Beste Picknicktafel Kussens van 2023 – Kussentips expertreview

Dit onderzoek is geschreven door 6 kussen experts
Tijdens het onderzoek zijn 10 verschillende Picknicktafels getest en vergeleken
Uiteindelijk hebben we een top 5 review kunnen schrijven uit de onderzochte producten

Veel mensen kiezen ervoor om een picknicktafel in hun tuin te zetten. Deze zijn er in verschillende soorten, maten en vormen. Om lekker en comfortabel te kunnen zitten aan de picknicktafel zou je ervoor kunnen kiezen om een picknicktafel kussen te kopen of laten maken voor op je tafel.

Ook als je picknicktafel nat is, kun je ervoor kiezen de kussens erop te leggen zodat je toch even lekker in je tuin kunt gaan zitten. Wat is een picknicktafelkussen eigenlijk en waarom zou je ervoor kiezen deze aan te schaffen?

Eigenlijk zijn picknicktafelkussens van een standaardmaat. Er zijn maar weinig picknicktafels die van dit formaat afwijken. Picknicktafelkussens zijn in verschillende afmetingen en kleuren te vinden. De 5 meest verkochte kleuren zijn:

  1. Picknicktafelkussen zand/beige
  2. Picknicktafelkussen zwart
  3. Picknicktafelkussen grijs
  4. Picknicktafelkussen grijs/antraciet waterafstotend
  5. Picknicktafelkussen military green

Een picknicktafelkussen is een kussen dat je op het bankje van de picknicktafel kunt leggen. Deze kun je kant-en-klaar in de winkel kopen, maar je kunt ze ook op maat laten maken. Vooral als je een picknicktafel hebt die afwijkt van de standaardmaten is het aan te raden de kussens op maat te laten maken.

Waarom zou je een kussen op de picknicktafel willen?

Een kussen op je picknicktafel zorgt ervoor dat je veel langer op het bankje van je picknicktafel kunt blijven liggen of zitten. Hoe comfortabel het kussen ligt of zit, is afhankelijk van de vulling. Wanneer je het kussen op maat laat maken, kun je zelf bepalen hoe het kussen uiteindelijk samengesteld wordt.

Een picknicktafelkussen op maat, zo gaat dat in zijn werk

Wanneer je de kussens voor je picknicktafel op maat laat maken, kun je dit op twee manieren doen. Je kunt naar een fysieke winkel gaan en daar de stof en vulling uitkiezen om vervolgens de maten door te geven zodat de kussens gemaakt kunnen worden.

Mocht je het te veel gedoe vinden om naar een winkel te gaan, dan kun je er ook voor kiezen om je picknicktafelkussens online te bestellen. Dit kan je in vijf simpele stappen doen.

Om te beginnen, kies je de stof en de vulling die je graag zou willen gebruiken voor je picknicktafelkussens. Wanneer je dat hebt ingevoerd, is het tijd om de maten die je zorgvuldig hebt opgenomen in te voeren. Als je dat hebt gedaan, hoef je ze alleen nog maar te bestellen en te betalen. Over het algemeen zul je ze dan binnen drie weken in huis hebben.

Van welk materiaal zijn picknicktafelkussens gemaakt?

Picknicktafelkussens worden gemaakt van slijtvast en waterafstotend materiaal. Vooral omdat ze over het algemeen buiten gebruikt zullen worden, is het verstandig om een waterwerende en vuilafstotende stof te gebruiken.

Dit is handige informatie om mee te nemen als je ervoor hebt gekozen om je kussens op maat te laten maken. Bij het bestellen ervan kun je dan rekening houden met de stoffen die gebruikt moeten worden.

Zelf kussens maken voor je picknicktafel

Als je een beetje creatief bent en handig met de naaimachine, kun je ervoor kiezen om zelf kussens voor je picknickset te maken. Hiervoor moet je eerst zorgen dat je alles in huis hebt dat je nodig hebt voor het maken van de kussens.

De benodigdheden zijn voor een groot deel in te vullen naar eigen smaak en wens. Waar je in ieder geval rekening mee moet houden, is de stof en de vulling. Daarnaast moet je nadenken over de vraag of je wilt dat de hoezen van de kussens afneembaar zijn, zodat je ze kunt wassen.

Of dit noodzakelijk is, hangt af van welke stof je van plan bent te gebruiken. Is dit een waterwerende stof, dan hoeft de hoes niet afneembaar te zijn en is het mogelijk de kussens schoon te maken met een vochtige doek. Ben je op zoek naar een hittepitkussen?

Als je voor katoen kiest, is het aan te raden een rits in de hoezen te zetten. Met een rits is het mogelijk de hoes regelmatig te wassen, zodat hij schoon blijft.

