Dit is de beste vernevelaar van 2023!

Een longaandoening kan heftig zijn om mee te leven, gelukkig zijn er goede oplossingen waardoor het makkelijker wordt gemaakt om met de longaandoening te leven. Zo kun je medicijnen met een vernevelaar nemen waardoor de longen meer open gaan staan, dan krijg je meer lucht en kun jij weer rustig ademhalen. De vernevelaar zorgt er dan voor dat de medicijnen via de inhalerende lucht mee naar binnen gaan waardoor ze dus ook direct in de longen terechtkomen en hun werk kunnen doen.

Wat is een Vernevelaar

Een vernevelaar zorgt ervoor dat in de lucht die jij inademt medicijnen zitten, een vernevelaar zet medicijnen in een vorm van nevel waardoor jij het dus in kunt ademen op een stevige manier. Doordat het direct in de longen terecht komt zal het ook direct verlichting geven waardoor jij gelijk effect zult merken van de medicijnen, de longen gaan meer open staan en dat betekent dus ook dat er meer lucht wordt opgenomen.

Als je benauwd bent dan kun je via de vernevelaar extra lucht krijgen door het medicijn wat je erin hebt gestopt in te ademen, het gaat mee in de luchtstroom dus je hoeft er zelf helemaal niks voor te doen. Via een kapje dat jij op je neus en mond zet adem je vanzelf de lucht in en dus ook het medicijn, het enige wat je dan hoeft te doen is zorgen dat je diep ademhaalt zodat de longblaasjes weer goed opengaan.

Voor wie is een Vernevelaar geschikt

Een vernevelaar is geschikt voor iemand met longproblemen en dan maakt het niet uit welke leeftijd die persoon heeft, jong en oud kunnen er gebruik van maken. Omdat het zo makkelijk is kunnen zelfs baby’s gebruik maken van een vernevelaar, het juiste medicijnen dient er wel aan toegevoegd te worden en dan is het een kwestie van inademen waardoor de rest vanzelf zal gaan. Ben u op zoek naar een product uitsluitend voor de ademhaling, dan kunt u kijken naar een CPAP masker.

Zelfs iemand die niet heel sterk zelf kan ademen en benauwd is zal profijt hebben van het gebruik van een vernevelaar, een kapje gaat op de mond en neus en dat is al genoeg om het medicijn binnen te krijgen. Het medicijn doet dan het werk vanzelf waardoor het snel kan werken en de benauwdheid over gaat, doordat het direct in de longen komt kan het ook op de juiste plaats zijn werk doen.

De voordelen van een Vernevelaar

De voordelen van een vernevelaar zijn heel erg groot en makkelijk op te noemen want het toedienen van medicatie is heel erg makkelijk, je hoeft niks door te slikken of geen drankje in te nemen want het gaat via de luchtwegen. Enkel maar een kapje dat je op jouw neus en mond moet zetten waardoor het medicijn gelijk terecht komt waar het moet zijn, jouw longen krijgen gelijk de goede boost die het nodig heeft om weer goed te kunnen functioneren.

Je kunt met het kapje op jouw neus en mond rustig door blijven ademen waardoor het vanzelf gaat werken, het is fijn als jij zelf diep kunt ademhalen want des te dieper je dat doet des te sneller en beter zal het medicijn gaan werken. Het is zo makkelijk te gebruiken dat iedere leeftijd en zelfs kleine baby’tjes er gebruik van kunnen maken, zolang je nog goed zelf kunt ademen kan een mens gebruik maken van de vernevelaar.

Hoe werkt een Vernevelaar

Een vernevelaar die zet medicijnen om in nevel die vervolgens geïnhaleerd kunnen worden met de vernevelaar via een kapje die over de mond en neus gaat, doordat de vernevelaar het medicijn omzet in nevel kan de nevel met de luchtstroom mee naar binnen worden gezogen waardoor het zijn werk kan doen in de longen. Sommige mensen kunnen niet diep ademhalen en dan is een vernevelaar de ideale oplossing, de medicijnen komen in keer op de goede plek waardoor ze ook sneller zullen werken.

Als je benauwd bent dan zal je daar snel verlichting van krijgen met de juiste medicijnen in de vernevelaar, jij zult snel merken dat je meer lucht krijgt en dat je weer wat kunt doen nadat je hem hebt gebruikt. Het grote voordeel is dat het niet lang duurt voordat het helpt dus dat je niet continu met het kapje op jouw gezicht hoeft te zitten, op het moment dat jij het al benauwd hebt kan zo’n kapje een nog benauwder gevoel geven maar daar ben je dan snel vanaf.

Waar let je op bij het kopen

Bij een vernevelaar moet je goed opletten met wat je koopt omdat je niet wilt dat je het verkeerde koopt, stel dat jij de vernevelaar nodig hebt en hij doet niet het werk wat je ervan verwacht dan zit je in de problemen.

