Reflux kussen kopen? De 5 beste getest 2023

Dit onderzoek is geschreven door 4 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 16 verschillende reflux kussens getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Het krijgen van een baby is een bijzondere gebeurtenis in je leven. Je wilt dan ook graag van de babytijd van je kind genieten. Baby’s hebben echter veel zorg nodig. Dat is niet erg, je doet het met liefde, maar er zijn ook kwaaltjes bij baby’s die erg vervelend zijn voor zowel de baby zelf als voor jou als ouder. Een van die kwalen is reflux.

Reflux is een vervelende aandoening die veel ongemak kan veroorzaken. Meestal groeit een baby hier vanzelf overheen, maar tot die tijd wil je natuurlijk wel ervoor zorgen dat je kind zo min mogelijk last heeft en voldoende comfort ervaart. Een reflux kussen kan dan heel handig zijn!

Wat is een reflux kussen?

Een reflux kussen is een speciaal kussen dat meestal in een bepaalde helling ligt, zodat de baby met het hoofd wat hoger komt te liggen. Hierdoor krijgt reflux minder kans. Baby’s liggen veel plat, en daardoor is het voor een kindje met reflux lastig om de voeding binnen te houden en niet te spugen.

Hoe ontstaat reflux?

Reflux ontstaat doordat het klepje van de maag niet goed sluit. Normaal gesproken werkt dit klepje zodanig dat wanneer er voeding via de slokdarm de maag binnenkomt, het klepje zich sluit waardoor het voedsel niet meer via de maag terug omhoog de slokdarm in kan stromen. Bij reflux is dit mechanisme dus ineffectief. Vaak is dit bij baby’s zo omdat al het eten van een baby vloeibaar is. Als je echter in bad gaat, dan is een bad kussen wellicht handig.

Zodra een baby overgaat op vast voedsel zie je vaak dat de reflux weer afneemt. Dit komt doordat de maag en het maagklepje steeds sterker worden door het vaste voedsel. Na verloop van tijd worden de maag en het maagklepje zo sterk dat de reflux niet meer van toepassing is. Reflux is dus vaak geen permanente kwaal, maar wel een zeer vervelende.

De gevolgen van reflux

Wanneer reflux bij een baby niet goed wordt behandeld, kan dit vervelende gevolgen hebben. Voedsel uit de maag is erg zuur, dat is nodig voor het verteringsproces. Echter, de slokdarm van een baby is hier niet voor gemaakt. Langdurige reflux kan bij een baby slokdarmontstekingen veroorzaken, die zowel vervelend en pijnlijk als gevaarlijk kunnen zijn in sommige situaties.

Als een baby dus last heeft van reflux is het belangrijk om er alles aan te doen om de reflux te verminderen. Een kussen kan hierbij zeer behulpzaam zijn.

Het vinden van een reflux kussen is nog niet zo gemakkelijk, het aanbod is groot. Een reflux kussen wordt gebruikt tijdens en na de voeding omdat op dat moment het voedsel vaak wordt uitgespuugd door de baby. Een reflux kussen moet deze onaangename reflex voorkomen en ervoor zorgen dat de voeding zo goed mogelijk binnen blijft en de baby minder spuugt.

De beste 5 reflux kussens van 2023

1

Doomoo basics

9.1Expert Score
Uitstekende hulp tegen reflux bij kinderen

Dit reflux kussen met een hellingshoek van 15 graden doet wonderen voor kindjes met reflux klachten. Door de ligging wat hoger te situeren, wordt de spijsvertering en ademhaling van het kind bevorderd. Het is een uitstekend, ruimtebesparend hulpmiddel dat gemaakt is van duurzaam en roestbestendig kunststof.

Sterke Punten
 • Ruimtebesparend Ontwerp
 • Duurzaam Kunststof
 • Roestwerend Materiaal
2

Snoozzz Reflux Kussen

8.6Expert Score
Buitengewoon nuttig en praktisch

Dit anti-reflux kussen is een redder in nood voor ouders wiens kindjes last hebben van reflux en spugen. Door gebruik te maken van dit hellend kussen, dat een lichte helling heeft, verminderen de klachten aanzienlijk. Het kussen is ook inklapbaar, voorzien van een veiligheidssluiting, en heeft een exclusief ontwerp.

Sterke Punten
 • Inklapbaar Voor Gemak
 • Voorzien van Veiligheidssluiting
 • Exclusief Ontwerp
3

Babyjem Baby

8Expert Score
Voldoet Volledig aan Verwachtingen

Geen enkel kindje zal nog last hebben van reflux en braken dankzij dit anti-reflux kussen. Met een hoek van 15 graden, wordt de voedselverwerking bevorderd tijdens het slapen. Het is uiterst praktisch, makkelijk op te bergen en eenvoudig in gebruik.

Sterke Punten
 • Praktisch en Zeer Nuttig
 • Eenvoudig in Gebruik
 • Makkelijk Op te Bergen
4

Babyjem Baby Wit Eco

7.7Expert Score
Doet zijn Werk, Biedt Comfort

Met dit witte anti-reflux kussen, dat wordt geleverd met twee kleine steunkussentjes, kunnen ouders gerust zijn. De afneembare hoes is wasbaar op 30 graden, ideaal voor de onvermijdelijke ongelukjes. Daarnaast biedt het kussen extra ruimte voor comfort en komt met een garantie van 3 jaar.

Sterke Punten
 • Beschermt Tegen Roest
 • Biedt Extra Ruimte
 • 3 Jaar Garantie Geboden
5

Rond Reflux Kussen

6.8Expert Score
Prima Product voor Ouders

Het schoonmaken van dit anti-reflux kussen is een fluitje van een cent met zijn wasbare hoes. De hoes kan in de wasmachine zonder dat de functie ervan verloren gaat. De hellingshoek van 15 graden bevordert de spijsvertering, waardoor het braken aanzienlijk vermindert.

Sterke Punten
 • Makkelijk Wasbaar
 • Droogt Snel op
 • Comfortabel voor het Kindje

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general