De beste 5 picknicktafel kussens

Veel mensen kiezen ervoor om een picknicktafel in hun tuin te zetten. Die zijn er in verschillende soorten, maten en vormen. Om lekker en comfortabel te kunnen zitten aan de picknicktafel zou je ervoor kunnen kiezen om een picknicktafel kussen te kopen of laten maken voor op je tafel.

Ook als je picknicktafel nat is kun je ervoor kiezen de kussens erop te leggen zodat je toch even lekker in je tuin kunt gaan zitten. Wat is een picknicktafel kussen eigenlijk en waarom zou je ervoor kiezen deze aan te schaffen?

Eigenlijk zijn picknicktafel kussens van een standaardmaat. Er zijn maar weinig picknicktafels die van dit formaat afwijken. Picknicktafel kussens zijn in verschillende afmetingen en kleuren te vinden. De 5 meest verkochte kleuren zijn:

 1. Picknicktafel kussen zand/beige
 2. Picknicktafel kussen zwart
 3. Picknicktafel kussen grijs
 4. Picknicktafel kussen grijs/antraciet waterafstotend
 5. Picknicktafel Kussen military green

Wat is een picknicktafel kussen?

Een picknicktafel kussen is een kussen dat je op het bankje van de picknicktafel kunt leggen. Deze kun je kant en klaar in de winkel kopen, maar je zou ze ook op maat kunnen laten maken. Helemaal als je een picknicktafel hebt staan die afwijkt van de standaardmaten is het aan te raden de kussens op maat te laten maken.

Waarom zou je een kussen op de picknicktafel willen?

Een kussen op je picknicktafel zorgt ervoor dat je veel langer op het bankje van je picknicktafel kunt blijven liggen of zitten. Het is afhankelijk van de vulling hoe comfortabel het kussen zal liggen of zitten. Wanneer je het kussen op maat laat maken kun je helemaal zelf bepalen hoe het kussen uiteindelijk samengesteld zal worden.

Een picknicktafel kussen op maat, zo gaat dat in zijn werk

Wanneer je de kussens voor je picknicktafel op maat laat maken, dan kun je dit op twee manieren doen. Je kunt naar een fysieke winkel toe gaan en daar de stof en vulling uitkiezen om vervolgens de maten door te geven en de kussens te laten maken.

Mocht je het te veel gedoe vinden om ervoor helemaal naar een winkel te gaan dan zou je er ook voor kunnen kiezen om je picknicktafel kussens online te bestellen. Dit zou je in 5 simpele stappen kunnen doen.

Om te beginnen kies je de stof en de vulling die je graag zou willen gebruiken voor je picknicktafel kussens uit. Wanneer je dat ingevoerd hebt is het tijd voor het invoeren van de maten die je zelf zorgvuldig hebt opgenomen. Als je dat hebt gedaan hoef je ze alleen nog maar te bestellen en af te rekenen. Over het algemeen zul je ze dan binnen 3 weken in huis hebben.

Van welk materiaal zijn picknicktafel kussens gemaakt?

Picknicktafel kussens worden gemaakt van slijtvast en waterafstotend materiaal. Helemaal omdat ze eigenlijk over het algemeen buiten gebruikt zullen worden is het verstandig om een waterwerend en vuilafstotende stof te gebruiken.

Dit is handige informatie om ook mee te nemen als je ervoor hebt gekozen om je kussens op maat te laten maken. Bij het bestellen ervan kun je dan rekening houden met de stoffen die dan gebruikt moeten worden.

Zelf kussens maken voor je picknicktafel

Als je zelf een beetje creatief bent en je bent een beetje handig met de naaimachine, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om zelf kussens voor je picknick set te maken. Hiervoor moet je eerst zorgen dat je alles in huis hebt dat je nodig hebt voor het maken van de kussens.

De benodigdheden zijn voor een groot deel helemaal naar eigen smaak en wens in te vullen. Waar je in ieder geval rekening mee zou moeten houden is de stof en de vulling. Dan moet je erover nadenken of je wil dat de hoezen van de kussens afneembaar zijn, zodat je ze kunt wassen.

Of dit noodzakelijk is, hangt natuurlijk ook helemaal af van welke stof je van plan bent te gaan gebruiken. Is dit een waterwerende stof, dan hoeft de hoes niet afneembaar te zijn, dan is het gewoon mogelijk de kussen schoon te maken met een vochtige doek. Of ben je op zoek naar een hittepit kussen?