Daarom moet jij goed uitzoeken wat je voor vernevelaar nodig hebt voordat je hem ook echt moet gebruiken, het kan jou letterlijk een ritje naar het ziekenhuis schelen. Als jij namelijk de goede vernevelaar hebt dan zit jij niet in de zorgen over of jij wel goed kunt vernevelen, dat scheelt een hoop stress en stress kan weer benauwdheid veroorzaken.

Welke medicijnen kun je in erin doen?

Je kunt verschillende soorten medicijnen in een vernevelaar doen maar niet alle medicijnen kun je erin gebruiken, het medicijn moet eerst opgelost worden waardoor je het kunt vernevelen. Er wordt een drankje van gemaakt wat dan via de vernevelaar mee wordt genomen in de luchtstroom rechtstreeks bij jou de longen in. Wat je wel aan medicijnen in een vernevelaar kunt doen zijn vaak een antibiotica of een slijmoplosser, ook ontstekingsremmers en luchtwegverwijders kun je via een vernevelaar inhaleren.

Zijn er nadelen?

Helaas zijn er ook nadelen aan een vernevelaar maar gelukkig zijn die nadelen niet groot want ze zullen jou uiteindelijk gaan helpen, je zult in ieder geval snel merken dat je meer adem krijgt en dat je weer wat beter in jouw vel komt te zitten.

Het nadeel is dat als je het al benauwd hebt en je krijgt dan ook nog een kapje op jouw mond en neus dat je daarvan nog benauwder kunt worden, het is aan te raden om je rustig te houden waardoor je dan ook sneller weer wat lucht krijgt. Als jij je rustig houdt dan werkt het sneller en zul jij je ook sneller beter gaan voelen, vooral in het begin kan het heel erg vervelend zijn maar als jij het vaker moet doen dan zul je merken dat je eraan gewend raakt.

Hoe neem je een vernevelaar met je mee?

Een vernevelaar kun je met je meenemen maar omdat een vernevelaar best groot kan zijn is het niet altijd even makkelijk, met een speciale tas kun je hem al makkelijker vervoeren met de bijbehorende spullen. Je kunt veel dingen aanschaffen om het makkelijker te maken en om hem makkelijker op te bergen, zo kun jij bijvoorbeeld een rugzak erbij kopen zodat je hem op jouw rug mee kunt dragen en er dus geen last van zult hebben.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat jij de medicijnen meeneemt die jij nodig zult hebben als je onderweg moet vernevelen, je moet een soort noodpakketje maken zodat je onderweg niet bang hoeft te zijn dat je zonder komt te zitten.

De beste 5 Vernevelaars

1

Classic vernevelaar

9.3Expert Score
Een compressor-vernevelaar met korte inhalatietijd van hoge kwaliteit.

Een vernevelaar met een betrouwbare en zeer krachtige compressor. Geschikt om efficiënt en ook snel te vernevelen. 20% stiller dan de voorganger, de PARI TurboBOY SX. Een gecontroleerde ademhaling wordt bevorderd dankzij de ingebouwde PIF Control.

Goede punt(en)
 • betrouwbaar
 • Goede kwaliteit
 • krachtig
2

Goede vernevelaar

9Expert Score
Een ideale compressor vernevelaar voor thuis en onderweg.

Deze vernevelaar is geschikt voor het gebruik thuis en onderweg. Het is een handzaam formaat en kan worden opgeladen via een USB kabel. Geschikt voor kinderen en volwassen bij verkoudheid, astma en respiratoire aandoeningen.

Goede punt(en)
 • Geschikt voor thuis en onderweg
 • Goede kwaliteit
 • oplaadbaar met USB kabel
3

GO vernevelaar

8.3Expert Score
Een draagbare vernevelaar, erg licht van gewicht en snel te gebruiken.

Deze draagbare vernevelaar, kan overal worden gebruikt. Kan eenvoudig overal mee naar toe worden genomen en is licht van gewicht. Er is een ingebouwde oplaadbare batterij aanwezig en het apparaat maakt vrijwel geen geluid.

Goede punt(en)
 • Goede kwaliteit
 • Draagbaar
 • Snel te gebruiken
4

Praktische vernevelaar

7.3Expert Score
Geavanceerde draagbare vernevelaar eenvoudig in het gebruik

Een geruisloze vernevelaar die je kunt gebruiken voor het behandelen van de bovenste en onderste luchtwegen. Het apparaat bevat een zelfreinigingsfunctie en bestaat uit moderne mesh technologie.

Goede punt(en)
 • Draagbaar
 • eenvoudig in het gebruik
 • Goede kwaliteit
5

Eenvoudige vernevelaar

6.4Expert Score
Draagbare vernevelaar geschikt om luchtwegen te behandelen.

Met deze draagbare vernevelaar kun je eenvoudig en snel je luchtwegen behandelen. Ideaal om mee te nemen op reis en wordt compleet geleverd. Het bevat een modern mesh technologie.

Goede punt(en)
 • Draagbaar en licht van gewicht
 • Goede kwaliteit
 • Geschikt voor behandelen luchtwegen

   Kussen tips
   Enable registration in settings - general