Reflux kussen kopen? De 5 beste getest 2023

Een baby krijgen is een bijzondere gebeurtenis in je leven, je wilt dan ook graag van de babytijd van je kind genieten. Maar baby’s hebben ook veel zorg nodig. Dat is niet erg en dat je met liefde maar er zijn ook kwaaltjes bij baby’s die erg vervelend zijn voor de baby zelf en voor jou als vader of moeder. Een van die kwalen is reflux.

Reflux is een hele nare kwaal die veel ongemak veroorzaakt. Meestal groeit een baby hier vanzelf wel weer overheen maar tot die tijd wil je natuurlijk wel ervoor zorgen dat je baby zo min mogelijk last heeft en voldoende comfort heeft. Een reflux kussen is dan heel erg handig!

Wat is een reflux kussen?

Een reflux kussen is een speciaal kussen die meestal in een bepaalde helling ligt zodat de baby met het hoofd wat hoger komen te liggen waardoor reflux minder de kans krijgt. Baby’s liggen erg veel plat en daardoor is het voor een kindje met reflux lastiger om de voeding binnen te houden en niet te spugen.

Hoe ontstaat reflux?

Reflux ontstaat doordat het klepje van de maag niet goed sluit. Dit klepje werkt normaal gesproken zo dat wanneer er voeding via de slokdarm de maag binnen komt, het klepje zich sluit waardoor het voedsel niet meer via de maag terug omhoog de slokdarm in kan stromen. Bij reflux is dit mechanisme dus niet effectief. Vaak is dit bij baby’s zo omdat al het eten vloeibaar is van een baby. Maar stel je gaat in bad, dan is een bad kussen misschien handig.

Zodra een baby overgaat op vast voedsel zie je vaak dat de reflux weer afneemt. Dit komt doordat de maag en het maagklepje steeds sterker wordt door het vaste voedsel. Na verloop van tijd wordt de maag en het maagklepje zo sterk dat de reflux niet meer van toepassing is. Reflux is dus vaak niet een permanente kwaal maar wel een hele vervelende kwaal.

De gevolgen van reflux

Wanneer reflux niet goed behandeld wordt bij een baby kan het vervelende gevolgen hebben. Voedsel uit de maag is erg zuur, dat komt omdat dit zuur nodig is voor het verteringsproces. Maar de slokdarm van een baby is niet gebouwd hiervoor. Langdurige reflux kan slokdarmontstekingen geven bij een baby die zowel vervelend en pijnlijk als gevaarlijk kunnen zijn in sommige situaties.

Als een baby dus lijdt aan reflux is het belangrijk om er alles aan te doen om de reflux te verminderen. Een kussen is hierbij heel goed.

Een reflux kussen vinden is nog niet zo gemakkelijk want er is heel veel aanbod. Een reflux kussen wordt gebruikt tijdens en na de voeding omdat dan het voedsel vaak weer door de baby uitgespuugd wordt. Een reflux kussen moet deze nare reflex voorkomen en ervoor zorgen dat de voeding zo goed mogelijk binnen blijft en de baby minder spuugt.

De beste 5 reflux kussens van 2022

1

Doomoo basics

9.1Expert Score
Helpt goed voor kindjes met reflux

Een hellingshoek van 15 graden, dat is waar dit reflux kussen voor zorgt. Het bovenste deel van het lichaam ligt iets hoger, wat de spijsvertering en ademhaling van het kind ten goede komt.

Goede punt(en)
 • Ruimtebesparend
 • Kunstof
 • Roestwerend
2

Snoozzz Reflux Kussen

8.6Expert Score
Ben er super blij mee.

Een anti-reflux kussen zorgt ervoor dat jouw kindje minder last heeft van reflux en spugen. Het kussen wordt ook wel het hellend kussen genoemd om dat het een lichte helling met zich meebrengt.

Goede punt(en)
 • Inklapbaar
 • Veiligheidssluiting
 • Exclusief
3

Babyjem Baby

8Expert Score
Deze voldoet aan mijn wensen. 

Reflux en braken verminderd gauw met een anti-reflux kussen. Tijdens het slapen bevindt jouw kindje zich in een 15 graden hoek. Het bovenlichaam ligt iets hoger wat de verwerking van voedsel bevorderd.

Goede punt(en)
 • Praktisch
 • Eenvoudig in gebruik
 • Makkelijk op te bergen
4

Babyjem Baby Wit Eco

7.7Expert Score
Doet wat het moet ,comfortabel

Een wit anti-reflux kussen, inclusief twee kleine steunkussentjes. Afneembare hoes en te wassen op 30 graden. Ideaal mocht jouw kindje wel een keer moeten braken. Wat natuurlijk dit kussen zo veel mogelijk voorkomt!

Goede punt(en)
 • Tegen roest
 • Extra ruimte
 • 3 jaar garantie
5

Reflux Kussen

reflux kussen met baby
6.3Expert Score
Ik vind het top! 

Een wasbare hoes is wat dit anti-reflux kussen gemakkelijk maakt. Mocht het kussen vies worden dan is het dezelfde avond weer schoon en droog. Braken verminderd aanzienlijk omdat de hellingshoek van 15 graden de spijsvertering bevorderd.

Goede punt(en)
 • Wasbaar
 • Snel droog
 • Comfortabel

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general