Mocht je voor katoen gaan, dan is het aan te raden een rist in de hoezen te zetten. Met een rits is het mogelijk om de hoes regelmatig even door de wasmachine of door een sopje heen te halen, zodat het schoon is en kan blijven.

Waarom zou je kiezen voor weerbestendige kussens?

Mocht je de kussens buiten willen laten liggen op je picknickset dan is het verstandig om weerbestendige kussens te hebben. Mocht het onverwacht gaan regenen, dan zal het water dat op de kussens valt snel van de kussens verdwijnen.

Wanneer het gestopt is met regenen zullen de weerbestendige kussens binnen een ommezien weer helemaal droog zijn. Zo kun je altijd weer vrij snel gebruik kunnen maken van de picknickset, zelfs als het heel hard heeft geregend.

Weerbestendige kussens zijn niet alleen heel erg makkelijk in het gebruik, maar ook zijn ze heel erg makkelijk schoon te maken met behulp van een vochtige doek. Je hoeft er geen gekke capriolen voor uit te halen om de kussens schoon en fris te houden.

Waar kun je picknicktafel kussens kopen?

Als je op zoek gaat naar picknicktafel kussens dan kun je deze zowel online als in een fysieke winkel de kussens kopen. Het voordeel van het kopen in een fysieke winkel is dat je de kussens meteen kan voelen en uitproberen.

Wanneer je picknicktafel kussens online wil kopen, dan is dat natuurlijk supermakkelijk, want je hoeft er niet de deur voor uit, maar je kunt het met een paar drukken op de knop gewoon thuis vanuit je luie stoel gaan bestellen.

Een nadeel van online bestellen is dat je het product pas kan zien wanneer deze thuis afgeleverd is. Mocht het niet naar de zin zijn dan moet je ze weer retourneren en nieuwe bestellen. Dit neemt dan weer extra tijd in beslag waardoor het soms langer kan duren voordat je van je picknicktafel kussen kunt genieten.

De beste 5 picknicktafel kussens van 2023

1

Lulu Picknicktafel kussen 180 x 30 cm

Beste picknicktafel kussen
9.5Expert Score
Top kwaliteit, lekker dik kussen

Lekker in het zonnetje genieten van een broodje is super, maar niet met een harde kont. Het picknicktafel kussen van Lulu wonen helpt hierbij. Het is gemaakt van hoge kwaliteit, blijft goed zitten en zit lekker

Goede punt(en)
 • Blijft goed zitten
 • Goede kwaliteit
 • Zit ook nog eens lekker!
2

MaximaVida Picknicktafel Kussenpakket

MaximaVida picknicktafel kussen
8.9Expert Score
Past perfect op elke picknicktafel. 

Deze picknicktafel kussenset van maximavida heeft een grote van 180 bij 27,5 cm. Je krijg hiervoor niet 1 maar 2 waterafstotende kussen. Ook zij ze lekker zacht

Goede punt(en)
 • 2 Stuks!
 • Waterafstotend
 • Zacht zitvlak
3

Lulu Wonen Picknicktafel Kussen 

Lulu picknicktafel kussen klein
8.5Expert Score
Netjes afgewerkt.

Dit picknick kussen is het kleinere broertje van de nummer 1. In plaats van een lengte van 180 cm komt dit kussen met een lengte van 150 cm. Ook dit kussen is waterafstotend en zit comfortabel

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Mooi afgewerkt
 • Degelijk
4

Picknicktafel Tuinbank Kussen 

7.2Expert Score
Prima picknicktafel kussen.

Met het mooie weer van de laatste zomers is een tuin geen overbodige luxe. Lekker in het zonnetje lunchen of avondeten, met zitvlakken heb je net wat meer comfort.

Goede punt(en)
 • Blijft goed op zijn plek
 • Netjes afgewerkt
 • Zitten prima
Negatives
 • Nadeel is dat het materiaal wat stugger is
5

Mullrose Picknicktafel kussen 

6.9Expert Score
Handig klittenband en prijsvriendelijk.

Een kussen is nodig als het gaat om een picknicktafel. Zeker met dit mooie weer! Na enkele uren lekker buiten te hebben gezeten wil je niet opstaan met een volledig stijf lichaam. Dit kussen is wat beter voor de portemonnee.

Goede punt(en)
 • Comfortabel
 • Goedkoper dan andere
 • Soepel
Negatives
 • Minder luxe uitstraling

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general