Waarom zou je kiezen voor weerbestendige kussens?

Als je de kussens buiten wilt laten liggen op je picknickset, is het verstandig om weerbestendige kussens te hebben. Mocht het onverwacht gaan regenen, dan zal het water dat op de kussens valt snel verdwijnen.

Als het stopt met regenen, zullen de weerbestendige kussens snel weer droog zijn. Zo kun je altijd snel gebruikmaken van de picknickset, zelfs als het hard heeft geregend.

Weerbestendige kussens zijn niet alleen erg handig in gebruik, maar ook gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Je hoeft geen moeite te doen om de kussens schoon en fris te houden.

Waar kun je picknicktafelkussens kopen?

Als je op zoek bent naar picknicktafelkussens, kun je deze zowel online als in de winkel kopen. Het voordeel van kopen in de winkel is dat je de kussens direct kunt voelen en uitproberen.

Als je picknicktafelkussens online wilt kopen, is dat natuurlijk erg makkelijk, want je hoeft er niet de deur voor uit. Je kunt ze met een paar klikken op de knop bestellen vanuit je luie stoel.

Een nadeel van online bestellen is dat je het product pas kunt zien als het thuis is afgeleverd. Als het niet bevalt, moet je het weer retourneren en een nieuwe bestellen. Dit kost extra tijd, waardoor het soms langer kan duren voordat je van je picknicktafelkussen kunt genieten.

De beste vijf picknicktafelkussens van 2023

1

Lulu Picknicktafel kussen 180 x 30 cm

Beste picknicktafel kussen
9.5Expert Score
Top klasse en heerlijk dik kussen

Niets is beter dan in de zon genieten van een heerlijk broodje, tenzij je zitcomfort wordt verstoord door een harde ondergrond. Daarom is het picknicktafelkussen van Lulu wonen een absolute uitkomst. Met zijn superieure kwaliteit biedt het een uitstekend zitcomfort, blijft het stevig op zijn plek zitten en bovendien voelt het heerlijk zacht aan.

Goede punt(en)
  • Uitstekende stevigheid
  • Superieure kwaliteit
  • Ultiem zitcomfort!
2

MaximaVida Picknicktafel Kussenpakket

MaximaVida picknicktafel kussen
8.9Expert Score
Universele maatvoering perfect voor elke picknicktafel. 

Maximavida’s picknicktafel kussenset is een prachtige deal van twee uitzonderlijke waterafstotende kussens met een grootte van 180 bij 27,5 cm. Niet alleen bieden deze kussens een uitstekend zitcomfort, maar ze voegen ook een vleugje stijl toe aan je buitendecoratie.

Voordelen
  • Pack van 2!
  • Waterafstotend
  • Comfortabel zacht zitvlak
3

Lulu Wonen Picknicktafel Kussen 

Lulu picknicktafel kussen klein
8.5Expert Score
Uitzonderlijk afgewerkte kwaliteit.

Dit picknicktafel kussen van maximaal comfort, hoewel kleiner dan de nummer 1 met een lengte van 150 cm, vertoont het geen enkel compromis op het gebied van kwaliteit. Het is waterafstotend, mooi afgewerkt en biedt een comfortabele zitervaring.

Goede punt(en)
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Zorgvuldig afgewerkt
  • Robuust en duurzaam
4

Picknicktafel Tuinbank Kussen 

7.2Expert Score
Eersteklas picknicktafel kussen.

Met de steeds warmere zomers die we ervaren, is een tuin zeker geen overbodige luxe. Stel je voor dat je buiten geniet van je lunch of diner in de zon. Onze picknicktafel kussens zorgen ervoor dat je nog meer comfort ervaart, hoewel het materiaal wat stugger kan aanvoelen.

Goede punt(en)
  • Blijft betrouwbaar op zijn plek
  • Zorgvuldig afgewerkt
  • Biedt uitstekend zitcomfort
Negatives
  • Het materiaal kan wat stug aanvoelen
5

Mullrose Picknicktafel kussen 

6.9Expert Score
Handig klittenband en aantrekkelijk geprijsd.

Een comfortabel kussen is een must voor elke picknicktafel, vooral als je urenlang buiten wilt relaxen zonder met een stijf lichaam op te staan. Dit kussen is niet alleen gemakkelijk voor je lichaam, maar ook voor je portemonnee. Het ziet er misschien minder luxe uit, maar het stelt zeker niet teleur in comfort en gemak.

Goede punt(en)
  • Biedt optimaal comfort
  • Voordeliger dan andere kussens
  • Veerkrachtig
Negatives
  • Heeft een minder luxe uitstraling

      Kussen tips
      Enable registration in settings - general