteit
 • Licht van gewicht, moeiteloos in gebruik
 • Voor veel doeleinden te gebruiken, uiterst veelzijdig
4

Top kussenvulling

foto van een Top kussenvulling
8.4Expert Score
Hoogwaardige Alles-in-een Kussenvulling

Deze kwalitatief hoogwaardige kussenvulling is een echte gamechanger voor diverse doeleinden. Of het nu gaat om vulling voor poppen, kussens of kransen, het gemak en de gebruiksvriendelijkheid zijn ongeëvenaard. Het is wasbaar, zacht en prachtig vormgegeven om u het ultieme vulmateriaal te bieden.

Goede punten
 • Wasbaar, makkelijk schoon te maken
 • Bruikbaar voor een breed scala aan projecten
 • Zacht, voegt extra comfort toe
5

Goede kussenvulling

foto van een Goede kussenvulling
7.8Expert Score
Jumbo Zak Kussenvulling – Ideaal Ook Als Knuffelvulling

Als je op zoek bent naar kussenvulling, dan is deze jumbo zak zeker het overwegen waard. Geschikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, zoals het vullen van knuffels, biedt het een uitstekende combinatie van zachtheid en stevigheid om je creaties tot leven te brengen.

Goede punten
 • Bruikbaar voor diverse soorten projecten
 • Zacht, ideaal voor comfort
 • Stevig, biedt uitstekende ondersteuning

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general